AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Fantasista
- Kontakt:
Re: AC Milan
Kod Rina je makar odbrana ličila na nešto. Vidilo se da on ima neku ideju. Kamo sreće da je imao nekog ko je stručan za ofanzivu pa da zajedno rade.
-
- Kontakt:
Rekao je Shevchet i još milion drugih stvari buraz koje su 100% istina, samo izgleda sve stručnjaci znaju, Shevchet nema pojma šta priča!milanist je napisao/la:Nema hljeba od nas, igra katastrofa ne znam sta vise reci, oba desna beka su nam odigrala ko muda.
u pravu je shevko bio kad je rekao da je Conti talasika mrtva, vidjelo se sinoc ( i sam licno sam se nadao da ce biti onaj igrac iz Atalante ), a o Calabriji da ne trosim epitete.
Conti i Caldara, sigurno dvije najveće prevare koje smo kupili ovih par godina, trojanske konje nam ljudi podvalili, ali nisu jedini, ima tu još prevara...
Conti u klubu 28 mjeseci odigrao 19 utakmica!!
( bolje da nije nijednu)
Sad će pametnjakovići reći bio povrijedjen.

Pa i ne bio povrijedjen, ima figuru kao Steve Urkel, na sve liči, na fudbalera ne liči...

Caldara u klubu 15 mjeseci odigrao 3 tekme!! Plaćen masnu lovu, za koju se moglo dovesti finog veznjaka za 35-40 miliona €!

Još prije 3 mjeseca kad sam vidio u kojem moru tone ovaj brod, rekao sam da će u novembru zaostatak za LP biti već 10 bodova, evo faktički će se i ispuniti!
A ovdje se pričalo da imamo konkurentan tim za LP, dobar roster itd.

Najmanje je bitno da Shevchet bude u pravu, nego ne kontam jel' toliko ljudi ne vide jednostavne stvari, ne razumiju se u fudbal ili im se cijeli život bazira na tome da udaraju nekom kontru i pokušvavaju omalovažiti nečije znanje...

Hvala tebi svakako buraz i svaka čast na poštenom komentaru.

A je li se tebi mora nacrtati da nijedan klub osim ovih iz top 3 nemaju jači roster od nas i da je trenutašnja pozicija na tabeli sramotna? Treba li možda i obojiti?
Yebote, predstavljaš ih kao da su Frosinone, pa kao, bilo je očekivano da ćemo u novembru biti udaljeni 3 boda od zone ispadanja.
Nakačio se na tu dvojicu koji su najmanje krivi za sve što se dešava, a uostalom, kao da je iko znao da će se teško povrijediti.
Conti je možda od starta pogrešan profil igrača jer je bio wingback, a ne bek, ali ko zna koliko bi do danas napredovao i u kakvog bi beka izrastao da je redovno igrao, a ne odsustvovao dvije godine radi teških povreda koljena. Za Caldaru ćemo vidjeti kad se oporavi, nakačio si mu se na grbaču čim je potpisao ugovor.
Yebote, predstavljaš ih kao da su Frosinone, pa kao, bilo je očekivano da ćemo u novembru biti udaljeni 3 boda od zone ispadanja.

Nakačio se na tu dvojicu koji su najmanje krivi za sve što se dešava, a uostalom, kao da je iko znao da će se teško povrijediti.

Conti je možda od starta pogrešan profil igrača jer je bio wingback, a ne bek, ali ko zna koliko bi do danas napredovao i u kakvog bi beka izrastao da je redovno igrao, a ne odsustvovao dvije godine radi teških povreda koljena. Za Caldaru ćemo vidjeti kad se oporavi, nakačio si mu se na grbaču čim je potpisao ugovor.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
-
- Kontakt:
Rope ba, ljudi koji razumiju o čemu pričam, njima ne trebam objašnjavati...rope11 je napisao/la:A je li se tebi mora nacrtati da nijedan klub osim ovih iz top 3 nemaju jači roster od nas i da je trenutašnja pozicija na tabeli sramotna? Treba li možda i obojiti?
Yebote, predstavljaš ih kao da su Frosinone, pa kao, bilo je očekivano da ćemo u novembru biti udaljeni 3 boda od zone ispadanja.![]()
Jbg jarane, ima još ljudi ovdje koji vide koliko Shevchet zna o fudbalu!
Ti meni ništa ne trebaš crtati, jedino da ja tebi nacrtam 2+2 kako se računa!
Pa PRVI TI si bolan očekivao čak i kad je krenula sezona da se bore za LP, ja sam u julu govorio da slijedi ovaj scenario - 10 u novembru...

Nemam više snage da ponavljam kao papagaj, eto drži se tih svojih priča, ti znaš, ja ne znam i ok...

Ne razumijem na osnovu cega pojedinci i dalje tvrde da Milan ima roster za 4-6 poziciju. Na osnovu igre, postignutih golova, izradjenih akcija ili pogleda na samu tabelu? Ova ekipa treba potpun remont sa tim da su potrebni igraci profila theo ili donaruma a ne panjevi kessie biglia itd.. Ja sam jucer prvi put nakon 2008 svjesno propustio utakmicu, nemam volje da gledam ovu patnju.. Toliko hvala nasem rosteru top4.. Hah
Sloboda Tuzla !!!
Ljudi dragi, daj malo pogledajte druge timove. Pa koliki god da smo odron i koliko god imali kardana u ekipi, što ja uopšte ne sporim jer sam svjestan limitiranosti tima... opet ni Roma ni Atalanta pa ni Lazio nemaju jači roster od nas, a kamo li ostatak ekipa u ligi. Je li to baš toliko teško ukopčati o čemu većina nas priča?
I kad pričamo o rosteru, mislim konkretno na sastav igrača, a ne to kako igraju i koji su na tabeli. I igra i pozicija su debelo neusklađeni sa kvalitetom timom.
Najveća rak rana uz nesposobnu upravu je prosječan trener, za šta su opet oni krivi.
Naravno da jesam očekivao top 4 u teoriji, dok nisam vidio kolika neznalica je Giampaolo (iako sam bio nezadovoljan njegovim dolaskom, tako da me nije iznenadio ovakav rasplet situacije). Dobar trener bi u ovoj konkurenciji relativno glatko završio kao četvrti, međutim, uspjeli su ukakiti i tu šansu onda kad su odlučili dovesti drugog mediokriteta Piolija.

I kad pričamo o rosteru, mislim konkretno na sastav igrača, a ne to kako igraju i koji su na tabeli. I igra i pozicija su debelo neusklađeni sa kvalitetom timom.
Najveća rak rana uz nesposobnu upravu je prosječan trener, za šta su opet oni krivi.
Naravno da jesam očekivao top 4 u teoriji, dok nisam vidio kolika neznalica je Giampaolo (iako sam bio nezadovoljan njegovim dolaskom, tako da me nije iznenadio ovakav rasplet situacije). Dobar trener bi u ovoj konkurenciji relativno glatko završio kao četvrti, međutim, uspjeli su ukakiti i tu šansu onda kad su odlučili dovesti drugog mediokriteta Piolija.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Teško jeste za priznati ali se mora priznati.. 80% našeg rostera je za KLASU ispod rostera Rome, Lazia, Atalante a da ne govorimo o Napoliju, Interu.. Atalanta utrpa udineseu 7 komada, A JEDAN MILAN u 9. kola dao 9 golova.. O kakvom **** rosteru imamo pričati ? Na osnovu čega ih branimo ? Tjeraj **** iz kluba, ubaci omladince nek igraju i **** nam se .. Eto i da gvardiola dođe, on će sigurno ući i igrati sa ovim lezilebovicima..
I slazem se sa forumašem iznad, contija i caldaru su nam uvalili samo tako.. pa to je odron da ih većih u italiji nema, ja mislim ja da igram desnog beka bolje bi odigrao od jednog PROFESIONALNOG fudbalera ... za šta primaju tolike pare nije mi samo jasno.. FUJ
I slazem se sa forumašem iznad, contija i caldaru su nam uvalili samo tako.. pa to je odron da ih većih u italiji nema, ja mislim ja da igram desnog beka bolje bi odigrao od jednog PROFESIONALNOG fudbalera ... za šta primaju tolike pare nije mi samo jasno.. FUJ
Sloboda Tuzla !!!
Roma i ATALANTA imaju 80% bolji roster? 
Ne mogu više, poražen sam. Odustajem od ove diskusije.

