NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2019/2020
Da bi neka petorka bila small ball petorka kljucno za to je da u toj petorci na poziciji centra igra igrac koji je prirodna/nominalna cetvorka. Visina i dimenzije tog igraca su apsolutno nebitne.
Npr. ako Dallas stavi Porzingisa sa preko 220 cm da igra centra to je small ball bez obzira sto je lik najvisi igrac lige.
Npr. ako Dallas stavi Porzingisa sa preko 220 cm da igra centra to je small ball bez obzira sto je lik najvisi igrac lige.
Ima i alemova mjesta, durant je skoro ko neki centri pa bi na 5 bio small ball, ali neko ko se kroz karijeru vodi ko 4/5, kad igra na 5 ne moze biti small ball da ga ****
Epidaurus je napisao/la:208 bez patika jer koliko znam ova mjerenja su radjena bez patika, dodaj jos neka 2-3 cm s patikama. Uz to ima i raspon ruku od 230 il kolko vec. Dakle itekako dimenzije centra u danasnjoj kosarci.
mourning ,centar,208 visok,jedan od najboljih blokera lige svih vremena
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ama ljudi dragi,onda pricamo o stilu igre,a ne o dimenzijama igraca kad se pominje smallball.To su 2 razlicita pojma.
Zar nije poenta "small ball" da imaš na terenu faktički 5 playmakera/šutera/hibrida
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
A sto ne moze brate mili, AD prirodna pozicija 4. Kakva je razlika izmedju Love kad je isao na 5 u sastavu s Bronom i to je bio small ball a s AD nije? Jer vidis kako to zvuci kontradiktorno samo od sebe..Sto AD moze igrat C jel?JHam je napisao/la:Ima i alemova mjesta, durant je skoro ko neki centri pa bi na 5 bio small ball, ali neko ko se kroz karijeru vodi ko 4/5, kad igra na 5 ne moze biti small ball da ga ****
@brokula
Imas different lineups, different concepts
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 okt 2019, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Skoro pa nemoguce je imati 5 takvih igraca na parketu u isto vrijeme,mozda bi to imao GSW prosle godine da Cousins nije postao oje.bina
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ma Rakete su najgore po tom pitanju, znaju nekad przit 4 guards i TuckerBosniaBoston je napisao/la:Skoro pa nemoguce je imati 5 takvih igraca na parketu u isto vrijeme,mozda bi to imao GSW prosle godine da Cousins nije postao oje.bina
Prosle sezone sam vidjo:
Cp, Rivers, Gordon, Harden, Tucker
- camparinho
- Kontakt:
Cujes going small redovno jer ne igra sa centrom koji ce u napadu stajati na dunkeru i cekat lob ili pass da igra leđima, ali ko ne pomisli na petorku Goldena dok je jos bio tu Barnes kad izgovori small ball. Going small i small ball u nekim situacijama bas i ne znace isto.
Clutch city be safe rage hard!
Isto sto Kawhi moze igrati 4, dok Evan Forunire nesto i ne vjerujem da bi se proslavio tu..alemsa je napisao/la:A sto ne moze brate mili, AD prirodna pozicija 4. Kakva je razlika izmedju Love kad je isao na 5 u sastavu s Bronom i to je bio small ball a s AD nije? Jer vidis kako to zvuci kontradiktorno samo od sebe..Sto AD moze igrat C jel?JHam je napisao/la:Ima i alemova mjesta, durant je skoro ko neki centri pa bi na 5 bio small ball, ali neko ko se kroz karijeru vodi ko 4/5, kad igra na 5 ne moze biti small ball da ga ****
@brokula
Ma nea to veze, Gokdenov small ball je bio ubacivanje Iggyija na 4, pomjeranje Greena na 5. Clevelandov ubacivanjem Jeffersona i pomjeranje Love na 5. Sad u La ce ubacit manjeg igraca mijesto Dwight/Mcgee, pomjeriti AD na 5, to je njihov small ball. Prosto k'o pasuljJHam je napisao/la:Isto sto Kawhi moze igrati 4, dok Evan Forunire nesto i ne vjerujem da bi se proslavio tu..alemsa je napisao/la:A sto ne moze brate mili, AD prirodna pozicija 4. Kakva je razlika izmedju Love kad je isao na 5 u sastavu s Bronom i to je bio small ball a s AD nije? Jer vidis kako to zvuci kontradiktorno samo od sebe..Sto AD moze igrat C jel?JHam je napisao/la:Ima i alemova mjesta, durant je skoro ko neki centri pa bi na 5 bio small ball, ali neko ko se kroz karijeru vodi ko 4/5, kad igra na 5 ne moze biti small ball da ga ****
@brokula
Dimenzije Lovea i ADa nisu iste. Love ima prosjecan raspon ruku, AD ima ogroman. To takodjer ulazi u dimenzije, danas je cak i bitnija stvar od visine. Pogledaj na bball ref koliko je sezona AD igrao nominalnog centra.alemsa je napisao/la:A bracuka da te pitam nesto expertskiEpidaurus je napisao/la:208 bez patika jer koliko znam ova mjerenja su radjena bez patika, dodaj jos neka 2-3 cm s patikama. Uz to ima i raspon ruku od 230 il kolko vec. Dakle itekako dimenzije centra u danasnjoj kosarci.![]()
Kad je Cle przio lineup sa Love na 5 jel to bio small?![]()
Kako je ono glasio im taj lineup Kyrie, Smith, Bron, Jefferson, Love jel ono.
Love je iste visine kao ADmoj brate
Dimenzije ha
Ti opet ne kontas, a fakat sam konto da me zaje.bajes. Evo objasnit cu ti koliko je to logicki moguce Golden kad je isao small - izbacuje C, ubacuje Iggija, Green ide na C jel tako? Cle izbacivo C, ubacuje Jeffersona, Love ide na C jel tako? Lal ce izbacit C (Dwight/Mcgee) ubacit nizeg igraca njihov PF ide na C, jel tako? Da li vidis konstatan kontinuitet stvari dogadjaja? Rakete izbacuju Cspelu, ubacuuu nizeg igraca, njihov PF Tucker ide na C itd.Epidaurus je napisao/la:Dimenzije Lovea i ADa nisu iste. Love ima prosjecan raspon ruku, AD ima ogroman. To takodjer ulazi u dimenzije, danas je cak i bitnija stvar od visine. Pogledaj na bball ref koliko je sezona AD igrao nominalnog centra.alemsa je napisao/la:A bracuka da te pitam nesto expertskiEpidaurus je napisao/la:208 bez patika jer koliko znam ova mjerenja su radjena bez patika, dodaj jos neka 2-3 cm s patikama. Uz to ima i raspon ruku od 230 il kolko vec. Dakle itekako dimenzije centra u danasnjoj kosarci.![]()
Kad je Cle przio lineup sa Love na 5 jel to bio small?![]()
Kako je ono glasio im taj lineup Kyrie, Smith, Bron, Jefferson, Love jel ono.
Love je iste visine kao ADmoj brate
Dimenzije ha
Ma nea to veze, Gokdenov small ball je bio ubacivanje Iggyija na 4, pomjeranje Greena na 5. Clevelandov ubacivanjem Jeffersona i pomjeranje Love na 5. Sad u La ce ubacit manjeg igraca mijesto Dwight/Mcgee, pomjeriti AD na 5, to je njihov small ball. Prosto k'o pasulj[/quote]alemsa je napisao/la:Isto sto Kawhi moze igrati 4, dok Evan Forunire nesto i ne vjerujem da bi se proslavio tu..JHam je napisao/la:
A sto ne moze brate mili, AD prirodna pozicija 4. Kakva je razlika izmedju Love kad je isao na 5 u sastavu s Bronom i to je bio small ball a s AD nije? Jer vidis kako to zvuci kontradiktorno samo od sebe..Sto AD moze igrat C jel?
@brokula
Pa jel dimenzije imaju il nemaju veze? De se dogovori sa sobom.. Da li su Baynes i Capela na 5 small ball? Kanter? Dieng? Sve igraci iste visine ili nizi od AD... I da, prema nba.com AD je 6-10 a Love 6-8
A za ovaj zadnji odgovor Epiu, je li kad je Denver igrao Nurkica na 5 a Jokica 4, pa Jokica pomjerao na 5 jel to bio small ball? Isto pitanje za varijantu Jokic Plumlee.
Ja ti samo govorim da Kuzma-AD nije smallball jer je Kuzmi 4 prirodna pozicija, a ADu je isto igrat i 4 i 5. Jedini koji ovdje ne konta (po ko zna koji put) si ti jer igrac koji je dobar dio karijere proveo nao centar ne moze biti smallball opcija na 5 i tu se prica zavrsava. Smallball kombinacija Lakersa bi bila LeBron i Kuzma na 4-5 il Dudley-Bron, Dudley-Kuzma itd itd.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Kuzma od 203 cm i 100 kg nije prirodna cetvorka,tweener mozdaEpidaurus je napisao/la:Ja ti samo govorim da Kuzma-AD nije smallball jer je Kuzmi 4 prirodna pozicija, a ADu je isto igrat i 4 i 5. Jedini koji ovdje ne konta (po ko zna koji put) si ti jer igrac koji je dobar dio karijere proveo nao centar ne moze biti smallball opcija na 5 i tu se prica zavrsava. Smallball kombinacija Lakersa bi bila LeBron i Kuzma na 4-5 il Dudley-Bron, Dudley-Kuzma itd itd.
#Punoljetstvo
6-9 je 206 cm da si ti ziv i zdrav. Kuzma i po dimenzijama i po stilu igre je u danasnjoj kosarci 4.BosniaBoston je napisao/la:Kuzma od 203 cm i 100 kg nije prirodna cetvorka,tweener mozdaEpidaurus je napisao/la:Ja ti samo govorim da Kuzma-AD nije smallball jer je Kuzmi 4 prirodna pozicija, a ADu je isto igrat i 4 i 5. Jedini koji ovdje ne konta (po ko zna koji put) si ti jer igrac koji je dobar dio karijere proveo nao centar ne moze biti smallball opcija na 5 i tu se prica zavrsava. Smallball kombinacija Lakersa bi bila LeBron i Kuzma na 4-5 il Dudley-Bron, Dudley-Kuzma itd itd.
Pa kako ce biti? Postavljes neozbiljna pitanja. Izbacujes C ubacujes nizeg igraca, pomjeras postavu za poziciju vise, ides small, to prostije ne moze biti. Denver igro sa 2 centra ti mene pitas jel to small, de se uozbilji nisi paglu jebte, to je playing big, kao Dwight i Asik svojevremeno.JHam je napisao/la: Pa jel dimenzije imaju il nemaju veze? De se dogovori sa sobom.. Da li su Baynes i Capela na 5 small ball? Kanter? Dieng? Sve igraci iste visine ili nizi od AD... I da, prema nba.com AD je 6-10 a Love 6-8
A za ovaj zadnji odgovor Epiu, je li kad je Denver igrao Nurkica na 5 a Jokica 4, pa Jokica pomjerao na 5 jel to bio small ball? Isto pitanje za varijantu Jokic Plumlee.
Dobro haj slijedeca varijanta, da vidimo hos sad skontat, pocinjes tekmu sa AD i C, onda ako zelis da ides small izbacit ces tog C, ubacit nizeg igraca, i pomjerit AD na 5 jel tako?Epidaurus je napisao/la:Ja ti samo govorim da Kuzma-AD nije smallball jer je Kuzmi 4 prirodna pozicija, a ADu je isto igrat i 4 i 5. Jedini koji ovdje ne konta (po ko zna koji put) si ti jer igrac koji je dobar dio karijere proveo nao centar ne moze biti smallball opcija na 5 i tu se prica zavrsava. Smallball kombinacija Lakersa bi bila LeBron i Kuzma na 4-5 il Dudley-Bron, Dudley-Kuzma itd itd.

kakav 4, pa i Tracy je toliko visok pa SGEpidaurus je napisao/la:6-9 je 206 cm da si ti ziv i zdrav. Kuzma i po dimenzijama i po stilu igre je u danasnjoj kosarci 4.BosniaBoston je napisao/la:Kuzma od 203 cm i 100 kg nije prirodna cetvorka,tweener mozdaEpidaurus je napisao/la:Ja ti samo govorim da Kuzma-AD nije smallball jer je Kuzmi 4 prirodna pozicija, a ADu je isto igrat i 4 i 5. Jedini koji ovdje ne konta (po ko zna koji put) si ti jer igrac koji je dobar dio karijere proveo nao centar ne moze biti smallball opcija na 5 i tu se prica zavrsava. Smallball kombinacija Lakersa bi bila LeBron i Kuzma na 4-5 il Dudley-Bron, Dudley-Kuzma itd itd.

- BosniaBoston
- Kontakt:
Listed height:203/6’8 odnosno to mu je nova visina.Na WikipedijiEpidaurus je napisao/la:6-9 je 206 cm da si ti ziv i zdrav. Kuzma i po dimenzijama i po stilu igre je u danasnjoj kosarci 4.BosniaBoston je napisao/la:Kuzma od 203 cm i 100 kg nije prirodna cetvorka,tweener mozdaEpidaurus je napisao/la:Ja ti samo govorim da Kuzma-AD nije smallball jer je Kuzmi 4 prirodna pozicija, a ADu je isto igrat i 4 i 5. Jedini koji ovdje ne konta (po ko zna koji put) si ti jer igrac koji je dobar dio karijere proveo nao centar ne moze biti smallball opcija na 5 i tu se prica zavrsava. Smallball kombinacija Lakersa bi bila LeBron i Kuzma na 4-5 il Dudley-Bron, Dudley-Kuzma itd itd.
#Punoljetstvo
Bukvalno je tuzno koliko ne kontas. Postava s ADem i centrom je u praksi postava s 2 centra jer AD je po svakom pravilu danasnje kosarke centar. Covjek je dobar dio karijere proveo kao centar i ti sad pokusavas nekom svojom sizologikom nas sve ubjedit da je AD smallball opcija na 5. Strasno.alemsa je napisao/la:Dobro haj slijedeca varijanta, da vidimo hos sad skontat, pocinjes tekmu sa AD i C, onda ako zelis da ides small izbacit ces tog C, ubacit nizeg igraca, i pomjerit AD na 5 jel tako?Epidaurus je napisao/la:Ja ti samo govorim da Kuzma-AD nije smallball jer je Kuzmi 4 prirodna pozicija, a ADu je isto igrat i 4 i 5. Jedini koji ovdje ne konta (po ko zna koji put) si ti jer igrac koji je dobar dio karijere proveo nao centar ne moze biti smallball opcija na 5 i tu se prica zavrsava. Smallball kombinacija Lakersa bi bila LeBron i Kuzma na 4-5 il Dudley-Bron, Dudley-Kuzma itd itd.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.