FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Dylan Dog
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Dylan Dog » 14 nov 2010, 11:55

Megamon je napisao/la:Samo nas Husref moze vratiti na staze slave.
Husrefe vrati se.
Zadnji put kad si ubjedivao raju ko ce odvesti Sarajevo u bolje dane,bas se i nisi proslavio :twisted:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 14 nov 2010, 11:55

Igrace treba i dalje podrzavati, jer oni igraju za NAS klub, kakvi su takvi su, NASI SU...i hvala im sto su do sada igrali i borili se, i nadam se da ona farsa na pressici nije izrezirana, nego je samo onaj smrad baljak iskoristio priliku da oblati upravu......jer su igraci konstantno ponavljali da im nije bitno koja je uprava, vec da im se duguju pare......jedino sto im zamjeram je to sto su do sada sutili, sto staroj upravi nisu smjeli ovako nesto uraditi....a greska svake uprave je sto ostavlja igrace sa dugovanjima, i ako dodje do bilo kakvih promjena, prioritet mora biti isplatiti sve igrace.....
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 14 nov 2010, 11:56

thenaturalone je napisao/la:
retro je napisao/la:
Nema se para a svaku noc se visi na faceu do 2,3 sata u noci, kupuju se boce vina poslije utakmice, cuga se do ranih jutarnjih sati po bajzmentima, sa 20 piva oko sebe.
Inace facebook je mjerilo koliko ko ima para, biti na facebooku znaci da im ni slucajno ne kasne plate.
za tvoj info, internet u Sarajevu je danas 20-30 KM MJESECNO, to je cifra koju danas vecina srednjoskoloca potrosi za 3-4 dana samo na uzinu i sok.
A to sto piju toliko ( ako vec piju kao sto se prica ) je vjerovatno uzrok nesredjenog kluba, danas su vremena jako teska i 90% omladine nazalost pije jer kroz cugu bjezi od stvarnosti, tako i nasi igraci, mjesecima nemaju dinara, neki su daleko od prijatelja i rodbine, oduzmi im jos i malo zabave pa sto to onda imaju? Vani klubovi daju igracima MJESECNO MILIONE, pa ih mediji uhvate kako na glavu padaju od alkohola, smrcu kokain, kurvaju se i sl. Da nasi igraci imaju uslove samo kao listica, ja bi im prvi prigovorio sto nesportski zive, ovako nema smisla.
Inace ima jedna pametna koju je Osim rekao, ne volim ga ali mu je ta na mjestu, ide u stilu " ako hoces da imas iole dobrog igraca moras ga platiti, jer kad ga placas mozes ga i kazniti, bez kazne nema od njega nista"
Nadam se da sad mozes skontati gdje je nas problem.
ALKOHOL SE PLACA :D bar koliko sam ja cuo ..pricaju ljudi,a u bejsmentu topice SKUPO kosta jos ako kao neki koji nemaju struje popijes 20 komada ... pa ode haveru stoja.....ja bi prije sta pojeo :D jer ipak sam gladan! ccc na kakve vi lazi padate..
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 14 nov 2010, 11:56

Opet vi,pojedinci,okrecete pricu na Blekic VS. Baljak :roll:

poent nije u Blekicu kao pojednicu,on jeste mozda trenutna personifikacija nekog pokusaja,ali poenta je u tome sto su ljudi iz BP46 I UNFKS poskuali inflitracijom u strukture kluba uspostaviti principijelan odnos,da se uspostavi transparentnost,da se deaktivira zvanicni racun i da sve bude transparentno..a ne da se nastavi (kao primjer samo da navedem) stampju duple karte za utakmice ,recimo 5000 zvanicno ostampanih,a onda 3000 u stampariji koju drzi Kapetanovic i naravno ovih 3000 se prvo prodaje a lova ne ide preko racuna nego direktno u ruke ovoj pljackaskoj garnituri.
Zasto Sarajevo u zadnjim sezonama prije ove tekuce nije uopste ni pokusalo odstampati godisnje karte. Pa zato da se nastavi ova malverzacija sa duplim kartama.
Zasto se nikada nije ni pokusao odblokirati zvanicni racun kluba,pa zato sto se koriste polutajni racuni za poslovanje ili ovaj imaginarni racun Sportskog drustva Sarajevo (koje to klubove ima to drustvo,atletski...koje jos)

A da ne pricam da su se ispisnice iz kluba potpisivale barem 15 stak igraca od cega Sarajevo nije feninga dobijalo. Koji klub tako posluje u Evropi??

