Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

GunnerS
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la GunnerS » 14 nov 2010, 17:26

@majestic, Alonso je najgori vozač po meni. Zna se samo branit, i ako osvoji pol-position onda će možda i pobjedit. De ba, znaš i sam da je tako. Danas je zaosto iza Petrova i nije mu mogao ništa, ma ni da ga pokuša preteć a treba mu za titulu. Vettel je zasluženo osvojio prvenstvo i sigurno je najbolji vozač ove godine ;)

Čestitam mu od sveg srca, još jedan moj ljubimac Njemac u F1 ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 nov 2010, 17:30

majestic24 je napisao/la:Ko god kaze da je Vettel najbolji vozac danasnjice ili kad jos neko ode dalje i kaze da je najbolji vozac ikada uu f1 je velika BUDALA. Kad je Vettel napravio neki spektakularan potez?? Zbog kakve voznje ga hvalite?? Pa i moron Button je s dominantim bolidom osvojio prvenstvo. Jel to pokazatelj da je najbolji?? Jes qrac.

Nisam gledao utrku,mozda je i dobro jer bi se iznervirao mnogo vise nego sada. Red bull je citavu sezonu bio dominantan,al je naslov osvojio tek u posljednjoj utrci (mislim na vozaca). Pa Ferrari pola sezone se mucio i s takvim bolidom je Alonso bio u borbi i nije se predavao. I da,neka mi objasne ovo sto pojedini kazu da je ferrari pogrijesio s dovodjenjem Alonsa. Zbog cega??

Sezona je bila ok. Da nebi losa spasila je kisa koja je cesto padala i to je to. Ferrari sljedece sezone mora vratiti titulu. Sve u svemu,biti ce zanimljivo.
Cuj velika budala :mrgreen: !??

A ko je to osvojio titulu u inferiornom bolidu? Hil je slavio u dominatnom bolidu, Vilnev, Sumaher, Hakinen, Alonso, Hamilton, Baton,... svi su oni imali itekako dominante bolide u sezonama koje su im donjele titulu. Hamilton je u svojoj DEBITANTSKOJ SEZONI bio ravnopravan sa Alonsom koji ima dvi titule sampiona F1. Da li to znaci da je Hamilton bolji vozac? Po meni, tesko je reci. Svi su oni dobri vozaci, a ko je bolji je jako tesko procjeniti. Ja mislim da je Kubica, ali se ne bih kladio. Sjetite se Verstapena, kako je taj preticao, a im'o je 'krs' od bolida :mrgreen: . Fetel, Alonso, Hamilton i Kubica. Njih cetvorica su trenutno najbolji vozaci, a ko je No1, niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi, u pitanju su minimalne 'mikroskopske' razlike.
Znam jedino da je bolji od Alonsa
Eto Alonso je odlican vozac a ne moze Petrova obici u situaciji kada mu titula ovisi o tome...Vettel bi bar pokusao nesto tu napraviti ali Alonso se navikao da vozaci koji su ispred njega u odlucujucim utrkama odustaju sami pa kont'o i sad ce...Nandoooo moze samo zahvaliti ovom novom sistemu bodovanja pa je uopste bio u treci za titulom
Ima i ovdje istine. Alonso je neuporedivo iskusniji od Petrova, ima jaci bolid, ali je opet vozio 40 krugova iza njega :shock: . Definitivno nije zasluzio titulu.

A lola se buni sto ga Petrov nije pustio :mrgreen: :lol: . Onako je 'plako i kumio' ljude iz boksa da zamole Masu da ga propusti kako bi pobjedio na jednoj od utrka u ovoj sezoni :mrgreen: :lol: . Stvarno je ckapi, sto jes jes :mrgreen: :lol: .

