Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Drape
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Drape » 21 okt 2019, 08:51

Halilović i Alibegović kao i da nisu ušli iz druge lige u prvu, igraju jednako ili i bolje.

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 21 okt 2019, 08:54

Kad se samo sjetim kako su Strucnjaci ovdje kritikovali Bosnica sto poziva Alibegovica!

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 21 okt 2019, 11:27

Kako stoje stvari s lazarom muticem?jel napredovao kakva mu je forma?
Sjecam se da je bio jedan od najboljih igraca na u16 prvenstvu
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 21 okt 2019, 11:50

Salih1984 je napisao/la:Kako stoje stvari s lazarom muticem?jel napredovao kakva mu je forma?
Forma mu je takva da zabija 1 poen u prosjeku, za oko 9 minuta na parketu u 2. spanskoj ligi. :mrgreen:

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 21 okt 2019, 12:03

Ghuraba je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:Kako stoje stvari s lazarom muticem?jel napredovao kakva mu je forma?
Forma mu je takva da zabija 1 poen u prosjeku, za oko 9 minuta na parketu u 2. spanskoj ligi. :mrgreen:
Mi smo takve srece osvojimo u16 evropsko prvenstvo,i iz te generacije dobijemo 2 igraca da valjaju :roll:

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 21 okt 2019, 14:16

Igra li Sikiraš ikako u Fuenlabradi, čini mi se da je u superkupu uoči sezone imao veliku minutažu u porazu od Reala

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 21 okt 2019, 17:53

ovisnik je napisao/la:Igra li Sikiraš ikako u Fuenlabradi, čini mi se da je u superkupu uoči sezone imao veliku minutažu u porazu od Reala
Ne igra, a sve su prilike i da nece, koliko znam Fuenlabrada ne igra ni europsko neko takmicenje tako da i nema potrebu za nekom vecom rotacijom igraca.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 25 okt 2019, 19:49

Izgleda da je u bacanjima jos uvijek ozbiljna konkurencija Gegicu i Vrabcu. :mrgreen:

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 27 okt 2019, 16:14

jos jedna odlicna partija alibegovica,15 poena (5/6 za dva, 1/2 za tri poena) i 8 skokova...u porazu od Armanija
36minuta, neupitni starter

dok smo mi fantazirali o razvoju penave, sikirasa, sulje i drugih....ovaj momak je isplivao pravo niodkud :clap:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 okt 2019, 16:41

Sumnjam da je odigrao 36 minuta, jer sam gledao drugo poluvrijeme, i samo u njemu je odmarao vise od 4 minute. Ne znam sta bih rekao, nisam u njegovoj igri vidio nista posebno, ali ova statistika protiv ozbiljne ekipe, plus sve ono od ranije sigurno nije slucajnost. Ja sam vidio tek 5-6 poena, od cega su bila 2 kucanja na ziceru. U odbrani je povremeno znao ispasti, ali nije to ni toliko lose. U svakom slucaju, nakon ocajne karijere na koledzu, ovo sto sad pruza je premasilo sva moguca ocekivanja.

Btw, Sulejmanovic u Spaniji odigrao nesto manje od 15 minuta i nije se upisao u strijelce. :crazy: Protivnik mu je bila Fuenlabrada, za koju Sikiras uopste nije nastupio, a bio je u rosteru.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 27 okt 2019, 17:14

AirRamiz je napisao/la:jos jedna odlicna partija alibegovica,15 poena (5/6 za dva, 1/2 za tri poena) i 8 skokova...u porazu od Armanija
36minuta, neupitni starter

dok smo mi fantazirali o razvoju penave, sikirasa, sulje i drugih....ovaj momak je isplivao pravo niodkud :clap:
:bow:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 okt 2019, 17:36

Halilović je proglašen za igrača utakmice u pobjedi kod Nanterrea, 23 poena i 8 skokova :thumbup:

Zadnja izmjena: Drape, dana/u 28 okt 2019, 06:25, ukupno mijenjano 1 put.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 27 okt 2019, 18:29

Ghuraba je napisao/la:Sumnjam da je odigrao 36 minuta, jer sam gledao drugo poluvrijeme, i samo u njemu je odmarao vise od 4 minute. Ne znam sta bih rekao, nisam u njegovoj igri vidio nista posebno, ali ova statistika protiv ozbiljne ekipe, plus sve ono od ranije sigurno nije slucajnost. Ja sam vidio tek 5-6 poena, od cega su bila 2 kucanja na ziceru. U odbrani je povremeno znao ispasti, ali nije to ni toliko lose. U svakom slucaju, nakon ocajne karijere na koledzu, ovo sto sad pruza je premasilo sva moguca ocekivanja.

