RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

otpravnik_vozova
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la otpravnik_vozova » 13 nov 2010, 00:23

Pozdrav za sve iskrene navijače Veleža, naravno njih ovdje na forumu ima jako malo ali bez obzira želim im puno sreće koja će im sigurno trebati da se dignu iz pepela! Izroniće Velež za one što ga vole!

Naprijed Rođeni!
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 13 nov 2010, 01:12

samo da pohvalim red army,veceras sam nasao vremena da pogledam rukometni derby izmedzu veleza i zrinjskog,buraz mi igra u veleza i dosao sam iz tog razloga,ali me red army prijatno iznenadio,dvorana prepuna,navijanje vise nego dobro,bez incidenata na kraju pobjeda dosla,proslavljeno sa igracima,sve u svemu spica prava...pozz za Ra,i sve najbolje,smo nastavite tako...

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 13 nov 2010, 08:45

drH
Ti si stvarno bolesnik mi koji o Veeležu pišemo,a nismo iz Mostara siguran sam da više znamo o Veležu od tebe.Kada sam ja iz Sarajeva dolazio da gledam Velež u kupu UEFA sa Borusijom ti si igro klikera.
TM87

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 13 nov 2010, 11:15

tm-ovac iz mase je napisao/la:drH
Ti si stvarno bolesnik mi koji o Veeležu pišemo,a nismo iz Mostara siguran sam da više znamo o Veležu od tebe.Kada sam ja iz Sarajeva dolazio da gledam Velež u kupu UEFA sa Borusijom ti si igro klikera.
I sta sad hoces da kazes? Ja stvarno neznam sta vi hocete. Dodjete na temu i pocnete sr.ati da ste vi nama pomagali nekad. Hvala vam ali kao sto Pirke kaze ako cete nam sad to nabijati na nos bolje da nam niste ni pomagali. I bas mi je drago sto si bio 87 na Borusiji u Mostaru, nadam se da si se dobro proveo, neznam kakve to veze ima sa mnom i sadasnjom situacijom, ali dobro. I jesam bolesnik, ali za Velez.

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 13 nov 2010, 18:36

drH je napisao/la:
I sta sad hoces da kazes? Ja stvarno neznam sta vi hocete. Dodjete na temu i pocnete sr.ati da ste vi nama pomagali nekad. Hvala vam ali kao sto Pirke kaze ako cete nam sad to nabijati na nos bolje da nam niste ni pomagali. I bas mi je drago sto si bio 87 na Borusiji u Mostaru, nadam se da si se dobro proveo, neznam kakve to veze ima sa mnom i sadasnjom situacijom, ali dobro. I jesam bolesnik, ali za Velez.
Pa bola pasha nema foruma i teme da male plave vagine ne dodju i pocnu srati i filozofirati. Sve znaju i najpametniji su. Cak i u upravama klubova znaju koga treba postaviti...zato stipu vagine i preskacite postove ne odgovaranjem na iste !!!
Kod nas je kriza i samo Allah zna na sta ce sve izaci ali se oni jave pa nam pricaju koliko su nasi igraci dobili plata i koliko se duguje kome. Samo zaboravljaju da ih gooooodinama nije bilo ni na karti Sarajeva a kamoli na BiH karti.....pozz za RED ARMY i ne dajte se !!!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 14 nov 2010, 00:47

drH je napisao/la:
Ma neznam koji su nam djavo pomagali ako ce se sada kajati i zaliti zbog toga... Mozda je onaj momak izuzetak ili sta ja znam ali eto... Uostalom boli me briga.

U ostalim vijestima... Rukometasi za 10.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 14 nov 2010, 01:07

Mozda ce ovaj komentar biti moja najveca greska ali ipak smo ovdje da podjelimo misljenje i po koju informaciju.

RSD Velez je davno obrao zelen bostan. Velezu nije kriv ni Zrinjski ni uprava Zrinjskog zasto Velez ne igra na SVOME stadionu. Velez je politicki pokusni kunic. Ili mozda na jedan ruzniji nacina izrazavanja kopile bivse Jugoslavije. Oca i majke vise nema ostalo je nejako cedo.

Velez je bio voljen sirom bivse drzave. Bio je drag gost medju rajom i u Beogradu, i u Zagrebu i Sarajevu i u Splitu. Navijaci su im bili simpaticni. Dali su velike igrace bivsoj drzavi Velez iako nije imao vise navijaca nego recimo Zeljo i Sarajevo bio je simpatiziran od strane svih ljubitelja nogometa.

Desava se prokleti rat i od svih klubova PL BiH najvise je pokusao Velez. Zasto? Zbog politike. Dejton nije hrvatima dao onoliko koliko je dao bosnjacima i srbima pa im je trebalo popustati kroz politiku. Velez je igrom slucaja bio na tapeti. Oduzet mu je stadion, politicari su na Velezu dobijali glasove, obecan mu je i novi stadion od kojeg nikada nece biti nista. Jer Velez ne smije biti onaj stari ne smije spajati raju i sa jedne i sa druge strane Velez i Zrinjski moraju biti neprijatelji jer ako nisu i ako igraju na istom stadionu to znaci da je suzivot moguc a ako je suzivot moguc nisu potrebna 3 predsjednika, 3 savjetnika, 3 sekretarice, tri parlamenta, tri vlade, milion liga, mali milion neki politickih klinaca sto znaci puse ga politicar i nema vise lezi hljebe da te jedem...

Onda rukovodstvo Veleza podrzano od strane navijaca pravi po meni najvecu gresku od svoga postojanja. U nadi da vrate jedinstvo i suzivot na svoj grb vracaju KOMUNISTICKU petokraku. Istinu za volju (sto bi Ciro reko) tu petokraku niko vise ne voli. I Velez i dalje ostaje pokusni kunic i dalje nastavlja da tone.

Da je Velez los tim i da nema talenta ja ovo ne bih pisao. Nego rekao bih taraba su i stavio bi ih u isti rang sa Buducnosti i Orasjem. Ali Velez je samo Zeljeznicaru dao Vladavic, da ne nabrajam jos more igraca od kojih velika vecina ima inostrane ugovore.

Velez je u raljama politike i nova relegacija u nizi rang me ne bi iznenadila.

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 14 nov 2010, 01:12

Varas se da niko ne voli tu petokraku ! Ta petokraka je narodu donijela vise dobrog nego ljiljani orlovi i sahovnica zajedno !

I ps momci svaka cast za predstavu protiv zrinjskog ! Only left !

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 14 nov 2010, 01:53

PL BiH -1 je napisao/la:Mozda ce ovaj komentar biti moja najveca greska ali ipak smo ovdje da podjelimo misljenje i po koju informaciju.

RSD Velez je davno obrao zelen bostan. Velezu nije kriv ni Zrinjski ni uprava Zrinjskog zasto Velez ne igra na SVOME stadionu. Velez je politicki pokusni kunic. Ili mozda na jedan ruzniji nacina izrazavanja kopile bivse Jugoslavije. Oca i majke vise nema ostalo je nejako cedo.
Stadion je bio gradski, nikada Velezov.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 nov 2010, 04:29

suntu jeu je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Mozda ce ovaj komentar biti moja najveca greska ali ipak smo ovdje da podjelimo misljenje i po koju informaciju.

Sta hoces reci,ako je bio gradski da je ispravno sto je velez otjeran sa njega.Iako je bio u vlasnistvu grada,on je uglavnom i napravljen za Velezove potrebe,a mnogi mostarci su dali dosta dobrovoljnih radnih dana za izgradnju stadiona na kome ce igrati voljeni klub.(recimo i moj stari je dosta dana radio na stadionu dobrovoljnio za Velez)
druga stvar.Petokraka na grbu nije nastala u komunizmu nego mnogo ranije, kada jos nije bilo komunizma.Petokraka na velezovom grbu je simbol radnicke klase i u ono vrijeme kada je Velez osnovan stavljena je petokraka na dres da se vidi da je klub radnika i radnicke klase(komunizma nije jos bilo ni blizu tada).Poslije ww2 na vlast dolaze antifashisti i komunisti,a posto je Velez dao dosta boraca za slobodu u ww2 normalno je da velez kao klub slijedi tu politiku.Raja koja nisu dobro obavjesteni misle da je Velez nastao u komunizmu,i da zvijezda predstavlja komunisticki pokret sto je netacno. ;)
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

tH Mejtaši Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la tH Mejtaši Sarajevo » 14 nov 2010, 05:45

Velez je bio voljen sirom bivse drzave. Bio je drag gost medju rajom i u Beogradu, i u Zagrebu i Sarajevu i u Splitu. Navijaci su im bili simpaticni. Dali su velike igrace bivsoj drzavi Velez iako nije imao vise navijaca nego recimo Zeljo i Sarajevo bio je simpatiziran od strane svih ljubitelja nogometa.