Ne mogu više, poražen sam. Odustajem od ove diskusije.

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
bolje se posteno povuci, nego da te covjek samara u diskusiji
opet, neki bi rekli da je to kukavicki potez :kafa:
opet, neki bi rekli da je to kukavicki potez :kafa:
Cinjenice govore: tri godine "imamo" bolji roster od navedenih ekipa, tri godine zavrsavamo ispod njih na tabeli.. tri godine nas melju u medjusobnim duelima..
Sloboda Tuzla !!!
Fun fact: prošle sezone smo bili bolji i od Rome i od Lazia, dok je Atalanta imala samo bod prednosti. Također smo imali i bolje međusobne omjere. 
Kvalitet roster je tek sporedni razlog zašto završavamo van top 4.

Kvalitet roster je tek sporedni razlog zašto završavamo van top 4.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Mozda na osnovu protekle sezone gdje nam je za trunku izmakla LP. Empoli razvali Intera i pred kraj utakmice imadne 2 100% sanse gdje je samo puka sreca spasila Intera, ili Sassuolo na poluvremenu protiv Atalante ima 1:1 i Berardi pravi ono sranje cini mi se nakon odsviranog 1.pol i dobija direkan crveni karton (prije toga zabio gol za vodstvo) i tako ostavlja Sasuolo na cjedilu, a njihov ponajbolji igrac im bio. Cak mi je bila i sumnjiva ta situacija, onako glupo ponasanje Berardija, kao da je trazio crveni, ali nebitno.pesmaster je napisao/la:Ne razumijem na osnovu cega pojedinci i dalje tvrde da Milan ima roster za 4-6 poziciju. Na osnovu igre, postignutih golova, izradjenih akcija ili pogleda na samu tabelu? Ova ekipa treba potpun remont sa tim da su potrebni igraci profila theo ili donaruma a ne panjevi kessie biglia itd.. Ja sam jucer prvi put nakon 2008 svjesno propustio utakmicu, nemam volje da gledam ovu patnju.. Toliko hvala nasem rosteru top4.. Hah
A znamo da je nakon par pocetnih kola i odlicnih igara i postignutih golova Bonaventura se povrijedio i odsustvovao cijelu sezonu, a znamo koliko je do tada vrijedio onom Milanu, pa povrede Caldare i Contia (kao i Bigle), pa su Musakio i Zapata morali igrati uz Roma, cak u par navrata i Abate, a zbog povrede Contia smo morali gledati onakvog Abatea na beku i smjenjivanjenje njega i Calabrie skoro svake 2 tekme ako se dobro sjecam. A Conti je tada dogurao do reprezentacije, bio sasvim solidan bek u poredjenju na tad sto smo imali.
Zbog nedostatka Bone i Bigle je cak Mauri uskakao cesto, a znamo kakav je igrac on. Ma desetkovani smo bili povredama prosle sezone. A nije da se i konkurencija pojacala strasno za ovu sezonu, tako da... prvenstveno trener pa sve ostalo nam treba.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
I dalje ne mijenja činjenicu da je ovo jedan od najlošijih Milana .. I da trenutno Milan ne pripada ni top6 u italiji..
@beduin
Sve to stoji, mi kuci igramo sa LECCEOM neriješeno u momentu kad su bodovi neophodni.. zamisli izlazak ove ekipe u LP.. pukla bi bruka i sramota ..
od govana se pita ne pravi, trenutno ima 7-8 igrača koji moraju napustiti milan i koji nisu kalibar milana.. uz neke kvalitetnije igrače mogao bi očekivati borbu za LP, pa i borbu u LP.. do tad, prosjek i 12. mjesto (uz ogromnih 9 datih golova).
PS. nije da ja ovdje serem svako ima pravo na svoje mišljenje. Samo me zanima jedno: kako i dalje mislite da je "dobar roster", poslije toliko utakmica, patnje, bezidejnosti, grešaka, nekvalitete, kurcobolje itd itd ? Poraz ili remi meni bar ne znači toliko, koliko sama igra i pristup.. vjerovatno se i uprava zadovoljava kao i vi, vjerovatno i oni misle imamo roster za top 4, zato smo tu gdje smo.
@beduin
Sve to stoji, mi kuci igramo sa LECCEOM neriješeno u momentu kad su bodovi neophodni.. zamisli izlazak ove ekipe u LP.. pukla bi bruka i sramota ..
od govana se pita ne pravi, trenutno ima 7-8 igrača koji moraju napustiti milan i koji nisu kalibar milana.. uz neke kvalitetnije igrače mogao bi očekivati borbu za LP, pa i borbu u LP.. do tad, prosjek i 12. mjesto (uz ogromnih 9 datih golova).
PS. nije da ja ovdje serem svako ima pravo na svoje mišljenje. Samo me zanima jedno: kako i dalje mislite da je "dobar roster", poslije toliko utakmica, patnje, bezidejnosti, grešaka, nekvalitete, kurcobolje itd itd ? Poraz ili remi meni bar ne znači toliko, koliko sama igra i pristup.. vjerovatno se i uprava zadovoljava kao i vi, vjerovatno i oni misle imamo roster za top 4, zato smo tu gdje smo.

