Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Unofficialpage » 27 okt 2019, 21:56

Mercedes je ispred svih, debelo ispred svih, u svim segmentima pa i vozačkim. Ferrari užasno vodio utrku, prema Leclercu dvije velike greške a Vettel ne znam šta je čekao pa da na kraju ubrza. Morao je natjerati Hamiltona da vrti brze krugove odmah na početku a ne zadnjih 15ak krugova.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 okt 2019, 21:58

Imaš 1-2, Albona iza i na kraju 2-4. :rol:

Charlesa su izmasakrirali. Štite poziciju protiv Albona :urnebes:, o onih 6 sekundi ne treba ni pričati. :rol:

Vettel je sam kriv. Htjeli su da štite poziciju, ali se frajer pravio pametan. Khurac bi ga Hamilton prestigao na stazi.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 27 okt 2019, 21:59

Mislim da bi Hamilton i bio ispred Vettela da je otisao u box, samo u 2 sektoru je bio 1.5 sekundu brzi, a to je ta neka razlika kad je isao u box

Tako da jbg Vettel je samo zajeba sto nije pritisnuo Hamiltona, ali mislim da nije ni mogao
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 27 okt 2019, 22:00

Sad su Vettel i Bottas raspravljali šta trebaju da urade da skinu Hamiltona.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 okt 2019, 22:00

Azpi je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Pobjedu Ferrarija (Leclera) je oduzeo Vettel, koji je sebe stavio ispred ekipe. Toliko.
A kako ovo majke ti? Bas ne kontam kako je on uticao na Leclerca?

A hamilton kuka majku yebo uvijek radi toga je **** pravo, a moze jos trku cijelu na ovim gumama odvest
jelle je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Pobjedu Ferrarija (Leclera) je oduzeo Vettel, koji je sebe stavio ispred ekipe. Toliko.
Ne lupaj ...sjebali su sami sebe ...prvo nije bilo potrebe da idu na dva zaustavljanja ...plus 6 sekundi u boksu ...plus Lec puca i gresi kad pridje blizu i tanak tempo opcenito
1.Apsolutno pogrešna taktika, nepotreban jedan odlazak u box
2.Vettel da je poslušao ekipu i otišao u box (da nije sebe stavio ispred ekipe), zaštitila bi se pozicija
3.Mehaničari

Podhitno i nephodno im Charles svima treba yebati mater na team meetingu. Ovo postaje i ostaje smiješno.
"We need to suffer. And we need to fight."

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 27 okt 2019, 22:04

Ma ferrari je losu taktiku uzeo za leklera, taktika za vozaca iz sredine poretka. Imas sve pole, prednost i pari vozilo i ti se pravis pametan i useres se od albona. Iskreno, red bull da je bio u ovoj situaciji, uzeli bi duplu pobjedu, eto toliko je naivan menadzment ferrarija.
Lekler koji je pretalentovan momak ne zasluzuje ovakav odnos da mu se oduzimaju pobjede glupim odlukama menadzmenta, pa momak je u italiji oba mercedesa drzao citavo vrijeme iza sebe. Niko nikoga nije pretekao od vodecih na stazi, dokaz da je ferrari ocito glup ispao.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 okt 2019, 22:04

Nidje veze. Leclerca je zeznuo Ferrari sa taktikom i losom promjenom guma, a i Leclerc je sam sebe kada je zablokirao i izletio van staze kada je gotovo sustigao Bottasa. Vettel mu je cak pomogao jer je usporavao Bottasa. Jednostavno Merc je mnogo bolji na srednje tvrdim i tvrdim gumama.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 27 okt 2019, 22:05

Captain4 je napisao/la:
Azpi je napisao/la:
A kako ovo majke ti? Bas ne kontam kako je on uticao na Leclerca?

A hamilton kuka majku yebo uvijek radi toga je **** pravo, a moze jos trku cijelu na ovim gumama odvest
jelle je napisao/la:
Ne lupaj ...sjebali su sami sebe ...prvo nije bilo potrebe da idu na dva zaustavljanja ...plus 6 sekundi u boksu ...plus Lec puca i gresi kad pridje blizu i tanak tempo opcenito
1.Apsolutno pogrešna taktika, nepotreban jedan odlazak u box
2.Vettel da je poslušao ekipu i otišao u box (da nije sebe stavio ispred ekipe), zaštitila bi se pozicija
3.Mehaničari

Podhitno i nephodno im Charles svima treba yebati mater na team meetingu. Ovo postaje i ostaje smiješno.
1. Kakve Vettel ima veze sa taktikom za Leclerca
2. Kako vi zatitio poziciju ne kontam, iako mislim da bi bio iza Hamiltona i da eto se vratio ispred kakve veze to ima sa pozicijom Leclerca?
3. Ok greska njihova, ali kakve veze oni imaju sa Vettelom?

Shvatas li ti kakvu si gore glupost napisao, pa onda to pravdao sa skroz desetim stvarima?

Greska Ferrarija u taktici, uobicajno sto bi se reklo
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 27 okt 2019, 22:09

Nista novo, amaterizam Ferraria.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 27 okt 2019, 22:15

Iz sedmice u sedmicu ista prica ...zabari neozbiljni...njemci doktori ko i obicno

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 27 okt 2019, 22:16

Mislim da je Vettel napravio gresku kad nije usao u Box na poziv jer bi izasao ispred Hamiltona na stazi, a ovako ostajuci duze izasao je onda iza Hamiltona. U tom slucaju Hamilton bi imao dosta problema da predje istog, izgubio bi par sekundi i shodno tome Leclerc bi imao na kraju laksi posao da to odradi.
Ovako nije teoretski ostavio mogucnost kolegi da pridje, iako najveci gubitnik je Leclerc koji je po ko zna koji put osakacen od strane strucnjaka/nestrucnjaka iz svoga tima.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 okt 2019, 22:16

Azpi je napisao/la:
Shvatas li ti kakvu si gore glupost napisao, pa onda to pravdao sa skroz desetim stvarima?

Greska Ferrarija u taktici, uobicajno sto bi se reklo
Drug, Vettel da je otišao u box kada su mu rekli, u box bi gotovo sigurno povukao i Hamiltona neposredno brzo, a i Bottasa. Izgubio je 1.5s odmah nakon što krug nakon ignoriranja. Mada opet ovo je ono šta bi bilo kad bi bilo. Vettel je ostao dugo na stazi, tako je asistirao Bottasu i Hamiltonu i to je to. Znači, preran odlazak u box, pogrešan odabir guma u boksu, kolega koji je ispod tebe donosi sam odluke i tako te yebe, i dodaš još mehaničarsku grešku i to bude to.

Ja sam siguran da bi Leclerc/Ferrari ovo uzeo da je Vettel otišao u box kada su mu to rekli. Valjda je i logično, tako bi se zaštitila pozicija. A da su bili pametni i stavili jednog od dvojice na hard i da idu sa dvije strategije, sad bi imali 1-2 opet. Ali taktička nezrelost i opšti haos.

ALLSTARR
Kontakt:

Post Postao/la ALLSTARR » 27 okt 2019, 22:18

Ovaj Ferrari ko Williams jbte

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 okt 2019, 22:22

Pa sta pricas ti jbt? Zvali su ga u box poslije Hamiltona, nakon sto je Hamilton vec bio u boxu. I kako bi povukao Hamiltona hljeba ti? Pricas nebuloze. Poslusaj kako su se u Mercu ibretili kada su culi da Leclerc ide na dva stajanja.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 okt 2019, 22:28

Bundesliga je napisao/la:Pa sta pricas ti jbt? Zvali su ga u box poslije Hamiltona, nakon sto je Hamilton vec bio u boxu. I kako bi povukao Hamiltona hljeba ti? Pricas nebuloze. Poslusaj kako su se u Mercu ibretili kada su culi da Leclerc ide na dva stajanja.
Moja greška za Hamiltona, fkt to nisam upratio. Opet, neću ponavljati razloge koji su syebali pobjedu Ferrarija. Pročitaj ih ako hoćeš. Po ko zna koji put je zabijen nož u leđa Leclercu od strane crvenih.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 27 okt 2019, 22:31

Lecler bi 99% uzeo da nije bilo one greske u boxu. Izasao bi 3s iza Bottasa, a kakav je ritam imao prvih 10 krugova nakon promjene, svu trojicu bi ih glat uzeo. Skidao je po 1.5s.
I onda mu jos naleti ona guzva u najgorem mogucem trenutku i sjeba se sa kasnim kocenjem za to 3. mjesto
Jedan grad, jedna ljubav!

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 27 okt 2019, 22:32

Analizu utrke treba poceti od samog starta. Start fantastican sto bi se reklo Max i Lewis zakuhase i stavise Albona iza crvenih. Sad rijetko ko je to primjetio ali jeste li svjesni koliko slabo crveni prave prednost kad su na celu (logika je da kad si prvi imas cistu stazu). Oni skoro svaku utrku drze karavan iza na otprilike sekundu i pol ili dvije zaostatka. Merc (najcesce Ham) napravi razliku odmah na startu i poslije je samo odrzava. Dalje, Ferrari je najjaci u kvalama ali tempo u utrci je losiji cak i od Red Bullovog. Na supersoftu su jaki al mislim da su na softu uzasni sto se moglo i danas vidjet. Zatim, Binotto i ekipa nek se ostave posla koji ne znaju radit. Konstantno promasene taktike, ako vec ne znas pravit taktiku bar prati sta rade ostali, ubost ces nekad. Malog Leclerca na dva stajanja je bilo suludo staviti. Vettel je imao pravo sto ih nije slusao, ne bih ni ja iskreno nikad. Dalje se odvilo kako se odvilo, ma da bih zamjerku dao i Vettelu i Leclercu. Prvi vise nije onaj stari vozac, nema onaj tempo svoj stari. Pa covjek da duplo ocuvanijim gumama ne moze stic Hamiltona na mrtvim gumama. Bottas da ima malo vise mozga i da je bolji vozac davno bi ga pretekao. Leclerc previse zeli, puno gresaka jer hoce sve nazor, nije strpljiv nikako. Priblizio se Bottasu i kad je vidio da moze pritisce previse i navaljuje na gas ko da kocnice ne postoje. Isto kao u Azerbejdzanu kad je znao da je najbrzi al glumi nekog vozaca i previse forsira. Moras jos meda da jedes mali. Navijac sam Ferrarija al Hamilton je liga za sebe kao i Mecka. Bez zajebancije tituli se mozemo nadat samo ako jedan covjek dodje u Ferrari, onaj koji moze parirat Lewisu. Ni manje ni vise nego Max Verstappen. Ova dvojica em nisu dobar tandem em ne funkcionisu ni zajedno kako treba nit suradjuju. Nula bodova. Takticari nula bodova. Jos jedno veliko razocarenje.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 okt 2019, 22:39

Captain4 je napisao/la: Moja greška za Hamiltona, fkt to nisam upratio. Opet, neću ponavljati razloge koji su syebali pobjedu Ferrarija. Pročitaj ih ako hoćeš. Po ko zna koji put je zabijen nož u leđa Leclercu od strane crvenih.
Slazem se da ga je Ferrari zeznuo, i to im nije prvi put. Samo vise mislim da je to do njihove gluposti nego necega namjernog, barem ovaj put. Zeznuli su ga i sa losom zamjenom guma, samo tu je izgubio 4 sekunde. I Leclerc je pogrijesio u zelji da sto prije stigne Bottasa. Kasno je kocio i izletio je van staze. Tu je izgubio jos 2.5 sekunde. Opet od svega toga je najveci problem promasena taktika i 2 stajanja. Max je sa 1 stajanjem i tvrdim gumama zavrsio sesti.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 27 okt 2019, 22:45

Nije upitno da je Ferrari zeznuo Leclerca, ali ti si napisao da je Vettel ga zeznuo sto nema veze sa mozgom ako si gledao trku

Vettel je samo sebe zeznuo, iako po meni nije jer mislim da bi izasao iza Luisa

Mislim sve ok, ali Vattel dodirne tacke nije imao sa Leclercom, nije mu mogao ni pomoci ni odmoci

To su su glupani opet ispali pa radi Albona zovnuli Leclerca u box to je uobicsjna glupost Ferrarija
!!!GOAT!!!

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 27 okt 2019, 22:49

NadalRafa je napisao/la:Analizu utrke treba poceti od samog starta. Start fantastican sto bi se reklo Max i Lewis zakuhase i stavise Albona iza crvenih. Sad rijetko ko je to primjetio ali jeste li svjesni koliko slabo crveni prave prednost kad su na celu (logika je da kad si prvi imas cistu stazu). Oni skoro svaku utrku drze karavan iza na otprilike sekundu i pol ili dvije zaostatka. Merc (najcesce Ham) napravi razliku odmah na startu i poslije je samo odrzava. Dalje, Ferrari je najjaci u kvalama ali tempo u utrci je losiji cak i od Red Bullovog. Na supersoftu su jaki al mislim da su na softu uzasni sto se moglo i danas vidjet. Zatim, Binotto i ekipa nek se ostave posla koji ne znaju radit. Konstantno promasene taktike, ako vec ne znas pravit taktiku bar prati sta rade ostali, ubost ces nekad. Malog Leclerca na dva stajanja je bilo suludo staviti. Vettel je imao pravo sto ih nije slusao, ne bih ni ja iskreno nikad. Dalje se odvilo kako se odvilo, ma da bih zamjerku dao i Vettelu i Leclercu. Prvi vise nije onaj stari vozac, nema onaj tempo svoj stari. Pa covjek da duplo ocuvanijim gumama ne moze stic Hamiltona na mrtvim gumama. Bottas da ima malo vise mozga i da je bolji vozac davno bi ga pretekao. Leclerc previse zeli, puno gresaka jer hoce sve nazor, nije strpljiv nikako. Priblizio se Bottasu i kad je vidio da moze pritisce previse i navaljuje na gas ko da kocnice ne postoje. Isto kao u Azerbejdzanu kad je znao da je najbrzi al glumi nekog vozaca i previse forsira. Moras jos meda da jedes mali. Navijac sam Ferrarija al Hamilton je liga za sebe kao i Mecka. Bez zajebancije tituli se mozemo nadat samo ako jedan covjek dodje u Ferrari, onaj koji moze parirat Lewisu. Ni manje ni vise nego Max Verstappen. Ova dvojica em nisu dobar tandem em ne funkcionisu ni zajedno kako treba nit suradjuju. Nula bodova. Takticari nula bodova. Jos jedno veliko razocarenje.
Evo ako mogu komentarisati, mislim ako ti nece smetati.
Ja sam misljenja da je Leclerc vrlo dobar vozac, ne losiji a ni bolji od verstappena. Verstappen duze vozi u boljem timu (generalno u F1 gledano) i ima prednost da je prvi vozac ekipe.
Leclerc bi siguran sam uzeo ovu utrku samo da je imao normalnu taktiku-1 stop. Momak radi veoma dobro svoj posao, cak je i u singapuru mogao uzeti utrku a ako ne i u sochiju ali to je druga tema. Zasto je pravio greske ? Razlog je da je znao da nema mnogo vremena da se sustigne Bottas. Dodas li tome 4 sec u boxu zbog mehanicara, nema on vise sta traziti na stazi.
Vozilo ko vozilo, rekao bih da je na istom nivou kao mercedes mozda i nijansu bolje. Nista danas Bottas nije mogao vettelu a ni ovaj hamiltonu. Jasna je stavka da je mandzment utrke kod mercedesa miljama od onog u Ferrariju i to je fakt i zbog toga Ferrari gubi konstantno utrke, njima sa ovakvom taktikom ni Schumacher iz najboljih dana ne bi mogao pomoci. Postavljaju se amateri teski za rukovodece ljude.
Verstappen je talentovan vozac ali zna nekad da ubedaci ekipu ko niko, jer je teskog karaktera. Dobar showman i jednu dvije titule, dok leclerc je dobar za 3 4 po meni. Zasto tako mislim, jer ne divlja momak, slusa tim i radi najbolje sto moze i uvijek dobro odradi i bolje od ocekivanog.
Po meni licno, promovisao bih Leclerca u prvog vozaca i doveo hulkenberga za drugog vozaca ili ti ga vodonosu.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.