Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Jeste kae desava se i najboljima, eto npr. tebi koji pratis fudbal se moze desiti da pogrijesis pa da mislis da se za pobjedu umjesto 3 dobijaju 2 boda, desava se ybg, sitan previd.darker10 je napisao/la:I jel sevki skonto neke stvari nakon 5 stranica,da ne citam sve redom ?
Ja nisam zapamtio lošiji turnir iz serije 500, lik iz kvalifikacija dodje u finale.bodi123 je napisao/la:Dobar Nolo i pored ovako lose konkurencije, ići će on maks da odbrani broj 1 nema sta, Rafa mora doć do finala Parisa i WTFa kako zna i umije.
Bodi ma ne brkam, ne komplikujem...bodi123 je napisao/la:Opet ti komplikujes i sebi i drugima![]()
Rekoh ti da zaboravis to koliko sta ko brani jer je nebitno, race lista odlučuje ko će godinu zavrsit ko prvi, a Nolo s ovih 500 bodova dolazi na 1500 zaostatka nad Rafom, i ako uzme Shangaj dolazi na samo 500 bodova, a imaju se igrat Paris i WTF koji nose 1000 i potencijalnih 1500.
Po meni, Novak ako uzme i Shangaj on je favorit da zavrsi sezonu kao broj 1, jer tih 500 je nista faktički, to on može osvajanjem WTFa rutinski nadoknadit. E sad slažem se da ako Novak ne uzme Shangaj da su mu onda sanse minimalne za broj 1, morao bi faktički uzet i Paris i WTF bez poraza a da Rafa podbaci oba turnira.
600 dobija na race listi, ne 400, znači jos nisi skontonikoneznanovic je napisao/la:Bodi ma ne brkam, ne komplikujem...bodi123 je napisao/la:Opet ti komplikujes i sebi i drugima![]()
Rekoh ti da zaboravis to koliko sta ko brani jer je nebitno, race lista odlučuje ko će godinu zavrsit ko prvi, a Nolo s ovih 500 bodova dolazi na 1500 zaostatka nad Rafom, i ako uzme Shangaj dolazi na samo 500 bodova, a imaju se igrat Paris i WTF koji nose 1000 i potencijalnih 1500.
Po meni, Novak ako uzme i Shangaj on je favorit da zavrsi sezonu kao broj 1, jer tih 500 je nista faktički, to on može osvajanjem WTFa rutinski nadoknadit. E sad slažem se da ako Novak ne uzme Shangaj da su mu onda sanse minimalne za broj 1, morao bi faktički uzet i Paris i WTF bez poraza a da Rafa podbaci oba turnira.
Ali to što kažeš da branjenje bodova nema veze, apsolutno nije tačno!
Jer Nole ako osvoji Shanghai opet, dobija normalno 1000 bodova, ali ako izgubi u finalu, ne dobija 600 Bodi, nego 400 faktički!
Vidio si i u onom primjeru sa Murray i Nole, lijepo piše 400 pa piše ustvari je to dosta manje bilo, jer je branio bodove...
Pa o tome pričam, na ENTRY listi bi izgubio 400 bodova, 1000-600=400...bodi123 je napisao/la:600 dobija na race listi, ne 400, znači jos nisi skontonikoneznanovic je napisao/la:Bodi ma ne brkam, ne komplikujem...bodi123 je napisao/la:Opet ti komplikujes i sebi i drugima![]()
Ali to što kažeš da branjenje bodova nema veze, apsolutno nije tačno!
Jer Nole ako osvoji Shanghai opet, dobija normalno 1000 bodova, ali ako izgubi u finalu, ne dobija 600 Bodi, nego 400 faktički!
Vidio si i u onom primjeru sa Murray i Nole, lijepo piše 400 pa piše ustvari je to dosta manje bilo, jer je branio bodove...
Na race listi samo možes skupljat bodove, a skupljas ih onako kako je ATP napravio sistem bodovanja za svaki turnir
Znači finale mastersa je 600 bodova i ti 600 bodova dobijes na race listi ako si doso u finale i izgubio tu
Sad sto se tiče ATP liste koja tebe buni, tu bi Novak eventualnim finalom izgubio 400 bodova jer brani 1000 iz prosle sezone, ali bez obzira na to sve on bi dobio 600 bodova na race listi i prisao Rafi na 900 bodova zaostatka, jer je 1500 minus 600 toliko, jel kapiras sad
Znalac, ti bi mi trebao objasniti, hahaha...VGS je napisao/la:Jbt da ubacis nekoga ko nikad nije gledao americki fudbal na tu temu, bolje bi se snasao u pravilima od ovog lika. I on nesto pise po 20 postova dnevno na teniskoj temi.
Ako treba objasniti u kosarci kad se svira obican faul i lopta sa strane a kad slobodno bacanje javi se u pp. Isto vazi i za ostale sportove tu smo da pomognemo. Do tad spamuj po temi glumi najpametnijeg a osnove ne poznajes.nikoneznanovic je napisao/la:Znalac, ti bi mi trebao objasniti, hahaha...VGS je napisao/la:Jbt da ubacis nekoga ko nikad nije gledao americki fudbal na tu temu, bolje bi se snasao u pravilima od ovog lika. I on nesto pise po 20 postova dnevno na teniskoj temi.
Hajde odskakutaj, niko te ništa nije pitao i boli te kardan koliko ja pišem postova dnevno!
Ne znam bas, ako je stvar motiva ne treba ti veći motiv od toga sto uopste igras protiv broja 1 vjerovatno na centralnom terenu i tu su bodovi najmanje bitni jer pobjedom dobijas nesto drugo, slavu prestiž i ostalo najprije, a ako je stvar bodova onda vjeruj da je takvim likovima mnogo lakse skupit bodove na nekim slabijim turnirima i protiv losijih igrača nego sto bi nesto mnogo pomogli dupli bodovi za eventualnu pobjedu protiv broja 1. Koliko uopste u godini broj 1 izgubi mečeva, pogotovo od takvih tenisera? 2-3 svega, to je nista i umjesto 45 90 bodova sto bi takvi likovi dobijali ne znači nistanikoneznanovic je napisao/la:@Bodi
Pa tako ja vazda računam, to sam ti i pokušao objasniti, saberem ove i oduzmem prošle, dobijem krajnji broj i naravno da se mora poklopiti, nije uopšte komplikovano, skontao si me uglavnom!![]()
Nego, znaš šta je skoro negdje diskusija bila, negdje sam to čitao...
Zašto ne bi uveli npr. za ove slabije rangirane igrače, lupam ako pobijedi Noleta kao broja 1 u drugom kolu, da dobije duple bodove za drugo kolo jer je pobijedio broja 1...
To bi onda bilo zanimljivo, jer bi i lošiji igrači brzo napredovali, sa par takvih eventualnih pobjeda nad top 3 igrača ko bude u tom trenutku!
Jer kao nije fer da Nole pobijedi lipicanera dobije isto bodova kao i lipicaner kad pobijedi njega, to im je teza tih fanova...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.