Sloboda Tuzla !!!
Beduin objasnio na osnovu čega je objektivno bio ne samo moguć, nego realan, top4 plasman. Dakle, sve dok nisu zaposlili seoskog trenera GP-a. 6 godina imaš zelene trenere, ponavljati isti postupak a očekivati drugačiji ishod je čisti mahnitluk. Dali su nešto boljem treneru (Pioliju) da preuzme ekipu sa žestokim rasporedom (Roma, Nazio, Juve, Napoli, te SPAL), a nakon toga slijede 2 regionalna vruća gostovanja protiv nabrijane Parme i Bologne, prevruća stolica....
Summa summarum jako nezavidna pozicija, uz roster koji ima potencijala, ali ne i iskustva, koji će crknut od pritiska bude li manje od 4p u novembru. Najrealnije je da se Maldini povuče, kao Leo i Gattuso lani, u maju.
Da su imali mozga doveli bi provjerenog trenera, dakle Allegri, Spalletti ili sl., jer kad vidiš trenerska imena Pippo, Seedorf, Brocchi, Siniša, Montella, Gattuso, Giampaolo, pa evo i Pioli....pametnom dosta
Bio sam protiv apsolutno svih ovih novajlija, zelenih, seoskih trenera, u junu sam prvi pisao da je GP bivši do novembra. Pioli će se još kraće zadržat ne uzme li minimalno 4p u novembru, jer će ekipa biti u zoni ispadanja i klub će morat reagovat.
Summa summarum jako nezavidna pozicija, uz roster koji ima potencijala, ali ne i iskustva, koji će crknut od pritiska bude li manje od 4p u novembru. Najrealnije je da se Maldini povuče, kao Leo i Gattuso lani, u maju.
Da su imali mozga doveli bi provjerenog trenera, dakle Allegri, Spalletti ili sl., jer kad vidiš trenerska imena Pippo, Seedorf, Brocchi, Siniša, Montella, Gattuso, Giampaolo, pa evo i Pioli....pametnom dosta