Red Bul POSTENO do titule.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 14 nov 2010, 17:31

Jbg, simpatizer sam Ferrarija ali je mali Svabo potpuno zasluzeno uezo titulu. Tokom citave sezone je dominirao kvalifikacijama, u utrkama dosta puta nije imao srece, njegova ekipa nije imala momcadskih naredbi, tako da se ovoj tituli nema sta prigovoriti. Ako nije najbolji, onda najtalentovaniji vozac ove godine ju je osvojio

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 14 nov 2010, 17:33

Valencia je napisao/la: Hocemo Kubicu u Meklaren :mrgreen: .
Tooooooooo Hamilton + Kubica = svjetsko prvenstvo :D :D

Meni je uvijek festa kad Ferrari neosvoji nista u sezoni

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 nov 2010, 17:39

The Game je napisao/la:Jbg, simpatizer sam Ferrarija ali je mali Svabo potpuno zasluzeno uezo titulu. Tokom citave sezone je dominirao kvalifikacijama, u utrkama dosta puta nije imao srece, njegova ekipa nije imala momcadskih naredbi, tako da se ovoj tituli nema sta prigovoriti. Ako nije najbolji, onda najtalentovaniji vozac ove godine ju je osvojio
Tako je. Da su otvoreno favorizovali Fetela, siguran sam da bi momak utrku prije kraja obezbjedio titulu. Fetel i Veber su radi sudara ispali iz jedne utrke, iako su bili na prve dvi pozicije. Za razliku od njih, Masa se nakon 'plakanja' Alonsa sklonio da mu 'dragi kolega' moze doci do pobjede. Red Bul je pobjednik i moralni pobjednik. Ferari je zavrsio onako zabarski. Nisu cestitali Fetelu na pobjedi i bunili su se sto ih Reno nije pustio da pobjede :mrgreen: :lol: .

Svaka cast Red Bulu, titule ciste ko suza!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 14 nov 2010, 18:09

Čuj tipa fešta mu kada ferari ništa ne osvoji.Znači prati utrke samo da bio se radovao tuđoj nesreći.Kakav je to mentalni sklop i kako uludo protraćeno vrijeme.Umjesto da uživa u trkama on navija da se ferari strmopizdi.Danas ferari jednostavno nije mogao tehnički,brzinom ničim parirati renaultu.Nema to veze sa Alonsovom agresivnošću,jednostavno reno je bio brz.A to da Alonso nije agresivan,pa ja bezzze onda pratim formulu evo 20 god.Tip je jedan od agresivnijih uopšte u F 1 ali da bi to dovelo do rezultata mora se sve poklopiti(dobra ekipa,bolid,i puno puno sreće).

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 14 nov 2010, 18:15

Vettel je zasluženo osvojio titulu.Webber i Alonso su definitvno razočarali ali Alonso je izgubio titulu na startu.Uglavnom sve je već rečeno...nego imal neko link od proslave i press konferencije da pogledamo ? :D
FK Pjetlovi

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 14 nov 2010, 18:34

Valencia je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Ko god kaze da je Vettel najbolji vozac danasnjice ili kad jos neko ode dalje i kaze da je najbolji vozac ikada uu f1 je velika BUDALA. Kad je Vettel napravio neki spektakularan potez?? Zbog kakve voznje ga hvalite?? Pa i moron Button je s dominantim bolidom osvojio prvenstvo. Jel to pokazatelj da je najbolji?? Jes qrac.

Nisam gledao utrku,mozda je i dobro jer bi se iznervirao mnogo vise nego sada. Red bull je citavu sezonu bio dominantan,al je naslov osvojio tek u posljednjoj utrci (mislim na vozaca). Pa Ferrari pola sezone se mucio i s takvim bolidom je Alonso bio u borbi i nije se predavao. I da,neka mi objasne ovo sto pojedini kazu da je ferrari pogrijesio s dovodjenjem Alonsa. Zbog cega??

Sezona je bila ok. Da nebi losa spasila je kisa koja je cesto padala i to je to. Ferrari sljedece sezone mora vratiti titulu. Sve u svemu,biti ce zanimljivo.
Cuj velika budala :mrgreen: !??

