RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

tanzla
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la tanzla » 14 nov 2010, 11:48

suntu jeu je napisao/la:To je sta bi bilo kad bi bilo priča. Dakle on je bio komunistički stadion, a ne Veležov. Da skratimo priču, meni nikada ne bi bilo da me neko istjera iz kuće koja nije moja, pa bilo koji gazda da je u pitanju.
Velež je otjeran, protjeran i to je de facto. Ne volim ih ni ja, vazda nešto seruckaju protiv nas, ali se to poreći ne može. :mrgreen:

Svi na svoja ognjišta.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 nov 2010, 15:40

quote="rodjak"]
suntu jeu je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Mozda ce ovaj komentar biti moja najveca greska ali ipak smo ovdje da podjelimo misljenje i po koju informaciju.

RSD Velez je davno obrao zelen bostan. Velezu nije kriv ni Zrinjski ni uprava Zrinjskog zasto Velez ne igra na SVOME stadionu. Velez je politicki pokusni kunic. Ili mozda na jedan ruzniji nacina izrazavanja kopile bivse Jugoslavije. Oca i majke vise nema ostalo je nejako cedo.
Stadion je bio gradski, nikada Velezov.
Sta hoces reci,ako je bio gradski da je ispravno sto je velez otjeran sa njega.Iako je bio u vlasnistvu grada,on je uglavnom i napravljen za Velezove potrebe,a mnogi mostarci su dali dosta dobrovoljnih radnih dana za izgradnju stadiona na kome ce igrati voljeni klub.(recimo i moj stari je dosta dana radio na stadionu dobrovoljnio za Velez)
druga stvar.Petokraka na grbu nije nastala u komunizmu nego mnogo ranije, kada jos nije bilo komunizma.Petokraka na velezovom grbu je simbol radnicke klase i u ono vrijeme kada je Velez osnovan stavljena je petokraka na dres da se vidi da je klub radnika i radnicke klase(komunizma nije jos bilo ni blizu tada).Poslije ww2 na vlast dolaze antifashisti i komunisti,a posto je Velez dao dosta boraca za slobodu u ww2 normalno je da velez kao klub slijedi tu politiku.Raja koja nisu dobro obavjesteni misle da je Velez nastao u komunizmu,i da zvijezda predstavlja komunisticki pokret sto je netacno. ;)
FORZA VELEZ[/quote]

Ne kazem da je ispravno, nego kazem da nije njegov stadion i da nikada nije bio. Sasvim je druga je stvar što je on igrao na njemu. Da je bio u vlasništvu Veleža ovo se ne bi dogodilo. To je ista stvar kao što Pitari svojataju Koševo.[/quote]

Varas se care.Evo, stadion u Rodocu je bio vlatiti stadion Lokomative prije rata,pa su to u ratu prisvojili i dali ga Branitelju i to sve popratli mahinacijama sa dokumentima(neki dan je Zeljo tu igro u kupu)
Sreca je vama(Zelji) da vam nije stadion ostao u RS-u :? , sada bi tu sigurno igro neki tim sa "orlovima"a vi bi bili u mogucnosti da dodjete tu samo kao gosti (i to samo u broju koju kaze taj novi domacin")Ni jedan klub u PL nije prosao, u ratu i nakon rata, kao Velez ,ni sto se tice stadiona a ni sto se tice politike.Niko ga od nacionalnih stranaka ne podrzava a znamo svi ko je na vlasti do sada bio u BiH
Sto se tice Zelje,postujem ga kao jednog od BH velikana(uz Velez,Sarajevo,Celik, Slobodu i Borac),volim i pratim sve BH klubove(narocito kada igraj u Evropi),bio sam na Grbavici dosta puta na utakmici i prij rata,kao i poslije i ne volim vrijedjanja izmedju BH klubova,mada podrzavam cisto navijacka prepucavanja.Ove bitke i napadi izmedju navijaca tebaju prestati,to ne vodi nigdje,navijajte sto jace za svoj tim na tribinama a okanite se huliganizma,to vise odavno nije u modi(ovo kazem i za "moje" navijace).
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 15 nov 2010, 01:42

Da ima damara u maloj raji, ima. ;)

[youtube][/youtube]
samo mostarski, samo bahato

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 nov 2010, 02:07

apple je napisao/la:Da ima damara u maloj raji, ima. ;)

[youtube][/youtube]
...eeee ovo je rec navijanje,citavu utakmicu poderali grla,zabavljali se,i dali gromoglasnu podrsku domacinu a bez ikakvog incidenta ili nekog provokativnog i nacionalistickog skandiranja .Svaka cast mladoj raji i RA. 8-)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 15 nov 2010, 11:53

[youtube][/youtube]
Ma ima i previse..samo da izdrze ovaj hebeni period....Sto se mene tice, ja ovo ne mogu brate..i neki dan sam bio, meni se cini protiv Capljine, a i ovde sam bio, ali brate i sad me boli i glava a i kroz usi mi zuji..mala ova dvorana u pm....a oni se na gase...
Sto se tice navijanja, nista novo.....Najjaca navijacka skupina u BiH, po svemu, odgojena, sve dobre stvari prenesene, a sve lose ostavljene...Respekt u svakom slucaju...

A to moramo reci, mada u ovakvoj situaciji je to i tesko, za mlade igrace Veleza koji su odigrali jos jednu odlicnu uzastopnu partiju na strani....Poslije kriminalnog poraza od Slobode, opet su selj.acki pokradeni u Lukavici...
Aca je u vatru ubacio jos jednog Rodjenog, Brkovica, koji se pokazao da moze i da zasluzuje mjesto u timi...
U ovom sivilu, ipak idemo dalje, pravimo ekipu, a ostalo je samo do nas...Prikljucimo se, svako na svoj nacin...I ovakvi smo bolji od pola Premier lige, a zamislimo sta mozemo da je situacija bolja...
Aca, bravo 8-)

Necu da pozivam RA protiv Sarajeva, postujem njihovu odluku, ali hocu ostale, jer moramo ovoj djeci pomoci da dodju do mozda i presudnih bodova i morala za ovu sezonu....

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 15 nov 2010, 14:07

Svaka cast za rukomet momci ! Only left !

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 16 nov 2010, 02:49

Obilježena godišnjica smrti Sulejmana Rebca

Delegacija Veleža juče je posjetila mezar legendarnog igrača i trenera ovog kluba, Sulejmana Sule Rebca od čije smrti su se juče navrišile tužne četiri godine. Delegaciju je predvodio direktor omladinske škole kluba, Avdo Kalajdžić koji je kao igrač Veleža stasavao upravo kod rahmetli Sule. Kalajdžić je u društvu kolege Širafa Novakovića i desetak dječaka iz omladinskog pogona položio cvijeće na mezaru rahmetli Rebca, nakon čega je govorio o njegovom liku i djelu.

- Sulejman Rebac je jedna od najvećih legendi našeg grada. Čovjek koji je svoj život posvetio našem klubu, na žalost napustio nas je prije četiri godine. Bio je veliki trener, veliki igrač i veliki čovjek. Vječno će živjeti u našim srcima i sjećanje na njega nikada neće izblijedjeti, kazao je Kalajdžić.

slika

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... 35:vijesti
Support Velez, It's logical! ★

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 nov 2010, 18:38

Neka je vječni rahmet Sulejmanu Rebcu, velikom igraču, treneru i čovjeku. Sula Rebac je 1977. godine, kao šef stručnog štaba, uveo Želju u prvu jugoslovensku ligu nakon jednogodišnje pauze u društvu najboljih. Sjećanje na Sulu Rebca nikada neće izblijediti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 16 nov 2010, 19:18

[youtube][/youtube]
Ma nebi se baš složio da su mala raja :).Ovi momci su jedna od najorganizovanijih i najozbiljnijih skupina u BiH.Ja sam bio član od rata pa nadalje ali su mi oni uz onu ekipu iz druge lige najjača ako ne i najjača generacija RA do sada.Sve što nas više udaraju i pokušavaju smaknut RA je sve jači!Ovo je isfiltrirana ekipa koja nije tu ni iz kakvog interesa i koja je tu samo da podrži svoj klub i da prenese slavu Mostara i RA.Mlada ekipa, strašno disciplinovana i odana, vrh!Svako zlo nosi i neko dobro.U ovom bojkotu se RA očistio od parazita i pojedinih šupaka!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 17 nov 2010, 04:21

mujoisuljo je napisao/la:

[youtube][/youtube]
Ma nebi se baš složio da su mala raja :).Ovi momci su jedna od najorganizovanijih i najozbiljnijih skupina u BiH.Ja sam bio član od rata pa nadalje ali su mi oni uz onu ekipu iz druge lige najjača ako ne i najjača generacija RA do sada.Sve što nas više udaraju i pokušavaju smaknut RA je sve jači!Ovo je isfiltrirana ekipa koja nije tu ni iz kakvog interesa i koja je tu samo da podrži svoj klub i da prenese slavu Mostara i RA.Mlada ekipa, strašno disciplinovana i odana, vrh!Svako zlo nosi i neko dobro.U ovom bojkotu se RA očistio od parazita i pojedinih šupaka!
Potpis za ovo !

Iskusnom oku ne moze promaci sledece :
1. Promucurne glave koje vode sve ovo , momci zaju sta hoce i konsekventni su.
2. Ova organizacija na tribini , imam osjecaj da je svka zastava i natpis pametno odmjeren.
3. Grupa sa svim svojim postupcima / imidzom zna tko je i sta je i za sto se bori.
4. Momci samo tako , na pravom ste putu !!!!!!!!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 17 nov 2010, 09:16

kimbo je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:

[youtube][/youtube]
Potpis za ovo !

