FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HongKong
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HongKong » 22 okt 2019, 23:27

Slazem se braco :thumbup:
Dobro si to pogodio, mislim da tu ima dosta i do novca. Nekad su bogati placali da gledaju siromasne kako igraju lopte. To je bila neka romantika, cast, ponos i slicno. Dok danas oni bogati igraju, zaradjuju milione i milione od toga i ljudi ih sad gledaju na taj nacin. Nekad su sportisti bili sportisti. Danas su to profesionalci kao neki menadjeri, eksperti u ekonomiji, bankarstvu. Puno kostaju i od njih se ocekuju izvanredni rezultati. Znamo da u kapitalizmu nema ljubavi. Dok donosis pare dobar si, cim te stane ima neko bolji. Idemo dalje. Tako sve funkcionise danas.

Isto tako mislim da je Zeljo92 u pravu za dosta stvari. Jos uvijek ekipa dosta luta u nekim stvarima, sto je i logicno jer ne mozes za manje od godinu dana sve uklopiti. Stvari su nemjerljivo bolje, jer smo mi imali period od par mjeseci gdje smo svaku utakmicu izgledali kao protiv Borca ili Veleza. Sad je to prava rijetkost, ali se desava. Stvaramo mnogo vise sansi, vide se neke akcije u napadu, uglavnom znamo sta hocemo, osim tih par utakmica. Kad se rijesimo i njih onda bih rekao da smo sampionskog kova. Naravno da se ne moze svaka utakmica pobjediti, ali i kad izgubis ako se vidi da si napravio nesto na utakmici bice veliki pomak od Banja Luke gdje smo bukvalno samo onako izasli na teren.

@Ubipitar svako ima los dan i nekad ti nista ne ide od ruke. Desava se i najboljim ekipama na svijetu. Sto se tice ovih sad igraca nema im se sta zamjeriti u smislu borbe na terenu. Svidja mi se i sto vise nisu skupina individua koja je eto obukla iste dresove, djeluju kao tim, tu su jedan za drugog i to je obavezan uslov za bilo kakav uspjeh.

Da iskoristim priliku da pozdravim hinjavu kujicu uz poruku da ovu temu nece unistiti i da supcici i picici nisu dobro dosli ovdje.
Cuva Bog Zelju svog!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 23 okt 2019, 00:01

Odyebi ljudska pogani. Imas li obraza?
Cuva Bog Zelju svog!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 23 okt 2019, 00:20

braco je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:Najjača mi je riječ k.rcobolja,kad se izgubi tekma.
Pa ljudi dragi,oni žive od premija i bonusa,nije im interes da se vuku na terenu.
Jednostavno,podrijepi se takva utakmice,kad ne ide ništa ili krene sve u kontru.
Vjerujte da je i njima u interesu strpati milju ili milju i po za 90.minuta.
I ja mislim da se riječ qrcobolja pogrešno percepira. Ok, postoji nekad situacije da nekom pojedincu se fakat ne igra, ja bih tu onda prije upotrijebio riječ bezobrazluk i to dobar bezobrazluk. Ljudi kontaju da je qrcobolja da izađe 11 igrača i njima mrsko igrat. A zapravo stvarnost je da se taj termin upotrebljava ako nema dovoljno kreativnosti u igri, ako je igra anemična i mrljava pa dobiješ nekakav depresivni utisak da se zapravo igračima i ne igra. A zapravo suština je da imaju želju ali jednostavno zbog raznih okolnosti ne možeš odigrat dobro. Nisu samo naši igrači na terenu, postoji i 11 protivničkih igrača koji se isto nešto pitaju. Možda protivnik jednostavno dobro neutrališe našu igru, možda neki igrač igra rovit ili nema samopouzdanja. Igrati loše ne znači qrcobolja, jednostavno nisi zadovoljio elemente igre s kojim ćeš izboriti pobjedu.

Tu dolazimo i do dijela koji je meni frustrirajući "treba samo izać borbeno pa šta bude bude". Mislim da se naježim to kad pročitam. Da mi se gleda borbenost i snaga gledao bih vjerovatno borbu bikova ili Arnauta kako vuče tramvaj, a ne fudbal. Valjda se podrazumjeva da igrači trče, ulaze u duele i slično. Napisao sam već jednom davno u nekom postu nismo mi Al Nusra front da idemo ostavljati kosti po terenu. Da bi bio prvak moraš ukomponovati tehničko-taktičke elemente sa "borbenošću".