A ko je to osvojio titulu u inferiornom bolidu? Hil je slavio u dominatnom bolidu, Vilnev, Sumaher, Hakinen, Alonso, Hamilton, Baton,... svi su oni imali itekako dominante bolide u sezonama koje su im donjele titulu. Hamilton je u svojoj DEBITANTSKOJ SEZONI bio ravnopravan sa Alonsom koji ima dvi titule sampiona F1. Da li to znaci da je Hamilton bolji vozac? Po meni, tesko je reci. Svi su oni dobri vozaci, a ko je bolji je jako tesko procjeniti. Ja mislim da je Kubica, ali se ne bih kladio. Sjetite se Verstapena, kako je taj preticao, a im'o je 'krs' od bolida :mrgreen: . Fetel, Alonso, Hamilton i Kubica. Njih cetvorica su trenutno najbolji vozaci, a ko je No1, niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi, u pitanju su minimalne 'mikroskopske' razlike.
haha, moj prvi idol je bio Jos Verstapen :mrgreen: :mrgreen:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 nov 2010, 18:37

Veoma mi je drago sto je Vettel uzeo titulu uvek sam ga nesta gotivio.Vettel je zasluzeno uzeo titulu,dominirao je vecinu kvalifikacija ali to nije uspeo da materializuje u trkama do pred sam kraj prvenstva,sto zbog svojih gresaka sto sticajem okolnosti.
Nisam stigao pogledati trku ali cujem da je Petrov odvezao odlicnu trku ispred Alonsa,i voleo bi da on ostane u F1,u prvih nekoliko trka pobrao je moje simpatije bas kao i Kobayashi za kojeg opet kazem da sam siguran da kada bi imao bolji bolid da bi bio u samom vrhu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 14 nov 2010, 18:39

Vettel nije zasluzeno osvojio titulu...Alonso se je trudio tri puta vise od njega u cijeloj sezoni...ali su ga zajebali ovi njegovi u zadnjoj utrci..prerano su ga poslali u boks...ali drago mi je i zbog Vettela jer je mlad i ovo je tek pocetak njegove karijere...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 nov 2010, 18:41

Vettelu kralju. Jedini smo Ribery i ja ovdje vjerovali u tvoje mogucnosti i iskazivali da si nam pored Schumachera vozac za kojeg cemo navijati i meni je drago da je taj momak uzeo titulu, i dokazao da Njemacka ima novog Schumachera. Ovu titulu je osvojio tipicno "Svabski". I nakon Koreje je vjerovao u sebe i rekao je da ce se tek predati kada se bude mahala zastava u Abu Dhabiju, i covjek je nagradjen za mukotrpan rad tokom prethodnih godina.

@ majestic24

znam da si veliki navijac Alonsa, i znam da si frustriran, ali malo analiziraj sezonu, da Vettel nije ispadao tri puta zbog tehnickih problema (za sta on nije odgovoran) titula bi u Koreji vec bila u njegovim rukama. Jedini kiks tokom sezone momak je imao u Turskoj, a Alonso ukoliko zeli da se njegovo ime spominje uz velikane ovog sporta morao je preteci Petrova, a takodjer je imao i bolji motor i bolju Formulu od Petrova. Za mene Alonso nikad nece biti veliki vozac zato sto nema mu.da. On je kao Inzaghi u fudbalu samo zna pokupiti otpadke nakon greske protivnika ili tehnickih problema (titulu u 2006.godini je dobio iz razloga sto je Schmacheru eksplodirao motor na VN Japana, i uspio je nadoknaditi zaostatak za Alonsom od 25 bodova). Ukoliko misilite suprotno navidite mi pet utrka gdje on isao na rizik, i ja svoju tezu povlacim. Weber je takodjer danas pokazao o kakvom se covjeku radi, a da je situacija bila obrnuta siguran sam da bi Vettel napao Alonsa
"My Favorite Ring is Always the Next One"

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 14 nov 2010, 18:41

enobarca je napisao/la:Vettel nije zasluzeno osvojio titulu...Alonso se je trudio tri puta vise od njega u cijeloj sezoni...ali su ga zajebali ovi njegovi u zadnjoj utrci..prerano su ga poslali u boks...ali drago mi je i zbog Vettela jer je mlad i ovo je tek pocetak njegove karijere...
Pa koliko je Vettel puta odustao ? Nije imao sreće,iako navijam za Alonsa i Webber je više zaslužio titulu od njega.
FK Pjetlovi

