Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

muXmania
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la muXmania » 14 nov 2010, 16:07

navijam protiv Ferrarija čitav život, i drago mi je da je ovo Vettel uzeo...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 14 nov 2010, 16:08

Wolverine je napisao/la:cestitke vettelu, momak je zasluzio nema sta. ja, kao veliki navijac mclarena i hamiltona sam molio boga da titulu osvji upravo on.

nego, majestice, izgleda da niko nece nosit avatar, ako vec nezelis da obojica kaznimo jedan drugog :D

btw. nisam bas siguran da je alonsu bilo krivo sto ga petrov nije pustio, mislim da se zajebavao sam njim na kraju.
Ma ono cinicno i arogantno mu aplaudira, a i Petrov njemu isto uzvrati :lol: ;) ono sarkazam.
Volim Ferrrari oduvijek, ali Alonso je jedna pizda arogantna/odvratna i najveci promašaj Ferrarija u izboru vozaca.
Massi ne mogu zamjeriti toliko jer se lik vratio u život nakon one nesreće, a posljedice ce ga progoniti citav život.

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 14 nov 2010, 16:14

Svaka cast momku....Prestigao je Hamiltona i sada je najmladji prvak u historiji!!
Chelsea F.C.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 14 nov 2010, 16:16

Ja stvarno ne mogu da shvatim čemu tolika mržnja prema Ferrariju i Alonsu. Čime je to čovjek zaslužio ? Da su iza Petrova bio Webber ili Vettel, sigurno bi ih propustio ali ovako...

Alonso je poslije onog prvog pokušaja preticanja i izljetanja sa staze na kratko bio u strahu jer je znao da kada bi opet napravio grešku, ne bi možda imao toliko sreće. Ali eto, šta je tu je...

Fernando Alonso <3 Drž' se !!!
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 nov 2010, 16:18

Čestitke Vettelu na zasluženoj tituli. :mrgreen:

Današnjom pobjedom je potvrdio da je legitimni nasljednik velikog Schummija. :P

Još kad pređe u Ferrari... :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 nov 2010, 16:20

AulleTa je napisao/la:Ja stvarno ne mogu da shvatim čemu tolika mržnja prema Ferrariju i Alonsu. Čime je to čovjek zaslužio ? Da su iza Petrova bio Webber ili Vettel, sigurno bi ih propustio ali ovako...

Alonso je poslije onog prvog pokušaja preticanja i izljetanja sa staze na kratko bio u strahu jer je znao da kada bi opet napravio grešku, ne bi možda imao toliko sreće. Ali eto, šta je tu je...

nije stvar u tome koga bi Petrov pustio a koga ne, pusti tu seljačku priču... jednostavno ga je morao preteći jer levat vozi Ferrari, a Petrov Renault, al drago mi je samo nek ferrari ne uzima.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 nov 2010, 16:20

Savaka cast Vettelu...veliki sam navijac Ferrarija al alonsa jednostavno ne volim,nikad ga necu voliti i nek je zijanio,ko ga jbe 8-) 8-) ....a za vettela sam rekao da je sigurno najbolji vozac i buducnost ovoga sporta(nasljednik velikog schumija) i stvarno mi je drago da je on prvak....da nije imao toliko pehova tokom sezone,vec mnogo ranije bi obezbjedio titulu....

al sigurno je da je najbolji pilot u F1 ove godine uzeo titulu...potpuno zasluzeno 8-) 8-)

FORZA VETTEL 8-)

valjda ce jednog dana u Ferrari 8-) 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 14 nov 2010, 16:21

AulleTa je napisao/la:Ja stvarno ne mogu da shvatim čemu tolika mržnja prema Ferrariju i Alonsu. Čime je to čovjek zaslužio ? Da su iza Petrova bio Webber ili Vettel, sigurno bi ih propustio ali ovako...