Bravo braco, rekao si veliki istinu za borbenost na terenu. Svaka cast, potpisujem od rijeci do rijeci.

Tesko je objasniti covjeku koji ima plitko razmisljanje sta ustvari znaci borba i agresivnost. Nije to samo daj trci uklizavaj udari razvali. Agresivnost i borba treba da predstavljaju ideju, brzo razmisljanje, pravovremen pas, energiju da ides naprijed, tako se kreira stvarna agresivnost i borba.

To je ono oko cega sam se ja prepirao zadnje 3 godine sa rajom. Kaze ne bore se pizckice ovako onako. Ma borili su se oni burazeru, isli glavom kroz beton, ali dzaba kad je nedostajalo nesto - nema kreativnosti, ideje, logike da promijenis nesto kada vidis da ne ide, nema pribranosti u kljucnom momentu.

Sinisa je ocit primjer - ja njega gotivim bas, on je extra momak kojeg svaka ekipa treba da ima u blizini. **** mater, on nalozi raju svojim klizecim startom i udaranjem protivnika. A nema veze sto je on kikser sa gubitnickim mentalitetom... rupa u odbrani... poslije cijeg auta na protivnickoj polovini se samo izrodi sansa za protivnika...
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 23 okt 2019, 06:56

IlProfessore je napisao/la:Prestani ga natezati danonoćno na forumu na Kamatarevića poganog sa nekoliko svojih acc pa možda i ti osjetiš žensko, makar da ti kvoca ako ništa.

Zadnja žena sa kojom si imao ozbiljniju komunikaciju ti je bila majka, ako nisi incestoidan, to je alarmantno za godine kojima se hvališ.
Jesi napisao zadacu iz prirode i drustva? Ako budes tako pametan dobit ces stipendiju i godisnju kartu da od kuce gledas utakmice..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 23 okt 2019, 09:01

Dobro jutro. Lijepa prepiska sinoc, cast izuzetcima. :mrgreen:

IlProfessore je napisao/la: Help pls. :mrgreen: Djevojka koja mi se sviđa mi ne lajka slike. Šta da radim? :evil:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 23 okt 2019, 09:46

Idemo tekmu po tekmu. Sad se zubi trebaju pokazati i to na gostovanju protiv jakih. Tu se profiliras jesi li ili nisi za titule, iako obično titule dolaze preko "malih" utakmica, a ne preko velikih derbija.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 23 okt 2019, 11:00

Ja sam nešto ubjeđen da ćemo odigrati na nivou u subotu :cool:

Zaboravih sinoć napisati da nam je ta Mladost i pored naše loše/mrljave igre došla samo dva puta u šesnaest.
1 šut u okvir!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 23 okt 2019, 11:07

Ako cemo realno niti jedna ekipa nam nije dosla 3 puta do gola,iako smo imali losih utakmica.
Opcenito svi navijaci trebaju da budu prezadovoljni ovom sezonom, tj ovim dijelom koji smo odigrali do sad.
U svakoj sezoni kad smo bili prvaci i uzimali duplu krunu bilo je teskih, losi utakmica.

Idemo po titulu...
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 23 okt 2019, 12:11

UBIPITAR je napisao/la:Ja sam nešto ubjeđen da ćemo odigrati na nivou u subotu :cool:

Zaboravih sinoć napisati da nam je ta Mladost i pored naše loše/mrljave igre došla samo dva puta u šesnaest.
1 šut u okvir!
Najbitnije da dobro udjemo u utakmicu, to je stvar koja se najvise analizira u posljednje vrijeme. Misljenja sam da je u Mostaru sve do nas i da se vise pitamo nego domacini. Idemo po tri boda!

Biće Željo opet Šampion!

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 23 okt 2019, 12:15

Ovdje admin udje jednom u mjesecu, brisi ovo , banuj radi nesto.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 23 okt 2019, 12:19

Mamlaz je napisao/la:Ovdje admin udje jednom u mjesecu, brisi ovo , banuj radi nesto.
Opusti se, nema potrebe za nervozom. Nista brisat, nista banovat, neka vidi raja ko nam je bio u klubu, kakavi su nas vodili i pamet solili.

Biće Željo opet Šampion!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 okt 2019, 12:26

Bot samo trazi paznju,na ignore
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 23 okt 2019, 12:33

IlProfessore je napisao/la:
Mamlaz je napisao/la:Ovdje admin udje jednom u mjesecu, brisi ovo , banuj radi nesto.
mohikanac12 je napisao/la: Ne zelim da smaram raju na temi previse, ali evo jedan tvoj uradak, tek da vide kakav si mali šupčić.

Nije ti ovo lobotomija, šupak, propalico, keru, jadu, bijedniče, klošaru, bindo, kujo, lažove....
Zaista strašno šta se toleriše.
Ma legendo ti si se prikacio na temu , i orgijas evo dva dana. molim te napusti temu. Nisi o Zeljeznicaru napisao nista u ova dva dana. Samo blatis, pljujes, vrijedjas.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 23 okt 2019, 12:43

Liže se sa pitarima, pljuje Željine legende. Yebo mu Misimovic mamu.

Biće Željo opet Šampion!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 23 okt 2019, 13:06

Ma ignore ga samo, gdje god su se pojavili unistili su forum ovakvim raspravama. Ogranicen ko balkon ne zna za normalnu komunikaciju, nit imas sta korisno od njega procitati. Na onom tamo odronu jedna tema aktivna, pa se pudlica vratila ovdje da provocira.
Vjerujte da je njemu samom najteze. Valja zivjeti ko hinja i ljudski sljam.
Cuva Bog Zelju svog!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 23 okt 2019, 13:11

U Dubrovniku je održana proslava 100 godina postojanja NK GOŠK - Dubrovnik 1919, a svečanosti su prisustvovali predstavnici FK Željezničar.
FK Željezničar se zahvaljuje NK GOŠK - Dubrovnik na pozivu, te još jednom upućujemo iskrene čestitike povodom velikog jubileja.

Dobili smo neku povelju :thumbup:
Cuva Bog Zelju svog!

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 23 okt 2019, 13:16

slika

:bih:

Biće Željo opet Šampion!

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 23 okt 2019, 13:21

Ali sam se prevario za Erica, nije on puno bolji od Vece. Ma haman da su isti, iste greske prave kod izlijetanja i ispucavanja. Obojca su dosta nesigurni i losa im je procjena. Da se hoce Sehic vratiti ili neki iskusniji golman

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 23 okt 2019, 14:32

mohikanac12 je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:Ja sam nešto ubjeđen da ćemo odigrati na nivou u subotu :cool:

1 šut u okvir!
Najbitnije da dobro udjemo u utakmicu, to je stvar koja se najvise analizira u posljednje vrijeme. Misljenja sam da je u Mostaru sve do nas i da se vise pitamo nego domacini. Idemo po tri boda!
Raspodjela primljenih golova po poluvremenima:

U prvom poluvremenu smo primili 10 golova, a u drugom poluvremenu 4 gola. Ako ćemo biti prezicniji za prvo poluvrijeme:

- Od 0-15. minute smo primili 4 gola
- Od 15. - 30. minute smo primili 3 gola
- Od 30. - 45. minute smo primili 3 gola

Drugo poluvrijeme:

- Od 45. - 60. minute smo primili 1 go
- Od 60. - 75. minute smo primili 0 golova
- Od 75.- 90. minute smo primili 3 gola

Dakle sveukupno 14 primljenih golova.

Što se tiče narednog protivnika, Zrinjskog, oni su primili 7 golova sveukupno, od toga su primili samo 1 u prvom poluvremenu.

Amarov prosjek bodova po mandatu:

slika

Dakle u drugom mandatu je prosječno osvojao 1,96 bodova na klupi Želje, dok u trenutnom mandatu osvaja 1,86 bodova.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 okt 2019, 14:38

Stavljaj @braco matematiku i brojeve u spojler ljubi te brat, ježim se više od tih sranja :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic i 15 gostiju.