Sistem i transparentnost je ono sto se pokusalo uspostaviti i protiv cega se bore ovi pjckasi u klubu.

Blekic je tu,vjerovali ili ne,epizodni glumac. Al nema veze opet vi nastavite sa vaganjem i pricom Blekic vs. Baljak. :roll:

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 14 nov 2010, 11:59

Dylan Dog je napisao/la:
Husrefe vrati se.
Zadnji put kad si ubjedivao raju ko ce odvesti Sarajevo u bolje dane,bas se i nisi proslavio :twisted:
Nista je jos ne zna.Imate bodova kao mi.Nikad se ne zna sta nosi dan a sta noc ;)
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 nov 2010, 12:02

Megamon je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
Husrefe vrati se.
Nista je jos ne zna.Imate bodova kao mi.Nikad se ne zna sta nosi dan a sta noc ;)
Krivo si nesto shvatio,ja ne pripadam ni jednoj navijackoj skupini u BiH,ali u svakom slucaju Sarajevo mi je najdraze od svih nasih klubova.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 nov 2010, 12:04

retro je napisao/la:
Nema se para a svaku noc se visi na faceu do 2,3 sata u noci, kupuju se boce vina poslije utakmice, cuga se do ranih jutarnjih sati po bajzmentima, sa 20 piva oko sebe.
Inace facebook je mjerilo koliko ko ima para, biti na facebooku znaci da im ni slucajno ne kasne plate.
za tvoj info, internet u Sarajevu je danas 20-30 KM MJESECNO, to je cifra koju danas vecina srednjoskoloca potrosi za 3-4 dana samo na uzinu i sok.
A to sto piju toliko ( ako vec piju kao sto se prica ) je vjerovatno uzrok nesredjenog kluba, danas su vremena jako teska i 90% omladine nazalost pije jer kroz cugu bjezi od stvarnosti, tako i nasi igraci, mjesecima nemaju dinara, neki su daleko od prijatelja i rodbine, oduzmi im jos i malo zabave pa sto to onda imaju? Vani klubovi daju igracima MJESECNO MILIONE, pa ih mediji uhvate kako na glavu padaju od alkohola, smrcu kokain, kurvaju se i sl. Da nasi igraci imaju uslove samo kao listica, ja bi im prvi prigovorio sto nesportski zive, ovako nema smisla.
Inace ima jedna pametna koju je Osim rekao, ne volim ga ali mu je ta na mjestu, ide u stilu " ako hoces da imas iole dobrog igraca moras ga platiti, jer kad ga placas mozes ga i kazniti, bez kazne nema od njega nista"

drug djaba se trudis vecina ovdje nije nikad zaradila 50 maraka i nemaju taj osdjecaj,mozes ti pisat sta hoces i koliko hoces ova djecurlija od 12 godina ce ti reci sto ne jedu u pekari ako nemaju para...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 14 nov 2010, 12:05