Bio sam protiv apsolutno svih ovih novajlija, zelenih, seoskih trenera, u junu sam prvi pisao da je GP bivši do novembra. Pioli će se još kraće zadržat ne uzme li minimalno 4p u novembru, jer će ekipa biti u zoni ispadanja i klub će morat reagovat.
ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za lazio, milan i romu kad je rijec o lp, jer niti jedna od ovih ekipa nema slabiji igracki kadar od atalante, cak stavise, moze se argumentovat da imaju kvalitetniji igracki kadar, pa ako moze atalanta, morale bi i ove ekipe
krenimo od golmana, dal je gollini kvalitetniji od strakoshe, donnarume ili pau lopeza... tu je to negdje, s tim da je donnarumma ipak najkvalitetniji golman u toj skupini i to se ne moze dovesti u pitanje
kad je rijec o odbrani, dal vi uopste znate ko cini zadnju liniju atalante, tj stoperske pozicije: djimsiti, kjaer, toloi, masiello, palomino, dal su ti igraci kvalitetniji od stopera gore navedenih ekipa... kad bih upitao navijace tih ekipa, rekli bi da su to sve prosjecni igraci (kao sto i jesu) i da niti jednog ne bi voljeli u svojoj ekipi... npr meni ne djeluje kao da su ti igraci bolji od acerbija, luiz felipea, bastosa, wallacea, radua, ili romagnolija, caldare, musacchija, ili smallinga, fazija, mancinija
kad je rijec o bocnim pozicija, atalanta ima sljedece igrace: gosens, castagne i hateboer, lazio ima lulica (dobro, njega je pregazilo vrijeme) i lazzarija, milan ima thea hernandeza i calabriju, odnosno contija, roma ima kolarova (i njega gaze godine, al drzi se), florenzija, zappacostu, odnosno spinazzolu... uopste mi ne djeluje da su igraci atalante kvalitetniji od ovih igraca, tu je to negdje
vezni red atalante cine pasalic, de roon i freuler, vezni red lazija cine lucas leiva, sergej i luis alberto, nedvojbeno kvalitetniji igraci od ovih iz atalante, dok vezni red milana, odnosno rome, cine kessie (koji je igrao u atalanti i bio odlican), lucas paqueta, bennacer, lucas biglia, te veretout, pastore, pellegrini, cristante (koji je takodjer bio odlican u atalanti), diawara... moze se reci da je vezni red milan najmanje kvalitetan od svih ovih ekipa, al nije to nista sto dobar trener ne moze da rijesi
ofanzivni dio atalante cine papu gomez, ilicic, muriel i zapata, dok ofanzivni dio lazija cine j. correa, immobile i f. caicedo, dok su to u milanu i romi, piatek, suso, r. leao, calhanoglu, te dzeko, zaniolo, under, mkhitaryan... cinjenica je da atalanta ima najveci ofanzivni potencijal, al takodjer je cinjenica da taj ofanzivni potencijal ne bi dosao do izrazaja bez dobrog vodstva od strane trenera, sto vazi za sve linije ekipe, ne samo napadacku
zakljucak je da gasperini bolje vodi atalantu, nego simone, giampaolo/pioli, fonseca svoje ekipe, takodjer, atmosfera u i oko kluba je mnogo zdravija, sto je pokazatelj da taj klub bolje funkcionise nego ovi navedeni... nema opravdanja, atalanta nema kvalitetniji igracki kadar od ovih ekipa, cak bih rekao da imaju slabiji, al su zato prilicno bolja ekipa
krenimo od golmana, dal je gollini kvalitetniji od strakoshe, donnarume ili pau lopeza... tu je to negdje, s tim da je donnarumma ipak najkvalitetniji golman u toj skupini i to se ne moze dovesti u pitanje
kad je rijec o odbrani, dal vi uopste znate ko cini zadnju liniju atalante, tj stoperske pozicije: djimsiti, kjaer, toloi, masiello, palomino, dal su ti igraci kvalitetniji od stopera gore navedenih ekipa... kad bih upitao navijace tih ekipa, rekli bi da su to sve prosjecni igraci (kao sto i jesu) i da niti jednog ne bi voljeli u svojoj ekipi... npr meni ne djeluje kao da su ti igraci bolji od acerbija, luiz felipea, bastosa, wallacea, radua, ili romagnolija, caldare, musacchija, ili smallinga, fazija, mancinija
kad je rijec o bocnim pozicija, atalanta ima sljedece igrace: gosens, castagne i hateboer, lazio ima lulica (dobro, njega je pregazilo vrijeme) i lazzarija, milan ima thea hernandeza i calabriju, odnosno contija, roma ima kolarova (i njega gaze godine, al drzi se), florenzija, zappacostu, odnosno spinazzolu... uopste mi ne djeluje da su igraci atalante kvalitetniji od ovih igraca, tu je to negdje
vezni red atalante cine pasalic, de roon i freuler, vezni red lazija cine lucas leiva, sergej i luis alberto, nedvojbeno kvalitetniji igraci od ovih iz atalante, dok vezni red milana, odnosno rome, cine kessie (koji je igrao u atalanti i bio odlican), lucas paqueta, bennacer, lucas biglia, te veretout, pastore, pellegrini, cristante (koji je takodjer bio odlican u atalanti), diawara... moze se reci da je vezni red milan najmanje kvalitetan od svih ovih ekipa, al nije to nista sto dobar trener ne moze da rijesi
ofanzivni dio atalante cine papu gomez, ilicic, muriel i zapata, dok ofanzivni dio lazija cine j. correa, immobile i f. caicedo, dok su to u milanu i romi, piatek, suso, r. leao, calhanoglu, te dzeko, zaniolo, under, mkhitaryan... cinjenica je da atalanta ima najveci ofanzivni potencijal, al takodjer je cinjenica da taj ofanzivni potencijal ne bi dosao do izrazaja bez dobrog vodstva od strane trenera, sto vazi za sve linije ekipe, ne samo napadacku
zakljucak je da gasperini bolje vodi atalantu, nego simone, giampaolo/pioli, fonseca svoje ekipe, takodjer, atmosfera u i oko kluba je mnogo zdravija, sto je pokazatelj da taj klub bolje funkcionise nego ovi navedeni... nema opravdanja, atalanta nema kvalitetniji igracki kadar od ovih ekipa, cak bih rekao da imaju slabiji, al su zato prilicno bolja ekipa
Nije nikakva tajna da Atalanta ima daleko slabiji roster od navedenih klubova, ja tu realno osim Gomeza, Zapate i Iličića nikoga ne bi uzeo za Milan. Možda još par njih za klupe i rotacije (a i ne mora), ostatak nije čak ni za toga.
Ali imaju trenera i sistem koji funkcioniše.
I Roma i Lazio i Milan igraju debelo ispod svojih mogućnosti, s tim da romi ove sezone imaju opravdanje u tome što su desetkovani povredama. Milan je uništen lošim vođenjem i pogrešnim odlukama, iako smo lako mogli uzeti top 4 da se doveo kvalitetan trener.
Ali imaju trenera i sistem koji funkcioniše.
I Roma i Lazio i Milan igraju debelo ispod svojih mogućnosti, s tim da romi ove sezone imaju opravdanje u tome što su desetkovani povredama. Milan je uništen lošim vođenjem i pogrešnim odlukama, iako smo lako mogli uzeti top 4 da se doveo kvalitetan trener.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
-
- Kontakt:
Papir ne čini ekipu, niti je kad činio!Chinaglia je napisao/la:ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za lazio, milan i romu kad je rijec o lp, jer niti jedna od ovih ekipa nema slabiji igracki kadar od atalante, cak stavise, moze se argumentovat da imaju kvalitetniji igracki kadar, pa ako moze atalanta, morale bi i ove ekipe
Primjer evo friško je Man Utd, precijenjena ekipa.

