Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Halilović i Alibegović kao i da nisu ušli iz druge lige u prvu, igraju jednako ili i bolje.
Kad se samo sjetim kako su Strucnjaci ovdje kritikovali Bosnica sto poziva Alibegovica!
Kako stoje stvari s lazarom muticem?jel napredovao kakva mu je forma?
Sjecam se da je bio jedan od najboljih igraca na u16 prvenstvu
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Forma mu je takva da zabija 1 poen u prosjeku, za oko 9 minuta na parketu u 2. spanskoj ligi.Salih1984 je napisao/la:Kako stoje stvari s lazarom muticem?jel napredovao kakva mu je forma?

Mi smo takve srece osvojimo u16 evropsko prvenstvo,i iz te generacije dobijemo 2 igraca da valjajuGhuraba je napisao/la:Forma mu je takva da zabija 1 poen u prosjeku, za oko 9 minuta na parketu u 2. spanskoj ligi.Salih1984 je napisao/la:Kako stoje stvari s lazarom muticem?jel napredovao kakva mu je forma?

Igra li Sikiraš ikako u Fuenlabradi, čini mi se da je u superkupu uoči sezone imao veliku minutažu u porazu od Reala
Ne igra, a sve su prilike i da nece, koliko znam Fuenlabrada ne igra ni europsko neko takmicenje tako da i nema potrebu za nekom vecom rotacijom igraca.ovisnik je napisao/la:Igra li Sikiraš ikako u Fuenlabradi, čini mi se da je u superkupu uoči sezone imao veliku minutažu u porazu od Reala
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Zvijezda u Slovačkoj

Izgleda da je u bacanjima jos uvijek ozbiljna konkurencija Gegicu i Vrabcu. 

jos jedna odlicna partija alibegovica,15 poena (5/6 za dva, 1/2 za tri poena) i 8 skokova...u porazu od Armanija
36minuta, neupitni starter
dok smo mi fantazirali o razvoju penave, sikirasa, sulje i drugih....ovaj momak je isplivao pravo niodkud
dok smo mi fantazirali o razvoju penave, sikirasa, sulje i drugih....ovaj momak je isplivao pravo niodkud

Sumnjam da je odigrao 36 minuta, jer sam gledao drugo poluvrijeme, i samo u njemu je odmarao vise od 4 minute. Ne znam sta bih rekao, nisam u njegovoj igri vidio nista posebno, ali ova statistika protiv ozbiljne ekipe, plus sve ono od ranije sigurno nije slucajnost. Ja sam vidio tek 5-6 poena, od cega su bila 2 kucanja na ziceru. U odbrani je povremeno znao ispasti, ali nije to ni toliko lose. U svakom slucaju, nakon ocajne karijere na koledzu, ovo sto sad pruza je premasilo sva moguca ocekivanja.
Btw, Sulejmanovic u Spaniji odigrao nesto manje od 15 minuta i nije se upisao u strijelce.
Protivnik mu je bila Fuenlabrada, za koju Sikiras uopste nije nastupio, a bio je u rosteru.
Btw, Sulejmanovic u Spaniji odigrao nesto manje od 15 minuta i nije se upisao u strijelce.

AirRamiz je napisao/la:jos jedna odlicna partija alibegovica,15 poena (5/6 za dva, 1/2 za tri poena) i 8 skokova...u porazu od Armanija

Halilović je proglašen za igrača utakmice u pobjedi kod Nanterrea, 23 poena i 8 skokova

