FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sektm87or
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sektm87or » 14 nov 2010, 00:14

svaka cast za koregrafiju
nadmasili su sami sebe :) ahahahahahahah
ja sam inace ucio u skoli ćirilicu i čitam knjige na njoj kao i latinicu al mi nesto ova njihova ide tesko xD
jbga nisam navikao na papansku :P

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 nov 2010, 00:24

Bolje se vidi.

slika

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 nov 2010, 00:33

Sva sreca pa preskacem samo ova **** na cirilici a koliko su pismeni ovi iz BL a spominju neke IQ govori i jos par stvari...samo za one koji znaju cirilicu :D
slika

Uploaded with ImageShack.us
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 14 nov 2010, 00:37

Stvarno su :lol: :lol:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 14 nov 2010, 00:37

Ma nije problem u Borcu. Gled'o sam zadnjih 5 tekmi s njima, nisu dvije akcije napravili kako treba. Karin.a obična od ekipe. Bježe nam 8 bodova ni krivi ni dužni. Mene brine naša igra. Nije nama Borac kriv što mi nismo mogli mrtve pitare pobjediti, a najgora su ekipa poslije Leotara koja se na Grbavici pojavila. Čak je i Drina više pokazala. Dalje, nije nama Borac kriv što mi ne možemo Travnika i Slaviju da dobijemo, a to su dvije krkanske ekipe i ništa više. Dakle, ako mi popravimo igru, a to je nemoguće sa ovakvim igraćima kakve trenutno imamo onda ovaj -8 nije nikakav problem. Znači Amar mora dovesti ciljana pojačanja, prije svega na mjestu organizatora igre jer Zeba očito to nije niti ga Amar stavlja da to igra. Čulum, Savić i ostali nam ne mogu igru organizovati i to je jasno. Dalje, Amar mora nabaviti pod hitno kako zna i umije dva dobra napadača jer mi smo fudbalski, a ne rukomenti klub. Ne trebaju nam pivoti, nosači, rasterečivaći i spustači (i slična sra.nja za koja niikad ranije nisam čuo do prošle sezone) već ljudi koji daju golove. Ne mogu se golovi samo na sreću davati i iz prekida. Egzekutor, centarfor, pravi napadač, zovite kako hoćete se mora naći. E sad da se i taj "vanzemaljac" (za naše uslove) ne bi osušio u protivničkom šesnestercu mora se nači igrać tipa Huljeva, Agića, Džele i sl. U protivnom, od titule nema ništa, a o nastupu u Evropi (koji nije sporan) bolje ne razmišljati jer će samo blamaža biti.
Kerla je fakat zvijer i on se mora zadržati ako se misli u klubu ozbiljno raditi. Šehu tuhnut (ako smo frontalni kokuzi i nema se kud) prvom koga hoće za nekakvu normalnu lovu jer golmana ima (istih ako ne i boljih) i to nije problem, ali Kerla mora ostati.
Imamo previše igraća koji niti smrde niti mirišu niti mogu kakvu prevagu na terenu ostvariti. 25 bodova je super cifra obzirom na kadar kakav imamo. S ovom ekipom nema trenera u državi da bi uz'o i 18 bodova, a ne 25. Ako se onaj Džeko gdje tuhne konačno onda barem pola love u nove igraće uložiti i totalni remont napraviti jer 'ovako ne ide. I raji je ovaj sistem (ne)igre dokundis'o više i to se vidi i po posjeti ove sezone. Vrijeme je za korak naprijed jer go.vn.a su go.vn.a pa tamam i u piti bila.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 14 nov 2010, 00:51

Ma pustite Lešnare :lol: ,neka slave i raduju se,ima još da se igra,a vidjećemo kako će to izgledati na kraju...
ali nema para,sve se rastalilo....

staaarinavijac
Kontakt:

Post Postao/la staaarinavijac » 14 nov 2010, 01:27

ama najgore je to što uprava nema prebijene pare da dovede bar dva kvalitetna igraca ...
a niko od nekakvih dobrih biznismena Zeljinih navijaca nece da ulozi potrebnu lovu u klub generalno ,tako da uprava a time i Amar uvijek imaju izgovor - eto nismo imali pa nismo ni mogli , dzaba što smo znali kako cemo ...
A drugu titulu zaredom bi dobro bilo uzeti opet bar samo zato da ostalima pokazemo da to Zeljo jednostavno moze ( kao i prije 10-ak godina ) ...

eLeMeNtH-SoutH CreW
Kontakt:

Post Postao/la eLeMeNtH-SoutH CreW » 14 nov 2010, 02:38

aleksandar_veliki je napisao/la:
AdisManiacZ je napisao/la:aleksander veliki je najgori admin na ovaj forum. fuj ko ga postavio?
Sedam dana na odmoru.
sve za sebe :D ;)
sala mala..da i ja ne dobijem bananu :mrgreen:
Fenerbahçe SK...1907♥

I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!

1921♥

eLeMeNtH-SoutH CreW
Kontakt:

Post Postao/la eLeMeNtH-SoutH CreW » 14 nov 2010, 02:44

a koja pjesma o cetnicima..ja sam cuo onu banja luku i, lesinare..malo sam skakutao po kuci..ali nisam cuo tu pjesmu..ako neko zna nek napise ;)
Fenerbahçe SK...1907♥

I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!

1921♥

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 14 nov 2010, 02:58

eLeMeNtH-SoutH CreW je napisao/la:a koja pjesma o cetnicima..ja sam cuo onu banja luku i, lesinare..malo sam skakutao po kuci..ali nisam cuo tu pjesmu..ako neko zna nek napise ;)

gazi gazi gazi

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 14 nov 2010, 04:27

GAZI, BORČE GAZI!!!

Šta kažete Borac dobio zbog jedne vaše greške u odbrani, jeste ali kardinalne i izigrana vam je odbrana ko da je iz mini - maxi lige, lika našeg fino napala (krenula) trojica vaših na njega sa loptom, ladno ostavi petom za Maletića, koji rutinski pravi prodor i izlazi sam pred golmana vašeg i hladnokrvno šalje loptu u mrežu..... :D Akcija za udžbenike! znači, mnogo smo jaki..... I DALJE MELJE BORČEVA MAŠINA!!!
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2010, 08:42

Opa, Kerla se veliča. Zar mu se nije *ebavala mamica prije samo pola godine?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 14 nov 2010, 09:41

Pa covjek je u pravu,mi dali gol na pocetku i kasnije igrali koliko je bilo potrebno da se sacuva pobjeda,a vi ste najbezopasnija ekipa koja je ove jeseni gostovala ovdje,cijela zemlja je mogla vidjeti da ne biste dali gola da se igralo jos 4 dana!

Ipak vi niste Velez ili Rudar da biste mogli racunati na koji bod u Banjaluci :D
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

The Prodigy
Kontakt:

Post Postao/la The Prodigy » 14 nov 2010, 09:46

Hajde dosta o gramatici da ne bi bilo hlađenja.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 14 nov 2010, 10:14

slika
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 14 nov 2010, 10:17

Dule 078 je napisao/la:slika
Svi ste vi gargamel :lol: :lol:

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 14 nov 2010, 10:48

PL BiH -1 je napisao/la:Prije nego sto ista napisem o utakmici moram cestitati sudiji na fer i korektnom sudjenju a tu zasluge imaju i domacini koji nisu vrsili pritisak na sudija pred utakmicu...

Borac definitivno nema sampionsku ekipu. Ali zahvaljujuci dobroj taktici nalaze se ubjedljivo na vrhu. Sto se danasnje utakmice tice Borac je igrao na misice. Tako je proslo prvo poluvrijeme. Spretan i sretan pogodak postignut je nakon greske Stanica koji igra na neprirodnoj poziciji i po mom nekom vidjenju zablista svaku cetvrtu utakmicu.

