FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- mohikanac12
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
U sezoni 2019/20 FK Željezničar je kao domacina na stadionu Grbavica posmatralo - 36.327 u sest (6) odigranih utakmica, ili u prosjeku 6054,5 gledalaca po susretu.
Izvor viewtopic.php?t=14326
Kapacitet nase Grbavice je 13.449 mjesta i maximalni broj gledalaca u sest utakmica bi bio 80.694, sto je za 44.367 vise od dosadasnjeg broja navijaca koji su posmatrali utakmice na nasoj ljepotici. Otrpilike, Grbavica je ispunjena nekih 45% ili drugacije receno Grbavica je prazna 55%.
Borac 6.000 - 44,6 %
Zrinjski 7.170 - 53,3 %
Sloboda 5.771 - 42,2 %
Sarajevo 11.000 - 81,7 %
Radnik 3.623 - 26,9 %
Zvijezda 2.763 - 20,5 %
Ako uzmemo u obzir atraktivnost ekipa koje je Željo ugostio, vidjecemo da su tu dva najatraktivnija protivnika, tri sa izuzetno solidnim ugledom, te jedan "ispod" renomea "atraktivan". Ukupno gledano vise jesu nego sto nisu magnet za publiku. Jos jedna bitna stavka jesu vremenske prilike za koje mozemo reci da su nam isle na ruku skoro stoprocentno. U narednih jedanaest kola Željo ce ugostiti Mladost, Čelik, Široki, Velež i Tz City, koji ukupno gledano nisu na nivou atraktivnost iz prvih sest kola na domacem terenu.
Znaci ako zanemarimo sve ostalo i probamo nekom formulom otprilike izracunati kakva ce posjeta biti na iducih pet domacih, dobijamo sljedece brojeve.
Po prosjeku 6054,5x5 = 30.272,5
Međutim, vec sam naveo dva bitna faktora, vrijeme i atraktivnost protivnika, a jos bi dodao recimo dobre rezultate, najefikasniji napad prvenstva, dijasporu te dodatno neke sitne faktore, koji u konacnici svaki na svoj nacin uticu na ukupni broj gledalaca. Posmatrajuci situaciju kroz tu prizmu, iako je nemoguce dobiti neku egzaktnu formulu, ukupan broj gledalaca bi trebao biti osjetno manji od prosjecnog. Ako bi racunali uzimajici samo zadnje dvije utakmice kao primjer, a realno to i nije tako daleko kada pogledamo sve faktore koji vecinom uticu negativno na ukupan zbir, onda je stanje sljedece.
Zadnje dvije plus "otezavajuci faktori".
15.965 ili u prosjeku 3.193
U poređenju sa kapacitetom to je zabrinjavajucih 23,7 %. Ugrubo, tek svaka cetvrta stolica ce se koristiti. Naravno, ovi brojevi nisu konacni i tu ce biti odstupanja, nadamo se u pozitivnom pravcu.
--------------------------------------------------------------------------------------
Sada, da pogledamo kakve rezultate biljezi nas Željo.
1. FK Željezničar 10 6 4 0 15 22
U dosadasnjih deset utakmica Željo je od mogucih 30 bodova osvojio 22, ili 2,2 po meču. U prosjeku to je otprilike 73,3 %. Željo ima i najefikasniju ekipu prvenstva sa ukupno 23 gola, 2,3 po utakmici i drugu odbranu lige sa 8 primljenih golova ili 0,8 po utakmici. Znaci u prosjeku Željo daje 1,5 golova vise nego njegovi protivnici.
22 boda. 2,2 prosjek po utakmici. 73,3 %
23 data gola. 2,3 prosjek.
8 primljenih golova. 0,8 prosjek.
--------------------------------------------------------------------------------------
Zakljucak.
FK Željeznicar ima relativno skromnu posjetu na domacim utakmicama. I pored gradskog derbija te duela protiv Zrinjskog, kapacitet stadiona je iskoristen ispod 50%, sa primjetnim padom posjete i realnim tendecijama da prosjecnih 45% bude skoro prepolovljeno. Ako bi trenutni prosjek posjete uporedili sa prosjekom osvojenih bodova to je 28% nize, sto donosi niz pitanja.
Je li posjeta zadovoljavajuca u odnosu na:
_Kapacitete?
_Rezultate?
_Atraktivnost utakmica?
_Vremenske prilike?
_Desavanja u i oko kluba?
_Marketinške aktivnosti?
_Cijenu ulaznica?
_Kvalitetu igre?
Zadnji ali po meni najznacajniji upitnik:
_Je li nas Željo zasluzio "samo" 45% ili mozemo, trebamo, moramo vise?
P.S. Zamolio bih da iznesete svoja razmisljanja, date konkretne prijedloge, uputite zdrave kritike, na argumentovan i pismen nacin, kako bi sto realnije saledali uzroke i posljedice, pokusali naci rjesenje i unaprijedili ovaj za mene licno najbitniji segment kluba.
Hvala na citanju i razumijevanju.
Mi smo Željini Željo je naš!
Izvor viewtopic.php?t=14326
Kapacitet nase Grbavice je 13.449 mjesta i maximalni broj gledalaca u sest utakmica bi bio 80.694, sto je za 44.367 vise od dosadasnjeg broja navijaca koji su posmatrali utakmice na nasoj ljepotici. Otrpilike, Grbavica je ispunjena nekih 45% ili drugacije receno Grbavica je prazna 55%.
Borac 6.000 - 44,6 %
Zrinjski 7.170 - 53,3 %
Sloboda 5.771 - 42,2 %
Sarajevo 11.000 - 81,7 %
Radnik 3.623 - 26,9 %
Zvijezda 2.763 - 20,5 %
Ako uzmemo u obzir atraktivnost ekipa koje je Željo ugostio, vidjecemo da su tu dva najatraktivnija protivnika, tri sa izuzetno solidnim ugledom, te jedan "ispod" renomea "atraktivan". Ukupno gledano vise jesu nego sto nisu magnet za publiku. Jos jedna bitna stavka jesu vremenske prilike za koje mozemo reci da su nam isle na ruku skoro stoprocentno. U narednih jedanaest kola Željo ce ugostiti Mladost, Čelik, Široki, Velež i Tz City, koji ukupno gledano nisu na nivou atraktivnost iz prvih sest kola na domacem terenu.
Znaci ako zanemarimo sve ostalo i probamo nekom formulom otprilike izracunati kakva ce posjeta biti na iducih pet domacih, dobijamo sljedece brojeve.
Po prosjeku 6054,5x5 = 30.272,5
Međutim, vec sam naveo dva bitna faktora, vrijeme i atraktivnost protivnika, a jos bi dodao recimo dobre rezultate, najefikasniji napad prvenstva, dijasporu te dodatno neke sitne faktore, koji u konacnici svaki na svoj nacin uticu na ukupni broj gledalaca. Posmatrajuci situaciju kroz tu prizmu, iako je nemoguce dobiti neku egzaktnu formulu, ukupan broj gledalaca bi trebao biti osjetno manji od prosjecnog. Ako bi racunali uzimajici samo zadnje dvije utakmice kao primjer, a realno to i nije tako daleko kada pogledamo sve faktore koji vecinom uticu negativno na ukupan zbir, onda je stanje sljedece.
Zadnje dvije plus "otezavajuci faktori".
15.965 ili u prosjeku 3.193
U poređenju sa kapacitetom to je zabrinjavajucih 23,7 %. Ugrubo, tek svaka cetvrta stolica ce se koristiti. Naravno, ovi brojevi nisu konacni i tu ce biti odstupanja, nadamo se u pozitivnom pravcu.
Sada, da pogledamo kakve rezultate biljezi nas Željo.
1. FK Željezničar 10 6 4 0 15 22
U dosadasnjih deset utakmica Željo je od mogucih 30 bodova osvojio 22, ili 2,2 po meču. U prosjeku to je otprilike 73,3 %. Željo ima i najefikasniju ekipu prvenstva sa ukupno 23 gola, 2,3 po utakmici i drugu odbranu lige sa 8 primljenih golova ili 0,8 po utakmici. Znaci u prosjeku Željo daje 1,5 golova vise nego njegovi protivnici.
22 boda. 2,2 prosjek po utakmici. 73,3 %
23 data gola. 2,3 prosjek.
8 primljenih golova. 0,8 prosjek.
Zakljucak.
FK Željeznicar ima relativno skromnu posjetu na domacim utakmicama. I pored gradskog derbija te duela protiv Zrinjskog, kapacitet stadiona je iskoristen ispod 50%, sa primjetnim padom posjete i realnim tendecijama da prosjecnih 45% bude skoro prepolovljeno. Ako bi trenutni prosjek posjete uporedili sa prosjekom osvojenih bodova to je 28% nize, sto donosi niz pitanja.
_Kapacitete?
_Rezultate?
_Atraktivnost utakmica?
_Vremenske prilike?
_Marketinške aktivnosti?
_Cijenu ulaznica?
_Kvalitetu igre?
Zadnji ali po meni najznacajniji upitnik:
_Je li nas Željo zasluzio "samo" 45% ili mozemo, trebamo, moramo vise?
P.S. Zamolio bih da iznesete svoja razmisljanja, date konkretne prijedloge, uputite zdrave kritike, na argumentovan i pismen nacin, kako bi sto realnije saledali uzroke i posljedice, pokusali naci rjesenje i unaprijedili ovaj za mene licno najbitniji segment kluba.
Hvala na citanju i razumijevanju.
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
@mohikanac
Ja sam totalno razocaran publikom i nasim mentalnim sklopom. Je li losa partija protiv Veleza razlog da na stadion dodje 5.000 na dvije domace? Ako je to, onda **** ti nas.
Drugo, ja sve svoje obaveze podredim utakmici. Nema Boga da ja idem na planinarenje sa zenom ako je tekma u subotu u 4. To je do svakoga, ponaosob.
Jednostavno, to je nasa navijacka kultura. Raja dolazi samo kada je neki hype u gradu, derbi, finale necega ili borba za titulu. Mene boli samo sto naprimjer zbog derbi navijaca, nekada covjek koji ide svaku domacu tekmu ne moze da dodje do karte.
Evo i zvanicna je hajcala raju pa opet truba. Mozda je jos ostalo da se pokusa sa smanjenjem cijena karata. Ja i nisam za to, imamo neki standard, imas dobre igrace u ekipi i najboljeg trenera - pa ne mozes jarane gledati Stilu za 3 marke. Ne ide.
Ja sam totalno razocaran publikom i nasim mentalnim sklopom. Je li losa partija protiv Veleza razlog da na stadion dodje 5.000 na dvije domace? Ako je to, onda **** ti nas.
Drugo, ja sve svoje obaveze podredim utakmici. Nema Boga da ja idem na planinarenje sa zenom ako je tekma u subotu u 4. To je do svakoga, ponaosob.
Jednostavno, to je nasa navijacka kultura. Raja dolazi samo kada je neki hype u gradu, derbi, finale necega ili borba za titulu. Mene boli samo sto naprimjer zbog derbi navijaca, nekada covjek koji ide svaku domacu tekmu ne moze da dodje do karte.
Evo i zvanicna je hajcala raju pa opet truba. Mozda je jos ostalo da se pokusa sa smanjenjem cijena karata. Ja i nisam za to, imamo neki standard, imas dobre igrace u ekipi i najboljeg trenera - pa ne mozes jarane gledati Stilu za 3 marke. Ne ide.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
- mohikanac12
- Kontakt:
Ako se slazemo da imamo "problem" ili da budem politicki korektniji da mozemo i trebamo bolje, smatram da prvo moramo pronaci uzroke a nakon toga se potruditi ponuditi najbolja rjesenja.
Ja sam stava da je "krivica" za ovako "skromnu" posjetu pola/pola. Sa jedne strane je klub koji ocigledno ne cini dovoljno i dosta "stidljivo" se oglasava, animira, poziva navijace da mu pomognu, izricito se ogranicavajuci na objave putem drustvenih mreza. Dosta popularan ali izuzetno nemastovit, obican, rutinski, nerijetko dosadan i naporan nacin, sa evidentnom tendencijom pada popularnosti. Postignuti efekat je po mom misljenju ispod svakog nivoa. Takodje, nisam primjetio neku jasnu strategiju djelovanja, kratkoricne i dugorocne ciljeve sto je izuzetno neozbiljno za klub naseg renomea, da ne kazem dosta stetno. Kada bi morao ocjenjivati taj dio kluba, bez ikakvog ustrucavanja bi rekao mrsava dvojka.
Drug strana smo mi navijaci. Tu je situacija za nijansu bolja ako uzmemo u obzir kakve su se sve turbulencije desavale u proteklom periodu. Navijaci su dosta razocarani, sumnjicavi, nervozni, sto sigurno utice na odziv. Trenutno navijacko tijelo nema potrebne kapacitete da se izdigne sviješću i organizacijski, za sto je pored kako rekoh mrsavog marketinga, najveci krivac polarizacija zbog koje se gubi jako puno energije, nerijetko proizvodi negativna atmosfera umjesto pozitivnog naboja. Nerijetko pogresan i indolentan nacin ispoljavanja "ljubavi", vise imaginaran nego konkretan, cesto jako stetan. Ocjena tri.
Ubijedjen sam da Željo i Manijaci imaju kapacietete za velike stvari i moramo vjerovati da Mi to mozemo. Moramo imati cilj. Za pocetak po mom skromnom misljenju, cifra od 8.000 u prosjeku na narednih pet domacih utakmica, je itekako izvodljiva i realna. Za pocetak.
Ja sam stava da je "krivica" za ovako "skromnu" posjetu pola/pola. Sa jedne strane je klub koji ocigledno ne cini dovoljno i dosta "stidljivo" se oglasava, animira, poziva navijace da mu pomognu, izricito se ogranicavajuci na objave putem drustvenih mreza. Dosta popularan ali izuzetno nemastovit, obican, rutinski, nerijetko dosadan i naporan nacin, sa evidentnom tendencijom pada popularnosti. Postignuti efekat je po mom misljenju ispod svakog nivoa. Takodje, nisam primjetio neku jasnu strategiju djelovanja, kratkoricne i dugorocne ciljeve sto je izuzetno neozbiljno za klub naseg renomea, da ne kazem dosta stetno. Kada bi morao ocjenjivati taj dio kluba, bez ikakvog ustrucavanja bi rekao mrsava dvojka.
Drug strana smo mi navijaci. Tu je situacija za nijansu bolja ako uzmemo u obzir kakve su se sve turbulencije desavale u proteklom periodu. Navijaci su dosta razocarani, sumnjicavi, nervozni, sto sigurno utice na odziv. Trenutno navijacko tijelo nema potrebne kapacitete da se izdigne sviješću i organizacijski, za sto je pored kako rekoh mrsavog marketinga, najveci krivac polarizacija zbog koje se gubi jako puno energije, nerijetko proizvodi negativna atmosfera umjesto pozitivnog naboja. Nerijetko pogresan i indolentan nacin ispoljavanja "ljubavi", vise imaginaran nego konkretan, cesto jako stetan. Ocjena tri.
Ubijedjen sam da Željo i Manijaci imaju kapacietete za velike stvari i moramo vjerovati da Mi to mozemo. Moramo imati cilj. Za pocetak po mom skromnom misljenju, cifra od 8.000 u prosjeku na narednih pet domacih utakmica, je itekako izvodljiva i realna. Za pocetak.
Zadnja izmjena: mohikanac12, dana/u 26 sep 2019, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Daj nekog najlakseg u Kupu 
Jedino koga ne bih volio nikako je Zrinjski. Valjda necemo na njih nabasati. Moze i Siroki, ali na Grbavici.

Jedino koga ne bih volio nikako je Zrinjski. Valjda necemo na njih nabasati. Moze i Siroki, ali na Grbavici.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
"Ono što sam tražio od mojih igrača nisam dobio nego sam čitavo vrijeme gledao FK Željezničar. Ako Željo vodi 3:0, onda se igra opuštenije, ali igrači Želje su željeli još više, a moji se ponašaju kao da oni vode 3:0."

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
... i legenda kluba, amin.Goodman je napisao/la:Solidna utakmica protiv slabašne Zvijezde.
Osim Ramovića svi odigrali dobro.
Stanić definitivno naš najbolji bek.
Slazem se sa tobom u vezi naseg mentaliteta, sve je prece postalo. Ove zadnje dvije tekme zajebao je savez sa jugom i to se odma odrazilo na posjetu. Ja mislim da je 1000 ljudi preskocilo ove dvije tekme jer im je karta bila skupa. Nasa uprava u nekim segmentima ne obraca dovoljno paznju. Npr uprava je mogla postupiti na sljedeci nacin, ok odlucio je savez da nam zatvori jug na dvije tekme, a mi ce mo te dvije tekme na ostalim tribinama dati besplatan ulaz. Tim potezom bi odusevili navijace i pokazali savezu i ostatku drzave da su uz nas.kerimatomic1921 je napisao/la:@mohikanac
Kad skontas sad nakon ove dvije utakmice @Mamlaz je skroz u pravu. Nije trebalo besplatno, ali ako je vec Jug zatvoren stavi sjever 5 KM, a istok 8 ili 10 KM. Doslo bi vise ljudi vjerujte pogotovo protiv Zvijezde jer nije ni hladno i to. Jbg, nazalost, nekom je skupo 8 KM ako npr. idu otac, sin/kcerka ili porodica sta god. Vecina ljudi na Jug ide zato sto je 5 KM, a ne jer navija vatreno i to. Ne bismo propali da su takve cijene bile ove dvije tekme pa onda vrati na normalu sljedecu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
Pa jug kaznjava klub na svakoj skoro domaćoj utakmici. Odraslima na Grbavici je pun qrac nafuranih balavaca i zbog toga većina izbjegava stadion.Mamlaz je napisao/la:Slazem se sa tobom u vezi naseg mentaliteta, sve je prece postalo. Ove zadnje dvije tekme zajebao je savez sa jugom i to se odma odrazilo na posjetu. Ja mislim da je 1000 ljudi preskocilo ove dvije tekme jer im je karta bila skupa. Nasa uprava u nekim segmentima ne obraca dovoljno paznju. Npr uprava je mogla postupiti na sljedeci nacin, ok odlucio je savez da nam zatvori jug na dvije tekme, a mi ce mo te dvije tekme na ostalim tribinama dati besplatan ulaz. Tim potezom bi odusevili navijace i pokazali savezu i ostatku drzave da su uz nas.kerimatomic1921 je napisao/la:@mohikanac
Ma vjeruj mi prijatelju kakav bi gospodski potez bio besplatan ulaz, pa mi svaku tekmu idemo u vlastiti minus i to sa osmjehom jer volimo pomoci nasem voljenom klubu i Grbavici, isto tako koju god akciju su pokrenuli podrzali smo je u toj mjeri da je regionom odjeknulo, pa cak i samoinicijativno skupljali za odredjene stvari kao npr farbanje reflektora. Ne bi sigurno propali za ove dvije tekme da su nas pocastili besplatnim ulazom, nego bi ih zakivali u zvijezde. Uprava bi se zacementirala tim potezom.LjoZee je napisao/la:Kad skontas sad nakon ove dvije utakmice @Mamlaz je skroz u pravu. Nije trebalo besplatno, ali ako je vec Jug zatvoren stavi sjever 5 KM, a istok 8 ili 10 KM. Doslo bi vise ljudi vjerujte pogotovo protiv Zvijezde jer nije ni hladno i to. Jbg, nazalost, nekom je skupo 8 KM ako npr. idu otac, sin/kcerka ili porodica sta god. Vecina ljudi na Jug ide zato sto je 5 KM, a ne jer navija vatreno i to. Ne bismo propali da su takve cijene bile ove dvije tekme pa onda vrati na normalu sljedecu.