Iskusnom oku ne moze promaci sledece :
1. Promucurne glave koje vode sve ovo , momci zaju sta hoce i konsekventni su.
2. Ova organizacija na tribini , imam osjecaj da je svka zastava i natpis pametno odmjeren.
3. Grupa sa svim svojim postupcima / imidzom zna tko je i sta je i za sto se bori.
4. Momci samo tako , na pravom ste putu !!!!!!!!!

Baš tako druže!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 17 nov 2010, 11:29

samo lakapo,
abd i carina skonta nesto od ovog sto govorite.
kad mu prestane zvonit u usima. :D

RA uvijek najbolji Veležov prijatelj - definitivno!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 nov 2010, 16:09

Vidim mnogi govore kako stadion pod Bijelim brijegom nije Veležov i šta ima da se buni. Stadion nije ni od Zrinjskog, pa ipak mu ga je politika dodijelila na 99 godina, koliko već ni sam ne znam. Svako zna da je Velež antifašistički i svako zna da je Zrinjski igrao u fašističkoj NDH. Vrijeme se promjenilo i očito neki više vole klubove koji su se takmičili pod fašističkom kapom, a to je Zrinjski. Svi koji su učestvovali u takvoj odluci da se stadion dodjeli na korištenje Zrinjskom, a sa njega protjera jedan antifašistički klub i velikan, kao što je Velež su očito svoje simpatije dodjelili klubu kojima fažizam nikada nije bio mrzak. To je politika. Zrinjski se takmičio u ligama fašističke NDH, Velež nije i to je kristalno čista stvar. Ovdje se samo radi o podržavanju onih koji su bili sa fašistima i onih koji su bili protiv fašista. Prije 7-8 godina je Željo igrao protiv Zrinjskog u Mostaru, utakmica je bila na TV-u i najvatreniji navijači Zrinjskog su cijli tok meča u više dugih perioda skandirali: Benito, Benito, Benito Musolini. Sve je jasno. Fašisti na jednu, antifašisti na drugu stranu. Dok se o tim stvarima ne bude govorilo otvoreno, stanje u sportu će nam i dalje biti kako jeste. Ja ne mogu da vjerujem da nijedan navijač Zrinjskog na toj utakmici nije krenuo da se obračuna sa dotičnim fašistima. Želim da Velež u što skorije vrijeme stane na svoje noge i da bude ono što je nekada bio. Velež, koji je imao pristalice širom bivše nam države.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

HSKZM
Kontakt:

Post Postao/la HSKZM » 17 nov 2010, 16:48

avlami97 je napisao/la:Vidim mnogi govore kako stadion pod Bijelim brijegom nije Veležov i šta ima da se buni. Stadion nije ni od Zrinjskog, pa ipak mu ga je politika dodijelila na 99 godina, koliko već ni sam ne znam. Svako zna da je Velež antifašistički i svako zna da je Zrinjski igrao u fašističkoj NDH. Vrijeme se promjenilo i očito neki više vole klubove koji su se takmičili pod fašističkom kapom, a to je Zrinjski. Svi koji su učestvovali u takvoj odluci da se stadion dodjeli na korištenje Zrinjskom, a sa njega protjera jedan antifašistički klub i velikan, kao što je Velež su očito svoje simpatije dodjelili klubu kojima fažizam nikada nije bio mrzak. To je politika. Zrinjski se takmičio u ligama fašističke NDH, Velež nije i to je kristalno čista stvar. Ovdje se samo radi o podržavanju onih koji su bili sa fašistima i onih koji su bili protiv fašista. Prije 7-8 godina je Željo igrao protiv Zrinjskog u Mostaru, utakmica je bila na TV-u i najvatreniji navijači Zrinjskog su cijli tok meča u više dugih perioda skandirali: Benito, Benito, Benito Musolini. Sve je jasno. Fašisti na jednu, antifašisti na drugu stranu. Dok se o tim stvarima ne bude govorilo otvoreno, stanje u sportu će nam i dalje biti kako jeste. Ja ne mogu da vjerujem da nijedan navijač Zrinjskog na toj utakmici nije krenuo da se obračuna sa dotičnim fašistima. Želim da Velež u što skorije vrijeme stane na svoje noge i da bude ono što je nekada bio. Velež, koji je imao pristalice širom bivše nam države.
Benito Musolini? :mrgreen:
Zrinjski se takmicio u NDH prvenstvu zato jer tada nije imao gdje,takmicili su se isto tada i Hask Gradjanjski(Dinamo) ,Zagreb,Varazdin,Hajduk,RSD Split,hoces reci da su i to fasisticki klubovi?
Idi informiraj se prije nego sto gluposti napises! :roll:

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 17 nov 2010, 17:02

HSKZM je napisao/la:Benito Musolini? :mrgreen:
Zrinjski se takmicio u NDH prvenstvu zato jer tada nije imao gdje,takmicili su se isto tada i Hask Gradjanjski(Dinamo) ,Zagreb,Varazdin,Hajduk,RSD Split,hoces reci da su i to fasisticki klubovi?
Nisu Hajduk i Split. Hajduk je igrao u ilegali svoje utakmice sa ostalim antifasistickim ekipama diljem prostora tada slobodnih teritorija u Evropi i zbog toga je i bio miljenik kasnije i KP-a, to je opste-poznata cinjenica.

