Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 27 okt 2019, 18:30

Osttribine je napisao/la:
Tristan je napisao/la:
Osttribine je napisao/la:A ove dvojice zenicana, rekao bi covjek za titulu se bore pa ih neko ostetio, a ne znaju gdje su suplji, u zadnjih 6 gostovanja na Kosevu primili 21 pogodak, i sudije im krive :D

Tacno tako. Protiv Celika Jovanovic dobije direktan crveni za igranje koljenom, onda im je sve bilo regularno.

https://fa.ktor.ba/vijest/pogledajte-zb ... orca/49888
Nisam gledao ali sam cuo, a eto neko moze i potvrditi sta je bilo na tekmi Celik vs Sloboda i sviranje ofsajda Slobodi na situaciju 1 na 1, a pas upucen sa Slobodine polovine terena. Ma generalno sudije su lose koliko i ekipe, pa evo dvadesetak godina nakon rata ni sudiju nismo dali za evropske tekme kako treba. Ovi osteceni proslo kolo za dva faula oko 16 m, pa se navili ovde danima, kao eto satro urota protiv njih. Danas nama ne svira penal, lik hladno rukom odigra, a ako je smatrao da je faul u napadu morao je signalizirati, u suprotnom je penal.
Da ti nije kolega @cartel čitao pravilnik? :lol:
Kakve veze ima odakle je upućena lopta? :rol:
P.S. ofsajd nije trebao biti jer je igrač utrčao sa svoje polovine
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

GradKamena2
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena2 » 27 okt 2019, 18:35

Al bola Muratovic otjero kulturno Bosnjakavica a doveo ovog novog ,skontali ova budala Husic ima para sad ce ga opeljusat,na ime Baljicevo.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 27 okt 2019, 18:42

S-Y-L-A-R je napisao/la:
Osttribine je napisao/la:
Tristan je napisao/la:

Tacno tako. Protiv Celika Jovanovic dobije direktan crveni za igranje koljenom, onda im je sve bilo regularno.

https://fa.ktor.ba/vijest/pogledajte-zb ... orca/49888
Nisam gledao ali sam cuo, a eto neko moze i potvrditi sta je bilo na tekmi Celik vs Sloboda i sviranje ofsajda Slobodi na situaciju 1 na 1, a pas upucen sa Slobodine polovine terena. Ma generalno sudije su lose koliko i ekipe, pa evo dvadesetak godina nakon rata ni sudiju nismo dali za evropske tekme kako treba. Ovi osteceni proslo kolo za dva faula oko 16 m, pa se navili ovde danima, kao eto satro urota protiv njih. Danas nama ne svira penal, lik hladno rukom odigra, a ako je smatrao da je faul u napadu morao je signalizirati, u suprotnom je penal.
Da ti nije kolega @cartel čitao pravilnik? :lol:
Kakve veze ima odakle je upućena lopta? :rol:
P.S. ofsajd nije trebao biti jer je igrač utrčao sa svoje polovine
Nisam kazem gledao tekmu nego cuo da je dobru situaciju za Slobodu svirao u vasu korist, grijese sudije svako kolo to je neminovno, nego se kod vas digla halabuka, a znamo i zasto, pojede vas muka sto vec 6 godina niste pobijedili Sarajevo :D Da ste upola bili motivisani protiv Veleza kao protiv nas uzeli bi bar bod, ovako, gledajte za zelenim stolom da zavrsite opstanak nije vam prvi put :D

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 27 okt 2019, 18:45

Mi smo priznali da je ofsajd nidje veze, priznajemo sve sto nas poguraju, al vi ne mozete priznati da je od prve do posljednje minute sebi priznati da vas je sudija gurao protiv jadnog Celika, kazete dva faula, samo moze biti 22 fauka, penal, crveni..
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 okt 2019, 18:48

