Pa mislim da u Benettonu nije imao toliko pole positions-a u odnosu na Damon Hilla/Sennu (kojeg necemo uzeti u obzir) u Williamsu. Uzmi u obzir da je prije njega Williams dominirao sa Prostom (sezona 1993). Njegovih kolega nije bilo ni na mapi u tom Benettonu, znao je on i sranja pravit kad mu je maltene titula oduzeta-opravdano, ali generalno takmicio se sa mutantima i bio u vrhu, sa legendama sporta, gdje se borba vodila do zadnjih utrka. Mislim da je Alonso jedini to uspio nekako u Ferrariju gdje je sa losijim bolidom parirao Red Bullu, cisto na vozacki kvalitet. Dns likovi pobjedjuju samo ako imaju dominantniji bolid, a umjetnost je imati pola sekunde sporiji bolid i kroz trku svoj pace uspotaviti. Verstappen bi mogao biti to, po meni mozda agresivniji i kroz godine ce se pokazati bolji vozac od Hamiltona-moje misljenje bar.darker10 je napisao/la:kad je to j3beni benetton bio slabiji bolid dok je sumaher bio u njemutiffoso je napisao/la:Ovaj sport je cisto natjecanje inzenjera (mozda 85% je do njih). Vozaci su svi tu negdje, neki ce dati manje gasa u krivini, neki vise u dasnje vrijeme, ali njihov uticaj nije ni blizu kao devedesetih i osamdesetih. Evo sad je ferrari dominantniji bolid i hamilton odmah skoro po pola sekunde zaostaje, a ko biva najbolji vozac na gridu. Vettel, Hamilton, Alonso, Button svi su oni u 5 deka i tjt. Jedino je schumacher uspio u Benettonu dokazati klasu i sa slabijim bolidom osvojiti za nesto, pa donekle u Alonso-vjerovatno zadnji vozac kojeg priznajem.
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Nemam ti ja sta pricat za Benneton tih godina.Dovoljno je da malo potrazis na internetu koje su sve kontraverze pratile taj tim tih sezona.
Williams je u periodu od 1992. do 1997. bio nešto kao Red Bull od 2010. - 2013. Schumacher je tad zahvaljujući tome što Williams nije imao dominantnog vozaca, plus na svoj talenat, te uz pouzdanost bolida i Briatoreovu genijalnost, uspio osvojiti te 2 titule. Tek kad je prešao u tada nekonkurentni Ferrari, Williams je uspio sa smiješnim Hillom i Vilnevom osvojiti posljednje dvije titule. Da je Senna ostao živ, imao bi Williams 6 vezanih titula bez problema.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nisam upratio, na kojim gumama starta Hamilton? Vidim da je vozio i na medium i na soft u Q2, ne piše na kojim je postavio vrijeme.
Donnie Darko je napisao/la:Nisam upratio, na kojim gumama starta Hamilton? Vidim da je vozio i na medium i na soft u Q2, ne piše na kojim je postavio vrijeme.
Starta na medium
- Donnie Darko
- Kontakt:
Uh znači bit će taktičko nadmudrivanje opet, nema šanse da ga Vettel ne uzme lagano na startu, pogotovo ovdje gdje imaš 5 kilometara do prvog zavoja.Chstal je napisao/la:Donnie Darko je napisao/la:Nisam upratio, na kojim gumama starta Hamilton? Vidim da je vozio i na medium i na soft u Q2, ne piše na kojim je postavio vrijeme.
Starta na medium
Nek smo dočekali da jednom i Ferrari poslije ove ljetne pauze napravi najveći pomak u razvoju bolida.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Bez DRS-a nema sanse, mislim tek poslije 2 kruga ima sanse za preticanje sa DRS-om.Donnie Darko je napisao/la:Uh znači bit će taktičko nadmudrivanje opet, nema šanse da ga Vettel ne uzme lagano na startu, pogotovo ovdje gdje imaš 5 kilometara do prvog zavoja.Chstal je napisao/la:Donnie Darko je napisao/la:Nisam upratio, na kojim gumama starta Hamilton? Vidim da je vozio i na medium i na soft u Q2, ne piše na kojim je postavio vrijeme.
Starta na medium
Williams je bio dominantan tokom '92. i '93. sto se jasno moze i vidjet mislim.Tokom '94. i '95. Benneton je najvise trijumfovao zahvaljujuci genijalnosti (ali u prevarama) gospodina Flavia Briatorea i na kraju krajeva blagom supakluku Michaela Schumachera.jose je napisao/la:Williams je u periodu od 1992. do 1997. bio nešto kao Red Bull od 2010. - 2013. Schumacher je tad zahvaljujući tome što Williams nije imao dominantnog vozaca, plus na svoj talenat, te uz pouzdanost bolida i Briatoreovu genijalnost, uspio osvojiti te 2 titule. Tek kad je prešao u tada nekonkurentni Ferrari, Williams je uspio sa smiješnim Hillom i Vilnevom osvojiti posljednje dvije titule. Da je Senna ostao živ, imao bi Williams 6 vezanih titula bez problema.
Michael jest bio veliki vozac,al je bio supak prve klase sto se tice same voznje.Uzmi incident njega i Hilla u Adelaideu 1994. kad je Schumacher izletio sa staze (sto bi znacilo titulu za Hilla),on se fino vrati na stazu,pokupi Damona,izbaci obojicu iz utrke i on zadovoljan