thenaturalone je napisao/la:Vjerujem da ovo sto cu reci ovdje nikoga posebno ne zanima, ali imam potrebu da kazem.
Pravo sam razocaran Hordama, oni koji me poznaju u privatnom zivotu znaju da sam uvijek bio na njihovoj strani, cak sam velike rasprave vodio sa rajom poslije onog rusenja stadiona poslije listice, znao sam da nije u redu da se nezadovoljstvo iskaze kroz nasilje ali eto opet sam zelio da vjerujem kako je tako moralo biti jer je utakmica protiv listice vise od utakmice i da je nezalaganje protiv njih posebno bolilo.
Mnogi su me u raji zajebavali sto sam isao u udruzenje i kupovao majice ( NE, ne prigovaram, svaki dinar halal i 15 km je u stvari nista ), mojoj raji je bilo sega sto kupujem majice i jos uvijek furam tekme iako sam ozenjen i uveliko ozbiljan. Iskreno bolila me cuna za sve to, bilo mi je veliko zadovoljstvo sto mogu pomoci koliko toliko grupu koja je jos od vremena boravka na zapadnoj tribini znala sta zeli, i koju mnoge prijetnje od tadasnje BROJNIJE grupe Hordi nisu sprijecile da preuzmu sjever i pokazu kako se navija.
Ali ova desavanja zadnih dana su malo reci fuj, kad sam na teletekstu procitao da je Zijad Blekic podnio ostavku nisam se toliko zacudio, iako su se mnogi kleli u njega ( cak sam i sam jedno vrijeme bio isti takav ) znao sam da stvari ne funkcionisu onako kako se plasiraju po medijima, znao sam da igraci nemaju plata i da se za pare snalaze kako znaju i umiju, samo se o tome moralo sutiti pa se tako u npr Crnogorskim medijima od strane nasih igraca koji su iz CG pricalo kako je Sarajevo organizovan klub, kako su sretni sto su ovdje i sl.
Medjutim evo jedan primjer, prvotimac Sarajeva sa kojim sam veoma dobar je potpisao ugovor sa nama za smijesne pare + plata , medjutim pristao je na te uslove jer jedina pozitivna stvar bila ta sto bi u slucaju da dobije inozemni angazman njegovo obestecenje bilo "taj smijesni iznos X 2" i u tom slucaju bi i sam mogao sebi platiti ostetu.
Medjutim on dinara nije dobio i nije jedini koji je izigran.
I sad se nadju navijaci prigovarati njemu i ostalima sto pricaju istinu, trebali bi valjda dzaba igrati, a nas ne moze 1000 da se skupi da kupimo clanske, ili kad nam povecaju cijenu karata za 2-3 km onda kukamo na sve strane a ljudima se hiljade i hiljade maraka duguje.
Od cega da igraju, znate li vi kakvu sportisti ishranu moraju imati, pa vani i najobicniji rekreativci kao dopunu ishrani unose aminokiseline, proteine, vitaminsko mineralne formule, inace organizam uveliko trpi. A nasi profesionalni igraci nemaju za osnovnu hranu vec se zaduzuju jedni od drugih, a ruku na srce svi pa recite koliko su trcali i kakvo je zalaganje bilo.
I onda se nadju navijaci da im psuju jer su kao sjedli u istoj prostoriji sa Baljkom, trebali su izaci i slicno, trebali su svi prstom u njega. Jest aha, imate li vi svi muda pa svojim sefovima i direktorima govoriti kakvi su ovakvi ili onakvi, jel to "nas" Zijad Blekic ustajao na press konferencijama kad su se predstavljali igraci samo zato sto je Baljak tu, nesto ne znam da ga je javno prozivao dok je bio u klubu ili da je ljutito napustio prostoriju u kojoj je Baljak, jos je Zijad neovisan covjek i ne bi mu sudbina zavisila od Baljka da je to sve uradio, a onda se igracima zamjera sto su bili u istoj prostoriji a Zijadu se nije zamjeralo.
Medjutim radi se o tome da nas je Zijad sve zajebao, kleli smo se u njega, prije 20tak dana na Kosevu poslije derbija nam je pricao price koje svi mi volimo cuti, a onda se uhvatio noge, nama Hordama je ocito tesko javno priznati da nas je zajebao jer bi sigurno bili i predmet sprdnje od strane Manijaka pa se sav bijes usmjerio na igrace, kao oni su za sve krivi, od njih se valjda ocekuje da se obracunaju sa Baljkom, a to nije poslo za rukom ni mnogo vecim i da kazem zajebanijim likovima od njih. Furamo se na neku ultra mega organizovanu navijacku grupu, a sad da se organizuje protest ispred kluba i da ne idemo iz kruga prostorija dok Baljak i kopmpanija ne odstupe ne bi nas bilo 50, svima draze sjest na kafu i ispred sebe bilten i avaz i hajmo lagano supljak.
