Ma kažem onako, negdje sam čitao, kao ne samo protiv br. 1, neki zagovaraju top 3 a neki čak i top 10...bodi123 je napisao/la:Ne znam bas, ako je stvar motiva ne treba ti veći motiv od toga sto uopste igras protiv broja 1 vjerovatno na centralnom terenu i tu su bodovi najmanje bitni jer pobjedom dobijas nesto drugo, slavu prestiž i ostalo najprije, a ako je stvar bodova onda vjeruj da je takvim likovima mnogo lakse skupit bodove na nekim slabijim turnirima i protiv losijih igrača nego sto bi nesto mnogo pomogli dupli bodovi za eventualnu pobjedu protiv broja 1. Koliko uopste u godini broj 1 izgubi mečeva, pogotovo od takvih tenisera? 2-3 svega, to je nista i umjesto 45 90 bodova sto bi takvi likovi dobijali ne znači nistanikoneznanovic je napisao/la:@Bodi
Pa tako ja vazda računam, to sam ti i pokušao objasniti, saberem ove i oduzmem prošle, dobijem krajnji broj i naravno da se mora poklopiti, nije uopšte komplikovano, skontao si me uglavnom!![]()
Nego, znaš šta je skoro negdje diskusija bila, negdje sam to čitao...
Zašto ne bi uveli npr. za ove slabije rangirane igrače, lupam ako pobijedi Noleta kao broja 1 u drugom kolu, da dobije duple bodove za drugo kolo jer je pobijedio broja 1...
To bi onda bilo zanimljivo, jer bi i lošiji igrači brzo napredovali, sa par takvih eventualnih pobjeda nad top 3 igrača ko bude u tom trenutku!
Jer kao nije fer da Nole pobijedi lipicanera dobije isto bodova kao i lipicaner kad pobijedi njega, to im je teza tih fanova...
Ma znam, to sam dao primjer drugo kolo, dobiješ nekog od tih top igrača, recimo u SF umjesto 360 dobiješ 720 za tu pobjedu.
Velika je razlika kad pogledaš!
Priča je bila o tome kao da se mijenja sistem bodovanja, jer ovaj nije baš fer prema tim "lošijim" igračima!
Vjerovatno će doći i to nekad na red, kao što su se mijenjali i Mastersi, od Mastersa lupam turnir postao 250/500 serija, ili kao i sa promjenama podloga na nekom turniru sa sljake na travu ili hard i obrnuto i sl.
Vjerrujem da će u budućnosti biti promjena, malo da se monotonija razbije...