tuzla1983 je napisao/la:Sa ovako dirigovanim suđenjem kao što je to danas Mulahasanović uradio mi ubijamo fudbal u BiH. Niko normalan neće se odlučit da ulaže novac u ovu ligu - koja je skrojena po nacionalnom ključu kao i cijela država. U toj situaciji klubovi iz Tuzle, Mostara, Zenice i dr. krajeva BiH gdje je većinsko bošnjalko stanovništvo nikada neće igrati bitnu rolu jer to pripada sarajevskim klubovima. Što se tiče druga dva naroda oni imaju svoj dio kolača i nažalost to je tako. Pogledajmo samo sudijsku organizaciju koja je bazirana sa tri prostore Sarajevo, B. Luka i Hercegovina i oni uz saglasnost NS odrađuju poslove jedni drugima. Ako se sljedeće godine ne napravi određen iskorak u NS liga se komotno može ugasiti.
Apsolutno tačno.Dodao bih samo još jednu činjenicu koja se manje spominje:Komentatori utakmica na sarajevskoj televiziji-platformi Moja TV su neobjektivni navijači sarajevskih klubova-sarajlije,takođe slično na arenisport,sportski novinari na BHT1,Hayatu itd su sarajlije,"stručni saradnici-komentatori u emisijama prve lige su sarajlije-igrači i navijači(dogani,jusufbegovići itd),bivši fudbaleri u studiju su uglavnom sarajlije,emisije o ligi se svedu da se 80% priča o igri sarajevskih klubova,sarajevski portali poput ovog sportsport su uglavnom u funkciji sarajevskih sudija i klubova itd,itd.Pošto niko osim sarajevskih klubova ne može u ovakvom rasporedu snaga računati na prosperitet i ići u Evropu i uzeti neku kakvu takvu kintu logično će neko ubrzo postaviti pitanje i svrhe te lige i pravljenja bezveznih velikih troškova.Za ovo što sad imamo nažalost dovoljan nivo je i kantonalna liga.

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 27 okt 2019, 18:55

A u ciju korist sudije stalno masakriraju zvijezdu etno selo?
Ljude svako kolo unazade i da se tako nesto desi vecim klubovima glava bi pala!!!
Generalno sudjenje je **** i kraj price

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 27 okt 2019, 19:02

E cuj ovoga, sve im krivo Sarajevo, sarajevski mediji, qrci palci, a nije im kriv ovaj trgovacki putnik "od Ameriku" :lol: Vi fkt mislili da ste bitni i da cete nesto ganjati u ovoj ligi, Azmir nakupio bodova i sad ide trgovina :D

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 27 okt 2019, 19:11

Penal bio, ruka na ramenu Vranješa.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 27 okt 2019, 19:17

Riziko je napisao/la:Penal bio, ruka na ramenu Vranješa.
Iskreno, nema veze s penalom.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 okt 2019, 19:25

CityCity je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Sa ovako dirigovanim suđenjem kao što je to danas Mulahasanović uradio mi ubijamo fudbal u BiH. Niko normalan neće se odlučit da ulaže novac u ovu ligu - koja je skrojena po nacionalnom ključu kao i cijela država. U toj situaciji klubovi iz Tuzle, Mostara, Zenice i dr. krajeva BiH gdje je većinsko bošnjalko stanovništvo nikada neće igrati bitnu rolu jer to pripada sarajevskim klubovima. Što se tiče druga dva naroda oni imaju svoj dio kolača i nažalost to je tako. Pogledajmo samo sudijsku organizaciju koja je bazirana sa tri prostore Sarajevo, B. Luka i Hercegovina i oni uz saglasnost NS odrađuju poslove jedni drugima. Ako se sljedeće godine ne napravi određen iskorak u NS liga se komotno može ugasiti.
Apsolutno tačno.Dodao bih samo još jednu činjenicu koja se manje spominje:Komentatori utakmica na sarajevskoj televiziji-platformi Moja TV su neobjektivni navijači sarajevskih klubova-sarajlije,takođe slično na arenisport,sportski novinari na BHT1,Hayatu itd su sarajlije,"stručni saradnici-komentatori u emisijama prve lige su sarajlije-igrači i navijači(dogani,jusufbegovići itd),bivši fudbaleri u studiju su uglavnom sarajlije,emisije o ligi se svedu da se 80% priča o igri sarajevskih klubova,sarajevski portali poput ovog sportsport su uglavnom u funkciji sarajevskih sudija i klubova itd,itd.Pošto niko osim sarajevskih klubova ne može u ovakvom rasporedu snaga računati na prosperitet i ići u Evropu i uzeti neku kakvu takvu kintu logično će neko ubrzo postaviti pitanje i svrhe te lige i pravljenja bezveznih velikih troškova.Za ovo što sad imamo nažalost dovoljan nivo je i kantonalna liga.
Sta pricas ti? Nigdje te nije bilo, kada ste svako kolo imali penal. A bilo ih je sumnjivih, kao i ne dosudjenih protiv vas.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 27 okt 2019, 19:28