Desava se prokleti rat i od svih klubova PL BiH najvise je pokusao Velez. Zasto? Zbog politike. Dejton nije hrvatima dao onoliko koliko je dao bosnjacima i srbima pa im je trebalo popustati kroz politiku. Velez je igrom slucaja bio na tapeti. Oduzet mu je stadion, politicari su na Velezu dobijali glasove, obecan mu je i novi stadion od kojeg nikada nece biti nista. Jer Velez ne smije biti onaj stari ne smije spajati raju i sa jedne i sa druge strane Velez i Zrinjski moraju biti neprijatelji jer ako nisu i ako igraju na istom stadionu to znaci da je suzivot moguc a ako je suzivot moguc nisu potrebna 3 predsjednika, 3 savjetnika, 3 sekretarice, tri parlamenta, tri vlade, milion liga, mali milion neki politickih klinaca sto znaci puse ga politicar i nema vise lezi hljebe da te jedem...

Onda rukovodstvo Veleza podrzano od strane navijaca pravi po meni najvecu gresku od svoga postojanja. U nadi da vrate jedinstvo i suzivot na svoj grb vracaju KOMUNISTICKU petokraku. Istinu za volju (sto bi Ciro reko) tu petokraku niko vise ne voli. I Velez i dalje ostaje pokusni kunic i dalje nastavlja da tone.

Da je Velez los tim i da nema talenta ja ovo ne bih pisao. Nego rekao bih taraba su i stavio bi ih u isti rang sa Buducnosti i Orasjem. Ali Velez je samo Zeljeznicaru dao Vladavic, da ne nabrajam jos more igraca od kojih velika vecina ima inostrane ugovore.

Potpisujem.
60 godina vjernosti.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 14 nov 2010, 10:19

PL BiH -1 je napisao/la: Onda rukovodstvo Veleza podrzano od strane navijaca pravi po meni najvecu gresku od svoga postojanja. U nadi da vrate jedinstvo i suzivot na svoj grb vracaju KOMUNISTICKU petokraku. Istinu za volju (sto bi Ciro reko) tu petokraku niko vise ne voli. I Velez i dalje ostaje pokusni kunic i dalje nastavlja da tone.
sve ostalo ti je manje vise tacno i opste poznato sranje u kojem se klub nalazi.
dok pak ovo KOMUNISTICKA petokraka nije ama bas nikako
u slucaju Veleza ova petokraka oznacava radnicku klasu iz koje je klub i nastao davne 1922
drugim rijecima, drzati se svojih korjenova je iskaz karaktera- ma kakav god iskaz to da je
u danasnji vakat malo koji klub u BH ima muda za tako nesto.
u najgore moguce vrijeme, mi ne damo svoje i licno smatram da tako to mora biti,
ma kakva god cijena da je- platit cemo je!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 14 nov 2010, 10:25

suntu jeu je napisao/la:

sta zelis reci? :roll:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 14 nov 2010, 10:27

rodjak je napisao/la: Petokraka na grbu nije nastala u komunizmu nego mnogo ranije, kada jos nije bilo komunizma.Petokraka na velezovom grbu je simbol radnicke klase i u ono vrijeme kada je Velez osnovan stavljena je petokraka na dres da se vidi da je klub radnika i radnicke klase(komunizma nije jos bilo ni blizu tada).Poslije ww2 na vlast dolaze antifashisti i komunisti,a posto je Velez dao dosta boraca za slobodu u ww2 normalno je da velez kao klub slijedi tu politiku.Raja koja nisu dobro obavjesteni misle da je Velez nastao u komunizmu,i da zvijezda predstavlja komunisticki pokret sto je netacno. ;)
FORZA VELEZ
bravo rodjak!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 14 nov 2010, 10:38