Alonso je uvijek bio prejak vozac i uvijek ce i biti,i takodjer se moram nadovezati na tvoj post i reci da takodjer ni meni nije jasno zasto tolika mrznja prema Alonsu.Bolje pogledajte Massu koji citavu sezonu vozi k'o kakav penzioner,a da je penzioner to je dokazala i danasnja trka koju je on proveo iza Toro Rossa,odnosno Alguersuaria.
FK Željezničar
Chelsea FC

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 14 nov 2010, 16:26

Keenan.- je napisao/la:

Alonso je uvijek bio prejak vozac i uvijek ce i biti,i takodjer se moram nadovezati na tvoj post i reci da takodjer ni meni nije jasno zasto tolika mrznja prema Alonsu.Bolje pogledajte Massu koji citavu sezonu vozi k'o kakav penzioner,a da je penzioner to je dokazala i danasnja trka koju je on proveo iza Toro Rossa,odnosno Alguersuaria.
Buraz, Massa je bio na granici smrti prošle godine (vile su ga pronosale da ne ode prerano na Ahiret) i to ce ga psihicki proganjati citav život...nikad on nece više biti isti vozac poslije onoga. Massi i ne zamjeram toliko, jednostavno me Alonso iznerevirao sa onim svojim aplaudiranjem Petrovu poslije trke...ma fujjjj :x :oops:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 14 nov 2010, 16:28

Razocaran sam pravo . Dijelom sto Alonso nije osvojio , ali vecim dijelom zbog katastrofalnih odluka iz Ferrarija , koje se evo ponavljaju opet. Cestitke Vettelu , drago mi je jer je on osvojio ako nije Alonso.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 nov 2010, 16:30

Ja stvarno ne mogu da shvatim čemu tolika mržnja prema Ferrariju i Alonsu. Čime je to čovjek zaslužio ?
Prvo sto je Schumiju uzeo 2 titule a drugo vozio u mrskom Mcclarenu...jbg...nije bas omiljen medju navijacima Ferrarija mislim.....bar ovim starijim navijacima Ferrarija...ne volimo alonsa :mrgreen:

a massa je vrlo fin momak,odmjeren i na mjestu i kao takav je svima drag sigurno...nazalost nakon nesrece ne moze da se vrati u pravu formu :( iako posjeduje vozacke kvalitete...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 14 nov 2010, 16:32

Mandrak je napisao/la:
Keenan.- je napisao/la:

Buraz, Massa je bio na granici smrti prošle godine (vile su ga pronosale da ne ode prerano na Ahiret) i to ce ga psihicki proganjati citav život...nikad on nece više biti isti vozac poslije onoga. Massi i ne zamjeram toliko, jednostavno me Alonso iznerevirao sa onim svojim aplaudiranjem Petrovu poslije trke...ma fujjjj :x :oops:
Ja kao navijac Renault-a postujem Alonsa kao vozaca jer je on nama donio 2 titule,a i prosle godine osvajao bodove u onoj "kanti" od bolida.Sto se tice Alonsa i njegovog aplaudiranja mislim da je to supacki,jer Petrov se bori za opstanak u timu i naravno da ga nece pustiti da prodje,a Alonso da je zasluzio titulu pretekao bi ga.
Massa je nalik Barichellu,jednostavno to su vozaci koji nemaju agresivnosti u sebi i voze k'o dede,ali slozit cu se s tobom i reci da je taj incident Massi oduzeo samopouzdanje koje najvjerovatnije nece nikada povratiti.
FK Željezničar
Chelsea FC

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 nov 2010, 16:32

dubrava je napisao/la:Tko će kome nego svoj svome :lol: :lol: :lol: Bravo Renault i svaka čast Vitaliyu Petrovu i Robertu Kubici.
Inače sam navijač Ferrarija, ali Alonsa jednostavno ne mogu smisliti. A i formula poslije Schumachera mi nije ista.
Drago mi je za maloga da je pobijedio i osvojio..
Tu je Sumi, samo sto je Niko bolji od njega :mrgreen: .

Kako ono vi kazete... ????????????????

Naaaaaaaaaaaandooooooooooooooooooooooooo :mrgreen: .

Ja bih rek'o... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Peeeeeeeeeeeeetroooooooooooooooooov :mrgreen: .