prisonbreak je napisao/la:
Komentator na Arena je rekao da je bio penal,ali da je crveni prestrog.
Al realno,ono se i moze svirati,a i ne mora.cak i da imamo VAR..Naivno je odbrambeni igrac Tuzle s ledja stavio ruku na Vranjesovo rame.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 27 okt 2019, 19:30

Schlager je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la:
Komentator na Arena je rekao da je bio penal,ali da je crveni prestrog.
Al realno,ono se i moze svirati,a i ne mora..Naivno je odbrambeni igrac Tuzle s ledja stavio ruku na Vranjesovo rame.
Kada bi za sve slusali komentatore :thumbup:
Iskreno, ono je blagi dodir, nit je Vranjes povucen nit ista, jako naivno od sudije, mada je on to sve svjesno odradio.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 okt 2019, 19:31

worchester je napisao/la:A u ciju korist sudije stalno masakriraju zvijezdu etno selo?
Ljude svako kolo unazade i da se tako nesto desi vecim klubovima glava bi pala!!!
Generalno sudjenje je **** i kraj price
Po istoj logici kao i ostale nezasticene klubove. Zna se koji je klub iz RS zasticen ove godine i po cijem nalogu. Upravo je Zvijezda dobar primjer kasapljenja.

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 27 okt 2019, 19:32

Gledam ponovo utakmicu premotanu na areni, Tuzla bez krstene sanse...penal na Vranjesu cist kao suza...sam ide na gol, povlaci ga za rame Efendic dovoljno da ga omete, ne znam cemu polemika.

Zasto niko ne polemise žuti karton golmanu Tuzle za faul van sesnaesterca?????
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 27 okt 2019, 19:33

Ja ne znam u cemu je problem, realno tuzla ocajna ekipa, imali su srece i prvu tekmu, penal cist, nije mozda za crveni, ali penal cist , a i Borac bolja ekipa...ove zenicane ne shvatam na pocetku pobjede par tekmi uhvati ih euforija, cim krenu gubiti jer im je ekipa realno losa odmah neko kenjanje zasto ste dvolicni, sto se tice samog Borca, navedite jednu tekmu gdje se gurao?
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 27 okt 2019, 19:33

Sarajevo opet pokradeno, penal bi donio pobjedu..
Penal protiv Borca, Tuzle, Slobode...
Dokle??

Osim dva prekršaja za Čelik koji su išli u korist Sarajeva, sve ostalo u ovih 14 kola je na štetu Sarajeva.

Prvenstvo nije regularno. Jedni te isti uvijek oštećeni, jedni te isti uvijek pogurani.

DO KAD?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 27 okt 2019, 19:35

BordoSarajevo je napisao/la:Sarajevo opet pokradeno, penal bi donio pobjedu..
Dokle??

Osim dva prekršaja za Čelik koji su išli u korist Sarajeva, sve ostalo u ovih 14 kola je na štetu Sarajeva.

Prvenstvo nije regularno. Jedni te isti uvijek oštećeni, jedni te isti uvijek pogurani.

DO KAD?
:rol: :rol: :rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 27 okt 2019, 19:38

Dokle??

DO KAD?
Jest, jest dva faula :rol:
Dbd vas svaku tekmu pokrali.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 27 okt 2019, 19:50

Dokle??

DO KAD?
:( :urnebes:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Unproforumas
Kontakt:

Post Postao/la Unproforumas » 27 okt 2019, 20:18

Sarajevo sa bivolom na klupi, bez kondicionog trenera, bojkotom glavnih igraca, protiv sudija i saveza i dalje prvo na tabeli. Ovu ligu treba ugasiti :lol:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.