Safet Sušić - Pape

BIHfan
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la BIHfan » 14 nov 2010, 23:48

Kako vam ne dosadi vise pljuvati po Susicu. Zar vi nemate pametnijeg posla?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 14 nov 2010, 23:49

najača :lol: , Izdrži pa šta to selektor trpi pa citirate ovu sliku ? :roll:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 nov 2010, 01:00

harry_90 je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:I meni je bilo drago cuti da jedan takav fudbaler preuzima repku,i nadao sam se da moze nesto napravit,i nakon par meceva sam vidio da on ne zna ovaj posao,bilo vama tesko priznat ili ne ? Safet da je ista napravio u 7 meceva ne bih se bunio,neka vodi repku,vjerovao bih u njega,al jednostano me razocarao i vidio kako repka igra od kako je on dosao,a to samo jedna rijec moze opisat LOSE !!!
Na zalost moram se uvjek nadovezati na Ciru,sta je to Ciro uradio nakon svojih prvih 7 utakmica pa je imao ONOLIKU PODRSKU?Jos su igraci bili u 10x boljoj formi nego sad,bili i "dijamanti" i "idoli" ako se ne varam.
Mi smo u tim mecevima barem stojali na terenu kako treba,i meni je bilo krivo nakon poraza od Irana,Rijeke itd.al nisam gubio nadu,al Susic jednostavno jos uvijek nije dorastao mjesto selektora jedne repke,nema neke rezultate iza sebe,ako ima navedi ih,necu se bunit ako oboris ovu moju rijec.
Harise, dobar si forumas, ali imas jedan problem. Ti druze sve gledas toliko subjektivno i kroz neke "naocale" da ni najpozitivniju stvar u vezi Safeta ne mozes okarakterisati pozitivnom. Ne govorim samo za tebe, nego za mnoge momke koji ovdje Safeta kritikuju.

Kao prvo, ciri/repki su se jednostavno poklapale karte koje se ne poklapaju Safetu. Krenimo redom. Protiv Bugarske smo igrali LOSE, LOSE i LOSE.

Estonce smo NAKANTALI ali smo krenuli jako nervozno, sjecam se toga dobro ko danas. I onda iz nikakve prilike povedemo i odmah je bilo lakse. misketov go je takodjer jedan od 1000 puta. jedan penal. ostalo je vec islo lakse. lako je kad protiv takvih kuci vodis 3:0

Protiv turaka smo igrali lose, stojali na terenu dobro nismo sigurno. Dali smo gol iz prekida!

Protiv armenaca smo takodjer igrali na pocetku nervozno, i patili se i koliko se sjecam poveli iz prekida!

belgija u gostima: dobro krenuli, onda se poceli gubiti. Primili go, i taman kad smo bili ZRELI za drugi, navijaci naprave sranje. Zar se ne sjecas kako je gol visio u zraku? dobro stojali? a nismo Boga mi! onda zabijamo gol IZ PREKIDA! belgijanci krecu na sve ili nista, zabijamo treci gol NA FORU. izveli nabrzaka faul i eto gola. cetvrti je bio formalnost, igra belgije se raspala.

belgija kod kuce. dobro poceli, igrali dobro 40 minuta. drugo poluvrijeme S IGRACEM MANJE se patili s belgijancima. Na kraju smo dobro i prosli kako su nas par puta pritisli (u Zenici!)

turska? nerijeseno kod kuce, gol IZ PREKIDA! dobro smo prosli, svi to znamo. Stativa cini mi se jedna, pa turan 1 na 1 sa Supicem ili tako nesto... visio go u zraku...

Spanija kod kuce... Odlicno u napadu prvo pol, ali nam ljudi iz dvije kontre spucase dvicu. kasnije smo se raspali!

portugal. E u ovoj utakmici smo dobro stojali, bez obzira na gol, (iako smo se PRVENSTVENO branili).

uzvrat u zenici: nisam je gledao jer sam znao da gubimo. znate i sami kako su igrali...

Dakle, ovo su cinjenice! mi smo u mnogo utakmica znali povesti iz neke spretne ili sretne okolnosti. onda smo bunkerisali i pucali kontre. Inicijativu i igru smo imali samo protiv malih reprezentacija..

Pape, ako nista, zeli da pokusa da to promijeni. prvo, odustao je od formacije koju je ciro forsirao, koja je imala sanse samo protiv tehnicki i fizicki podredjenih reprezentacija, a nikakve protiv jacih timova. dakle, to je prva stvar koje moramo biti svjesni. Ta formacija je deficitarna u mnogim stvarima i uglavnom prevazidjena u modernom fudbalu.

Dalje, Pape pokusava da forsira igru po zemlji, sa mnogo kombinatorike, sa gradjenjem igre itd. Uvijek smo igrali nekakve polukontre i nabijali lopte. Kod bake su se forsirala krila, kod cire ih nije ni bilo, ali se zato forsirao jaki dzeko. Pape zeli nesto novo, zeli ekipu koja ce igrati od noge do noge.

Dalje, do jucer su mnogi kritikovali sto ne zovne Seferovica dok mali jos nije ni poceo sutati kako treba loptu za prvi tim, a sada ga pljuju sto je zovnuo Besica koji je vanserijski talenat, i samo je pitanje vremena kada ce se probiti u Bundesligi. Njemu jedino fali rutina, i psihicka stabilnost, a to mora svkaako svojim tokom da ide i da vremena prodje. No, ovdje sad odjednom nije u redu sto ga se pozvalo.

Dalje, Pape pokusava da uvede neku razumnu disciplinu u klub, da se kani pijacarenja i ciganluka naseg koji je dominirao u mnogim periodima. Naravno, zli jezici su odmah nasli za shodno da ga popljuju i kazu kako je nula od motivatora, kako je umrtvio reprezentaciju itd. Pa ti igraci su profesionalci,
jel to njima treba neko da dr_kA K:urac da bi oni izasli napaljeni na teren i dali sve od sebe? de zapitajte se malo? druga stvar, Cirini supljaci i velicanja igraca su djelotvorni samo u kratkom periodu, a poslije ta njegova slatkorjecivost izgubi na smislu. Zasto? Pa zato sto je to olicenje licemjerstva i preseravanja, i to se vremenom provali. on je dobar saner, to stoji, ali kad sanera provalis, zar ces onda padati vise na njegove furke???

Da rezimiram:

Ja nisam Papetov advokat, niti me boli neka stvar za njim. Pape je meni samo jedan od prolaznih trenera, kojem cu istim zarom da dajem podrsku kako sto sam to cinio i za predhodne. On ima svojih gresaka, ali on prije svega pokusava nesto da uradi, pokusava da proizvede nesto novo, da uvede jedan novi sistem za kojim placemo toliko godina. Sada, kada se pojavio neko ko hoce barem to da pokusa, NIKOME ODJEDNOM NE VALJA! Jeste li vi culi za PRELAZNI PERIOD, period adaptacije, ustimavanja, navikavanja. Pa mi od osamostaljenja skoro stalno igramo taj yebeni 3-5-2, seremo kako nam to ne valja, sad neko dodje i hoce to da promijeni, i mi sad **** kakva smo uzmemo pljuvati po tom covjeku! pa pustite ga da odradi, da vidimo hoce li uspjeti. Da smo mi toliko tragicno igrali, ja bih razumio. Osim utakmice sa Francuskom i 2 pol sa Njemackom i Svedskom, mi uopste nismo losije igrali nego sto je to prije slucaj bio. Imali smo manje sportske srece, to je sigurno, ali losije mnogo stajali nismo.

Ja u tome vidim nesto pozitivno, jer igramo citavo vrijeme s cetvoricom nazad, pokusavamo igrati s Pjanom i Misketom. Pa 7 tekmi je proslo, pa niste valjda mislili da cemo nakon 2 tekme igrati za 360% drugaciji fudbal???
Pa dajte covjeku njegov ciklus, nije nista izgubljeno. Ako ne uspije, onda cemo traziti novog. Ali pustite ga vise u pm da odradi svoje i nek se onda goni u pm ako ne bude valjalo. ALI GA PUSTITE da odradi do kraja! Novi trener i nova filozofija u po kvalifikacija SIGURNO nece spasiti ove kvalifikacije, koje uzgred receno nisu uopste izgubljene!

laka noc i slatko mi sanjajte :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 nov 2010, 01:19

Dreamer potpis za vecinu stvari koje si napisao, mnogo toga si dobro sumirao.
_dreamer_ je napisao/la:Dalje, do jucer su mnogi kritikovali sto ne zovne Seferovica dok mali jos nije ni poceo sutati kako treba loptu za prvi tim, a sada ga pljuju sto je zovnuo Besica koji je vanserijski talenat
_dreamer_ je napisao/la:Pa ti igraci su profesionalci,
jel to njima treba neko da dr_kA K:urac da bi oni izasli napaljeni na teren i dali sve od sebe?
_dreamer_ je napisao/la:On ima svojih gresaka, ali on prije svega pokusava nesto da uradi, pokusava da proizvede nesto novo, da uvede jedan novi sistem za kojim placemo toliko godina.
_dreamer_ je napisao/la:Ali pustite ga vise u pm da odradi svoje i nek se onda goni u pm ako ne bude valjalo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 15 nov 2010, 02:38

Bravo @dreamer.
Mislim da pljuvači neće pročitati ni dio tvog posta, već će samo napisati onu poznatu dubokoumnu rečenicu "Sušiću odlazi!"
100% sportski i krajnje opušten potpis

nero.piroman
Kontakt:

Post Postao/la nero.piroman » 15 nov 2010, 03:07

slazem se sa dreamer
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 15 nov 2010, 03:49

pre pre pre pre realan post...
ser del barça es el millor que hi ha !

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 15 nov 2010, 03:52

Pasodzigera je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ma razumijem ja to da imamo uzasan savez,koji je odgovoran od gubljenja igraca do toga da nemamo nikakav autoritet pri Fifi i Uefi,i to sigurno nam otezaje put ka plasmanu na kakvo veliko takmicenje,ali de da probamo odvojiti savez i Susica.Nije kriv savez sto mi ne mozemo da se sastavimo sa loptom protiv Francuske,nije kriv savez sto nas Svedska nakanta a Katar nadigrao.Sa ovim istim savezom nas je djelilo tako malo od plasmana u J.Afriku,sjeti se sta smo sve promasili u Portugalu.Tako da nije sve do njih.Susic ne uspjeva da obavi svoj dio posla,tj. da reprezentacija pod njegovom komandom ima igru,na terenu igraci izgledaju ko izgubljeni.Za to savez nije kriv sigurno..
Sa tom istom ekipom za JAR smo imali manje bodova nakon 3 utakmice u kvalifikacijama,sa tom istom ekipom smo gubili od Rijeka,Uzbekistana,Pakistana,****,naguzistana,a opet nismo pljuvali po Ciri,pa red je majku mu da se i Papetu pruzi prilika i da podrska. ZAR NE?
Jest sad imamo vise bodova ali pogledaj s kime smo igrali 1)nenadjebiva Spanija(ljudi vec 3-4 godine ubise sve zivo i mrtvo)2)Turska koja je bila 3-4 na evropskom prvenstvu koje je zavrseno par mjeseci prije kvalifikacijske utakmice i Estonijom.S druge strane 1)Francuska(nikad slabija u zadnjih 10godina iako je i dalje jace od nase reprezentacije) 2)Albanija 3)Luxemburg
Spanija puno jaca od Francuske za klasu,klasu i po
Turska puno jaca od Albanije za klasu,klasu i po
Estonija puno jaca od Luxemburga za 2 klase

Uporedit se nemoze al nikako!

P:S ponovit cu nemam nista licno protiv Safeta Susica,bio je veliki igrac,zvjezda necini mi se los ni kao covjek ali kao trener/selektor je 0(nula).
Ja bi najvise volio da pobjedimo Rumune i ostale i plasiramo se na evropsko,izradio bi poster Susica i zalijepio ga na zid,vrata....ali cisto sumnjam da to pod njegovim vodstvom mozemo.

@dreamer

Hoces da kazes da kod Cire smo igrali nervozno a sad igramo rahat jel,mozda zato jer smo vec planirali izgubiti.
Hoces da kazes da su sve pobjede bile srece i slucajnost(poklopile se karte)...jesil mozda razmisljao da ih je Ciro poklopio?A da te iste karte Safet nezna sloziti.
Neznam dali si se ikad bavio sportom i kojim?Ja jesam godinama i nstupao sam i za reprezentaciju u karateu i covjek daje sve od sebe ima zelju ima motiv,znanje ali sam pristup trenera pred mec,zadnji savjet,to "lozenje" znaci strasno puno izvlaci iz tebe jos 15%.Tolko sto se tice dr**** k*****
RIP SALE VILENJAK

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 15 nov 2010, 04:41

oj kad spomenu ciru :S:S:S od 1982 se hvalio titulom do 1998.. pa od 1998 do 2010 spominje broncu.. svaka mu dala ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 nov 2010, 08:19

_dreamer_ je napisao/la:Kao prvo, ciri/repki su se jednostavno poklapale karte koje se ne poklapaju Safetu
Šta se to jednom poklopilo, a da se nije poklopilo drugom? Recimo to ovako, u prošlim kvalifikacijama smo imali najjaču svjetsku reprezentaciju u grupi, a u ovim imamo, uz Grčku, najslabiju ekipu iz prvog šešira. Dakle, u startu imamo protivnika od koga se nikome ne bi tresle gaće, već ekipu s kojom se može igrati(pokazala je to Bjelorusija). Sušiću se poklopilo da dobijemo ekipu Rumunije, koja je naslabija ekipa u drugom šeširu, te koju pogađaju raznorazne gluposti(a ne mislim samo na suspenziju Mutua). Kada njih porediš sa Turcima koji su igrali polufinale EP-a prije 2 godine, onda je računica jasna. Sušiću su se poklopile stvari.
_dreamer_ je napisao/la:Protiv Bugarske smo igrali LOSE, LOSE i LOSE.
Da onda i ja krenem redom. Protiv Gane smo igrali KATASTROFALNO. Njemačku neću komentarisati, jer smo u prvom poluvremenu kako-tako stojali(mada smo imali samo jednu polupriliku te postigli gol iz NAPUCANE lopte, a ne iz udarca u okvir gola. Švedska nas je razmontirala, a na tom meču jedino vrijedno pažnje je akcija kod gola Zeca. Ostalo je sve za zaborav. Onda dolazi 1. reprezentacija svijeta - Katar. Ekipa puna fenomenalnih pojedinaca, nevjerovatnog timskog duha, te nam očitaše lekciju iz fudbala. Predstava kakve bi se postidio i selektor Farskih Ostrva, ne selektor BiH.
_dreamer_ je napisao/la:Estonce smo NAKANTALI ali smo krenuli jako nervozno, sjecam se toga dobro ko danas.
Zar je to neobično krenutu u utakmicu u kojekakvom grču? Hm, ne bih rekao. Ali, eto, krenuli smo nervozno. Kako smo završili? Završili smo furiozno, zar ne? Kod Sušića krenemo kukavički, a bgm tako i završimo.

Kako smo to igrali protiv Luxemburga? Odigrali 15-ak minuta u nekom malo jačem ritmu i onda 75 minuta hladili mu*a. Btw, ja ni na tom meču nisam vidio neki pomak, ali vjerujem da vi jeste, kao što vidite pomak u igri naše reprezentacije od trenutka kada je Safet preuzeo ulogu selektora.
_dreamer_ je napisao/la:Dali smo gol iz prekida!
Nek' mi neko kaže jesu li zabranjeni golovi iz prekida?! Možda sam ja propustio kada se izglasalo to novo pravilo. No nebitno, u prošlom ciklusu smo zabijali golove iz prekida, u ovom imamo jedan udarac po utakmici - I TO SA ČETRDESET METARA!

Da se i ja igram psihologa, jer vidim da to i @Dreamer radi :mrgreen: :

Protiv Francuske smo igrali(pardon, izašli na teren) nervozno, a onda je sudija puhn'o u pištu pa smo prestali postojati na terenu. Jedan udarac na utakmici, poznati Pjanićev sa 40 metara i katastrofalnih 90. minuta. Lutanje sa taktikom, postavka Ibiševića na krilo, igra sa samo jednim zadnjim veznim i vidjeli smo rezultat.