U potpunosti zasluzena titula za Fetela. Kroz cijelu sezonu je bio najbrzi, ali ga je neiskustvo kostalo mnogo lakseg osvajanja titule. Veber je jos jednom pokaz'o da je dosta losiji vozac od Fetela. Nije ni pokus'o napasti Alonsa. Bice da bi njemu bilo draze da je titulu osvojio Alonso. Animozitet Vebera i Fetela je vise nego ocigledan, a do sada se pokazalo da su celnici Red Bula itekako naklonjeni Fetelu. To im se na kraju isplatilo. Prije utrke sam napis'o da ce Alonso vjerovatno voziti rezervisano i da ce cekati greske protivnika kako bi dos'o do titule. Napis'o sam da mu to moze donjeti titulu, ali i da ga 'kukavicluk' itekako moze kostati. Desilo se ovo drugo, i neka je. Ocekiv'o sam da ce Baton ici ispred Alonsa, jer je Meklaren ocigledno brzi na ovoj stazi. Ocekiv'o sam i od Vebera 'harakiri', ali je on pokaz'o da nije u rangu najboljih vozaca danasnjice (Fetel, Hamilton, Alonso i Kubica). Kao sto rekoh, cini mi se da bi njemu bilo draze da je titulu osvojio Alonso, pa radi toga nije htio rizikovati sudar :mrgreen: . Alonso je katastrofalno start'o. Stratezi u Ferariju su donjeli katastrofalnu odluku, koja je na kraju Alonsa kostala titule. 'Kukavicka' voznja iza Petrova je jedna u nizu velikih gresaka Alonsa. Opet je cek'o da protivnici pobjede sami sebe. Kada je vidio da je vrag odnjeo salu, vec je bilo kasno jer su gume bile uveliko potrosene. Nisu pomogli ni hvalospjevi iz boksa, cuveno 'podsjecanje na njegov raskosni talenat' :mrgreen: :lol: . Sve u svemu, bilo bi 'nezasluzeno' da su titulu osvojili Alonso, Veber ili Hamilton.

Ferari mi je ubjedljivo najmrzi kolektiv uz Bajern. Nije mi ni Red Bul drag, al' mi nije ni mrzak :mrgreen: . Dobro je :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 14 nov 2010, 16:44

titula se nemoze nezasluziti, to je jednostavno kontradiktorno. drugo je sto ju neko zasluzi vise a neko manje.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 nov 2010, 16:59

Wolverine je napisao/la:titula se nemoze nezasluziti, to je jednostavno kontradiktorno. drugo je sto ju neko zasluzi vise a neko manje.
Slazem se. Zato sam 'nezasluzeno' stavio pod navodnike.

Hocemo Kubicu u Meklaren :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 14 nov 2010, 17:00

sarajlija89 je napisao/la:Savaka cast Vettelu...veliki sam navijac Ferrarija al alonsa jednostavno ne volim,nikad ga necu voliti i nek je zijanio,ko ga jbe 8-) 8-) ....a za vettela sam rekao da je sigurno najbolji vozac i buducnost ovoga sporta(nasljednik velikog schumija) i stvarno mi je drago da je on prvak....da nije imao toliko pehova tokom sezone,vec mnogo ranije bi obezbjedio titulu....

al sigurno je da je najbolji pilot u F1 ove godine uzeo titulu...potpuno zasluzeno 8-) 8-)

FORZA VETTEL 8-)

valjda ce jednog dana u Ferrari 8-) 8-)
Najbolji vozac F1 trenutno nije Vettel 100000000%...sa onako dominantinim autom tokom citave sezone on u zadnjoj utci uzima naslov na takticke pogreske Ferraria i za takvog vozaca reci da je najbolji u F1 je presmijesno.....Da je kojim slucajem Alonso imao takav auto kakav je imao Vettel a Vettel Alonsov sve bi davno bilo zavrseno.....koliko je samo gresaka napravio Vettel ove seezone svojih gresaka, ne brojim mu neke tehnicke pogreske koje se mogu desiti svakome, vec cisto vozackih pogresaka kojima je iskljucivo on kumovao jasno stavljaju do znanja da taj mali realno objektivno nije nabolji u F1...on je veliki talenat al da je najbolji to zasigurno nije!!!!!!