Malo ti fali ali nisi najpametniji!Upravo to neznanje koje ti ispoljavaš a i 95% građana ove posrane države pruža priliku ovim političarima da jebu narod kao ovce, jer upravo to i jesu! :mrgreen:
Nemaš pojma kao ni većina neupućenih ni kako je došla ta petokraka kao ni šta ona znači, a znaš srat o tome kao veliki.Nas u ovoj državi i **** što su većinom ljudi neuki kao ti a svi imaju svoju viziju koja im je ustvari nametnuta kroz godine.Malo prokontaj pa ćeš valjda shvatiti šta hoću da ti kažem.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 14 nov 2010, 11:23

rodjak je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:

Sta hoces reci,ako je bio gradski da je ispravno sto je velez otjeran sa njega.Iako je bio u vlasnistvu grada,on je uglavnom i napravljen za Velezove potrebe,a mnogi mostarci su dali dosta dobrovoljnih radnih dana za izgradnju stadiona na kome ce igrati voljeni klub.(recimo i moj stari je dosta dana radio na stadionu dobrovoljnio za Velez)
druga stvar.Petokraka na grbu nije nastala u komunizmu nego mnogo ranije, kada jos nije bilo komunizma.Petokraka na velezovom grbu je simbol radnicke klase i u ono vrijeme kada je Velez osnovan stavljena je petokraka na dres da se vidi da je klub radnika i radnicke klase(komunizma nije jos bilo ni blizu tada).Poslije ww2 na vlast dolaze antifashisti i komunisti,a posto je Velez dao dosta boraca za slobodu u ww2 normalno je da velez kao klub slijedi tu politiku.Raja koja nisu dobro obavjesteni misle da je Velez nastao u komunizmu,i da zvijezda predstavlja komunisticki pokret sto je netacno. ;)
FORZA VELEZ

Ne kazem da je ispravno, nego kazem da nije njegov stadion i da nikada nije bio. Sasvim je druga je stvar što je on igrao na njemu. Da je bio u vlasništvu Veleža ovo se ne bi dogodilo. To je ista stvar kao što Pitari svojataju Koševo.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 14 nov 2010, 11:27

Suntu jeu u komunizmu ništa nije bilo ničije, a sve je bilo svačije. Komunizam i jeste nastao na principima Utopije, gdje ne postoji privatno vlasništvo (naravno kod nas nije bio baš u tom obliku), nego je "sve svačije".. Druga stvar što se sve to zloupotrebljavalo, al' et. :D

Veležu želim da ostane u ligi.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 14 nov 2010, 11:30

Kao sportsko društvo mogao si imato svoje hale/ stadione / dvorane, kao što je SD Željezničar napravilo svoj stadion. Takvih je primjera milion. Kao što mi ne plačemo što ne igramo na stadionu koji nije naš ( Koševo ) jer smo sebi izgradili jedan, tako i Veležovci trebaju.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 14 nov 2010, 11:37

suntu jeu je napisao/la:Kao sportsko društvo mogao si imato svoje hale/ stadione / dvorane, kao što je SD Željezničar napravilo svoj stadion. Takvih je primjera milion. Kao što mi ne plačemo što ne igramo na stadionu koji nije naš ( Koševo ) jer smo sebi izgradili jedan, tako i Veležovci trebaju.
Da, ali 90% ostalih stadiona je bilo gradskih, nominalno ih vlasti izgradile, a ustvari ljudi odvajajuci od plate ili na radnim akcijama. I grad time upravlja, nikad ne bude uknjiženo na recimo klub. Mada Velež u kakvoj je situaciji bio i kakvoj sada jeste da je uknjiženo milion puta na njega, da je vlasnik 1000% opet bi bio otjeran.

Drugo, evo ti link pa pročitaj (kad budeš imao vremena) o odnosima vlasništva u komunizmu, kojeg mi očima nismo vidjeli. http://www.mltranslations.org/serbcroat/epmsc8.htm

:D

p.s. SVI na svoja ognjišta!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 14 nov 2010, 11:41

To je sta bi bilo kad bi bilo priča. Dakle on je bio komunistički stadion, a ne Veležov. Da skratimo priču, meni nikada ne bi bilo da me neko istjera iz kuće koja nije moja, pa bilo koji gazda da je u pitanju.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.