Premijer liga 2019/2020

kanarinac
Kontakt:

Re: Premijer liga 2019/2020

Post Postao/la kanarinac » 23 okt 2019, 12:02

Juventud je napisao/la:Ja neznam kako dosad SLOBODA nije smijenila trenera to je nevjerovatno, a dasam ja mjesto njih za onakvu ekipu i igrace br 1 trener bi bio EMIR JUNUZOVIC mada neznam gdje covjek i sta radi al je strog i to ovoj ekipi treba. POZZ
To je seljacina koji igracima samo psuje mater po citav trening,to je nekad moglo tako strogocu trenirati a vise ne ide tako
Samo Sarajevo

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 23 okt 2019, 12:15

Psovoj i Irfan Smajlagic u Bosni Sarajevskoj pa je imo rezultate psuje i Lino cervar i Veselin Vujovic pa i Damir Doborac Husref Musemic jer samo tako imas disciplinu red i rad moje misljenje. Ako se ti zezas sa trenerom i ides po kafama nema od toga nista, mora se znat koje glavi i postovat :shhh:

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 23 okt 2019, 15:05

kanarinac je napisao/la:
Juventud je napisao/la:Ja neznam kako dosad SLOBODA nije smijenila trenera to je nevjerovatno, a dasam ja mjesto njih za onakvu ekipu i igrace br 1 trener bi bio EMIR JUNUZOVIC mada neznam gdje covjek i sta radi al je strog i to ovoj ekipi treba. POZZ
To je seljacina koji igracima samo psuje mater po citav trening,to je nekad moglo tako strogocu trenirati a vise ne ide tako
Ne mogu reci kakav je covjek jer ga ne poznajem, ali sam siguran da je jedan od najboljh trenera u BiH zadnjih 20 godina.Irfan Smajlagic,Zoran Dokic, Maso Obralic, Zdenko Antovic i Emir Junuzovic su top 5 trenera u BiH.
Junuzovic je napravio od konjuha giganta u BiH rukometu, dok je on bio trener igrali su samo domaci igraci i borili se za prvaka Njegove utakmice sam pratio dok je vodio dobojsku slogu poslije onih poplava kad su bile.Te godine su igrace sabrali po ulici da igraju ligu i na kraju zavrse 4.!!! a da pri tome igraci nisu primali platu po 7-8 mjeseci. Mislim da se tu mjeri uspjeh trenera, kao i to koliko igraca ostane iza tog trenera...
Steta samo sto nije vodio neku ekipu kao sto je prije bila sarajevska bosna da vidimo kako bi se tu snasao

A sto se tice slobode, kad vec imaju novac trebali bi dovesti junuzovica, antovica ili obralica za trenera.Jedan od ove trojice bi sigurno napravio rezulata sa takvom ekipom...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 okt 2019, 15:15

baltazar7 je napisao/la:Nije ništa spektakularno nakon samo 5 odigranih kola ali je lijepo na ovu mini pauzu otići sa 1. mjesta :D

Očekivano od Gračanice. Istina, imali smo dvije utakmice protiv ekipa iz donjeg dijela tabele, Drina i Goražde ali jbg vidjeli smo kako je Izviđač odigrao u Zvorniku a mi ih rasuli 15-ak razlike. Sve za 5 osim tog nešto slabijeg izdanja u Vakufu.

Bosna nekako djeluje najkompletnije, dva (pre)teška gostovanja, Vogošća i Doboj, bez poraza i 4 boda. Borac očekivano kao što mi je očekivan i njihov poraz u Živinicama. Konjuh slabije krenuo ali ne sumnjam da će oni biti OK i u gornjem dijelu tabele. Dobra je to ekipa.

Sloga GV/U je ovim porazom u Goraždu pokazala da ipak nije spremna za borbu za sami vrh. Od Maglaja i Leotara očekujem da budu bolji. Od Slobode to ne očekujem. Pisao sam o njima. Da ne poznajem ekipu i karaktere tih igrača, rekao bih iznenađenje ali neće SLoboda napraviti ništa spektakularno. Starudije sve.

Dobojska Sloga fenomen. Od 5 utakmica 3 neriješene od toga dvije u Doboju.Bosna i Sloga i dalje bez poraza.

I da završim opet sa nama. Ubjedljivo najjača i najbolja odbrana u ligi a ono što me raduje i zbog čega sam optimista je činjenica da smatram da će ova ekipa kako vrijeme bude odmicalo biti sve bolja i bolja.

Sada nam slijede pravi testovi. Leotar u gostima, Bosna kući, Borac u gostima, dvije utakmice u evropi protiv Dukle. Paklen novembar :crazy:
Za razliku od prošle sezone, ove godine Bosna ima pravog desnog beka koji je opasnost po gol i može svakoga natrpati ako ima svoj dan. Jbg prošle sezone faktični su sve dešnjaci igrali na desnom beku, to je malo neozbiljno od strane uprave što se nije doveo neki pravi desni bek, ali eto ove godine su se ispravili. A i također Skopljak je bolji trener od Sirće, tako da i to sigurno ima uticaja na igru ekipu.

Također mislim da je trampa Osmanhodžić-Kapić sa Vogošćom bila uspješna po Bosnu, jer Almir je stvarno vrhunsko krilo za naše uslove, bolji od Kapića iako je i Kapić dobro krilo.

Nedostataka opet ima, recimo problem su zamjene za tri glavna beka (Imamagić, Harmandić i Karanović), zamjene za Imamagića i Harmandića bi trebali biti Balta i Burić, koji ofanzivno nisu nivo ove dvojice, iako su obojica prilično solidni defanzivci, pogotovo Burić.

Ostale zamjene su 'djeca' iz omladinskih kategorija, mada trener je i najavio da će biti fokus na domaćoj školi što na kraju može biti pozitivno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 23 okt 2019, 19:58

Raonffa je napisao/la:Također mislim da je trampa Osmanhodžić-Kapić sa Vogošćom bila uspješna po Bosnu, jer Almir je stvarno vrhunsko krilo za naše uslove, bolji od Kapića iako je i Kapić dobro krilo.
I više nego uspješna, pogotovo nakon današnje objave :D

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 23 okt 2019, 20:58

P R O G N O Z A
SLOGA GV - DRINA 1, 7+
BORAC BL - SLOGA DOBOJ 1, 2+
BRCKO LO - KONJUH 2, 49% 51% za Konjuh
LEOTAR - GRACANICA 1, 51% 49% za Leotar
SLAVIJA - GORAZDE 1, 4+
BOSNA V - MAGLAJ 1, 3+ nece se lako dat Magl
SLOBODA - IZVIDJAC 2, derbi 48% 52% za Izvidjac
ISKRA - VOGOSCA ×2 sve moze bit ovde al eto

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 23 okt 2019, 21:25

Raonffa je napisao/la:
baltazar7 je napisao/la:Nije ništa spektakularno nakon samo 5 odigranih kola ali je lijepo na ovu mini pauzu otići sa 1. mjesta :D

Očekivano od Gračanice. Istina, imali smo dvije utakmice protiv ekipa iz donjeg dijela tabele, Drina i Goražde ali jbg vidjeli smo kako je Izviđač odigrao u Zvorniku a mi ih rasuli 15-ak razlike. Sve za 5 osim tog nešto slabijeg izdanja u Vakufu.

Bosna nekako djeluje najkompletnije, dva (pre)teška gostovanja, Vogošća i Doboj, bez poraza i 4 boda. Borac očekivano kao što mi je očekivan i njihov poraz u Živinicama. Konjuh slabije krenuo ali ne sumnjam da će oni biti OK i u gornjem dijelu tabele. Dobra je to ekipa.

Sloga GV/U je ovim porazom u Goraždu pokazala da ipak nije spremna za borbu za sami vrh. Od Maglaja i Leotara očekujem da budu bolji. Od Slobode to ne očekujem. Pisao sam o njima. Da ne poznajem ekipu i karaktere tih igrača, rekao bih iznenađenje ali neće SLoboda napraviti ništa spektakularno. Starudije sve.

Dobojska Sloga fenomen. Od 5 utakmica 3 neriješene od toga dvije u Doboju.Bosna i Sloga i dalje bez poraza.

I da završim opet sa nama. Ubjedljivo najjača i najbolja odbrana u ligi a ono što me raduje i zbog čega sam optimista je činjenica da smatram da će ova ekipa kako vrijeme bude odmicalo biti sve bolja i bolja.