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 14 nov 2010, 17:03

Italia je napisao/la:nevjerovatno.. svaka cast Vettelu i zasluzio je..

ali samo cu jedno reci, Kimi Matias Raikkonen.. pa vi otpustajte takve vozace.. ovaj nema muda da osvoji titulu bez problema, dok im je Kimi osvojio sa 17 bodova zaostatka u dvije tekme.. a Alonso ne moze da prestigne u 30 krugova jadnog Petrova, dok Massa nije ni probao da predje Algersuarija.. eto vam sad, platili ste 30-ak miliona Kimiju odstete ako ne nadje f1 klub i sad opet niste osvojili titulu.. svaka cast..
POTPIS!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 nov 2010, 17:10

@kimi

vettel je mlad i neiskusan jos uvijek i kao takav je uzeo titulu...tacnije najmladji sampion u povijesti F1..i sta ces dalje pricat..ima tu jos rekorda..da ne nabrajam...

al nebitno,svako svoje misljenje ima....

prakticki nisu mu se ni davale velike sanse za naslov u posljednjih par utrka pored Webbera i Alonsa...al on je hrabro i odlucno vozio ...imao tu neku pozitivnu drskost,jos jednu veliku odliku sampiona i sasvim zasluzeno dosao do titule..ako nista zbog toga..Alonso i Webber to nisu imali kad je najpotrebnije bilo

naravno tu je bila jedna i doza srece,koja mu je nedostajala tokom veceg dijela sezone..al kad je najpotrebnije bilo Fortuna ga je pogledala... 8-) 8-)

mlad je i moze jos napredovat sigurno,samo treba nastavit raditi...a mislim da je najbolji vozac ove sezone uzeo titulu ipak ;)

aBd jednog dana da ga u Ferrariju gledamo :D :)

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 nov 2010, 17:12

Ko god kaze da je Vettel najbolji vozac danasnjice ili kad jos neko ode dalje i kaze da je najbolji vozac ikada uu f1 je velika BUDALA. Kad je Vettel napravio neki spektakularan potez?? Zbog kakve voznje ga hvalite?? Pa i moron Button je s dominantim bolidom osvojio prvenstvo. Jel to pokazatelj da je najbolji?? Jes qrac.

Nisam gledao utrku,mozda je i dobro jer bi se iznervirao mnogo vise nego sada. Red bull je citavu sezonu bio dominantan,al je naslov osvojio tek u posljednjoj utrci (mislim na vozaca). Pa Ferrari pola sezone se mucio i s takvim bolidom je Alonso bio u borbi i nije se predavao. I da,neka mi objasne ovo sto pojedini kazu da je ferrari pogrijesio s dovodjenjem Alonsa. Zbog cega??

Sezona je bila ok. Da nebi losa spasila je kisa koja je cesto padala i to je to. Ferrari sljedece sezone mora vratiti titulu. Sve u svemu,biti ce zanimljivo.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 nov 2010, 17:22

majestic24 je napisao/la:Ko god kaze da je Vettel najbolji vozac danasnjice ili kad jos neko ode dalje i kaze da je najbolji vozac ikada uu f1 je velika BUDALA. Kad je Vettel napravio neki spektakularan potez?? Zbog kakve voznje ga hvalite?? Pa i moron Button je s dominantim bolidom osvojio prvenstvo. Jel to pokazatelj da je najbolji?? Jes qrac.

Nisam gledao utrku,mozda je i dobro jer bi se iznervirao mnogo vise nego sada. Red bull je citavu sezonu bio dominantan,al je naslov osvojio tek u posljednjoj utrci (mislim na vozaca). Pa Ferrari pola sezone se mucio i s takvim bolidom je Alonso bio u borbi i nije se predavao. I da,neka mi objasne ovo sto pojedini kazu da je ferrari pogrijesio s dovodjenjem Alonsa. Zbog cega??

Sezona je bila ok. Da nebi losa spasila je kisa koja je cesto padala i to je to. Ferrari sljedece sezone mora vratiti titulu. Sve u svemu,biti ce zanimljivo.

Znam jedino da je bolji od Alonsa :mrgreen:
Eto Alonso je odlican vozac a ne moze Petrova obici u situaciji kada mu titula ovisi o tome...Vettel bi bar pokusao nesto tu napraviti ali Alonso se navikao da vozaci koji su ispred njega u odlucujucim utrkama odustaju sami pa kont'o i sad ce...Nandoooo moze samo zahvaliti ovom novom sistemu bodovanja pa je uopste bio u treci za titulom

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.