Mene iskreno to vise boli nego da smo trenutno 10ti na tabeli, ne kazem ja, ima i medju igracima onih koji mozda ne zasluzuju nas dres, ali generalno ti momci su ginuli na terenu, navijali sa nama, znaju svaku nasu pjesmu, a sve bez dinara u dzepu mjesecima. Vjerujem da svi mi pizdimo kad ne dobijemo platu na vrijeme, a dosta njih je doslo sa strane pa nema para a to uopste nije uticalo na njihovo zalaganje na terenu. Neka se bilo ko od vas zamisli da ode npr. u Crnu Goru da radi, daleko od voljenih i onda mjesecima ne dobije dinara, pa rekao bi odoh ja u Bosnu ako nista lezati, i to mi je dzaba a blizu sam svojih.
Prema tome neka vam je svima na cast koji ste svoj bijes usmjerili na igrace, ne sumnjam ja da vi volite Sarajevo, samo na pogresne ste se okomili, to je definitivno, kao i to da je grupa HZ umrla za mene.
Odma ču ti reči da ti je rezon pogrešan ali ti imaš pravo na svoje mišljenje a sve što mislim da si pogriješio reči ču ti u nekoliko tačaka: 1:Niko od navijača nije rekao da igrači ne trebaju dobiti plate čak smo se i dogovorili koliko sam ja pročitao da im pomogmemo, da stisnemo upravu da ne smiju da im ostanu dužni.2:Niko im nije rekao da oni(igrači)moraju nekog da ruše ili Blekića ili Baljka niti da se svrstavaju na bilo čiju stranu, sami su izabrali.3:Hame kaže da nisu u dogovoru sa Baljkom i ostalima ali eto hajde da im vjerujemo ali trebali su u ovoj situaciji napustiti press dok svi članovi uprave ne izađu bez obzira o kom se radi jer oni su koliko sam mogaorazumjeti iz izvještaja bili protiv uprave (ali izgleda samo onog dijela koji nije bio prisutan) 4: Zašto ti isti igrači predvođeni največim huškačem F.Ihtijarević nisu digli hampu prošle godine kad su izgubili Europu a i tad im je klub bio dužan, da li je možda ovo bio momenat za obračun sa BP ili da se zada udarac novoj upravi.Je li Jahović tad imao struje i šta su tad jeli a dug je i tad bio isti ako ne i veči.5:Zašto Ihtijarević ne kaže kolika mu je plata i da su njemu najviše dužni (logićno po visini plaće).Ko je sklapao nakaradne ugovore sa Ćalom,Mirzom.... Blekić možda!?Ćala i dan danas na platnom spisku Sarajeva a radi u Olimpicu i normalno što reče Kralj je Mrtav da če biti na strani Baljka ,jer dobivati na zovegu 2-3000 KM ne možeš kod Zije.6:Slažem se sa tobom da igrači ovi sa strane pogotovo Crnogorci ne bi trebali da igraju gladni i za đaba ali nešto ne vjerujem da toliko vole Sarajevo jer da ga vole vjerovatno bi bili u najmanju ruku neutralni a da ne kažem stavili se na pravu stranu jer nije mogao Zijo da napravi dug oko 4.000.000 KM za samo tri -četiri mjeseca to je rezon a ne ljubav ili simpatije prema Blekiću.Ja da sam na njihovom mjestu, ne bi trpio nego bi se odma istog dana kad ne bi imao šta da jedem, vratio kući.7:Nismo se mi ni na kog okomili posebno ne na igrače ali sami su sebe stavili na jednu stranu niko ih od nas nije prisilio,govoriš o platama ja imam platu 500KM i manje više je redovna ili kasni ja sam kupio godišnju i učlanio sam svu svoju familiju ,dijete i suprugu koja nije u životu pogledala utakmice a pitaš li se odakle nama pare.Odakle pare onoj djeci da idu po gostovanjima i trpe razne represalije i torture opravdano ili ne ali je činjenica da trpe(moje mišljenje bez razloga ali...)a igrači dođu autobusom na teren pa poslije na ručak a mi, mi damo pedeset-sto KM za put zavisi gdje se igra i jedemo kifle i sendviče a ako ne dobijemo kamen u glavu ili palicom po leđima dobro je i ti nas ne voliš hajde neka ti je na čast.Ja nikad neču stati na stranu neprijatelja FK Sarajevo ja ču uvijek biti tu a igrači ko igrači odlaze i dolaze pa sjeti se Đerzelez-Zenice eto toliko o ljubavi igrača prema svetom dresu i mišljenje jednog obićnog PITARA ne mogu reči da sam HZ godine me handre.Izvinite na podužem postu ali morao sam ovm da odgovorim nadam se da ga nisam uvrijedio ipak sam iznijeo samo svoje mišljenje a nadam se i velike večine istomišljenika. ;)
Sarajevo ljubavi moja!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 14 nov 2010, 12:08