Sada nam slijede pravi testovi. Leotar u gostima, Bosna kući, Borac u gostima, dvije utakmice u evropi protiv Dukle. Paklen novembar :crazy:
Za razliku od prošle sezone, ove godine Bosna ima pravog desnog beka koji je opasnost po gol i može svakoga natrpati ako ima svoj dan. Jbg prošle sezone faktični su sve dešnjaci igrali na desnom beku, to je malo neozbiljno od strane uprave što se nije doveo neki pravi desni bek, ali eto ove godine su se ispravili. A i također Skopljak je bolji trener od Sirće, tako da i to sigurno ima uticaja na igru ekipu.

Također mislim da je trampa Osmanhodžić-Kapić sa Vogošćom bila uspješna po Bosnu, jer Almir je stvarno vrhunsko krilo za naše uslove, bolji od Kapića iako je i Kapić dobro krilo.

Nedostataka opet ima, recimo problem su zamjene za tri glavna beka (Imamagić, Harmandić i Karanović), zamjene za Imamagića i Harmandića bi trebali biti Balta i Burić, koji ofanzivno nisu nivo ove dvojice, iako su obojica prilično solidni defanzivci, pogotovo Burić.

Ostale zamjene su 'djeca' iz omladinskih kategorija, mada trener je i najavio da će biti fokus na domaćoj školi što na kraju može biti pozitivno.
Vidio sam na nekoj reportazi o bosni v da faruk vrazalic trenira sa njima na treningu, da mozda nece zaigrati za njih u nastavku?
Kada bi on bio tu mislim da bi bili prvaci bez problema ove sezone

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 23 okt 2019, 22:35

Ako to tako mislis veze ti nemas kakav crni Vrazalic

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 24 okt 2019, 00:39

Juventud je napisao/la:Ako to tako mislis veze ti nemas kakav crni Vrazalic
Sa vrazalicem u rotaciji bi to vec bila ozbiljna ekipa...
Slazem se da nije dao nikakav doprinos reprezentaciji ali niko ne moze osporiti njegove igracke kvalitete ( covjek svjetski klupski prvak!!)
Ne kazem da je on neki vanserijski igrac, ali sigurno bi u nasoj ligi bio kvalitet iznad ostalih
Ovde svako ima prwvo na svoje misljenje i nemas potrebe da mi tako odgovaras...
Naj na kraju nisam govorio o vrazalicu kao igrackom kvslitetu nego na sirina koju bi bosna visoko dobila sa njim u borbi za titulu..

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 24 okt 2019, 08:18

Musić je na FB stranici RKG lijepo složio raspored. Kao što često kažu - ko preživi, pričat će. Pakao u nekih 45-50 dana...NBA ritam

slika

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 24 okt 2019, 13:50

baltazar7 je napisao/la:Musić je na FB stranici RKG lijepo složio raspored. Kao što često kažu - ko preživi, pričat će. Pakao u nekih 45-50 dana...NBA ritam

slika
Ako neko moze izdrazati NBA ritam onda je to GRACANICA.Ja stvarno skidam kapu doborcu, ekipa je cisto ogledalo trenera...Izgubio je dva glavna igraca, a ekipa je i dalje na vrhunskom nivo..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 okt 2019, 18:31

ham19 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Vidio sam na nekoj reportazi o bosni v da faruk vrazalic trenira sa njima na treningu, da mozda nece zaigrati za njih u nastavku?
Kada bi on bio tu mislim da bi bili prvaci bez problema ove sezone
Moguće da trenira, nema kluba i ovdje je u Visokom pa vjerovatno tako održava formu.