Albanija u gostima - krenuli nervozno(opet se igram psihoga), ali smo postigli jedan pogodak iz dobre akcije(druga akcija od imenovanja Sušića za selektora), a onda se bazirali na udarce iz slobodnjaka. Naravno, Albanci su nam u drugom poluvremenu očitali lekciju iz borbenosti, postavke na terenu i iz ko zna čega sve nisu.
_dreamer_ je napisao/la:mi smo u mnogo utakmica znali povesti iz neke spretne ili sretne okolnosti. onda smo bunkerisali i pucali kontre.
Šta je bilo sa Albanijom i Njemačkom(baš se desilo ovo što sam podebljao u tvom postu)???
_dreamer_ je napisao/la:Pape, ako nista, zeli da pokusa da to promijeni. prvo, odustao je od formacije koju je ciro forsirao, koja je imala sanse samo protiv tehnicki i fizicki podredjenih reprezentacija, a nikakve protiv jacih timova. dakle, to je prva stvar koje moramo biti svjesni. Ta formacija je deficitarna u mnogim stvarima i uglavnom prevazidjena u modernom fudbalu.
Da, i ja prvi govorim da Pape mijenja stvari. No, činjenica je da ih mijenja na gore, a ne na bolje. Jbg, ne znam da li je to vama svaka promjena dobra. Meni nije. Ja bih radije da se ništa ne mijenja, a da dobijamo utakmice, negoli da se sve mijenja, a da nam svi očitaju lekciju. Btw, ovo što Safet postavi na terenu je sve samo nije formacija iz "udzebika modernog fudbala".
_dreamer_ je napisao/la: Dalje, Pape pokusava da forsira igru po zemlji, sa mnogo kombinatorike, sa gradjenjem igre itd.
Jel' ti gledaš kako naša reprezentacija igra? Jbg, ja ne vidjeh nikakvu kombinatoriku, ne znam gdje li si je ti mogao vidjeti. :?
_dreamer_ je napisao/la: Dalje, Pape pokusava da uvede neku razumnu disciplinu u klub, da se kani pijacarenja i ciganluka naseg koji je dominirao u mnogim periodima.
Rekao sam da mu zbog ovoga skidam kapu. No, to ne mijenja činjenicu da na terenu stojimo poput amatera.
_dreamer_ je napisao/la:Jeste li vi culi za PRELAZNI PERIOD, period adaptacije, ustimavanja, navikavanja.
Jesi li ti čuo za termin "napredovati iz utakmice u utakmicu"? Mi ne napredujemo, mi stagniramo.
_dreamer_ je napisao/la:Pa mi od osamostaljenja skoro stalno igramo taj yebeni 3-5-2,
E jbg sad. Dakle, reprezentacija u kojoj je desno bio Salihamidžić, lijevo Musić, a u sredini Konjić i Hibić je 3-5-2? Dobro, kako ti kažeš.
_dreamer_ je napisao/la:Pa 7 tekmi je proslo, pa niste valjda mislili da cemo nakon 2 tekme igrati za 360% drugaciji fudbal???
Da, u pravu si. Sedam utakmica smo odigrali, ali opet nema napretka.

Nek' on odradi ove kvalifikacije do kraja, jer bi njegova smjena sada samo sje*ala njegovog nasljednika(zaboravili bismo šta je Safet upropastio nakon što bi sljedeći prosuo dva boda). Safet neka odradi, a onda mu treba zabraniti ulazak u BiH, jer je upropastio jednu od boljih generacija naše fudbalske reprezentacije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 nov 2010, 09:25

Imali smo daleko bolji izbor od Papeta!
slika
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 nov 2010, 09:40

@Monolog ti si definitivno slijep kraj ociju.
Kazes upropastio generaciju.Niti su kvalifikacije zavrsene da se uopste o tome prica.Nakon tri utakmice ,jedino onaj odozgo zna sta ce se desiti.Niko vise.
Nego zivo me zanima kako selektor koji tokom cjele godine ima cirka nekih 7-10 okupljanja.Koje traju par dana ili sedmicu moze da upropasti ili poboljsa igracevu do zla boga losu formu,kondiciju i milion drugih ebenih stvari.Koje cine u svojim timovima.
Nikada ,ama bas nikada nije bila gora situacija sa standardnim igracima sto se tice njihovog stanja u klubovima.
To po ko zna koji put ponavljam,ali vi bas kako rekoh kao zekonja sa amovima.Pravac pa kud puklo da puklo,ebo raskrsnice.
To vec traje mjesecima,a ne u par dana.
I u ostalom neko je postavio kompletan tim.i stanje da li igra ili je klupa.Rezultat porazavajuci.
Nije se lose okrenuti u prijasnjim generacijama,kao i onu sa Cirom.
I ko imalo normalno sagleda trenutnu kao i bivsu situaciju stanja igraca bit ce mu jasno zasto se nije poklopilo jednom selektoru i zasto jeste drugom.pa opet na kraju krajeva,fakticki nista i nije napravilo.Jer kako god okrenes nasi igraci gledaju velika takmicenja samo preko TV-a.
A zasto igraci nemogu meda u par tekmi i zasto to nije to.Pogledaj gore razlog najveci zasto.
Pape ima gresaka i u taktici i ponekoj postavci.Ali je apsurd i nevjerovatna glupost reci da ovaj uprastava kobajagi sjajnu generaciju.U kojoj brojkom i slovom samo jedan standardni igrac iz repke igra ligu sampiona.A i taj vise haba klupu,nego sto igra.Ostatak igraca u ruku na srce vise nego prosjecnim klubovima,pola od njih uopste nije vise standardna.
To kao biva,neki bajni drugi selektor bi carobnim stapicem ucinio da ovi nakon zvizdanja od svojih navijaca iz kluba odlazeci prema klupi ili promrzle guzice od sjedenja na klupi,znaci ucinio bi sa hokus-pokusom da ovi odjednom proigraju ko'Phoenix iz nicega tek tako samo od sebe.Pazi da nebi.
Ebiga @monolog prije si imao mnogo realnija razmisljanja kao i kritike.
Procitaj podrobno sto sam napisao,pa mozda i shvatis situaciju.
Ako shvatis dobro je,mozemo koju jos da prozborimo.A ako neces to je drugo, onda svako svojim putem.
@Probisvjet ti si bas saldzija.
Prvi nije ni Vrbanjusu trenirao,a uz to jos mirise na razrednu klupu lociranu u Jablanici.Uostalom sam je rekao da bi bilo neozbiljno da prihvata tako veliki klub kao HSV bez dana iskustva.Valjda nakon prespavanih noci,tako razmislja ima i o repci.
Dok drugi nakon ugostiteljskog posla i proizvodnje kifli bi mu ipak bilo ''malkice'' drugacije da upadne u ''ebene'' vode selektorskog zivota.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 15 nov 2010, 09:49, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 nov 2010, 09:40

