BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 02 okt 2019, 12:08

Apsolutno da može, samo se rezultati Damira konstantno ponižavaju, ne shvataju dovoljno kvalitetni. Tuka je sinoć prestigao Damira, čak šta više ja bih Tuku i ispred Džeke stavio jer je uspio da bude u svojoj disciplini među tri najbolja trkača. Naravno, ovo je više subjektivnog karaktera, po meni TOP 3 Džeko, Tuka i Džumhur pa onda ostali, iako su i ovi ostali vrhunski sportisti, kojih, nažalost, imamo vrlo malo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 okt 2019, 12:32

Ghuraba je napisao/la:Damir nikako ne moze u istu recenicu s Dzekom i Tukom. Pjanic, Nurkic, Teletovic su, takodjer, domaci sportisti koji su ispred Dzumhura.
Upravo si ga stavio u istu rečenicu sa njima. :urnebes:

Damir Dzumhur!!!!

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 02 okt 2019, 12:40

Unofficialpage je napisao/la:Apsolutno da može, samo se rezultati Damira konstantno ponižavaju, ne shvataju dovoljno kvalitetni. Tuka je sinoć prestigao Damira, čak šta više ja bih Tuku i ispred Džeke stavio jer je uspio da bude u svojoj disciplini među tri najbolja trkača. Naravno, ovo je više subjektivnog karaktera, po meni TOP 3 Džeko, Tuka i Džumhur pa onda ostali, iako su i ovi ostali vrhunski sportisti, kojih, nažalost, imamo vrlo malo.
To bi isto bilo da Srbi kazu kako je Troicki veci sportista od Jokica i Bogdanovica, ili recimo Vidica i Stankovica. To sto smo mi kroz historiju bili losi u tenisu, ne stavlja Dzumhura (koji je na vrhuncu karijere igrao 3R GS turnira) ispred sportista koji su u svom sportu i na svojoj poziciji bili medju nekoliko najboljih na svijetu.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 02 okt 2019, 12:44

Unofficialpage je napisao/la:Apsolutno da može, samo se rezultati Damira konstantno ponižavaju, ne shvataju dovoljno kvalitetni. Tuka je sinoć prestigao Damira, čak šta više ja bih Tuku i ispred Džeke stavio jer je uspio da bude u svojoj disciplini među tri najbolja trkača. Naravno, ovo je više subjektivnog karaktera, po meni TOP 3 Džeko, Tuka i Džumhur pa onda ostali, iako su i ovi ostali vrhunski sportisti, kojih, nažalost, imamo vrlo malo.
Prosječni D.Džumhur u "Top 3" (bh.sportista)! Nonsens
Pobogu, sumnjam da bi ovo i Damir sam pisao za sebe, ali ko zna!?
PS:
Koji se to rezultati D.Dž. konstantno ponižavaju? Njegovi prečesti porazi od svakojakih tenisera!? Ponavljam: D.Dž. je "majstor-šampion 1. kola" bilo kojeg jačeg turnira. Ponekad ni to.
Je l' treba da "slavim" što se nekako održava u "Top 100" tenisera svijeta, je l' to vrhunski uspjeh?
O pobjedama o kojim si pisao - poštujem, ali mnogo je više poraza i to od tenisera mnogo niže rangiranih, pa?
PS:
Rezultati Amela Tuke će ostati zauvijek zapisani u historiji sporta - atletike, "kraljice sportova" i prema tom kriteriju niko od njega (pojedinačno) nije bolji bh.sportista.
Fudbaleri, košarkaši, ect - su sjajni predstavnici naše države, svaka njima čast - volim ih istinski, ali..
Bosno moja poharana....

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 okt 2019, 13:01

Trigger je napisao/la:
PS:
Koji se to rezultati D.Dž. konstantno ponižavaju? Njegovi prečesti porazi od svakojakih tenisera!? Ponavljam: D.Dž. je "majstor-šampion 1. kola" bilo kojeg jačeg turnira. Ponekad ni to.
Je l' treba da "slavim" što se nekako održava u "Top 100" tenisera svijeta, je l' to vrhunski uspjeh?
O pobjedama o kojim si pisao - poštujem, ali mnogo je više poraza i to od tenisera mnogo niže rangiranih, pa?
Tri ATP titule, nekoliko puta igrao 3. kolo GS turnira u kojima je gubio od Rafe, Berdycha i sličnih, pa konstantna mu je da dolazi do 1/4 finala ATP 250 i 500 turnira, u zadnje vrijeme to teže ide. Da, dešavaju se porazi od lošijih tenisera ali da Damir pobjeđuje konstannto te tenisere, bio bi TOP 10 igrač. Jasan pokazatelj nerazumijevanja Damirove igre, baš ono gore što sam napisao. Igrač ritma, nema nijedno dominantno oružje (servis, forehand, backhand, volley igra - i za ovo treba servis) i to je glavni razlog što se dešavaju porazi od lošijih tenisera. A koji to teniseri ne gube od lošijih tenisera? Pa gube i Nole, Rafa i Federer.

Apsolutno je ogroman, ogroman uspjeh biti u TOP 100 ljudi mešu 2000+ igrača u vrlo skupom i teškom sportu. A on je bio TOP 25 tenisera, povrede i, možda, nepravilan rad ga je udaljio od te pozicije ali siguran sam da će s evratit na tu poziciju. Sigurno TOP 5 sportista koja je ova država imala.

Damir Dzumhur!!!!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 02 okt 2019, 13:08

Unofficialpage je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
PS:
Tri ATP titule, nekoliko puta igrao 3. kolo GS turnira u kojima je gubio od Rafe, Berdycha i sličnih, pa konstantna mu je da dolazi do 1/4 finala ATP 250 i 500 turnira, u zadnje vrijeme to teže ide. Da, dešavaju se porazi od lošijih tenisera ali da Damir pobjeđuje konstannto te tenisere, bio bi TOP 10 igrač. Jasan pokazatelj nerazumijevanja Damirove igre, baš ono gore što sam napisao. Igrač ritma, nema nijedno dominantno oružje (servis, forehand, backhand, volley igra - i za ovo treba servis) i to je glavni razlog što se dešavaju porazi od lošijih tenisera. A koji to teniseri ne gube od lošijih tenisera? Pa gube i Nole, Rafa i Federer.

Apsolutno je ogroman, ogroman uspjeh biti u TOP 100 ljudi mešu 2000+ igrača u vrlo skupom i teškom sportu. A on je bio TOP 25 tenisera, povrede i, možda, nepravilan rad ga je udaljio od te pozicije ali siguran sam da će s evratit na tu poziciju. Sigurno TOP 5 sportista koja je ova država imala.
Bravo Damire.

Jesi l' sada zadovoljan? Porediti "top 100" tenisera u svijetu ( pa i 'jednominutno' bitisanje među "Top 25") sa bronzanom i srebrenom svjetskom medaljom, velikim uspjesima na najvećim atletskim turnirima- 'Dijamantska liga' i ostalim, zaista je neumjesno pa da si mu brat rođeni.
Čuj, među "Top 5" sportista koje je BiH imala!!! Svašta, pretjera ga ti 'Damire' do bola. Aferim, neću više.
Bosno moja poharana....

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 02 okt 2019, 13:17

Unofficialpage je napisao/la: Apsolutno je ogroman, ogroman uspjeh biti u TOP 100 ljudi mešu 2000+ igrača u vrlo skupom i teškom sportu. A on je bio TOP 25 tenisera, povrede i, možda, nepravilan rad ga je udaljio od te pozicije ali siguran sam da će s evratit na tu poziciju. Sigurno TOP 5 sportista koja je ova država imala.
Niko ne osporava da je ogroman uspjeh biti medju top 100 na svijetu, kad se gleda iz perspektive mladih tenisera koji su tek poceli trenirati taj sport. Svi bi oni odmah potpisali da ponove Dzumhurovu karijeru. Medjutim, mi njega stavljamo u kontekst s najvecim bh sportistima, a to nema nikakve veze s ovim sto ti pises. Sta reci za Nurkica koji je medju top 10 centara na svijetu?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 okt 2019, 13:32

Trigger je napisao/la:Bravo Damire.

Jesi l' sada zadovoljan? Porediti "top 100" tenisera u svijetu ( pa i 'jednominutno' bitisanje među "Top 25") sa bronzanom i srebrenom svjetskom medaljom, velikim uspjesima na najvećim atletskim turnirima- 'Dijamantska liga' i ostalim, zaista je neumjesno pa da si mu brat rođeni.
Čuj, među "Top 5" sportista koje je BiH imala!!! Svašta, pretjera ga ti 'Damire' do bola. Aferim, neću više.
Na ovakav način definitvno neću da s bilo kim diskutujem. Sve najbolje.

Damir Dzumhur!!!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 okt 2019, 13:32

poslije rata da! jednom kinđetu svi oni samo kofere mogu nostiti! :wave:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 okt 2019, 13:36

Ghuraba je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Apsolutno je ogroman, ogroman uspjeh biti u TOP 100 ljudi mešu 2000+ igrača u vrlo skupom i teškom sportu. A on je bio TOP 25 tenisera, povrede i, možda, nepravilan rad ga je udaljio od te pozicije ali siguran sam da će s evratit na tu poziciju. Sigurno TOP 5 sportista koja je ova država imala.
Niko ne osporava da je ogroman uspjeh biti medju top 100 na svijetu, kad se gleda iz perspektive mladih tenisera koji su tek poceli trenirati taj sport. Svi bi oni odmah potpisali da ponove Dzumhurovu karijeru. Medjutim, mi njega stavljamo u kontekst s najvecim bh sportistima, a to nema nikakve veze s ovim sto ti pises. Sta reci za Nurkica koji je medju top 10 centara na svijetu?
Da, centara a ne košarkaša a Damir je tenisera a ne reternera (a bio je jedno vrijeme TOP 3 reternera svijeta). Nijednim dijelom ne osporavam uspjehe Nurkića, Pjanića ili bilo kojeg našeg sportiste a da Pjanić može doći ispred Damira tu se i možemo složiti ali ja neću osporavati bilo ćiji rezultat a za mene je Damir TOP 3 bh sportiste.

Damir Dzumhur!!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 okt 2019, 19:27

Nerman izbacio 3. nosioca 6:1 ; 6:2 :njanjanja: :clap: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 03 okt 2019, 19:54

Ghuraba je napisao/la:
Da, centara a ne košarkaša a Damir je tenisera a ne reternera (a bio je jedno vrijeme TOP 3 reternera svijeta). Nijednim dijelom ne osporavam uspjehe Nurkića, Pjanića ili bilo kojeg našeg sportiste a da Pjanić može doći ispred Damira tu se i možemo složiti ali ja neću osporavati bilo ćiji rezultat a za mene je Damir TOP 3 bh sportiste.
Reci mi da se šališ?????

Pa samo ove godine, 3895 atletičara je na rankingu na 800m!!! A Amel je DRUGI NA SVIJETU!!! I sa 1:42:51 11. najbolji SVIH VREMENA!!! Drugi najbolji rezultat evrope SVIH VREMENA!! Sad ponovo uporedi to sve sa Damirovih top25 jednom, i jedva u top 100 poslije toga

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 okt 2019, 23:07

ne ulazim u vašu polemiku ali ako daješ neke podatke onda ih nemoj izvrtati, amel je četvrti u evropi svih vremena, ne drugi :wave:

inače ni za ovo da je 11-ti svih vremena nisam siguran jeli tačno, neka branimir provjeri, ja nemam te liste

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 03 okt 2019, 23:40

jestamaji je napisao/la:ne ulazim u vašu polemiku ali ako daješ neke podatke onda ih nemoj izvrtati, amel je četvrti u evropi svih vremena, ne drugi :wave:

inače ni za ovo da je 11-ti svih vremena nisam siguran jeli tačno, neka branimir provjeri, ja nemam te liste
Evo malo podataka :D
Tukina utrka iz Monaca iz 2015. dijeli 37 mjesto najbrži utka zabilježeni na 800m,od europljana od njega su brži samo Coe,
danski- kenijac Kipketer i sjajni rus Borzakovski.Gledajući samo po jednu utrku od svakog atletičara Tuka je na 13.mjesto
vječne ljestvice što je apsolutno sjajno.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 03 okt 2019, 23:58

firefirefirely je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
Reci mi da se šališ?????

Pa samo ove godine, 3895 atletičara je na rankingu na 800m!!! A Amel je DRUGI NA SVIJETU!!! I sa 1:42:51 11. najbolji SVIH VREMENA!!! Drugi najbolji rezultat evrope SVIH VREMENA!! Sad ponovo uporedi to sve sa Damirovih top25 jednom, i jedva u top 100 poslije toga
Nije jednako atraktivno kao tenis i to ti je to. Imali smo mi nekada i sampione u dzudu i tim sranjima pa jel mozda Larisa Ceric najbolja svih vremena? Ili Fazlijino 6 mj sa olimpijade. Mnogo kompleksniji sport je tenis od atletike tako da def Dzumhur prije tuke. Ali neka ih obojice.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 okt 2019, 13:34

Kakav dzumhur prije tuke jestel ozbiljni?Jest tenis popularniji od atleltike al nije fudbal jbt pa da se toliko razlika u kvalitetu zanemari
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 okt 2019, 14:25

Damir 27 god. , Tuka 28 god.
Damir u izuzetno skupom sportu 21-22 god , od svoje 6 god . Sjajni nam Tuka u "jeftinom" sportu 12 god. Dakle Damir mladji i 10 god. vise u svom prije bih nazvao poslu nego sportu . Tenis je pakao od sporta , jer su velike pare u igri . Damir je zasluzio paznju u januaru 2014 i AO . Harmonika . Kako smo svi vristali kad mu Cilic predade u 5 setu . Oba sa ponosom govore da su Bosanci i HERCEGOVCI . Puno vise i puno duze smo gledali Damira na ES ili SK od Amela , naravno razliciti sportovi . Zaboravljamo mi radosti koje nam je Damir priredjivao . Tri sugave Titule ATP250 . Godinu dana u TOP 30(+1/-7)
Samo od nagrada zaradio 4mil$ . Malo li je ? Momak se zasitio(s razlogom) . 5 god u TOP 100 . Neko je ovdje postavljao sliku zuljeva na njegovim rukama . Hej od 6 god , pa tako 22 g. ,pa dozlagrdilo bi i ogadilo se svakom . Uz sve to fizicke predispozicije ga ubijale . Dobro nije ni vanserijski talenat ala Nole . Ko je od nas pratio tenis dok se Damir nije pojavio na AO . Nesto malo one djevojke iz Tuzle i Amer , respekt i njima. Vjerovatnoca da se iz BiH pojavi momak u TOP25 je ravna 0 . Damir je to uspjeo . E sad se pojavimo mi i hocemo jos i jos i para i bodova i rankiga . E ne moze vise tijelo , valjalo je svaki dan trenirati 6 sati , stigle povrede .Momak 25 god.,pun ko brod za beogradske uslove , tu splavovi , tu i djevojke (zovite ih starlete , ja necu). Lijepi su splavovi , autor ovog posta se sam uvjerio , pjevao Zdravkovic .
Kad bi pitali momke u BiH koji bi zivot zivjeli min. 70% bi se opredjelilo za Damirov(ali bez znoja , kurko) . Kad bi pitali roditelje u BiH kakvog biste sina ili zeta voljeli min.70% bi reklo kao Amela . Razlicit pristup zivotu imaju dvije LEGENDE BH SPORTA . Sumnjam da ce se u narednih 10 god. pojaviti teniser koji ce se pribliziti rezultatima Damira(nikad ne reci nikad) , tesko ali je veca vjerovatnoca da se desi Amel u atletici . Neko s pravom spomenu Larisu Ceric . Diskriminacija dama , svojstvena bh narodu. Mjesate kruske i jabuke . Oba su ponos drzave i zlatni momci bh sporta. Patriote i nose BiH u srcu . Nek su nam sretni.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 04 okt 2019, 14:29

Nije mu Čilić predao nego Dodig.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 okt 2019, 14:41

Galion je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:Aziz Kijametovic prosao kvale . idemo do Titule :rol: , malo macku teleca glava . :njanjanja:
Dobro je počeo, u prvom kolu pobijedio 8. nositelja.
Nazalost izgubi , vjerovatno odlucio prvi set TB . Nego kako komentarises Nermana 12 pobjeda uzastopice . Zadnjih 7 meceva samo 1(jedan) set izgubio . Jesi li Ti ili onaj moj jaran bisi @HeraklitMracni pisali o njegovim poteskocama sa pasosem . Steta sto igra samo zemlju , sa ovim novim rankingom(384) bi mogao na Chall. Bojim se da ga danas umor ne stigne .

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 okt 2019, 14:45

Rokoko87 je napisao/la:Nije mu Čilić predao nego Dodig.
Pardon da . Nije se sportski radovati predaji nekog tenisera , ali je bilo ludilo . Trebalo nam je to tad , kao i ova srebrena medalja Tuke (ne poredim , samo usplahiren sam bio oba puta). :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.