Što se tiče igranja, ne vjerujem u to, prije svega jer on još uvijek može naći neki inostrani angažman ako ništa da uzme lovu koju mu Bosna sigurno ne može ponuditi ni u ludilu, a i sa druge strane ne vjerujem da bi se dovodio Osmanhodžić ako je postojala realna opcija da se Vražalić vrati, pogotovo zato što se već od kraja prošle sezone zna da mu je istekao ugovor i ljudi u klubu su sigurno bili upoznati sa tim prije samog dolaska Osmanhodžića, tako da mislim da je to nerealna opcija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BAMBI
Kontakt:

Post Postao/la BAMBI » 25 okt 2019, 12:16

Pa Osmanhodzic je za Vrazalica izmislio rukomet. Vrazalic sigurno ne bi imao mjesta na krilu pored Osmanhodzica kada bi trener bio realan. Bolji je napadač 10 puta

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 25 okt 2019, 15:23

BAMBI je napisao/la:Pa Osmanhodzic je za Vrazalica izmislio rukomet. Vrazalic sigurno ne bi imao mjesta na krilu pored Osmanhodzica kada bi trener bio realan. Bolji je napadač 10 puta
Mislim da bi se tu vrazalic vise koristio na poziciji desnog beka nego na krilu...kroz karijeru je igrao i na desnom beku
Osmanhodzic je veoma dobar igrac, dokazao se u Premijer ligi BiH, dok je vrazalic(osvojio pl bih 2 puta) dosta uspijesno igrao u ligi prvaka, bundesligi, rumuniji, turskoj...
Ipak je to CV koji nije za podcijeniti

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 26 okt 2019, 00:57

Uncanin se i dan danas kaje sto je napustio Rk Konjuh i dao im nogu, posle te sezone nema ni 3 pobjede. Treneru zalosno a dasi pametan i ti i ovi iz Vogosce da ostanes vcrs kuci u B LUCI

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 26 okt 2019, 09:50

Sloga 1
Borac 1
Slavija 1
Lokomotiva 1X
Iskra 1X
Leotar X2
Bosna V 1
Sloboda X2

GEC
Kontakt:

Post Postao/la GEC » 26 okt 2019, 12:11

Sloga G. V. - Drina 1 (domaćin apsolutni favorit +5)
Slavija-Goražde 1 (prednost domaćeg terena)
Leotar-Gracanica 2 (navijački)
Bosna V. - Maglaj 1 (zicer kola)
Iskra-Vogošća X (gosti u fazi raspadanja)
Lokomotiva-Konjuh 2 (mogu stolari do bodova)
Sloboda-Izviđač 1 (na hampu)

ZenICx
Kontakt:

Post Postao/la ZenICx » 26 okt 2019, 13:32

Sloboda – Izviđač (1x,mora sloboda proradit sa onolikim imenima i igracima iskusnim,izvidac mi nije uvjerljiv ove sezone mada je sve moguce zato x)
Sloga GV – Drina (10+ sloga gv cist kec,bez puno dilema sloga dvije klase bolja ekipa)
Slavija – Goražde (1,slavija solidna ekipa,kuci tesko da ce im iko pera odbit)
Leotar – Gračanica (1x2,sve je moguce,gracanica pravo dobra ekipa tu je i doborac,uz srece malo mogu do titule,Leotar domacinska ekipa,imali su i lose srece u gostima po 1-2 razlike gubili plus ih sudije uzimale,sve je moguce)
Bosna V – Maglaj (1,bez puno kalkulacija,maglaj domaca ekipa,u gostima tesko da mogu ista pogotovo protiv Bosne)
Borac BL – Sloga D (1,Borac ide na titulu,dobru ekipu imaju mislim da je ovo glat kec)
Lokomotiva – Konjuh (1x,sudije i Lokomotiva povezano uvijek,ako bude realno sudenje moze Konjuh do pobjede,drugacije tesko)
Iskra B – Vogošća (1,po meni iskra ce dobiti ovu vogoscu glat,postovanje prema vogi al je trulo nesto u ekipi kod njih)

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 26 okt 2019, 13:35

Juventud je napisao/la:Uncanin se i dan danas kaje sto je napustio Rk Konjuh i dao im nogu, posle te sezone nema ni 3 pobjede. Treneru zalosno a dasi pametan i ti i ovi iz Vogosce da ostanes vcrs kuci u B LUCI
Njegov rezultat koji je postigao sa konjuhom je cista sreca i slaba liga, a to je dokazao sa borcem i vogoscom gdje su te ekipe igrale/igraju katastrofalno pod njegovim vodstvom...

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 26 okt 2019, 14:32

Nedjad Masic preuzeo RK SLOBODU, vidjecemo rezultate al sumnjam u nesto dobro od ovog

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.