@ Monolog
Šta se to jednom poklopilo, a da se nije poklopilo drugom? Recimo to ovako, u prošlim kvalifikacijama smo imali najjaču svjetsku reprezentaciju u grupi, a u ovim imamo, uz Grčku, najslabiju ekipu iz prvog šešira. Dakle, u startu imamo protivnika od koga se nikome ne bi tresle gaće, već ekipu s kojom se može igrati(pokazala je to Bjelorusija). Sušiću se poklopilo da dobijemo ekipu Rumunije, koja je naslabija ekipa u drugom šeširu, te koju pogađaju raznorazne gluposti(a ne mislim samo na suspenziju Mutua). Kada njih porediš sa Turcima koji su igrali polufinale EP-a prije 2 godine, onda je računica jasna. Sušiću su se poklopile stvari.
Bjelorusija je Francuze dobila na foru, isto kao sto je i Grcka dobila Spaniju. TE utakmice nisu mjerilo snage i u fudbalu svako svakoga moze dobiti. Francuzi su prvo skinuli Domenecha koji je gusio tim, a i tim koji je igrao protiv nas je osvjezen momcima koji su ocigledno gladniji igranja nego ovi drugi. Dalje, ja nisam opravdavao Susica za taj poraz tako da se u tom segmentu apsolutno slazemo!
Dobili smo ovaj put Rumune koji su definitivno jaci od Turaka, u to nema sumnje, no i Turci su bili u silaznoj putanji kada je forma u pitanju i ostavlili bodove na par mjesta gdje ne bi da su igrali kao na EP. Sto se tice konkretno Rumuna, sacekajmo dvomec protiv njih za nekakav komentar, mislim da je nelogicno osudjivati za nesto sto se jos nije ni desilo.
Izvini brate, ja tebe razumijem kad kazes da je ona grupa bila teza, no ova je jednako nezgodna jer imas cak 5 nezgodnih gostovanja na kojima ce mnogi, ne samo mi, prosipati hrpu bodova. Ova grupa ne puca od atraktivnih protivnika ali je izjednacena i nepredvidiva.
Da onda i ja krenem redom. Protiv Gane smo igrali KATASTROFALNO. Njemačku neću komentarisati, jer smo u prvom poluvremenu kako-tako stojali(mada smo imali samo jednu polupriliku te postigli gol iz NAPUCANE lopte, a ne iz udarca u okvir gola. Švedska nas je razmontirala, a na tom meču jedino vrijedno pažnje je akcija kod gola Zeca. Ostalo je sve za zaborav. Onda dolazi 1. reprezentacija svijeta - Katar. Ekipa puna fenomenalnih pojedinaca, nevjerovatnog timskog duha, te nam očitaše lekciju iz fudbala. Predstava kakve bi se postidio i selektor Farskih Ostrva, ne selektor BiH.
2. Protiv Gane je teren bio katastrofalan. Ganu smo na kraju pobijedli, tako da... ;)
Protiv njemacke i Svedske smo solidno stojali dok je bilo snage!
Katar - apsolutno se slazem s tobom. No, znas i sam KADA se utakmica igrala. Igraci su bili "u punoj snazi u polovici sezone", ili? :P
Zar je to neobično krenutu u utakmicu u kojekakvom grču? Hm, ne bih rekao. Ali, eto, krenuli smo nervozno. Kako smo završili? Završili smo furiozno, zar ne? Kod Sušića krenemo kukavički, a bgm tako i završimo.

Kako smo to igrali protiv Luxemburga? Odigrali 15-ak minuta u nekom malo jačem ritmu i onda 75 minuta hladili mu*a. Btw, ja ni na tom meču nisam vidio neki pomak, ali vjerujem da vi jeste, kao što vidite pomak u igri naše reprezentacije od trenutka kada je Safet preuzeo ulogu selektora.
3. Na ovo nemam komentar. Zabili tri komada i hladili muda. Da, bas kao sto treba da bude.
Nek' mi neko kaže jesu li zabranjeni golovi iz prekida?! Možda sam ja propustio kada se izglasalo to novo pravilo. No nebitno, u prošlom ciklusu smo zabijali golove iz prekida, u ovom imamo jedan udarac po utakmici - I TO SA ČETRDESET METARA!

Da se i ja igram psihologa, jer vidim da to i @Dreamer radi :

Protiv Francuske smo igrali(pardon, izašli na teren) nervozno, a onda je sudija puhn'o u pištu pa smo prestali postojati na terenu. Jedan udarac na utakmici, poznati Pjanićev sa 40 metara i katastrofalnih 90. minuta. Lutanje sa taktikom, postavka Ibiševića na krilo, igra sa samo jednim zadnjim veznim i vidjeli smo rezultat.

Albanija u gostima - krenuli nervozno(opet se igram psihoga), ali smo postigli jedan pogodak iz dobre akcije(druga akcija od imenovanja Sušića za selektora), a onda se bazirali na udarce iz slobodnjaka. Naravno, Albanci su nam u drugom poluvremenu očitali lekciju iz borbenosti, postavke na terenu i iz ko zna čega sve nisu.
Nisu golovi iz prekida zabranjeni, nego govorim da oni nisu plod maestralne igre vec i u mnogome stvar sportske srece. Ukazujem samo na to da smo u proslim kvalama imali srece, da su isti padali bas onda kada smo ih trebali i kad je cesto zapinjalo, ili nije islo. Ne osporavam nista, samo unosim malo realnosti i ocigledno kvarim bajku o herojskoj, superjakoj BiH iz proslog ciklusa
Albanci su nam ocitali lekciju iz borbenosti kao sto su to recimo Belgijanci u zenici ocitali, ili? Albanci su mnogima ocitali lekciju iz borbenosti, sta ja mogu sto ljudi imaju drugaciji mentalitet, tip igraca ili nesto trece. To su stvari koje su takve kakve jesu i na kojima je tesko raditi i gdje treba vremena. Protiv Albanije smo primili gol zbog dvije individualne greske. Tu Pape nije mogao mnogo, osim da se udara po dupetu sto mozda nije stavio Pandzu umjesto Mravca.Sada mu je svakako kredit potrosen i Pandza mora u prvu.

