BiH - Finska/Grčka - BiH (12.10./15.10)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko ćemo bodova osvojiti u ove 2 utakmice?

0
52
19%
1
41
15%
2
19
7%
3
15
6%
4
30
11%
6
112
42%

Ukupno glasova: 269

JonSnow
Kontakt:

Re: BiH - Finska/Grčka - BiH (12.10./15.10)

Post Postao/la JonSnow » 16 okt 2019, 01:09

Tekashi je napisao/la:slika

:salut: :lol: :lol:
Mi smo za dubinsko psihopataloško istraživanje, i kao država i kao reprezentacija.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 16 okt 2019, 01:09

Neka je sramota svakog "navijača" koji je okrenuo leđa reprezentaciji nakon ovoga. Rezultati i igrači će proći, svetinja ostaje. Za mene je sve poslije Brazila ogroman bonus i ne nerviram se previše. Ima mnogo problema, da je moglo bolje, itekako je moglo, problem je u zalaganju, treneru, kvalitetu..

Ali za mene, osobu koja doslovno živi reprezentaciju od dječijih dana, neuspješan ciklus kvalifikacija neće izbrisati sve silne emocije. I zato, u novembru protiv Italije u nedjelju. Ne zbog igrača i Robija, nego zbog svetinje koja je od 95. priznata u svijetu sporta.

Pozdrav za sve one koji su se zalagali za bojkot dolaska na meč protiv Finske i pozdrav za sve koji će isto raditi i protiv Italije.

Do Eura svetinjo. :bih:
"We need to suffer. And we need to fight."

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 16 okt 2019, 01:11

Mi sa ovakvom igrom nismo ni zasluzili na EURO da idemo...

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 16 okt 2019, 01:17

To sto Nalic kaze da su igraci umorni to nije nikakvo opravdanje, pa kako je hrvatska mogla na svjetsko odigrati tolike minute? Nije do umora vec mentalitet.

Nazalost mi smo propast od ekipe, nevalja nam drzava, Premijer Liga, tereni, stadioni, imamo idiote u savezu napravili su haos u sistemu, prva liga federacije 16 klubova, prva Liga rs 10 klubova, pa sta je ovo?

Nek svi ostali na balkanu napreduju a mi cemo gledati I jesti ****.

Smotani smo do kraja.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 okt 2019, 01:18

SanaBosna je napisao/la:To sto Nalic kaze da su igraci umorni to nije nikakvo opravdanje, pa kako je hrvatska mogla na svjetsko odigrati tolike minute? Nije do umora vec mentalitet.

Nazalost mi smo propast od ekipe, nevalja nam drzava, Premijer Liga, tereni, stadioni, imamo idiote u savezu napravili su haos u sistemu, prva liga federacije 16 klubova, prva Liga rs 10 klubova, pa sta je ovo?

Smotani smo do kraja.
Pa jbg nece niko ligu da prati, savez boli briga za njom, raja nece nista u vezi lige, daj nam Ibisevica i Spahica dok mogu hodat, nedaj boze nekog iz lige poksuat prodat preko repke ili afirmisat....i onda sad JOJ KUKU KAKO OVO
=\_1921_/=

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 okt 2019, 01:19

Nasa posla :roll:
U subotu smo bili svjetski sampioni, danas smo planetarni genetski otpad....ako odigramo dobro protiv Italije bicemo apsolutni favoriti zu baraz i tako u krug.
Dok ne pospremimo savez, nema napretka.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 16 okt 2019, 01:21

Ma na kraju krajeva, mi smo picketine, kao i uvijek. I sto prije se pomirimo da smo osrednja reprezentacija , kojoj trebaju sistem i muda, uspjevat cemo

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 okt 2019, 01:22

invincible1921 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:To sto Nalic kaze da su igraci umorni to nije nikakvo opravdanje, pa kako je hrvatska mogla na svjetsko odigrati tolike minute? Nije do umora vec mentalitet.

Smotani smo do kraja.
Pa jbg nece niko ligu da prati, savez boli briga za njom, raja nece nista u vezi lige, daj nam Ibisevica i Spahica dok mogu hodat, nedaj boze nekog iz lige poksuat prodat preko repke ili afirmisat....i onda sad JOJ KUKU KAKO OVO
Šefe, kako ćeš afirmisat igrače iz lige kad će taj isti igrač nakon 60 minuta ozbiljnog fudbala dahtat ko pašče u pustinji.
Naša liga nije komaptibilna s ostalim europskim ligama jer mi igramo fudbal koji se igrao sredinom devedesetih. Svaki igrač iznad 20 godina u PLBiH je promašen slučaj.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 16 okt 2019, 01:23

invincible1921 je napisao/la:

Smotani smo do kraja.
Ma nema se tu sta naci. Gledao sam mlade danas protiv nikad losijih Svaba, pa je opet bila ogromna razlika u kvalitetu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 okt 2019, 01:23

@JonSnow mora se odnekud krenut jbg...Da se vise ulagalo u ligu, a ne samo gledala repka i teferici bili bi duplo bolji dns.
=\_1921_/=

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 okt 2019, 01:23

invincible1921 je napisao/la:@JonSnow mora se odnekud krenut jbg...Da se vise ulagalo u ligu, a ne samo gledala repka i teferici bili bi duplo bolji dns.
E da je babi muda.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 okt 2019, 01:25

DrFilgud je napisao/la:Nasa posla :roll:
U subotu smo bili svjetski sampioni, danas smo planetarni genetski otpad....ako odigramo dobro protiv Italije bicemo apsolutni favoriti zu baraz i tako u krug.
Dok ne pospremimo savez, nema napretka.
Slušao sam Wengera jednom kada je o tome pričao.
Jedan od kvaliteta igrača je da se mogu dobro odmoriti i biti spremni za više mečeva.
To je jedan od kvaliteta koji ganjaju ovi veliki klubovi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 okt 2019, 01:25

effe_sa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Poslije Finske rekoh da je sve do igrača, kad se njima igra onda smo reprezentacija koja lagano zaslužuje drugo mjesto u ovoj grupi i direktni prolazak na Euro, kada izađu kao puškom natjerani na teren (kao večeras) onda nam je 3-4 mjesto u ovoj grupi realnost.

I to je tako sa našom reprezentacijom nakon Brazila, prosto igrači se dovoljno ne motivišu i nismo otišli na dva velika takmičenja od tada, a evo moguće je da nećemo ni na treće, a realno smo po kvalitetu trebali biti na dva Eura. Ali kvalitet na papiru je jedno, a igra i zalaganje na terenu nešto sasvim drugo.

Najveći pokazatelj ovog apsurda su ove dvije tekme sa Fincima i Grcima, prve ubiješ k'o mraz paprike, onda za tri dana sa C selekcijom Grčke izgledaš kao Lihtenštajn (ma i oni su bolje izgledali, uzeli su im bod).

Yebo ti te igrače kad njima treba doći nekakav Tomislav Cvitanušić da im priča o patriotizmu i zalaganju za reprezentaciju, to jednostavno nije prirodno i zato i imamo ovakve rezultate.
Ma jednostavno se može konstatovati da igrači nemaju karaktera, ponosa i da je mentalitet nikakav. Izgubiš bodove gdje ih nisi trebao izgubiti, od ekipa slabijeg kvaliteta i onda ti se slučajno još ukaže kakva-takva šansa da kroz kvalifikacije ipak ostvariš plasman na EURO i onda izađeš protiv Grčke na teren i skoro da i ne trčiš, duele skoro da ne vodiš. Dueli koji su se vodili po pitanju defanzive, defanzivnih zadataka su na nivou jedne amaterske ekipe. Pojedinci uopšte nisu vodili duele, nisu ulazili u duele, jer Grci su tako lako, kao pokraj male djece prolazili. Znači totalna bezvoljnost. A kada se ne trudiš, ne trčiš, nemaš volju, onda se nema šta pričati o kvalitetu. Kako će bilo kakav kvalitet izaći na vidjelo, kada igrači ni trunku ozbiljnog truda nisu uložili. Doduše, ovo je večera toliko bilo voljnog elementa i toliko truda, koje je doslovno, bez imalo pretjerivanja bilo dovoljno samo za jedne revijalne utakmice.
Za karakter i pristup se samo najlošija ocjena može dati, jer skoro je neobjašnjivo da nakon utakmice u kojoj si ostvario uvjerljivu pobjedu i igrom si briljirao, pristupiš jednoj utakmici protiv Grčke, koja ti je presudna, na ovakav način.
To je to, baš o tome pričam i to je najveći uzrok naših neuspjeha, karakter, mentalitet i voljni momenat koji naši igrači ne prikazuju na utakmicama.

Čuj dođe Pjanić nakon poraza od C selekcije Grčke i kaže "mi smo prosječna repka", jesmo legendo, ali ne govori se to kada izgubiš od C selekcije Grčke nego kada izgubiš od Italije, Francuske, Njemačke, Belgije i takvih fudbalskih sila. Mjerodavnije je da je rekao "mi smo beskarakterne **** koje se ne mogu motivisati kada igraju za reprezentaciju".

Mi smo imali fin period tamo negdje od Ćire do Brazila tj. od 2008 do 2014, period kada smo skoro po pravilu dobijali reprezentacije koje su slabije od nas, a dobijali i reprezentacije koje su bara-bara i koje su nam u konačnici obezbjedile dva baraža i jedno prvenstvo, što bi po ovim sadašnjim pravilima bilo dva prvenstva i jedan baraž, što bi bio epski uspjeh za našu reprezentaciju.

Gdje je to nestalo, ja zaista ne znam, da li je problem što su nam igrači nakon Brazila ostali bez motivacije, da li je problem što nakon Spahića mi nemamo pravog kapitena i lidera na terenu koji može motivisati svoje saigrače, pa nekad malo i zagalamiti na njih, jer realno dok je Spahić bio tu, nama se nisu desila dva poraza od Kipra, nismo gubili od Armenije i Finske, nije nas pobjeđivala C selekcija Grčke itd itd.

Negdje neki problem postoji i to treba riješiti u komunikaciji sa igračima, ali imam osjećaj da to niko ne radi i da to nikoga ne interesuje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 okt 2019, 01:30

BenjooJutub je napisao/la:slika
Da li je ovo najgora utakmica reprezentacije ikada? Mislio sam da ne moze gore od onog u Armeniji, ali...

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 16 okt 2019, 01:30

Svi zajedno su krivi. I igrači i trener kao i savez. Selektor daje ostavku, ovi je ne prihvataju. Zašto? Ne znam i neću da govorim da znam kad to nije tačno. Ne znam ni ko gura selektoru neke igrače ni da li gura ali po riječima nekih koji to valjda znaju toga vjerovatno i ima.

Dok savez ne dovede i plati kvalitetnog trenera i to da kažem stranog trenera na kojeg niko neće imati uticaja, koji će pratiti našu ligu kakva god da je, koji će sa svojim odabranim saradnicima pratiti sve naše internacionalce sve će ostati isto i uzdaćemo se u sreću i par glavnih igrača.

Pružiti onakvu igru i naročito zalaganje u subotu i ovakav horor danas je nepojmljivo. Onakvo zalaganje kao protiv Finske NIKAD nisu imali a ovo danas nije bilo ni za termina. Nešto je mnogo trulo.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 16 okt 2019, 01:40

JonSnow je napisao/la:
Tekashi je napisao/la:slika

:salut: :lol: :lol:
Mi smo za dubinsko psihopataloško istraživanje, i kao država i kao reprezentacija.
Decko objasnio stanje.

Robi je Hardy.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 okt 2019, 01:41

Mozda jer vecina tih igraca igra redovno u svojim klubovima pa imaju pluca za vise od 30min, za razliku od nasih.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 16 okt 2019, 01:45

harden i derdyok nikada nisu stavili Pjanica ili Dzeku na avat. Isto kletva... Da se ne varamo.
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 16 okt 2019, 01:46, ukupno mijenjano 3 puta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 okt 2019, 01:45

Imamo selektora koji misli da ćemo u baražu preskočiti polufinale

Imamo kapitena koji misli da treće mjesto u grupi znači neki drugi baraž

O majko...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 okt 2019, 01:46

Tekashi je napisao/la:harden i derdyok nikada nisu stavili Pjanica ili Dzeku na avat. Isto kletva... Da se ne varamo.
Sta pricas ti druze? :lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: KrajinaKing i 21 gost.