Mi smo samo NA PAPIRU 4 najskuplja ekipa, mislim ukupno vrijedimo 505 miliona €, ispred Rome fino, a daleko ispred Lazia, Atalante, Fiorentine i sl.
Eh sad pitanje je odakle ovolika tržišna vrijednost igrača, a ovako slabi rezultati?
Glavni i osnovni razlog je što su ti igrači plaćeni skoro svaki duplo nego što realno vrijede, pa bi se prije reklo da mi imamo ekipu od 300 miliona € realnih nego 500 miliona koje smo napucali!
Platili igrače koji vrijede realnih 20 miliona oko 40 i one od 15 platili ih 30, pa im stoji sad ta tržišna cijena zahvaljujući samo našim glupanima u upravi!
Fino si ti to sve uporedio, ali u realnom svijetu, ništa mi bolje igrače nemamo, kao prvo većina bez iskustva i velikih stvari u karijeri, a drugo svi su došli iz manjih klubova Genoa, Atalanta, Empoli, Lille, čak Atalanta bez CC, Kessie i sl igraju LP, tako da smo mi ustvari dobili smeće od igrača (osim Thea) a platili to smeće papreno!
Još na sve to dodaj da nemamo dobrog trenera, imamo najgoru upravu i onda smo tu gdje jesmo!
Zaključak: Probudite se i ne zavaravajte stanjem na papiru!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.