Ibisevic na krilo je greska, ali isto tako jedan od "pokusaja" i u svakom sl ima smisla koliko i stavljanje Muratovica na DM, Zeca na RB, Salihovica na LB, Ibricica na RB... Neki od njih uspiju, neki ne.
Šta je bilo sa Albanijom i Njemačkom(baš se desilo ovo što sam podebljao u tvom postu)???
5. Akcenat je bio na recenici prije te. Nemam nista protiv igranja na kontre kada vodis, cak sta vise!
Da, i ja prvi govorim da Pape mijenja stvari. No, činjenica je da ih mijenja na gore, a ne na bolje. Jbg, ne znam da li je to vama svaka promjena dobra. Meni nije. Ja bih radije da se ništa ne mijenja, a da dobijamo utakmice, negoli da se sve mijenja, a da nam svi očitaju lekciju. Btw, ovo što Safet postavi na terenu je sve samo nije formacija iz "udzebika modernog fudbala".
6. Da li je na bolje ili na gore, to cemo vidjeti na kraju kvalifikacija! Kao sto rekoh, svaka duboka promjena ima i dug period adaptacije. Mozda si i u pravu, mozda smo toliki klocevi da trebamo s ovom generacijom igrati citavo vrijeme 5-3-2 sa sada VEOMA RASPOLOZENIM Misimovicem kojeg kada ustopas, onda rijesis sve probleme koje dolaze s nase strane. Ostanu ti kreativci Muratovic(sada bi morali naci nekog slicnog) i Rahimic, te po bokovima Salihovic koji se potrosi do te mjere da disat ne moze! Da, to je ta dobitna kombinacija!
Jel' ti gledaš kako naša reprezentacija igra? Jbg, ja ne vidjeh nikakvu kombinatoriku, ne znam gdje li si je ti mogao vidjeti.
7. Ne vidim da si ovdje nesto konkretno rekao, pa ne bih ni ja.
Rekao sam da mu zbog ovoga skidam kapu. No, to ne mijenja činjenicu da na terenu stojimo poput amatera.
8. Amatera? Ok, sve 5! Dobro nismo gubili po 10, posto stojimo poput amatera...
Jesi li ti čuo za termin "napredovati iz utakmice u utakmicu"? Mi ne napredujemo, mi stagniramo.
9. Ne bih se slozio da bukvalno stagniramo. Tesko je govoriti o napretku i stagnaciji kada imas 3 zvanicne utakmice iza sebe. Tekme igrane nakon/prije sezone tj prije/poslije odmora nisu relevantan faktor. Ali bih se definitivno slozio s tim da nam IGRACI STAGNIRAJU. Kao sto i sam vidis, nasi igraci sirom evrope prolaze krize dok je kod Cire skoro svaki igrac pucao od snage i forme. Ciro je imao taj luksuz da Vedu - Mister 18 golova drzi na klupi, a Pape evo nema napadaca u postenoj formi osim Zeca koji jos pure mora jesti. To je jedan faktor koji ocigledno ne zelis da stavis na svoju vagu. Kljucni igraci drug moj, kljucni igraci nam igraju lose. Miske, Sejo, Vedo, Rahimic, Dzeko, Pjanic, svi oni nisu na nivou od prosle sezone, sto radi manjka motiva sto radi neceg drugog. Dalje, jedan od kljucnih igraca (znamo koji) nije igrao ni u jednoj od tih zvanicnih utakmica, sto je ogroman problem jer tu alternative uopste nemamo!
I na kraju, mi citavo ovo vrijeme igramo sa cetvoricom u liniji i s obzirom na formu igraca, te ono sto se moglo vidjeti kada su Ciro i skoriji prethodnici pokusavali isto, moram ti reci da u poredjenju s tim uopste nismo toliko losi.
E jbg sad. Dakle, reprezentacija u kojoj je desno bio Salihamidžić, lijevo Musić, a u sredini Konjić i Hibić je 3-5-2? Dobro, kako ti kažeš.
10. Ok, pogresno sam se izrazio. To sto su Hiba i Konjic igrali prije 10 godina stvarno nije relevantno za ovu generaciju pa da preformulisem. OVA GENERACIJA skoro citavo vrijeme igra u toj pomenutoj formaciji! Kad se naviknes na jedno, tesko je onda "instant" presaltati se na drugo.
Da, u pravu si. Sedam utakmica smo odigrali, ali opet nema napretka.

Nek' on odradi ove kvalifikacije do kraja, jer bi njegova smjena sada samo sje*ala njegovog nasljednika(zaboravili bismo šta je Safet upropastio nakon što bi sljedeći prosuo dva boda). Safet neka odradi, a onda mu treba zabraniti ulazak u BiH, jer je upropastio jednu od boljih generacija naše fudbalske reprezentacije.
11. S ovim se slazem osim onog sto si stavio poslije prvog zareza. Sramota je takvo nesto napisati, prije svega, sto nije ni prvi ni poslijednji koji je "upropastava" nase generacije. No, opet imam osjecaj da je od samog pocetka vec svima bio najgori.
I na kraju, nema zime tuzlak moj, nece on nista upropastiti jer ni Dzeko, ni Pjana, ni Mujdza, ni Salih, ni Vedo, ni Spaha, ni Zec, ni Ibricic, ni Pandza, ni Besic, ni mnogi drugi nece preko noci ostariti 10 godina.

