quote="rodjak"]
suntu jeu je napisao/la:PL BiH -1 je napisao/la:Mozda ce ovaj komentar biti moja najveca greska ali ipak smo ovdje da podjelimo misljenje i po koju informaciju.
RSD Velez je davno obrao zelen bostan. Velezu nije kriv ni Zrinjski ni uprava Zrinjskog zasto Velez ne igra na SVOME stadionu. Velez je politicki pokusni kunic. Ili mozda na jedan ruzniji nacina izrazavanja kopile bivse Jugoslavije. Oca i majke vise nema ostalo je nejako cedo.
Stadion je bio gradski, nikada Velezov.
Sta hoces reci,ako je bio gradski da je ispravno sto je velez otjeran sa njega.Iako je bio u vlasnistvu grada,on je uglavnom i napravljen za Velezove potrebe,a mnogi mostarci su dali dosta dobrovoljnih radnih dana za izgradnju stadiona na kome ce igrati voljeni klub.(recimo i moj stari je dosta dana radio na stadionu dobrovoljnio za Velez)
druga stvar.Petokraka na grbu nije nastala u komunizmu nego mnogo ranije, kada jos nije bilo komunizma.Petokraka na velezovom grbu je simbol radnicke klase i u ono vrijeme kada je Velez osnovan stavljena je petokraka na dres da se vidi da je klub radnika i radnicke klase(komunizma nije jos bilo ni blizu tada).Poslije ww2 na vlast dolaze antifashisti i komunisti,a posto je Velez dao dosta boraca za slobodu u ww2 normalno je da velez kao klub slijedi tu politiku.Raja koja nisu dobro obavjesteni misle da je Velez nastao u komunizmu,i da zvijezda predstavlja komunisticki pokret sto je netacno.
FORZA VELEZ[/quote]
Ne kazem da je ispravno, nego kazem da nije njegov stadion i da nikada nije bio. Sasvim je druga je stvar što je on igrao na njemu.
Da je bio u vlasništvu Veleža ovo se ne bi dogodilo. To je ista stvar kao što Pitari svojataju Koševo.[/quote]
Varas se care.Evo, stadion u Rodocu je bio vlatiti stadion Lokomative prije rata,pa su to u ratu prisvojili i dali ga Branitelju i to sve popratli mahinacijama sa dokumentima(neki dan je Zeljo tu igro u kupu)
Sreca je vama(Zelji) da vam nije stadion ostao u RS-u

, sada bi tu sigurno igro neki tim sa "orlovima"a vi bi bili u mogucnosti da dodjete tu samo kao gosti (i to samo u broju koju kaze taj novi domacin")Ni jedan klub u PL nije prosao, u ratu i nakon rata, kao Velez ,ni sto se tice stadiona a ni sto se tice politike.Niko ga od nacionalnih stranaka ne podrzava a znamo svi ko je na vlasti do sada bio u BiH
Sto se tice Zelje,postujem ga kao jednog od BH velikana(uz Velez,Sarajevo,Celik, Slobodu i Borac),volim i pratim sve BH klubove(narocito kada igraj u Evropi),bio sam na Grbavici dosta puta na utakmici i prij rata,kao i poslije i ne volim vrijedjanja izmedju BH klubova,mada podrzavam cisto navijacka prepucavanja.Ove bitke i napadi izmedju navijaca tebaju prestati,to ne vodi nigdje,navijajte sto jace za svoj tim na tribinama a okanite se huliganizma,to vise odavno nije u modi(ovo kazem i za "moje" navijace).
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA