Epidaurus je napisao/la:alemsa je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:Vjerujem da smo ja i ti bili u kontaktu sa poprilicno razlicitim tipom Indijaca i Kineza. To je jedino moguce objasnjenje da imas takve predrasude o tim narodima. Il to, il si jednostavno zadojen americkom mitologijom o tzv. Greatest nation in the world.
Ma Kinezi su ok, dobrostojeci, skolovani ljudi ovdje, od "kosokih" samo Vjetnamci poturaju ledja sto bi se reklo. Ali Indijci od njih svako bjezi, sad sam hvaka Bogu u mogucnosti pa ih mogu odbit, cim vidim da su oni odma odbijam projekat, i to radi svako ko posluje s njima, jer bi najradije prvo da im dhaba sve uradis, a onda te zovu 20 hiljada puta za glupisti i sitnice, da sam sebe "proklinjes" sto si uopste i poslovo s njima, tako da ih je najbolje odbit u startu
Ja ti s druge strane mogu navest primjere Indijaca koji su nevjerovatni strucnjaci u svojoj struci i koji bukvalno imaju odgovor na koje god pitanje ti padne na pamet u vezi njihove struke. Sto @Clutch iznad napisa, ne postoji tema u bilo kojoj grani inzinjerstva koju Indijci nisu do detalja objasnili po YT. Za nase rezonovanje kao narod jesu cudni, nekako prljavi i plisnjavi al daleko od toga da su na svim poljima neka stoka.
BosniaBoston je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:Vjerujem da smo ja i ti bili u kontaktu sa poprilicno razlicitim tipom Indijaca i Kineza. To je jedino moguce objasnjenje da imas takve predrasude o tim narodima. Il to, il si jednostavno zadojen americkom mitologijom o tzv. Greatest nation in the world.
Amerika jeste greatest nation in the world.Sjajan zivotni standard,ekonomija,vojska,visok broj stanovnika,jaka privreda,industrija,turizam,priroda...jedina drzava na svijetu koja je jaka u svemu,bez neke slabe tacke
Nacija koja postoji nekih 200 godina i to nastala mixom tadasnjeg raznoraznog sljama iz zapadne Europe nikako ne moze biti najveca nacija svijeta. Licno biram Nijemce, Skandinavce i Japance uvijek iznad njih. Narodi sa puno bogatijom kulturom i obicajima. Sto se tice marketinga i propagande, tu se slazem da im nema ravnih. Sovjetska i kineska propaganda je nula za njih.
Ma i to je zakon velikih brojeva kod Indijaca i Kineza. Od milijardu ljudi mora ih biti 1% koji su pravo pametni da ga je*eš.
Drugi je mentalitet to skroz.
Ovi Indijci npr s kojim sam se ja susretao će ti isprogramirati šta hoćeš ali mu moraš crtat upute šta gdje želiš i kako da bude, isto kao da apsolutno ne koristi svoj mozak. Ne sjećam se npr ikad da sam dobio od Indijca neku sugestiju ili prijedlog s njihove strane, kreativnost je nula bodova. Baš slijepo prati šta mu kažeš bez ikakvog uključivanja logike i razmišljanja velikog u glavi kako da klijenta ispoštuje dodatno na svoju ruku.
Opet s Kinezima je mačak u vreći. Firma relativno često naručuje razne testne materijale i gadgete iz Kine jer nam stalno dolaze neke ponude na emailove.
Tu baš nikad ne znaš šta da očekuješ, ma koliko god da firma djelovala profesionalno i uspješno.
Elem, ove godine očekujem moje Bullse u Playoffu a Lavine-a na All Staru