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 14 nov 2010, 18:46

reds je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Vettel nije zasluzeno osvojio titulu...Alonso se je trudio tri puta vise od njega u cijeloj sezoni...ali su ga zajebali ovi njegovi u zadnjoj utrci..prerano su ga poslali u boks...ali drago mi je i zbog Vettela jer je mlad i ovo je tek pocetak njegove karijere...
Pa koliko je Vettel puta odustao ? Nije imao sreće,iako navijam za Alonsa i Webber je više zaslužio titulu od njega.
...ma alonso je najbolji...

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 nov 2010, 18:50

I ja sam navijao za Alonsa, ali on je odvozao slabo iako je vozio za titulu :roll: Pa jbte, ne moze Petrova mrtvog da predje :lol: A i onaj rani ulazak u Pit Stop je po meni greska Ferrarija, jer su izgubili neke sekunde, dok je npr. Button vozao dosta dugo na mekim gumama, znaci moglo se vozit...Vettel zasluzeno osvojio, sve cestitke njemu...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 14 nov 2010, 19:16

Devil je napisao/la:Veoma mi je drago sto je Vettel uzeo titulu uvek sam ga nesta gotivio.Vettel je zasluzeno uzeo titulu,dominirao je vecinu kvalifikacija ali to nije uspeo da materializuje u trkama do pred sam kraj prvenstva,sto zbog svojih gresaka sto sticajem okolnosti.
Nisam stigao pogledati trku ali cujem da je Petrov odvezao odlicnu trku ispred Alonsa,i voleo bi da on ostane u F1,u prvih nekoliko trka pobrao je moje simpatije bas kao i Kobayashi za kojeg opet kazem da sam siguran da kada bi imao bolji bolid da bi bio u samom vrhu.
Taj mali Rus je sam sebi urucio otkaz u Renaultu nakon ove trke....Za njegov ne nastavak karijere u bolidu renaulta se pobrinuo ni manje ni vise vec Flavio Briatore :mrgreen: Prosudite sami zastooo :mrgreen: :mrgreen:

CodOn
Kontakt:

Post Postao/la CodOn » 14 nov 2010, 22:07

ne znam sto pljujete po Alonsu,Ferari je sve usro kad ga je zvao u box,stvarno treba glup pa da se ono uradi.Ja danas kad sam gledo reko haj valjda hoces nes sa Massom da urade sa boksovima,kad ono ide u Alonso:S
i da se do sutra vozilo Alonso ne bi mogo prestic Petrova,na pravcu Alonso nije im'o sanse,lijepo se vidjelo da mu Rus bjezi kad dodju na pravac(tesko je Alonso tu sta mogo).Vetel zaspuzeno osovjio,volio bi da je Alonso,al jbg pravednije je ovako:/
BTW danas gledo na bht(nes mi se zafrko hrt,obicno tamo gledam)i posle starta govorio onaj jedan od komentatora:mislim da je Alonso kreno prije drugih na startu,a Baton ga prestig'o,bas ima logike LOL

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 14 nov 2010, 22:45

Nail for Real je napisao/la:I ja sam navijao za Alonsa, ali on je odvozao slabo iako je vozio za titulu :roll: Pa jbte, ne moze Petrova mrtvog da predje :lol: A i onaj rani ulazak u Pit Stop je po meni greska Ferrarija, jer su izgubili neke sekunde, dok je npr. Button vozao dosta dugo na mekim gumama, znaci moglo se vozit...Vettel zasluzeno osvojio, sve cestitke njemu...
stil voznje? Button je i poznat po tome da ne trosi gume i da uvijek ima najbolju taktiku..

a za to da je Alonso imao bolji motor od Rusa.. :shock: pa Alonso je sa istim motorom vozio vec 4-5 utrka i da sad bude bolji.. :shock: ne kazem da ga nije mogao preci, mogao je i trebao je.. ali opet nije imao "jaci" motor.. ;)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 14 nov 2010, 22:59