retro je napisao/la:
Ovo sto sam ja napisao je vjerovatno u afektu, jer ja sam citavu sedmicu pod utiscima, jer ja sam zamjerio igracima nakon onakvog nastupa na presici. Para nema to je ocigledno, duguje se i to je ocigledno, ali pricati onako da nisu ni marke dobili, a znam da jesu bar nesto, ne opravdavam ovim to sto nisu dobili pare. Ono sto sam htio reci je sljedece, sto nisu ovako nastupili prosle sezone, kad je bila gora situacija. Nego su oni nasli pricati protiv ljudi koji su bar nesto radili u klubu, pokusavali nabaviti pare, ali ne mozes pored raznih opstrukcija sa strane.

Nas najveci problem su rodbinske veze, razni kriminalni talovi, jos se i politika umijesala, opet ponavljam da treba krenuti od nule, sve ocistiti iz kluba i dovesti prave ljude, ljude koji znaju stvoriti pare. A to ce se desiti tek onda kad svi lopovi zauvijek naupuste klub u kojem su 20 godina i kad se donese zakon o sportu i mogucnost privatizovanja klubova. ;)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 14 nov 2010, 12:12

johnnyHZ je napisao/la:
retro je napisao/la:
ALKOHOL SE PLACA :D bar koliko sam ja cuo ..pricaju ljudi,a u bejsmentu topice SKUPO kosta jos ako kao neki koji nemaju struje popijes 20 komada ... pa ode haveru stoja.....ja bi prije sta pojeo :D jer ipak sam gladan! ccc na kakve vi lazi padate..
Jest jest, pricaju ljudi, pricaju i pred svaki derbi da je prodan :roll:
Popio sam i ja preksinoc uz mezu pa mozda i flasu viljamovke, a platio sam samo dvije ture pice, sta ces, u dobrom sam drustvu.
Jel to znaci da ako sam u petak izlazio i cugao da imam para i da nemam pravo na svoju zaradjenu platu?

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 14 nov 2010, 12:26

Naravno da imas pravo na ZASLUZENU platu, sto su ovi momci fakat uradili. Nemaju kvalitet realno, ali borbenost je ove sezone bila uvijek maximalna. Kako se ovdje pise, ispade da smo mi navijaci Sarajeva protiv toga da igraci dobiju platu :roll:

Ali ako nemas struje, nemas sta da jedes, ides kod kapitena na veceru. Onda ne ostajes do 5 ujutro u kafani i ne surfas po netu do 2,3 sata. Ponavljam, najvise sto smo zamjerili igracima je to da su onako blatili ljude koji su nesto pokusali uraditi, POKUSALI, nisu uspijeli. Ako vec nisu ni na cijoj strani, onda su trebali reci na presici ne zanima nas ko je u upravi, duguje nam se to i to. A oni su nastupili tako da je ispalo da su Adi, Resid, Blekic, Vlasta Mijovic najveci dusmani ovog kluba, a Baljak ce eto biti nas Maminjo.

@ nick, eto ti ces mi reci da sam dijete od 12 godina, ti znas koliko sam ja novca u zivotu zaradio ;)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 14 nov 2010, 12:31

Samo da kazem isti ti igraci su prosle sezone bili fenomenalni i trebalo ih je nagraditi al samo virslama nicim drugim! Svi pravi navijaci Sarajeva bilo bi bolje zbog nekog mira da malo samo pauziraju sa pisanjem jer kad procitam romane nekih likova koji su pisali ovdje zgrozim se i oni kao navijaci Sarajeva? Unose nemir samo nista vise zato ih pustite nek pisu ove nebuloze! I kriticarim i pljuvaci nije vam Blekic i BP napravio dug od 4 mil,nije vam Blekic i BP otjerali Gracica,nisu oni zavili klub u crno za 4 mjeseca nego poznata iskusna ekipa koja je tu 18 godina,al vazno je da je vama curicama zasmetala ova uprva na celu sa BP za 4 mjeseca,sto prije niste bili ovako iznervirani pa pricali o Baljku,iskreno da se pita HZ bi bojkotavale svaki mec a ovim strucnjacima bi pustio da oni to rijese sa Baljkom,pa gdje ste na tekmama uvijek onih 2000-3000 a ovdje covjek kad cita svi na tekme idu od 1983 niko tekme nije propustio! i ovaj NICK on je svemoguc i sve zna,kad mu ponestane rijeci odma se na onu poznatu vraca svi su djeca od 12 godina,al eto on je jedini od 67 godina zalutao ovdje!

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 14 nov 2010, 13:05

Odma ču ti reči da ti je rezon pogrešan ali ti imaš pravo na svoje mišljenje a sve što mislim da si pogriješio reči ču ti u nekoliko tačaka: 1:Niko od navijača nije rekao da igrači ne trebaju dobiti plate čak smo se i dogovorili koliko sam ja pročitao da im pomogmemo, da stisnemo upravu da ne smiju da im ostanu dužni.2:Niko im nije rekao da oni(igrači)moraju nekog da ruše ili Blekića ili Baljka niti da se svrstavaju na bilo čiju stranu, sami su izabrali.3:Hame kaže da nisu u dogovoru sa Baljkom i ostalima ali eto hajde da im vjerujemo ali trebali su u ovoj situaciji napustiti press dok svi članovi uprave ne izađu bez obzira o kom se radi jer oni su koliko sam mogaorazumjeti iz izvještaja bili protiv uprave (ali izgleda samo onog dijela koji nije bio prisutan) 4:
Meni je glupo da im se prigovara sto se na press konferenciji nisu ponasali kako je pojedincima ispravno, namjerno kazem pojedincima jer znam da nisu svi navijaci protiv igraca.
Eto recimo i da su pogrijesili sto nisu izasli na press konferenciji kad su ugledali Baljka, jel to toliki grijeh da im se psuju najmiliji, da ih se vrijedja, ako jeste sto onda nismo psovali Blekicu kad je bio u istoj prostoriji sa Baljkom dok su se predstavljala pojacanja?
I naravno da ce biti protiv uprave koja se ispalila, Blekic je taj koji je kupovao navijace supljom pricom o jakom Sarajevu, on je taj koji je supljom pricom o jakom i stabilnom Sarajevu kupovao igrace, posto im je mjesecima dugovao pare i na kraju se ispalio normalno je da ce pricati protiv njega, ne vidim nigdje da je Baljak pricao o jakom Sarajevu, tako da ne vjerujem da im je on i obecao plate vec doticni gospodin.
I nemoj mi o prici o zaostalim primanjima, gore navedeni primjer o momku koji dinara nije dobio je novi igrac, on nema veze sa prijasnjom upravom.
Zašto ti isti igrači predvođeni največim huškačem F.Ihtijarević nisu digli hampu prošle godine kad su izgubili Europu a i tad im je klub bio dužan, da li je možda ovo bio momenat za obračun sa BP ili da se zada udarac novoj upravi.Je li Jahović tad imao struje i šta su tad jeli a dug je i tad bio isti ako ne i veči.5:Zašto Ihtijarević ne kaže kolika mu je plata i da su njemu najviše dužni (logićno po visini plaće).
Ne znam sa sigurnoscu zasto, ali eto recimo da mi je razumljiv razlog jer je vec na kraju sezone uveliko bila prica o promjenama u upravi, o dugoocekivanoj skupstini i sigurno je da su se momci nadali boljim vremenima i nisu htjeli dizati hampu. Ki zna, mozda je Suman jednostavno rekao da para nema i da ih nece biti dok ne bude evrope, dok je ovaj obecavao kule i gradove a dboli su mudo marjanovo. A te teorije zavjere da se igraci hoce obracunati za BP su u najmanju ruku smijesne i jadne, u to moze povjerovati samo neko kome je Blekic isprao mozak.
Ko je sklapao nakaradne ugovore sa Ćalom,Mirzom.... Blekić možda!?Ćala i dan danas na platnom spisku Sarajeva a radi u Olimpicu i normalno što reče Kralj je Mrtav da če biti na strani Baljka ,jer dobivati na zovegu 2-3000 KM ne možeš kod Zije.6:
Sklapao je Zijo i ugovore sa novim igracima pa ih nije ispostovao, cak sta vise uhvatio se noge, prvo fol zbog zdravlja pa kad su krenula prepucavanja preko medija onda je i on imao sta reci, drugim rijecima morao je da bi se branio.