Evo ekipa koje su igrale:

HŠK Građanski Zagreb
HŠK Bata Borovo
HŠK Željezničar Zagreb
HŠK Concordia Zagreb
HAŠK Zagreb
HRŠK Zagorac Varaždin
HŠK Hajduk Osijek
HŠK Građanski Osijek
HŠK Radnik Osijek
HŠK Građanski (Zemun)
DSV Victoria (Zemun)
SAŠK Sarajevo
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Hrvoje Banja Luka
HŠK Djerzelez Sarajevo
HBŠK Banja Luka

Sve su ovo klubovi koji vise nepostoje osim Zrinjskog ;)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 nov 2010, 20:03

HSKZM je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Vidim mnogi govore kako stadion pod Bijelim brijegom nije Veležov i šta ima da se buni. Stadion nije ni od Zrinjskog, pa ipak mu ga je politika dodijelila na 99 godina, koliko već ni sam ne znam. Svako zna da je Velež antifašistički i svako zna da je Zrinjski igrao u fašističkoj NDH. Vrijeme se promjenilo i očito neki više vole klubove koji su se takmičili pod fašističkom kapom, a to je Zrinjski. Svi koji su učestvovali u takvoj odluci da se stadion dodjeli na korištenje Zrinjskom, a sa njega protjera jedan antifašistički klub i velikan, kao što je Velež su očito svoje simpatije dodjelili klubu kojima fažizam nikada nije bio mrzak. To je politika. Zrinjski se takmičio u ligama fašističke NDH, Velež nije i to je kristalno čista stvar. Ovdje se samo radi o podržavanju onih koji su bili sa fašistima i onih koji su bili protiv fašista. Prije 7-8 godina je Željo igrao protiv Zrinjskog u Mostaru, utakmica je bila na TV-u i najvatreniji navijači Zrinjskog su cijli tok meča u više dugih perioda skandirali: Benito, Benito, Benito Musolini. Sve je jasno. Fašisti na jednu, antifašisti na drugu stranu. Dok se o tim stvarima ne bude govorilo otvoreno, stanje u sportu će nam i dalje biti kako jeste. Ja ne mogu da vjerujem da nijedan navijač Zrinjskog na toj utakmici nije krenuo da se obračuna sa dotičnim fašistima. Želim da Velež u što skorije vrijeme stane na svoje noge i da bude ono što je nekada bio. Velež, koji je imao pristalice širom bivše nam države.
Benito Musolini? :mrgreen:
Činjenice su neumoljive Zrinjski je igrao u fašističkoj NDH. Sadašnje političke vlasti su uskratile da na stadionu pod Bijelim brijegom igra jedan Velež- deklarisani antifašistički klub - , a tu privilegiju su na skoro 100 godina dodijelili jednom Zrinjskom, koji je nastupao u fašističkoj tvorevini NDH. Kažeš, Zrinjski tada nije imao gdje da igra nego u fašističkoj NDH. Molim te odgovori mi što u toj fašističkoj NDH nije igrala jedna Sloboda, Borac, Željo, Velež i mnogi drugi klubovi. Ti klubovi nisu igrali u toj ligi, jer su bili protiv fašizma. To je bar jasno. Govorimo o stadionu i o činjenicama.

HSKZM
Kontakt:

Post Postao/la HSKZM » 17 nov 2010, 22:44

HSK Gradjanski je sadasnji Dinamo,pogledaj kako je taj klub mjenjao imena kroz povjest!
Ovdje imate sve,informirajte se!
http://www.rsssf.com/tablesk/kroahist.html

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 18 nov 2010, 01:40

HSKZM je napisao/la:HSK Gradjanski je sadasnji Dinamo,pogledaj kako je taj klub mjenjao imena kroz povjest!
Ovdje imate sve,informirajte se!
http://www.rsssf.com/tablesk/kroahist.html
hahah najludja je nevjerovatna promjena imena klubova 1944 i 1946. hahahha

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 18 nov 2010, 16:06

slika

Colorado

Post Postao/la Colorado » 18 nov 2010, 16:38

arius je napisao/la:slika
bice gusto bice 0:2 :lol: 8-) 8-)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.