edit:

i na kraju, iako to ova diskusija ne sugerise, ja cu ti odmah reci da se u mnogim stvarima ti i ja i vise nego slazemo, prije svega da Pape ima mnogo svojih falinki, da nije idealan izbor i da sve ovo moze sigurno i bolje, te da bi Pape trebao otici ako nas ne odvede na takmicenje. No, nije fer covjeku od pocetka podmetati stolicu i negodovati, a onda pricati kako je sve 5, kako je on imao ogromnu podrsku itd. On se nekima ne svidja jer nije showman ili faca, nekima jer voli Sarajevo a ne Zelju, nekima sto je direktno uzeo mjesto nasem heroju Sergeju. Kako god, nije bilo mnogo onih koji su mu od pocetka posteno i od srca pozeljeli sve najbolje.
Ziv ti meni bio i drago mi je da si se javio... :)
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 15 nov 2010, 10:20, ukupno mijenjano 2 puta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 nov 2010, 09:56

slika
Zvali ste me, molili, kumili, lizali... samo da dodjem. I ha!
Mogo bi neko malo da popusi!!!! Haaaaaa! I ti hari :cry: i ti probisvjetu :cry: jedan probisvjetski... i ti onag iranac :cry: kako ti ime i svi koji zayebajyaju?
Necu da vise cujem ni jednog :o
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 nov 2010, 10:14

Prije svega, drago mi je da je @Haris napisao post u kome ne govori o parama koje zarađuje Safet. Ne, nije provokacija, ovo je samo zbog toga što si mi se popeo na vrh glave zbog tih 5.000 Eura koliko dobija naš selektor. Dakle, kada smo riješili pitanje plate koju dotični zarađuje(nebitno da li istu zaslužuje), onda možemo popričati k'o ljudi(nadam se).

Bitno je naglasiti da ja nigdje nisam Sušića uvrijedio. Možete prelistati sve moje postove, a opet nećete naći ružnu riječ koja je upućena jednom od najboljih naših fudbalera. Dakle, ono što sam pisao/što i trenutno pišem/ je moje viđenje postavke igre koju on radi(ne Džeko, Rahimić, Pjanić ili neko četvrti). Nisam tip osobe koja će ga vrijeđati i dati mu pogrdne epitete; tako da bih molio da me se izuzme iz onih koje vi podrugljivo nazivate "krutičarima". Nadam se da to nije problem, jer u protivnom, mogao bih i ja smisliti neki jednako "lijep" epitet vama, a mislim da to nema potrebe, zar ne?