Btw, Sulejmanovic u Spaniji odigrao nesto manje od 15 minuta i nije se upisao u strijelce. :crazy: Protivnik mu je bila Fuenlabrada, za koju Sikiras uopste nije nastupio, a bio je u rosteru.
pardon, 28 min...ali to nista ne mijenja, momak je starter u solidnoj ekipi i igra bolje nego svi njegovi konkurenti u reorezentaciji....ako uzmemo da ce halilovic igrat centra

ima tricu i to je najvaznije za slaganje krizaljke u buducnosti....moze ga se uklopit uz centre bez suta

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 okt 2019, 19:47

Ma, on u reprezentaciji nema nikakvu konkurenciju i trenutno je prva opcija na cetvorci. Sulejmanovic je imao tu neku povredu sake i treba ga jos malo sacekati, ali za njega je, po svemu sudeci, Endesa liga prevelik zalogaj. Ni prosle sezone u njoj nista posebno nije pokazao. Trecu opciju na 4 ni nemamo. Sta je s Penavom, ne igra ni za prvi, a ni za rezervni tim Baskonije? Ili se povrijedio, ili je zakuhao s njima tamo. Sehic igra prosjecno u ligi u kojoj je Slobodin centar Berry prosle godine imao preko 16 ppg i 11 rpg, a taj momak nije u stanju ni u A1 ligi nabiti takve brojke.

Halilovic me nenormalno podsjeca na Shengeliju. Ubijedjen sam da bi ovakav komotno mogao igrati Euroligu, ali jednostavno njegov sut nije dorastao tom nivou. On i Kamenjas su zasad sigurni na petici, a kao treca opcija u obzir dolazi Sejfic, mada svi znamo koliko je on bio 'koristan' u reprezentaciji. Tu bih radije stavio Matkovica, mada ni on ne igra nista posebno u Beogradu.

Btw, kad Bosnic naredni put pomisli pozvati Zahiragica u reprezentaciju, nek pogleda ovaj video ispod. Momak je '97. godiste i Curry je za Adija.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 28 okt 2019, 13:53

da napomenemo da Pasalic igra vrlo dobro za Panionis....11.8 poena i 5.2 asistencije...uz odlicnih 52.5% za tri poena i dvije ubacene po mecu
kad bi sve bilo kako treba, mogao bi pasalic igrat i minute iza robersona na playu i iza beka startera ....da bude na ukupno 20-25min ....on je jos jedan momak koji je isplivao bez guranja...trebao bi tu bosnic obavit razgovor

s druge strane, halilovic ima 16 poena u francuskoj uz izvrsnih 58% realizacije

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 okt 2019, 14:47

Zar nije Pašalić rekao da neće više igrati ?

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 28 okt 2019, 15:15

Pašalić, Gordić, Kikanović, Stipanović, svi redom bi imali sigurno mjesto u 12, a svako iz svojih razloga više nije tu

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 28 okt 2019, 16:27

Ipak je bolje gurati Sparsove kosarkaske antitalente koji nece nikada igrati na nivou gore navedenih, nego iskoristiti te iskusnije igrace i zbog kvalitete i zbog samog iskustva koje bi pomoglo mladjim igracima.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 28 okt 2019, 16:59

Odluka o reprezentaciji nije donesena preko noći. Dobro sam razmislio i shvatio da je pravi trenutak za oproštaj. Želio sam zaokružiti reprezentativnu karijeru plasmanom na Svjetsko prvenstvo, ali nažalost nismo uspjeli i budući da je sljedeće Evropsko prvenstvo tek za dvije godine, shvatio sam da je pravo vrijeme za odlazak. Kroz prethodne prozore i ovo ljeto selektor je imao dovoljno vremena da pruži šansu svima kako bi se izborili za mjesto u timu i generalno mislim da je idealno vrijeme za smjenu generacija. Raduje dolazak novih mladih snaga, koje preuzimaju odgovornost i dobijaju veliki prostor kao nosioci igre”, poručio je Kikanović
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Rodju i 8 gostiju.