Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Denchi
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 17:42

harden je napisao/la:
Denchi je napisao/la:bolji od iPhone 11
'
da ako nemas pojma od mobitela i samo gledas broj megapixela i koliko rama ima
Telefonima treba u dushu gledat a ne specse :rol: :urnebes:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2019, 17:49

Denchi je napisao/la:Iphone 11 je 1600km
Ovaj je manje od 300km

Tu su negdje po hardware
Nema razloga da apple naplacuje 5 puta vise

Ovaj ima vecu bateriju, bolje kamere(1 vise), veci ekran, vise i rama i roma....

Ali nema jabukicu :plac:
Pazi sad ovamo,

ovom Kubexu da jos pet kamera dodas nece imati bolju kameru od Iphonea 11 JER nije sve u broju kamera i mexapixelima, ima nesto i u senzoru i softverskoj optimizaciji,
da mu dodas jos 15 procesora i 16GB DDR8 RAMa nece biti ni brzi niti ce raditi upola fluidno ko Iphone 11 jer sav taj hardver treba i optimizovati, ispeglati da radi fino, uzmi Iphone 7 koji je, po tvom, duplo slabiji od tog Cubeta a radit ce duplo bolje ja ti garantujem,
to sto ima vecu bateriju ti ne garantira vise SOTa,
i tako dalje...

Postoje razlozi zasto to kosta koliko kosta ( i ja mislim da je previse, al ima razlog zasto je toliko ) a to nije yebena jabukica, treba malo istraziti prije nego lupis neke tako stvari... Pogledaj koji test Iphonea, gledaj kakvo je iskustvo surfanja na tom mobitelu, na skoro svakom testu kazu da je brzi od S10+ koji je isto yebeno brz al je Iphone next level tu.

Ono najbitnije, taj Iphone ce za 10 godina vise vrijediti nego taj Cubet kako vec i tada ce raditi bolje nego ovaj kad ga novog uzmes.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2019, 17:57

Kvalitet izrade necu ni spominjati, ima tona razloga zasto je jedan od tih uređaja PREMIUM a drugi LOW END.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 18:01

Ti govoris o softwareu, tj optimiziranju istog na 2-3 modela telefona, sami su priznali da usporavaju starije modele da bi prodali nove....android os radi na hiljade modela mobitela raznih specsa....zato ti je iOS bolji jer je ustiman da radi na 4-5 uredjaja plafon....i opet ima katastrofalnih propusta tipa na 4s kad wifi nije radio, i na 5ici kad nije imao signala ako ga drzis za one linije(koje su antena).....

Zato sam i rekao hardwerski, bateriju ima vecu od najjaceg iphona 11, ram takodje, za 128gb iphone placas jos vise, iphone ima 2x 12 megapixela kamerice a ova ima jacu prednju(13mpx) a zadnje ima 3(20mpx+16mpx+8mpx) i te su bolje od najskuplje pro 11ke.....software mozes i kupiti posebice npr. Za kamere da budu fotke u pro-rangu....ali si smijesan ako mislis da neki ai softwareski moze izvuci hardwareski nedostatak...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 18:07

harden je napisao/la:Kvalitet izrade necu ni spominjati, ima tona razloga zasto je jedan od tih uređaja PREMIUM a drugi LOW END.
Da
Kvalitet izrade :rol:
Bas to opisuje iphone, jesi gledo ijedan breaktest?
3m vodootporan
Hahahahahahahahaahahahah
Cim ga uzmes ides po maskicu i foliju....
Nema bas ono premium a tek baterije sto su im premium i ekrani.....hajajahahahah nikad se ne kvare.....

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2019, 18:08

Drug haj ti prvo nauci da nije sve u megapixelima pa cemo onda dalje. Ne cini kameru samo broj mexapixela.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 sep 2019, 18:18

Ne volim vala ni ja iPhone, al' ga ovaj fakat pretjera :mrgreen:

Sta kaze, iPhone ima 12 kameru, a ovaj 13 mpx :urnebes:

madafaka Cubot :lol:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2019, 18:21

mandraX je napisao/la:Ne volim vala ni ja iPhone, al' ga ovaj fakat pretjera :mrgreen:

Sto je najgore ni ja nisam neki fan Iphonea :mrgreen: samo mi dopizdilo citati svu pljuvacinu po Appleu zadnjih dana od ljudi kojima je najbitnije jel mobitel ima 4 ili 6GB RAMa i 20 ili 10mpx. Da ga je makar uporedio sa uređajem istog ranga a ne ovim smecem, presutio bih. :mrgreen:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 18:28

harden je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Ne volim vala ni ja iPhone, al' ga ovaj fakat pretjera :mrgreen:

Sto je najgore ni ja nisam neki fan Iphonea :mrgreen: samo mi dopizdilo citati svu pljuvacinu po Appleu zadnjih dana od ljudi kojima je najbitnije jel mobitel ima 4 ili 6GB RAMa i 20 ili 10mpx. Da ga je makar uporedio sa uređajem istog ranga a ne ovim smecem, presutio bih. :mrgreen:
Jedino smece ovde je apple ako ga no name kinez stize....zamisli da puste kineske verzije na globalno trziste....ugasili bi sve...

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 28 sep 2019, 18:28

Denchi ne prosipaj se ziv bio.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2019, 18:29

Jest jest tako je drug :lol:

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 28 sep 2019, 18:35

Ja bezveze rasprave, nek kupuje ko šta hoće i ko može koliko novca izdvojiti. Nisam imao nikad Iphone, nit' će me neko ubijediti da košta toliko novca, plus bezobrazluk oko dodatne opreme. Sve je to subjektivno.

Dosad koristio Nokiu, sad na Samsungu, sljedeći će biti Xiaomi 99%.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 18:40

harden je napisao/la:Drug haj ti prvo nauci da nije sve u megapixelima pa cemo onda dalje. Ne cini kameru samo broj mexapixela.
Kralju moj jel to iCamera ili iPhone???
Jel mislis da neko stavlja profi lece u iPhone?
Cije su kamere u iPhonu? Ekrani samsungovi, senzori isto, cije su ove karine od premalih baterija? Bas su im premium za ekrancinu i snagu iphona 11+ pro stavili 3200mAh....hahahahhaah

Buraz da ta firma ne pravi godinama sprdacinu od svojih musterija i kvalitetom svojih proizvoda...zamalo bi i povjerovo.....software ih drzi kako sam ti rekao jer ga vrte na 3-4 varijanta aparata....nista drugo specijalno nisu...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2019, 18:41

Slobodno kupi taj Cubot i misli da je bolji od Iphonea, ne vidim da ti iko brani :)

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 28 sep 2019, 18:48

Don't feed the troll.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 18:51

harden je napisao/la:Slobodno kupi taj Cubot i misli da je bolji od Iphonea, ne vidim da ti iko brani :)
I ti isto kupi iphone i masku i foliju za ekran i brzi punjac(jer samo obicni dobijes u kutiji), i slusalice bluetooth od 300-400, i uzivaj u premiumu tih cifri :tralala: :urnebes: :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2019, 19:00

exampLe. je napisao/la:Don't feed the troll.
Nije trol sto je najgore al eto.

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 28 sep 2019, 19:05

harden je napisao/la:
exampLe. je napisao/la:Don't feed the troll.
Nije trol sto je najgore al eto.
Ako nije troll onda je klasicni neupuceni SDA bosnjo. :D

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 19:12

Godinama stavljaju male jeftine baterije, i nakon sto ih konkurenti nadmasuju na tom polju, godinama stavljaju ekrane bez gorilla glassa i nakon sto ih konkurenti stavljaju, godinama im je kuciste **** i lomljivo i nakon sto konkurenti stavljaju robusnije, godinama mjenjaju konektor napajanja kako bi kontrolisali prodaju accessoriesa tj. I na tom uzimali repa, to nije premium, to je pljacka levata sekte zvana apple....a njihove akcije govore vise od rijeci, sa novim ios-om i razlike izmedju novih aparata i starih aparata su minimalne, pa su se dosjetili usporavat stare modele kako bi prevarili musterije da im treba novi telefon....
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 28 sep 2019, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 28 sep 2019, 19:18

Pogledaj Galaxy S4/S5 i Iphone 4/Iphone 5 sto se te tvoje provale oko kucista tice.

Baterija im veca ne treba jer je softwareska optimizacija perfektna i iako je baterija manja nista krace ne traje od puno vecih koji su na Android uredjajima.

Konektor napajanja nije promijenjen godinama, tacnije od Iphonea 4s.

Aj' suti ziv bio.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Grk1234, JackW, jasmin10, leo1946, Semrush [Bot], TheTruth34 i 23 gosta.