@Hare, ja sam rekao da je na putu da upropasti generaciju, nisam napisao da je već upropastio(iako se i to može ustvrditi sa nevjerovatnom tačnošću). Ne miješajmo Boga u ovaj razgovor; ili bolje rečeno, ne miješajno Ga niti u jedan.
harishp je napisao/la:Nego zivo me zanima kako selektor koji tokom cjele godine ima cirka nekih 7-10 okupljanja.Koje traju par dana ili sedmicu moze da upropasti ili poboljsa igracevu do zla boga losu formu,kondiciju i milion drugih ebenih stvari.Koje cine u svojim timovima.
Možda djeluje čudno, ali razgovor dobrano pomaže. Svi znamo da je svakome potrebno zrno "nečega" što će iz istog izvući maksimum. Eh, to zrno bi se moglo nazvati samopouzdanje. Ako ga selektor ne može podići svojim igračima, onda ne znam ko može. Igrači su labilne osobe, većina njih igra pod pritiskom kakav je nemoguće izdržati, a Pape kao sjajan igrač i samoprozvani trener bi morao pronaći način da taj pritisak bude u drugom planu kada je period okupljanja reprezentacije. Pobogu, svi znamo za slučaj Klosea i Podolskog koji bazen ne pogode kada igraju za svoje klubove, a u reprezentaciji nemilosrdno trpaju protivničke mreže. To ti ja nacionalni naboj koji je selektor dužan usaditi ili podići svakom fudbaleru.
harishp je napisao/la:To po ko zna koji put ponavljam,ali vi bas kako rekoh kao zekonja sa amovima.Pravac pa kud puklo da puklo,ebo raskrsnice.
To vec traje mjesecima,a ne u par dana
A da se koristiš nekim drugim kolokacijama, molio bih?! Pobogu, ako smo mi zekonje, onda si i ti, jer i ti trubiš jedno te isto i NE ŽELIŠ priznati neke okom vidljive stvari. E pa i ne moraš, ja sam sasvim zadovoljan onim što moja čula percipiraju i što moj mozak, na kraju krajeva, provari.
harishp je napisao/la:Jer kako god okrenes nasi igraci gledaju velika takmicenja samo preko TV-a.
Nije li krajnje vrijeme da se to promijeni? Ja mislim da jeste. Ljudi, mi ne možemo/ne smijemo/ živjeti u prošlosti, pobogu. Svi su krenuli naprijed, a mi se i dalje vodimo onom: "Hej, pa nije onaj uspio odvesti reprezentaciju na veliko takmičenje, ne mora ni ovaj". Pa tim stavom nećemo nikad ništa napraviti. Je li to zabranjeno biti debitant na nekom velikom takmičenju? Pa nemojmo onda ni igrati kvalifikacije; ne samo mi, već bilo koja reprezentacija koja nije igrala evropsko ili svjetsko prvenstvo. Da, prepustimo stalnim i povremenim sudionicama da igraju kvalifikacije, a mi bismo se trebali baviti nečim što znamo raditi - GLEDANJEM UTAKMICA PREKO MALIH EKRANA.
harishp je napisao/la:To kao biva,neki bajni drugi selektor bi carobnim stapicem ucinio da ovi nakon zvizdanja od svojih navijaca iz kluba odlazeci prema klupi ili promrzle guzice od sjedenja na klupi,znaci ucinio bi sa hokus-pokusom da ovi odjednom proigraju ko'Phoenix iz nicega tek tako samo od sebe
Pa ne bi čarobnim štapićem, ali bi olovkom i bločićem(a možda i gledanjem utakmica naših protivnika). Ne znam da li si upoznat, ali scouting protivnika je jako bitna stvar u svijetu fudbala(i sporta općenito). Pape govori:"Nisam gledao Albaniju". Pa šta si kojeg đavla radio? Šta? Sjedio? Spav'o? Ne kontam to nikako. Priprema utakmice je najbitnija; bitnija od onih 90. minuta koje će igrači provesti na zelenom terenu, vjeruj mi. U pripremi utakmice ćeš imati bezbroj kominacija, kako mogućih tako i onih nemogućih. Najlakše je reći:"Nisam gledao Albaniju". Pa, gledao sam ja tog našeg protivnika; ako sam ja mogao sa 22 godine, mogao je i on sa svojih pedeset i pet, zar ne?
harishp je napisao/la:Procitaj podrobno sto sam napisao,pa mozda i shvatis situaciju.
To isto važi i za tebe. ;)
_dreamer_ je napisao/la:Dobili smo ovaj put Rumune koji su definitivno jaci od Turaka,
Reci mi da se šališ. Rumunji jači od Turaka? Nemoj me nasmijavati; pa Rumunija je i po pojedincima i po previranjima u savezu i državi najslabija reprezentacija u drugom šeširu. Po čemu su oni bolji od Turaka? Po čemu su oni bolji od nas(osim selektorskoj poziciji)?
_dreamer_ je napisao/la:No, znas i sam KADA se utakmica igrala. Igraci su bili "u punoj snazi u polovici sezone", ili?
Da, doduše, to je pravi izgovor, reprezentativci Katara nam ne bi trebali biti problem, taman da smo sa kadetskom reprezentacijom izašli na megdan, a ne sa seniorskom.
_dreamer_ je napisao/la: Ibisevic na krilo je greska, ali isto tako jedan od "pokusaja" i u svakom sl ima smisla koliko i stavljanje Muratovica na DM, Zeca na RB, Salihovica na LB, Ibricica na RB... Neki od njih uspiju, neki ne.
Taktiku praviš po igračkom kadru, a ne obrnuto. Ma, hajmo mi probati i sa Hasagićem u napadu, Misketom na golu i ne znam ti ja čime već. Ok, mora postojati eksperimentisanje, ali ako ne ide, odmah se isto mora mijenjati, a ne nastaviti. No, to je opet druga priča, a ne želim da ovdje pišem esejske postove.
_dreamer_ je napisao/la:Mozda si i u pravu, mozda smo toliki klocevi da trebamo s ovom generacijom igrati citavo vrijeme 5-3-2 sa sada VEOMA RASPOLOZENIM Misimovicem kojeg kada ustopas, onda rijesis sve probleme koje dolaze s nase strane. Ostanu ti kreativci Muratovic(sada bi morali naci nekog slicnog) i Rahimic, te po bokovima Salihovic koji se potrosi do te mjere da disat ne moze! Da, to je ta dobitna kombinacija!
Ja sam i prije govorio da bismo trebali igrati sa četvoricom u posljednjoj liniji, a to i sto i dan danas mislim. No, isto tako mislim da Safet ne zna ukomponovati ekipu; ne poznaje igru, ne poznaje neke elementarne stvari, a to mu eksperimentisanje neće pomoći da shvati. Ok, prije je bilo bitno zaustaviti Misketa i riješio si pitanje pobjednika. Sada nema potrebe nikog zaustavljati, jer ih je Safet zaustavio netom prije meča.
_dreamer_ je napisao/la:8. Amatera? Ok, sve 5! Dobro nismo gubili po 10, posto stojimo poput amatera...
Da, baš smo stojali poput profesionalaca, u pravu si. ;)
_dreamer_ je napisao/la:I na kraju, nema zime tuzlak moj, nece on nista upropastiti jer ni Dzeko, ni Pjana, ni Mujdza, ni Salih, ni Vedo, ni Spaha, ni Zec, ni Ibricic, ni Pandza, ni Besic, ni mnogi drugi nece preko noci ostariti 10 godina.
Naravno da neće, ali će im biti uništeno i ono malo pobjedničkog duha kojeg su imali.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 nov 2010, 10:21

harishp je napisao/la:Nakon tri utakmice ,jedino onaj odozgo zna sta ce se desiti.Niko vise.
U ovom slučaju ne zna ni on.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 nov 2010, 10:22

@ Monolog

Lapsus sto se tice Turaka i Rumuna, naravno da su Turci jaci... :D

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 15 nov 2010, 10:51

Kada se licitiralo sa imenima novog selektora ja sam bio exsplicitno protiv da Barbarez dodje, iz vise razloga: bio bez diplome, bez iskustva..., no siguran sam (sada) da bi repka sa Sergejom za nijansu igrala bolje i pozrtvovanije.

PS: Nakon svega, analizirati igru i Safetovo trenersko umece je u najmanju ruku smesno. :mrgreen:

PPS: Safetu nakon Slovacke treba poslati da selektira jabuke na pijaci, a igrace prepustiti nekom iz te branse!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 15 nov 2010, 12:37

nego da pitam ove strucnjake antipapetovce :D kako su zmajevi letali po terenu ovaj vikend ?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 15 nov 2010, 13:28

Ovo ce se znatno popraviti!Prosetat cemo se kvalifikacijama za EP! :lol:

@monolog
Govorio si da Hodgson nije neki menadzer.Istina,nije.Ali kada je poceo redati pobjede,ne javljas se vise na temi Liverpoola.Sada opet imas pravo jer dvije utakmice u nizu nije pobijedio. :lol:

PAPE DOMINIRA!
You'll never walk alone.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.