ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

japa
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la japa » 06 okt 2019, 00:49

Paja olizes mi ja.a, ma svemirski brod ova fora je i dostojna nekoga ko za silne godine pracenja tenisa nije znao sistem ATP bodovanja kao i vaznost year end no.1 i kome je trebalo pet likova citav dan da objasni isti, pa i pecinski covjek je znao ovo :lol: :lol:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 06 okt 2019, 00:53

darker10 je napisao/la:I jel sevki skonto neke stvari nakon 5 stranica,da ne citam sve redom ? :rol:
Jeste kae desava se i najboljima, eto npr. tebi koji pratis fudbal se moze desiti da pogrijesis pa da mislis da se za pobjedu umjesto 3 dobijaju 2 boda, desava se ybg, sitan previd.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 06 okt 2019, 09:19

Krug 99 strikes once again.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 okt 2019, 10:07

Osvoji Novak ovaj Tokyo a da se oznojio nije, jbt turnir serije 500, a bude jaca konkurencija na 250-kama.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 okt 2019, 11:06

Dobar Nolo i pored ovako lose konkurencije, ići će on maks da odbrani broj 1 nema sta, Rafa mora doć do finala Parisa i WTFa kako zna i umije.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 06 okt 2019, 14:29

bodi123 je napisao/la:Dobar Nolo i pored ovako lose konkurencije, ići će on maks da odbrani broj 1 nema sta, Rafa mora doć do finala Parisa i WTFa kako zna i umije.
Ja nisam zapamtio lošiji turnir iz serije 500, lik iz kvalifikacija dodje u finale. :crazy:
Mislim solidan je Millman, ali finale mu je itekako previše. :kafa:

Ma ne mora Rafa u oba finala Bodi, Nole ako ne odbrani Shanghai izgubi kamaru bodova, faktički kao da nije ni igrao Tokyo...
Rafa će proći grupu tj. makar polufinale i isto tako neko polufinale/finale u Parizu, mislim da će biti dovoljno!
Naravno, zavisi i dokle će Djokica dogurati!
Brani 1000 iz Kine i 600 iz Pariza, puno je to! :nene:

Jedino da Nole osvoji Shanghai i ponovi finale Pariza, a ja vjerujem da nema ništa od toga! :geek:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 okt 2019, 14:37

Opet ti komplikujes i sebi i drugima :mrgreen:

Rekoh ti da zaboravis to koliko sta ko brani jer je nebitno, race lista odlučuje ko će godinu zavrsit ko prvi, a Nolo s ovih 500 bodova dolazi na 1500 zaostatka nad Rafom, i ako uzme Shangaj dolazi na samo 500 bodova, a imaju se igrat Paris i WTF koji nose 1000 i potencijalnih 1500.

Po meni, Novak ako uzme i Shangaj on je favorit da zavrsi sezonu kao broj 1, jer tih 500 je nista faktički, to on može osvajanjem WTFa rutinski nadoknadit. E sad slažem se da ako Novak ne uzme Shangaj da su mu onda sanse minimalne za broj 1, morao bi faktički uzet i Paris i WTF bez poraza a da Rafa podbaci oba turnira.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 06 okt 2019, 14:42, ukupno mijenjano 2 puta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 okt 2019, 14:40

Sevko opet brka babe i zabe, nije bitno vise koliko ce Novak izg na Entry listi bitna je Race lista za No1, rekao si da si shvatio

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 okt 2019, 14:49

Sevko brate lijepi :mrgreen:

Race lista se uvećava za 600 s finalem mastersa, znači Novak ako udje u finale Shangaja on će izgubit 400 bodova na ATP listi al će dobit 600 bodova na race listi, a utvrdili smo jučer da race lista diktira poredak na kraju sezone, na race listi gledas tačno stanje za end No.1 i kolike su čije sanse

EDIT: e jbg obrisa Sevko komentar :mrgreen:
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 06 okt 2019, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 06 okt 2019, 14:50

Bolji Ciciban u ovom finalu definitivno
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 06 okt 2019, 14:51

bodi123 je napisao/la:Opet ti komplikujes i sebi i drugima :mrgreen:

Rekoh ti da zaboravis to koliko sta ko brani jer je nebitno, race lista odlučuje ko će godinu zavrsit ko prvi, a Nolo s ovih 500 bodova dolazi na 1500 zaostatka nad Rafom, i ako uzme Shangaj dolazi na samo 500 bodova, a imaju se igrat Paris i WTF koji nose 1000 i potencijalnih 1500.

Po meni, Novak ako uzme i Shangaj on je favorit da zavrsi sezonu kao broj 1, jer tih 500 je nista faktički, to on može osvajanjem WTFa rutinski nadoknadit. E sad slažem se da ako Novak ne uzme Shangaj da su mu onda sanse minimalne za broj 1, morao bi faktički uzet i Paris i WTF bez poraza a da Rafa podbaci oba turnira.
Bodi ma ne brkam, ne komplikujem...

Ali to što kažeš da branjenje bodova nema veze, apsolutno nije tačno!

Jer Nole ako osvoji Shanghai opet, dobija normalno 1000 bodova, ali ako izgubi u finalu, ne dobija 600 Bodi, nego 400 faktički!

Vidio si i u onom primjeru sa Murray i Nole, lijepo piše 400 pa piše ustvari je to dosta manje bilo, jer je branio bodove...

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 06 okt 2019, 14:53

Joj Ševče brata. Race lista ima jednu jedinu svrhu i to da se lakše prati ko ima najveće šanse za no.1 na kraju godine i on opet nešto komplikuje, sabira, oduzima, brani. :mrgreen:
Uzmi race listu i računaj sa njom od nule svaki turnir, a ne 600+400-500 i ostalo. Ovako samo još žensko može komplikovano biti. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 06 okt 2019, 14:54

Jbt da ubacis nekoga ko nikad nije gledao americki fudbal na tu temu, bolje bi se snasao u pravilima od ovog lika. I on nesto pise po 20 postova dnevno na teniskoj temi.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 okt 2019, 14:54

nikoneznanovic je napisao/la:

Jer Nole ako osvoji Shanghai opet, dobija normalno 1000 bodova, ali ako izgubi u finalu, ne dobija 600 Bodi, nego 400 faktički!

Vidio si i u onom primjeru sa Murray i Nole, lijepo piše 400 pa piše ustvari je to dosta manje bilo, jer je branio bodove...
600 dobija na race listi, ne 400, znači jos nisi skonto

Na race listi samo možes skupljat bodove, a skupljas ih onako kako je ATP napravio sistem bodovanja za svaki turnir

Znači finale mastersa je 600 bodova i ti 600 bodova dobijes na race listi ako si doso u finale i izgubio tu

Sad sto se tiče ATP liste koja tebe buni, tu bi Novak eventualnim finalom izgubio 400 bodova jer brani 1000 iz prosle sezone, ali bez obzira na to sve on bi dobio 600 bodova na race listi i prisao Rafi na 900 bodova zaostatka, jer je 1500 minus 600 toliko i samim time značajno smanjio zaostatak i povećao sebi sanse za end No.1, jel kapiras sad

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 06 okt 2019, 14:57

bodi123 je napisao/la:

600 dobija na race listi, ne 400, znači jos nisi skonto

Na race listi samo možes skupljat bodove, a skupljas ih onako kako je ATP napravio sistem bodovanja za svaki turnir

Znači finale mastersa je 600 bodova i ti 600 bodova dobijes na race listi ako si doso u finale i izgubio tu

Sad sto se tiče ATP liste koja tebe buni, tu bi Novak eventualnim finalom izgubio 400 bodova jer brani 1000 iz prosle sezone, ali bez obzira na to sve on bi dobio 600 bodova na race listi i prisao Rafi na 900 bodova zaostatka, jer je 1500 minus 600 toliko, jel kapiras sad
Pa o tome pričam, na ENTRY listi bi izgubio 400 bodova, 1000-600=400...
Ma ok sve, samo se ja pogrešno izrazim :lol:

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 06 okt 2019, 14:59

VGS je napisao/la:Jbt da ubacis nekoga ko nikad nije gledao americki fudbal na tu temu, bolje bi se snasao u pravilima od ovog lika. I on nesto pise po 20 postova dnevno na teniskoj temi.
Znalac, ti bi mi trebao objasniti, hahaha...

Hajde odskakutaj, niko te ništa nije pitao i boli te kardan koliko ja pišem postova dnevno!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 okt 2019, 15:02

Pa da, skontao sam ja sta tebe buni, mijesas i komplikujes sam sebi jer end No.1 računas prema entry listi i onda moras kalkulisat ko sta i koliko brani, mislim da se razumijemo i tako se može izračunat isto kao i sa race listom, samo sto tako moras sabirati i oduzimat bodove koje teniseri brane iz prosle sezone na turnirima koji slijede, pa je to dosta zajebano i lakse je pogrijesit

Kad pričas s nekim o broju 1 na kraju sezone, tu entry listu uopste ne gledaj i zaboravi na nju nego samo gledaj race listu koja jasno pokazuje ko ima najveće sanse da zavrsi sezonu kao broj 1, odnosno to je lik koji vodi na race listi i ima najvise skupljenih bodova u toku sezone

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 06 okt 2019, 15:06

@Bodi

Pa tako ja vazda računam, to sam ti i pokušao objasniti, saberem ove i oduzmem prošle, dobijem krajnji broj i naravno da se mora poklopiti, nije uopšte komplikovano, skontao si me uglavnom! :thumbup:

Nego, znaš šta je skoro negdje diskusija bila, negdje sam to čitao...

Zašto ne bi uveli npr. za ove slabije rangirane igrače, lupam ako pobijedi Noleta kao broja 1 u drugom kolu, da dobije duple bodove za drugo kolo jer je pobijedio broja 1...

To bi onda bilo zanimljivo, jer bi i lošiji igrači brzo napredovali, sa par takvih eventualnih pobjeda nad top 3 igrača ko bude u tom trenutku!
Jer kao nije fer da Nole pobijedi lipicanera dobije isto bodova kao i lipicaner kad pobijedi njega, to im je teza tih fanova... :hmmmmm:

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 06 okt 2019, 15:13

VGS je napisao/la:Jbt da ubacis nekoga ko nikad nije gledao americki fudbal na tu temu, bolje bi se snasao u pravilima od ovog lika. I on nesto pise po 20 postova dnevno na teniskoj temi.
Znalac, ti bi mi trebao objasniti, hahaha...

Hajde odskakutaj, niko te ništa nije pitao i boli te kardan koliko ja pišem postova dnevno!
Ako treba objasniti u kosarci kad se svira obican faul i lopta sa strane a kad slobodno bacanje javi se u pp. Isto vazi i za ostale sportove tu smo da pomognemo. Do tad spamuj po temi glumi najpametnijeg a osnove ne poznajes.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 okt 2019, 15:16

nikoneznanovic je napisao/la:@Bodi

Pa tako ja vazda računam, to sam ti i pokušao objasniti, saberem ove i oduzmem prošle, dobijem krajnji broj i naravno da se mora poklopiti, nije uopšte komplikovano, skontao si me uglavnom! :thumbup:

Nego, znaš šta je skoro negdje diskusija bila, negdje sam to čitao...

Zašto ne bi uveli npr. za ove slabije rangirane igrače, lupam ako pobijedi Noleta kao broja 1 u drugom kolu, da dobije duple bodove za drugo kolo jer je pobijedio broja 1...

To bi onda bilo zanimljivo, jer bi i lošiji igrači brzo napredovali, sa par takvih eventualnih pobjeda nad top 3 igrača ko bude u tom trenutku!
Jer kao nije fer da Nole pobijedi lipicanera dobije isto bodova kao i lipicaner kad pobijedi njega, to im je teza tih fanova... :hmmmmm:
Ne znam bas, ako je stvar motiva ne treba ti veći motiv od toga sto uopste igras protiv broja 1 vjerovatno na centralnom terenu i tu su bodovi najmanje bitni jer pobjedom dobijas nesto drugo, slavu prestiž i ostalo najprije, a ako je stvar bodova onda vjeruj da je takvim likovima mnogo lakse skupit bodove na nekim slabijim turnirima i protiv losijih igrača nego sto bi nesto mnogo pomogli dupli bodovi za eventualnu pobjedu protiv broja 1. Koliko uopste u godini broj 1 izgubi mečeva, pogotovo od takvih tenisera? 2-3 svega, to je nista i umjesto 45 90 bodova sto bi takvi likovi dobijali ne znači nista

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.