Italia je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:I ja sam navijao za Alonsa, ali on je odvozao slabo iako je vozio za titulu :roll: Pa jbte, ne moze Petrova mrtvog da predje :lol: A i onaj rani ulazak u Pit Stop je po meni greska Ferrarija, jer su izgubili neke sekunde, dok je npr. Button vozao dosta dugo na mekim gumama, znaci moglo se vozit...Vettel zasluzeno osvojio, sve cestitke njemu...
stil voznje? Button je i poznat po tome da ne trosi gume i da uvijek ima najbolju taktiku..

a za to da je Alonso imao bolji motor od Rusa.. :shock: pa Alonso je sa istim motorom vozio vec 4-5 utrka i da sad bude bolji.. :shock: ne kazem da ga nije mogao preci, mogao je i trebao je.. ali opet nije imao "jaci" motor.. ;)
Ovo je Alonsu treca utrka sa ovim motorom, o tome se vec pricalo ranije ove sedmice (Monza, Brazil i Abu Dhabi) tako da je imao sasvim "pristojan" motor ako cemo tako gledati.
I Alonso zna stediti gume, ali kao sto je rekao poslije trke: kriva taktika i nista vise, jednostavno previse se koncentrisao na Webbera na tom pocetnom dijelu trke, a poslije dok je skontao sta je mnogo veci problem bilo je kasno jer su se i strah i nervoza pomalo uvukli u kosti itd.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 15 nov 2010, 14:06

sad će se ponovo promijeniti pola vozača u skoro svim ekipama i to mi je jedna od stvari koja mi smeta u F1 u novije vrijeme jer je u prijašnjim sezonama bilo zanimljivije a i lakše pratiti kako pojedince tako i ekipe. Što se toga tiče mislim da bi se u Renault-u mogla promijeniti oba vozača tačnije otići u jače timove.

evo i video one jučerašnje nesreće žive legende ovog sporta M. Schumacher
[youtube][/youtube]
evo još jedan malo kvalitetniji iste nesreće [youtube][/youtube]
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 nov 2010, 21:43

Prije svega, cestitke Vettelu, zasluzio je. Prije utrke sam na jednom forumu rekao: neka pobijedi najbolji, i pobijedio je. Najbolji tim doduse.
Dusa me moja boli. NIsam procitao od utrke nijedan post, nijednu vijest, danas sam propustio svu stampu u kojoj bih mogao naici na neki intervju ili slicno. Ni postove iznad nemam snage da citam...
Kao sto rekoh, dusa me moja boli. Znao sam odmah kad je usao u box da ne mirise na dobro. Kako su samo tako smotani Allahu dragi, pitam se. Ferrari je toliko gresaka ove godine napravio kao tim, toliko lose procjenjuju situaciju da je to nevjerovatno. Buljili su u Webbera kao slijepi za sve drugo, nisu vidjeli petrova, rosberga, a kasnije se uvalio i kubica ispred. Kako su samo mogli da budu tako coravi, tako isprepadani Webberom koji je svakako bio zaglavio u prometu i unistio sebi utrku. I onda se Ferrari solidarise s njima i uvali kolektivno u isto sranje.

Stefano, svaka ti cast na nekim stvarima, ali si uzasan takticar i zelim da odes. Ti, ti si jedini krivac za ovo. Alonso iz svog kokpita nije nikako mogao procijeniti situaciju, niti znati gdje se petrov i rosberg nalaze.
Joj kako mi je krivo... Necu sigurno slijedecih mj dana nista citati vezano za F1. Toliko sam razocaran Ferrarijem da vise boli od 2007 i svega sto se tada dogadjalo izmedju Alonsa i Mclarena.

Jos jednom, cestitam Vettelu, a Alonso, ti nisi nizasto kriv, i bez da citam intervjue znam sta se desilo i nemam ti sta predbaciti. Nadam se da ce slijedece godine biti sve ovo bolje, pocevsi od onih sa vrha pa do Alonsa. On doduse ima najmanje lufta da se poboljsa, jer je u drugoj polovici zajedno s Vettelom bio za klasu iznad ostalih.

Hasta la proxima carrera Nando...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.