Williams ti je tokom 80-90 tih bio tim = varalice. Sve odluke su oni donosili jer su imali svoje ljude na celu FIE. Tokom 90 tih godina varali su sa tezinom bolida pa su onda od 91-96 imali prednost CVT koji je davao 1 sekundu po krugu. Nakon sto su vidjeli da nema sale sa Bennetonom, suspendovali su Schumachera 4 utrke kako bi Hill postao prvak. Naravno to im nije uspjelo.darker10 je napisao/la:Williams je bio dominantan tokom '92. i '93. sto se jasno moze i vidjet mislim.Tokom '94. i '95. Benneton je najvise trijumfovao zahvaljujuci genijalnosti (ali u prevarama) gospodina Flavia Briatorea i na kraju krajeva blagom supakluku Michaela Schumachera.jose je napisao/la:Williams je u periodu od 1992. do 1997. bio nešto kao Red Bull od 2010. - 2013. Schumacher je tad zahvaljujući tome što Williams nije imao dominantnog vozaca, plus na svoj talenat, te uz pouzdanost bolida i Briatoreovu genijalnost, uspio osvojiti te 2 titule. Tek kad je prešao u tada nekonkurentni Ferrari, Williams je uspio sa smiješnim Hillom i Vilnevom osvojiti posljednje dvije titule. Da je Senna ostao živ, imao bi Williams 6 vezanih titula bez problema.
Michael jest bio veliki vozac,al je bio supak prve klase sto se tice same voznje.Uzmi incident njega i Hilla u Adelaideu 1994. kad je Schumacher izletio sa staze (sto bi znacilo titulu za Hilla),on se fino vrati na stazu,pokupi Damona,izbaci obojicu iz utrke i on zadovoljanIsto tako u Jerezu '97. je probao izbacit Vilenueva,al je tad on izvukao deblji kraj
Da ne napominjem ovo sto se desavalo ranih 2000ih kad prakticno nije imao nikakvog takmaca za titulu,a njemu se jadni Rubens Barichello i dalje morao sklanjat.
Ta 94 godina, Benetton varao sa trakcijama, Williams imao CVT i Meklaren imao ilegalne kompjuterske podrske, Ferrari takodjer nesto oko kompjuterske podrske. Pogadjaj, svi kaznjeni osim Williams-a.
Tako nesto ti je mozda i bilo do '94. jer su se Mansell i Prost prosetali do titule.Pocetkom' 94. je Williams imao ozbiljnih problema sto je bilo rezultat zabrane tih stvari koje spominjes. Poenta je i kontraverza je i dan danas tim Bennetona u te dvije godine.
Charles Leclerc će srušiti Hamiltonov san o znaku jednakosti sa titulama Šumija dogodine. Momci iz Maranella, dajte mu bolid i dobit ćete titulu nakon 13 godina. Danas Pavle sa SK reče da je Leclerc najveći pobjednik ove sezone, u to nema nikakve sumnje. Iskustva je nakupio dovoljno da 2020. dočeka kao contender za titulu. Računajte bodove od Austrije do sada i sve će biti jasno.
Sutra po hat trick.
Sutra po hat trick.

"We need to suffer. And we need to fight."
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ovako Seb vozi kad svi sumnjaju u njega,hajmo babuka
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Kakav Seb bre....ne troLaj nas 

Ahahah Vettel i Abu Dhabi 2012.Samo on moze dobit prvenstvo za 3 boda protiv covjeka koji zadnjih haman 10 utrka te sezone nije imao bolid ni za jednu pol poziciju ili pobjedu, jer su i Mclareni haman bili jaci 

- BosniaBoston
- Kontakt:
Top 5 najuspjesniji vozac ikad.Facts
#Punoljetstvo
Pa to je nesto drugo. Brojke mu niko ne moze osporit, al tu smo mi gospoda koji smo sagledali kompletnu situacijuBosniaBoston je napisao/la:Top 5 najuspjesniji vozac ikad.Facts

Vettel je srednja zalost od vozaca, samo je imao srece u zivotu i to je sve.
Ricciardo dosao u Red Bull poderao ga, dosao Leclerc u Ferrari - isti slucaj.
Pa dobro ne bih bas rekao da je srednja zalost, al su 4 titule za njega previse, isto kao sto je za Sumija puno onih 7 ali eto. Meni je zao sto je Kimija pucala kurcobolja tokom ovog njegovog drugog stinta u Ferrariju, bilo bi interesantno vidit borbu njega i VettelaexampLe. je napisao/la:Vettel je srednja zalost od vozaca, samo je imao srece u zivotu i to je sve.

Pa da, po meni je zasluzio mozda da uzme jednu k'o Button i to je to.darker10 je napisao/la:Pa dobro ne bih bas rekao da je srednja zalost, al su 4 titule za njega previse, isto kao sto je za Sumija puno onih 7 ali eto. Meni je zao sto je Kimija pucala kurcobolja tokom ovog njegovog drugog stinta u Ferrariju, bilo bi interesantno vidit borbu njega i VettelaexampLe. je napisao/la:Vettel je srednja zalost od vozaca, samo je imao srece u zivotu i to je sve.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.