Druga stvar, ne vidim da su igdje igraci rekli da su za Baljka, cak sta vise kapiten je rekao da se Baljak samo tu pojavio i da nije bio "sa njima" , ali jbg druga je stvar sto vi ne zelite da vjerujete nikome sem Blekicu, svi vam krivi, i novopridosli igraci, i nasa djeca, i nasi veterani, samo je Blekic u pravu, ali sta ce jadan, nisu mu dali da radi pa je morao otici.
Slažem se sa tobom da igrači ovi sa strane pogotovo Crnogorci ne bi trebali da igraju gladni i za đaba ali nešto ne vjerujem da toliko vole Sarajevo jer da ga vole vjerovatno bi bili u najmanju ruku neutralni a da ne kažem stavili se na pravu stranu jer nije mogao Zijo da napravi dug oko 4.000.000 KM za samo tri -četiri mjeseca to je rezon a ne ljubav ili simpatije prema Blekiću.Ja da sam na njihovom mjestu, ne bi trpio nego bi se odma istog dana kad ne bi imao šta da jedem, vratio kući.7:Nismo se mi ni na kog okomili posebno ne na igrače ali sami su sebe stavili na jednu stranu niko ih od nas nije prisilio
Gdje nema para tu nema prevelike ni ljubavi, svi mi mastamo da igramo za Sarajevo, pa neki bi od nas i platili da izadju na teren, ali kad ti je fudbal posao i kad svaki dan moras prisustvovati treningu, kad svaku utakmicu moras dati sebe 100% a mjesecima plate nisi dobio, jos ti se svaku utakmic nadje neko ko ce ti psovati jer nisi dodao loptu onako kako on dodaje na Play Stationu, pa pitao bi vas ja sve koliko onda volite klub.
I opet da kazem, igraci se po meni nisu stavili ni na kakavu stranu, samo su rekli kako je "radila" uprava na celu sa "nasim" Zijadom Blekicem, pokusali su javnosti otvoriti oci, samo sto mnogi od vas ne zele progledati.
govoriš o platama ja imam platu 500KM i manje više je redovna ili kasni ja sam kupio godišnju i učlanio sam svu svoju familiju ,dijete i suprugu koja nije u životu pogledala utakmice a pitaš li se odakle nama pare.Odakle pare onoj djeci da idu po gostovanjima i trpe razne represalije i torture opravdano ili ne ali je činjenica da trpe(moje mišljenje bez razloga ali...)a igrači dođu autobusom na teren pa poslije na ručak a mi, mi damo pedeset-sto KM za put zavisi gdje se igra i jedemo kifle i sendviče a ako ne dobijemo kamen u glavu ili palicom po leđima dobro je i ti nas ne voliš hajde neka ti je na čast.Ja nikad neču stati na stranu neprijatelja FK Sarajevo ja ču uvijek biti tu a igrači ko igrači odlaze i dolaze pa sjeti se Đerzelez-Zenice eto toliko o ljubavi igrača prema svetom dresu i mišljenje jednog obićnog PITARA ne mogu reči da sam HZ godine me handre.Izvinite na podužem postu ali morao sam ovm da odgovorim nadam se da ga nisam uvrijedio ipak sam iznijeo samo svoje mišljenje a nadam se i velike večine istomišljenika. ;)
Ni meni plata nije bajna pa imam clansku, X puta sam se znao zaduziti da odem na utakmicu pa zbog toga nisam psovao igracima.
Idem i ja na gostovanja, skuckamo se nekako za put pa opet ne prigovaram sto igraci jedu u restoranu, i treba da jedu poslije utakmice, nece praviti sendvice od salame pa u busu jesti a vamo ocekivati od njih titulu i psovati im kad ne pobjede. Po meni svaku utakmicu su dali svoj maksimum, jos kad se tome doda da ne primaju svoje ZARADJENE pare onda je i pozicija na tabeli super.
I necu ni ja stati na stranu neprijatelja, to sto su po tebi igraci neprijatelji to je druga stvar.