Zadnja izmjena: Drape, dana/u 28 okt 2019, 06:25, ukupno mijenjano 1 put.
pardon, 28 min...ali to nista ne mijenja, momak je starter u solidnoj ekipi i igra bolje nego svi njegovi konkurenti u reorezentaciji....ako uzmemo da ce halilovic igrat centraGhuraba je napisao/la:Sumnjam da je odigrao 36 minuta, jer sam gledao drugo poluvrijeme, i samo u njemu je odmarao vise od 4 minute. Ne znam sta bih rekao, nisam u njegovoj igri vidio nista posebno, ali ova statistika protiv ozbiljne ekipe, plus sve ono od ranije sigurno nije slucajnost. Ja sam vidio tek 5-6 poena, od cega su bila 2 kucanja na ziceru. U odbrani je povremeno znao ispasti, ali nije to ni toliko lose. U svakom slucaju, nakon ocajne karijere na koledzu, ovo sto sad pruza je premasilo sva moguca ocekivanja.
Btw, Sulejmanovic u Spaniji odigrao nesto manje od 15 minuta i nije se upisao u strijelce.Protivnik mu je bila Fuenlabrada, za koju Sikiras uopste nije nastupio, a bio je u rosteru.
ima tricu i to je najvaznije za slaganje krizaljke u buducnosti....moze ga se uklopit uz centre bez suta
Ma, on u reprezentaciji nema nikakvu konkurenciju i trenutno je prva opcija na cetvorci. Sulejmanovic je imao tu neku povredu sake i treba ga jos malo sacekati, ali za njega je, po svemu sudeci, Endesa liga prevelik zalogaj. Ni prosle sezone u njoj nista posebno nije pokazao. Trecu opciju na 4 ni nemamo. Sta je s Penavom, ne igra ni za prvi, a ni za rezervni tim Baskonije? Ili se povrijedio, ili je zakuhao s njima tamo. Sehic igra prosjecno u ligi u kojoj je Slobodin centar Berry prosle godine imao preko 16 ppg i 11 rpg, a taj momak nije u stanju ni u A1 ligi nabiti takve brojke.
Halilovic me nenormalno podsjeca na Shengeliju. Ubijedjen sam da bi ovakav komotno mogao igrati Euroligu, ali jednostavno njegov sut nije dorastao tom nivou. On i Kamenjas su zasad sigurni na petici, a kao treca opcija u obzir dolazi Sejfic, mada svi znamo koliko je on bio 'koristan' u reprezentaciji. Tu bih radije stavio Matkovica, mada ni on ne igra nista posebno u Beogradu.
Btw, kad Bosnic naredni put pomisli pozvati Zahiragica u reprezentaciju, nek pogleda ovaj video ispod. Momak je '97. godiste i Curry je za Adija.
Halilovic me nenormalno podsjeca na Shengeliju. Ubijedjen sam da bi ovakav komotno mogao igrati Euroligu, ali jednostavno njegov sut nije dorastao tom nivou. On i Kamenjas su zasad sigurni na petici, a kao treca opcija u obzir dolazi Sejfic, mada svi znamo koliko je on bio 'koristan' u reprezentaciji. Tu bih radije stavio Matkovica, mada ni on ne igra nista posebno u Beogradu.
Btw, kad Bosnic naredni put pomisli pozvati Zahiragica u reprezentaciju, nek pogleda ovaj video ispod. Momak je '97. godiste i Curry je za Adija.
da napomenemo da Pasalic igra vrlo dobro za Panionis....11.8 poena i 5.2 asistencije...uz odlicnih 52.5% za tri poena i dvije ubacene po mecu
kad bi sve bilo kako treba, mogao bi pasalic igrat i minute iza robersona na playu i iza beka startera ....da bude na ukupno 20-25min ....on je jos jedan momak koji je isplivao bez guranja...trebao bi tu bosnic obavit razgovor
s druge strane, halilovic ima 16 poena u francuskoj uz izvrsnih 58% realizacije
kad bi sve bilo kako treba, mogao bi pasalic igrat i minute iza robersona na playu i iza beka startera ....da bude na ukupno 20-25min ....on je jos jedan momak koji je isplivao bez guranja...trebao bi tu bosnic obavit razgovor
s druge strane, halilovic ima 16 poena u francuskoj uz izvrsnih 58% realizacije
Zar nije Pašalić rekao da neće više igrati ?
Pašalić, Gordić, Kikanović, Stipanović, svi redom bi imali sigurno mjesto u 12, a svako iz svojih razloga više nije tu
Ipak je bolje gurati Sparsove kosarkaske antitalente koji nece nikada igrati na nivou gore navedenih, nego iskoristiti te iskusnije igrace i zbog kvalitete i zbog samog iskustva koje bi pomoglo mladjim igracima.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Odluka o reprezentaciji nije donesena preko noći. Dobro sam razmislio i shvatio da je pravi trenutak za oproštaj. Želio sam zaokružiti reprezentativnu karijeru plasmanom na Svjetsko prvenstvo, ali nažalost nismo uspjeli i budući da je sljedeće Evropsko prvenstvo tek za dvije godine, shvatio sam da je pravo vrijeme za odlazak. Kroz prethodne prozore i ovo ljeto selektor je imao dovoljno vremena da pruži šansu svima kako bi se izborili za mjesto u timu i generalno mislim da je idealno vrijeme za smjenu generacija. Raduje dolazak novih mladih snaga, koje preuzimaju odgovornost i dobijaju veliki prostor kao nosioci igre”, poručio je Kikanović
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard