Žalosno brate, u ovoj državi gdje god makneš dobiješ šećer od nerviranja, kod doktora, na poslu, u opštini, saobraćaju itd.Sabinho je napisao/la:Danas vodio mamu u Dom zdravlja u svom gradu, dobila uputnicu za pulmologa. U nasem Domu zdravlja ima jedan, medjutim ON NE VRSI PREGLEDE ODNOSNO NE ZELI. Ne moze se ni zakazati jer covjek prosto ne zeli da radi. Najgore radnici u Domu zdravlja to govore mrtvi-hladni, tu sam se najvise sokirao.Sad bi trebali ici 35km odavde u drugi grad/Dom zdravlja, plus ceka se par sedmica i privatno i u tom Domu zdravlja. Raspitam se i kazu "on to tako, to je tako vec godinama".
Bosno yebem te, nabijem te na qrac u svakom pogledu.
Jos malo do termina,ovdje cu se rijetko kad vratiti.
![]()
![]()
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Pisem ti pp.jasmin10 je napisao/la:Lagano je , s obzirom da su jezicne barijere minimalne. Koji posao trenutno radis ?StrikeWarzone je napisao/la:Kako ide ta procedura za Sloveniju npr. neka stranica za trazenje posla, sta mi sve od papira treba itd ?
Ovdje sam u radnom odnosu gotovo dvije godine, al ovdje napretka nema.
Poslodavca je poprilično lako naci. Javis se na bruku oglasa i izenadit ces se koliko cete ljudi zvati. Ja se prvi put prijavio i zvali me za 2 dana, da dodjem radit a nisam imao nikakvog iskustva.
Od papira ti treba , kopija pasosa, dvije slike, uvjerenje o nekaznjavanju, diploma skole i slicne te gluposti.
Otisak se sada daje u privatnoj agenciji i placa se 50 KM.
Sve ti je gotovo za neka 2 3 mjeseca, zavisi i koliko srece imao i koliko te poslodavac zeli.

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Drug ne znam sta bih ti rekao, ono van sebe sam bio u tom trenutku. Covjek ostane u stanju da ne moze da reaguje, da nesto kaze ili ucini. Raspitao sam se danas, tom doktoru zena drzi nekakve apoteke kod nas u gradu, kao neka "ugledna porodica" kod nas. Da li praviti neke probleme itd. bas razmisljam, problem mi je sto ja idem uskoro odavde, dok mama ostaje sama (plus smo po naciinalnoj pripadnosti manjina ovdje) i ima dobar privatni biznis. Ne znam sta moze biti ako me razumijes, da se pokacimo sa yebenim retardom i kakve posljedice to moze imati. Nadam se da me razumijes.Civa je napisao/la:Žao mi je zbog majke i što ste tako prošli, ali zašto nisi zaprijetio nekim nezavisnim medijem da ćeš ih dovest i da će sve biti objavljeno ako je tako, pa bi vidio onda situacije.Sabinho je napisao/la:Danas vodio mamu u Dom zdravlja u svom gradu, dobila uputnicu za pulmologa. U nasem Domu zdravlja ima jedan, medjutim ON NE VRSI PREGLEDE ODNOSNO NE ZELI. Ne moze se ni zakazati jer covjek prosto ne zeli da radi. Najgore radnici u Domu zdravlja to govore mrtvi-hladni, tu sam se najvise sokirao.Sad bi trebali ici 35km odavde u drugi grad/Dom zdravlja, plus ceka se par sedmica i privatno i u tom Domu zdravlja. Raspitam se i kazu "on to tako, to je tako vec godinama".
![]()
![]()
Npr, prošle godine izašao konkurs u Sudsku miliciju a ja trenutno studiram i krenem vaditi papire. I treba mi rodni list i uvjerenje o državljanstvu.
Po zakonu osoba koja to vadi za osnivanje radnog odnosa i studenti i još neke grupe imaju pravo besplatno to da izvade. Međutim, gđa taj dan za šalterom meni traži 8KM za ta dva papira. Njen glavni argument je bio dok si student ne možeš tražiti posao, i nakon što sam pokazao i index, i pozvao se na zakon ona je to negirala. I rekao sam imamo dvije opcije da idemo do načelnika ili da zovem lokalnu TV stanicu. U roku dva minuta sa onom facom kojom ti yebe sve je izdala dokumente, a ja se kulturno zahvalim i napustim prostorije.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Tacno buraz. Ja sam prije 10 dana okoncao jednogodisnji pripravnicni u opstini, i to u inspekciji.Saurman je napisao/la:Žalosno brate, u ovoj državi gdje god makneš dobiješ šećer od nerviranja, kod doktora, na poslu, u opštini, saobraćaju itd.Sabinho je napisao/la:Danas vodio mamu u Dom zdravlja u svom gradu, dobila uputnicu za pulmologa. U nasem Domu zdravlja ima jedan, medjutim ON NE VRSI PREGLEDE ODNOSNO NE ZELI. Ne moze se ni zakazati jer covjek prosto ne zeli da radi. Najgore radnici u Domu zdravlja to govore mrtvi-hladni, tu sam se najvise sokirao.Sad bi trebali ici 35km odavde u drugi grad/Dom zdravlja, plus ceka se par sedmica i privatno i u tom Domu zdravlja. Raspitam se i kazu "on to tako, to je tako vec godinama".
![]()
![]()
Cega sam se nagledao i sta sam sve dozivio, samo Bog dragi da se smiluje narodu i sacuva ga muke. Na 150 zaposlenih imas 15 ljudi koji imaju mozak i koji to sve nose na svojim ledjima. Ostali eskiviraju, drkaju qrac, kurvaju se po kancelarijama, a niko nema platu manju od 1000km. Da Bog dragi sacuva.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Da se razumijemo slazem se da svako treba da okusa srecu i da ide tamo gdje je bolje...
Uostalom pametan zivi gdje mu je bolje,stara uzrecica...
Ali ne mora znaciti bas da to pravilo uvijek vazi za svakog. Neko je opusteniji sa menje materijalnosti.
I ja volim lijepa moderna auta itd i da se lijepo obuce,dapače
ali na kraju skuzis da te to sve tjera da vise rintas,da se vise stresas...da trcis za sto vise eurica..a onda na kraju skontas zasto? Pa i ono auto od 20 000 eura te takodje odveze na cilj kao i ono od 50 000 zar ne?
Ovde koliko sam se uvjerio je sve neko takmicenje ko ce sta vise steci..naravno mislim na ljude iz nasih krajeva,a da ne govorim o ljubomori i zavidnosti itd...
Zene hoce 2 puta godisnje na luksuzna odredusta,hoce markiranu odjecu,novija auta...a muski jadnici se satrase
radeci,naravno i vecina zena ovde radi ali vjerujte da je zena zeni ljubomornija i da vise gledaju na materijalne stvari nego muski...a ti Bošnjo rintaj..
[/quote]
Jesi ikada radio za domaceg privatnika ? Ako nisi onda ti ne znas sta je stres i rintanje.[/quote]
Nisam niti ikad to namjerava. I ovde bi se privatnici osilili da nema zakona koji stiti radnike. Znaci sistem je kriv...
Uostalom pametan zivi gdje mu je bolje,stara uzrecica...
Ali ne mora znaciti bas da to pravilo uvijek vazi za svakog. Neko je opusteniji sa menje materijalnosti.
I ja volim lijepa moderna auta itd i da se lijepo obuce,dapače

Ovde koliko sam se uvjerio je sve neko takmicenje ko ce sta vise steci..naravno mislim na ljude iz nasih krajeva,a da ne govorim o ljubomori i zavidnosti itd...
Zene hoce 2 puta godisnje na luksuzna odredusta,hoce markiranu odjecu,novija auta...a muski jadnici se satrase

Jesi ikada radio za domaceg privatnika ? Ako nisi onda ti ne znas sta je stres i rintanje.[/quote]
Nisam niti ikad to namjerava. I ovde bi se privatnici osilili da nema zakona koji stiti radnike. Znaci sistem je kriv...
Veoma puno.jasmin10 je napisao/la:Sretno ti. Ovako na prvu Malta izgleda prelijepo.
Nisam znao da agencije mogu sve srediti. Citao sam da je dosta Srba otislo.
Dijete obavezno spasavaj iz ove Vukojebine.
Bio sam na Malti u Augustu, super je bilo. Malta izgleda kao Dubrovnik, ili Split(stari grad). Hrana odlicna.
Ima dosta i raje iz BiH, upoznao sam nekog momka iz Foce. Tu je vec 5 godina, radi u hotelu.
Ovako sto raja iz Srbije kaze da mogu veoma lako doci dole.
Koja je najpovoljnija mobilna mreža u Njemackoj ? Internet mi je najbitniji.
Bio 7 dana , imam uskoro termin... svaki put kad odem i kad se vracam skontam kakva smo mi karinasi od nacije...
Kakva su ono gospoda... koje postovanje prema svim ljudima, radnicima, kultura, odgoj. Pa mi smo u ku.rcu
Sjednem u autobus nazad za bosnu, i zgadi mi se sve. Fuj. Kakve seljacine jbt... pa ne znam cime se mi dicimo i pusemo u prsa. Majke mi, treba da ga dudlamo svakom avabi sto nas puste i turisticki.
Kakva su ono gospoda... koje postovanje prema svim ljudima, radnicima, kultura, odgoj. Pa mi smo u ku.rcu
Sjednem u autobus nazad za bosnu, i zgadi mi se sve. Fuj. Kakve seljacine jbt... pa ne znam cime se mi dicimo i pusemo u prsa. Majke mi, treba da ga dudlamo svakom avabi sto nas puste i turisticki.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
polako drugar, ljudi odlaze da se ne vrate, nek uhljebi još malo uživaju, ko će im penzije isplaćivati, pa i uhljebi svoju djecu šalju preko jer svjesni su svi da je ovo otišlo u qrac, zato neka jarp neka, još malo pa će se sve slomiti.Heller je napisao/la:Ovo je žabokrečina u kojoj NIKAD neće biti bolje.
Sve je zatvoren krug, vladajuće stranke dobijaju izbore zahvaljujući Armiji Uhljeba. Dobro im je i samo vrte a i opozicija je za kurca.
CPOJ
Ja aldi sebi uzeo, za 8e flat pozivi i poruke za eu i 2gb imas 4g u eu. Za 13e isto sve samo 4gb interneta. Izaberes tarifu i samo skida sa bona, kupis bon na kasi ili online.jasmin10 je napisao/la:Koja je najpovoljnija mobilna mreža u Njemackoj ? Internet mi je najbitniji.
Uzmes u trgovini karticu i moras je aktivirati. Mozes odmah na kasi, ponesi pasos sa sobom, a mozes i online video pozivom. Imaju upustva sve, al najlakse ti je u trgovini na kasi aktivirati odmah, nemoj se zajebat ko ja pa zaboraviti pasos ponijeti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Skup net, pa u mtel 4 gb 4 KM
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
bravo majstore, sve si mu reko. još da dodam, kako sve više i više svijeta odlazi, to ekonimija ove zemlje slabi, ljudi odlaze da se ne vrate ( a i zašto bi), a ekonomski stručnjaci tvrde da je trećina naše ekonomije upravo novac dijaspore. kad se ta pipa zavrne plus svi dugovi koje zemlja ima sve će se srušiti za 24 sata. tako da drug sedra ako kad navrati u Sa i Jajce nek svrati da akšamlučimo.edoox je napisao/la:Jel stvarno neko misli da narod iz ove bej-ha odlazi jer mu je čejf?!?! Evo ti druže @sedra par činjenica o rahatluku u ovoj vukojebini :
- ne mogu ovjeriti knjižicu jer moj poslodavac nije uplatio dovoljno za doprinose (radim u Sarajevu, firma je iz Brčkog..oni uplaćuju po zakonu Brčko D. a moje zdravstvo je u Kantnonu Sarajevo) i kumulutavno dug narastao na 2500 hiljade. E sada , djetetovo zdravstvo se vodi sa mojim i tu knižicu ovjere jer tobože dijete je, a po meni se popišaju.
- Sljedeća stvar, svaka 23 mjeseca ( gdje su mi ugovori na 3-6-12 mjeseci)me odjavi mjesec dana kako ne bi morao dati ugovor za stalno iliti ti ga na neodređeno.
- Platu mi uplaćuje na iz dva djela kako ne bi plaćao porez na istu. prvi dio je minimalac 369,00KM a drugi dio 481,00KM mi uplati kao dar.
- ne možeš dići nikakav kredit pa da riješiš stambeno pitanje, jer radiš u rizičnoj branši i nemaš dovoljno godina života da bi isti mogao vratiti etc..
- godišnji možeš koristiti 7 dana (od ponedeljka do ponedeljka) iako dobiješ zakonsko riješenje da te sljeduje 18 RADNIH dana bez subote i nedelje. Ove godine sam dobio ponudu od direktora da ne koristim godišnji nikako , a on će mi uplatiti 288,00KM što ti dodje 16KM za jedna dan godišnjeg! Naravno da je moj odgovor bio da on neće imati para nikad ( makar jos tri rata bila i tri bej ha države ) da plati moje slobodno vrijeme.
- radno vrijeme je 7-17h iako imaš uredan ugovor na 40 sati sedmično.
- dužim i vozim službeno auto staro 21godinu, kojeg 3mjesečno tehnički pregledi regularno proglase ispravnim. Opasnost sam na putu za sve učesnike i pješake. Sreća znam sta vozim pa se vućem ko kornjača kda sam na cesti. Na to dolazi policija i inspekcija, te potpuno ispravno "maltetiranje" svakodnevno.
Mogao bih ovako još tri dana, ali i ovo je dovoljno da uvidiš zašto narod želi na zapad(odnosno želi samo u normalno okruženje).
Ti mi navedi samo nešto od ovoga da je i na zapadu tako pa da čuvam onda dobro ovaj svoj posao.
Treba biti realan i reči da samo dobrim djelom i mi sami sebi krivi što je ovakva situacija. Ja pošteno kažem da sam u ovoj firmi jer sam namjestio i uklopio da uporedo radim i dva privatna posla resursima mog poslodavca. Al mi je više pun ku*** ovih trange-fragne varijanti.
Bitna stvar za nampomenuti je da mnogi rade grđe i teže poslove od mog i u mnogo gorim uslovima.Na kraju krajeva, mi samo želimo da budemo adekvatno plaćeni za svoj rad, da imaš ono što je najosnovnije i ono što je zakonima regulisano.
Budi mi pozdravljen i ako te put nanese u Sa ili Jajce, ili neka okolna mjesta, bujrum druže javise da akšamlućimo!
CPOJ
Jbga jest malo im mobilni internet poskup. Sad za pretplate ne znam tacno, al otprilike za 20-25e dobijes 10gbHeller je napisao/la:Skup net, pa u mtel 4 gb 4 KM
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije ogromna pljačkaredbull93 je napisao/la:Jbga jest malo im mobilni internet poskup. Sad za pretplate ne znam tacno, al otprilike za 20-25e dobijes 10gbHeller je napisao/la:Skup net, pa u mtel 4 gb 4 KM
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ja sam naletio na neku akciju za pretplatu u O2. 20 eura 20GB. Poslije potrosenih 20, neogranicen spori net do kraja mjeseca.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Gdje je skupo 13 evraredbull93 je napisao/la:Jbga jest malo im mobilni internet poskup. Sad za pretplate ne znam tacno, al otprilike za 20-25e dobijes 10gbHeller je napisao/la:Skup net, pa u mtel 4 gb 4 KM

Bosnjo bi platu Njemacku, a cijene Bosanske

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Haha sta ja znam, nije mi skupo 13e nego malo mi gigakraljttbvb je napisao/la:Gdje je skupo 13 evraredbull93 je napisao/la:Jbga jest malo im mobilni internet poskup. Sad za pretplate ne znam tacno, al otprilike za 20-25e dobijes 10gbHeller je napisao/la:Skup net, pa u mtel 4 gb 4 KMPa to ti je satnica covjeka koji radi za 2 milje mjesecno
![]()

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
S obzirom da je hrana ista cijena, gorivo tu negdje, kaoi i odjeća i tehnologija.kraljttbvb je napisao/la:Gdje je skupo 13 evraredbull93 je napisao/la:Jbga jest malo im mobilni internet poskup. Sad za pretplate ne znam tacno, al otprilike za 20-25e dobijes 10gbHeller je napisao/la:Skup net, pa u mtel 4 gb 4 KMPa to ti je satnica covjeka koji radi za 2 milje mjesecno
![]()
Nullius in verba
To sam se i ja zijanio kad sam u Minhenu bio par dana ove godine. €35 platio neki paket u T-mobile sa 6GB ja mislim, doduse kasnije sam tek vidio da sam mogao bolje proci u Lidlu. Prosle godine u Becu, isto u T-mobile, uzeo 8GB za €12 mislim pa sam kontao da je slicno kad ono prc...
Aldijasmin10 je napisao/la:Koja je najpovoljnija mobilna mreža u Njemackoj ? Internet mi je najbitniji.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.