To je odprilike to, nadam se da ni ja tebe nisam uvrijedio, ne zelim se stvarno vise raspravljati, samo se nadam da ce nas preuzeti neko ko je sposoban igrace placati, onda i mozemo ocekivati i traziti vise od njih.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 14 nov 2010, 13:09

hajmo se malo smiriti i razmisliti ko bi bio najbolji za predsjednika koji bi mogao otjerati baljka i co?Ko bi nam bio najbolji trener (Husref Musemić,ali ima još opcija)? :geek:
Zadnja izmjena: Mourinhokilledbarca, dana/u 14 nov 2010, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.
1946

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 14 nov 2010, 13:11

I samo da kazem, ja sam protiv Baljka 1000000000% , ne znam ko stoji vise iza njega ali ocito je da je neko pravo jak, cim ga niko nije u stanju godinama otjerati iz kluba, ali me boli kad se od igraca ocekuje da ga oni kao prozivaju.
Zadnja izmjena: thenaturalone, dana/u 14 nov 2010, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 14 nov 2010, 13:12

Mourinhokilledbarca je napisao/la:hajmo se malo smiriti i razmislitiib ok bio najbolji za predsjednika koji bi mogao otjerati baljka i co.Ko bi nam bio najbolji trener (Husref Musemić,ali ima još opcija)? :geek:
jovic 8-)
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 14 nov 2010, 13:13

Kako vam vise ne dosadi da serete vrlo je jasno sve igraci su pogrijesili i to je priznao i Dzakmic izmedju redova kada je rekao da se Baljak nije zvao na presicu , a nije komentarisao otkud tu Merdanovic , znaci njega su zvali , izdali su svoje najvatrenije navijace i tu se sve zavrsava a vjerovatno i vecini njih karijera u FKS je gotova !

Zavrsit ce se i ova nasa bitka i nase Sarajevo ce opet biti najjace !
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 14 nov 2010, 13:17

nick je napisao/la:
retro je napisao/la:

drug djaba se trudis vecina ovdje nije nikad zaradila 50 maraka i nemaju taj osdjecaj,mozes ti pisat sta hoces i koliko hoces ova djecurlija od 12 godina ce ti reci sto ne jedu u pekari ako nemaju para...
Imas pravo, nazalost :(

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 14 nov 2010, 13:17

thenaturalone je napisao/la:I samo da kazem, ja sam protiv Baljka 1000000000% , ne znam ko stoji vise iza njega ali ocito je da je neko pravo jak, cim ga niko nije u stanju godinama otjerati iz kluba, ali me boli kad se od igraca ocekuje da ga oni kao prozivaju.

ma nema niko jak da cuva baljka u ovom gradu samo je politicka stranka u pitanju on i alihodzic, merdanovic,basic, fazlagici su skupa ovo skrojili i skupa se tale ba ako jedan ode ili u zatvor ili ne znam povuci ce ostale tako ti je to danas u kriminalu zato, ga ne mozes smijenit jer ovi ostasli ne daju....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 14 nov 2010, 13:21

Rule_hz je napisao/la:
thenaturalone je napisao/la:I samo da kazem, ja sam protiv Baljka 1000000000% , ne znam ko stoji vise iza njega ali ocito je da je neko pravo jak, cim ga niko nije u stanju godinama otjerati iz kluba, ali me boli kad se od igraca ocekuje da ga oni kao prozivaju.

ma nema niko jak da cuva baljka u ovom gradu samo je politicka stranka u pitanju on i alihodzic, merdanovic,basic, fazlagici su skupa ovo skrojili i skupa se tale ba ako jedan ode ili u zatvor ili ne znam povuci ce ostale tako ti je to danas u kriminalu zato, ga ne mozes smijenit jer ovi ostasli ne daju....
Onda su mangupi nema sta, ja bi se iskreno bojao da idem protiv navijaca, jer ne moze se reci da nas je malo i da nema svakakvih likova, ali vidim oni ni habera vec godinama. Jos su se i sa ZB zamjerili.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, Hajdeee i 43 gosta.