Problem Zeljeznicara je napad. Sve ostalo je poprilicno dobro. Nije savrseno ali napad je katastrofalan. Lazar Popovic kod Amara ima potpuno drugi zadatak. Ruku na srce momak se bori i izgara u svakoj utakmici ali jednostavno nije on kapacitet napadaca kakvog bi klub popu Zeljeznicara trebao imati. Amar je svjestan toga i to so moglo vidje sa uvodjenjem malog Baljica kojemu treba jos 10-tak utakmica da bi se mogao racunati napadacem. Momka sam gledao 3 puta i par puta na treninzima. Uopste nije los, talentovan jeste ali nije borac kao Lazar. Damir Rovcanin je po meni propao nadam se da grijesim. Ukoliko Amar od nekuda iskopa golgetera Zeljo ce ponovo podici sampionski pehar. Ali poznato je da je Amara u stanju napraviti pitu od .... tako da se niko ne moze opustiti kad je Zeljo u vrhu.

Zajko Zeba zao mi je sto cu ovo reci je igrac za male utakmice. A zasto je to tako? Zato sto ne trci. Momak jednostavno ne zeli da trci a ovu je ligu prekucao davno. Mirsad Beslija je za mene pravi kapiten i ponajbolji igrac plavih trenutno. Samo da ga Culum ili Savic znaju rasteretiti on bi rasturao. To za rukom polazi malome Svraki koji na prvi pogled zna naprviti nepotreban prodor ali time otvara prostor Besliji i kad god je Svraka igrao Beslija je imao jedan od boljih nastupa.

Edin Visca - ogroman potencijal, zasigurno najveci u BiH trenutno. Amar ce od njega napraviti sjajnog igraca. To pokazuje cinjenica da kada udje sa klupe Visca igra mnogo bolje nego kada starta utakmicu. Danas protiv banjalucana blijedo kao i vecina igraca.

Zeljo ima nesto sto niko nema u PL BiH to je odbrana i strucni stab. Kerla je vec sada spreman da otme mijesto Nadarevicu. Bolji je od Pandze i Mravca u to sam uvjeren. I danas je imao dobar dan steta bi bilo ne zadrzati ga.

Poraz od Borca je zasluzen ali nije opasan. Zeljo je po mojoj malenkosti i dalje prvi favorit za titulu. Jer proljece je u vecini slucajeva plavo pa i kad su na klupi sjedili "strucnjaci" poput Sime i Demira. Proljetni raspored ide plavima na ruku i uz 4 gostujuce pobjede sto mislim da je moguce veoma lako ce zasjesti na sami vrh.

Problem Zeljeznicara po mome misljenju je taj napadac. Nisam strucan dovoljno da se Amaru mijesam u posao ali bi Zeljo sa dva napadaca bio mnogo uspjesniji ako nista u gostima.

Odličam post, čestitam. 8-)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 14 nov 2010, 11:35

nasborik je napisao/la:GAZI, BORČE GAZI!!!

Šta kažete Borac dobio zbog jedne vaše greške u odbrani, jeste ali kardinalne i izigrana vam je odbrana ko da je iz mini - maxi lige, lika našeg fino napala (krenula) trojica vaših na njega sa loptom, ladno ostavi petom za Maletića, koji rutinski pravi prodor i izlazi sam pred golmana vašeg i hladnokrvno šalje loptu u mrežu..... :D Akcija za udžbenike! znači, mnogo smo jaki..... I DALJE MELJE BORČEVA MAŠINA!!!
Ili se okliznuo taj vas igrac i slucajno naletio Maletic i spretno onda dao gol.. :?: :?: :?:

Nema veze zbog poraza, treba priznati da je Dodik dao masne pare za ovu sezonu (da bi pobjedio na izborima, ali i da Borac nakon 100 godina osvoji ligu). Ja sam ubjedjen da Borac dobija i Leotara u gostima, i tako nam ostaje 8 bodova zaostatka.. Ako Bog da izborit' cemo Evropu preko prvenstva (tj. bicemo drugi) i preko pobjednika KUP-a (tako ce ici pitari u Evropu), i ja sretan.. Dolaze pare u februaru od ove godine, dovest' cemo dvojicu, trojicu boljih nekih koji bi mogli nesto napraviti u Evropi, da se makar prodje jedan, ili 2 protivnika i nekako na "gu*ove" probati uci onda u grupnu fazu, ali uz dosta dosta srece. Borac kao prvi ce dobiti npr. Rosenborg i ljudi ce ih ocerupati, jer ce na kraju svi bolji igraci otici iz kluba, jer ce imati bolje ponude. Tako da se i ne brinem, i pomalo mi sezona gubi takmicarsku draz, ali opet ko zna.. Nikad ne treba kod nas u BiH ni reci da je sve gotovo, jer evo vidimo kako se u jednoj sekundi okrene stvar kod neke ekipe (F.K. Sarajevo), tako se isto moze desiti i Borcu, ili ne daj Boze i Zelji.

FORZA ZELJO
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 14 nov 2010, 12:01

Kreator igre Zeba treba da igra na svojoj poziciji. Trebaju nam ljudi koji će iznijeti loptu, a to sigurno nije Savić ili Ćulum. Svraka što se toga tiče nije loš, brži je i sve to, ali treba nam baš jak tu igrač, Zebinog kalibra. Dovesti napadača, golgetera, koji je sposoban svaku tekmu dati pogodak, iz poluprilike. Kaliti napadače u omladinskog pogonu u međuvremenu, davati im priliku, pa da za godinu-dvije možda neko i postane standardan prvotimac. Sa Šehićem, Kerlom i Višćom potpisati jake ugovore, da ih kasnije možemo prodati, kao i sa talentima u omladinskom pogonu. Marketing nam je nula. Samo preko marketinga se mogu namaći velike pare. Žujo i kompanija trebaju da vise kod načelnika opštine Novo Sarajevo i gradonačelnika, da traže lovu za istočnu tribinu, nije to nemoguća misija. Trebaju naći i generalnog sponzora koji bi nam po sezoni davao od 500 000 - 1 000 000 KM. Od have se ne može živiti. Kada bi sponzora našli, pojačanja ne bi bila problem, kao ni zadržavanje važnih igrača. Sve su to neki uslovi da dignemo klub na noge. Onda bi sve bilo lakše, pojačanja ne bi bila problem i bili bi među najjačim klubovima u ex-yu za koju godinu. Evo, sljedeća godina je dobra prilika za sve ovo. Naš Željezničar slavi 90! rođendan . Fan shop, gradnja istoka, jak marketing, pojačanja, atraktivne prijateljske tekme ( Wolfsburg, Athletico Madrid, Besiktas - ovo je samo primjer, pošto ovi klubovi dolaze iz bratskih gradova Sarajevu ) . Onda dodjele posebnih priznanja svim legendama kluba i tako sve to. Može se sve, uz malo novca i puno truda. Nadam se da će se nešto od ovoga ostvariti.

EDIT: Umal nisam zaplako jučer kad sam vidio da akcije idu preko Kerle, svi ostali nemoćni, Kerla i Marković iznose loptu i kreiraju igru. Ajde, ne čudi me za Markovića, on je bek, al Kerla, štoper.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 14 nov 2010, 12:22

Marketing je segment gdje možemo i moramo napraviti veliki iskorak .
Ovu zimsku pauzu (ulazak u novi obračunski period) treba iskoristiti za reinženjering u toj oblasti, i poboljšati "odnose s javnošću" (PR), što bi donijelo određenu finansijsku injekciju u klub.
Ovo što je do sada urađeno je stihijski (bez adekvatnog plana) i nedovoljno.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Argentina i 47 gostiju.