Fulio si ti temu ja ne mislim ovdje samo na jug, ja ovdje mislim na sve navijace, o kojima se pokusava naci nacin da se privuku na stadion. Druga stvar nemoj biti pitar pa da pljujes po vlastitim navijacimasamoposmatram je napisao/la:Pa jug kaznjava klub na svakoj skoro domaćoj utakmici. Odraslima na Grbavici je pun qrac nafuranih balavaca i zbog toga većina izbjegava stadion.Mamlaz je napisao/la:Slazem se sa tobom u vezi naseg mentaliteta, sve je prece postalo. Ove zadnje dvije tekme zajebao je savez sa jugom i to se odma odrazilo na posjetu. Ja mislim da je 1000 ljudi preskocilo ove dvije tekme jer im je karta bila skupa. Nasa uprava u nekim segmentima ne obraca dovoljno paznju. Npr uprava je mogla postupiti na sljedeci nacin, ok odlucio je savez da nam zatvori jug na dvije tekme, a mi ce mo te dvije tekme na ostalim tribinama dati besplatan ulaz. Tim potezom bi odusevili navijace i pokazali savezu i ostatku drzave da su uz nas.kerimatomic1921 je napisao/la:@mohikanac
@mohikacac
_Kapacitete?
Kapasiteti su zadovoljavajući, osim što trenutno nema nekog posebnog sektora gdje bi roditelji sa djecom, mirna raja, žene... bili sigurni od pojedinaca koji previše psuju, ispoljavaju agresivnost, nerijetko zapale baklju na tribini... Pored toga što je (barem na ovim mjestima za bolji pregled igre) uvijek je zapaljeno nekoliko cigareta, roditelji sa djecom to ne trpe. Njima je Željo ipak na drugom mjestu, i ako se Željo neće prilagoditi njima, oni Želji ne mogu se prilagođavati. I vjerovatno su se dovoljno prilagođavali oni jer to su ljudi koji su godinama živjeli za Želju.
Neko rijesenje ja vidim da ostavimo bilo koji sektor, ne mislim zvanično da je ograđen ili nesto tako, već onako mi izmedju sebe uz pomoć kluba da tim ljudima omogućimo ugođaj koji će ih ispostovati, pa da i oni sa punim pravom mogu reci ženama da vode dijete na utakmicu, ili naravno povesti i ženu. Na sektor gdje nisu poželjni mangupi, "fudbalski eksperti", itd.gdje je atmosfera prilagođena porodičnim ljudima i svima kojima ta atmosfera odgovara.
To bi po mom nekom razmišljanju trebalo biti slovo 'F' na sjeveru ili kad se natkrije istok slovo 'I' iki 'C'. Daleko od gostujucih navijača.
Rezultat ovoga bi bio da ljudi bi manje gledali na utakmicu kao na iživljavanje isfrustriranih pojedinaca, i divljanje ultras navijača, a više kao mjesto gdje svi dijelimo istu ljubav i interes prema našoj svetinji.
_Rezultate?
Ne tako davno,izgubili smo titule u zadnjim kolima, manje od godinu dana smo izgubili od iste ove ekipe, nanizali pet poraza. Ljudima to teško pada, mnogi od tad više nisu ni došli na utakmicu, čak ni na derbi. Nije to stvar da li neko prati klub ili samo prati kada je prvi. Ljudima teško pada nestabilnost, ne mogu sebi priuštiti toliko nerviranje, utiče im na život, jednostavno moraju početi ignorisati, i tako se distanciraju od Zelje.
Tako da bez obzira trenutne rezultate, još uvijek nas vise opece losa igra iz Mostara, nego sto nas obraduje sinoćnja pobjeda. Nažalost, ali još uvijek smo pod lošom atmosferom generalno, izgubili strpljenje, povjerenje i očekivanja.
_Atraktivnost utakmica?
Atraktivnot utakmica =atraktivnost Zelje, opet se nadovezujem na ovo iznad. Naravno da ne moze privući Zvijezda više publike od Zrinjskog, ali ako raja se vrati Želji biće još 2-3 hiljade u odnosu na sadašnje posjete protiv istih protivnika.
_Vremenske prilike?
Nadamo se da ce krov na istoku dati više mogućnosti, i da će vremenske prilike manje uticati na posjetu, nažalost sa lošim vremenom generalno opadne i kvalitet utakmica prije novog terena i Grbavici, a sada na ostalim terenima.
Nazalos na posjetu zbog vremenskih prilika ne možemo uticati, pogotovo sad kad svaku utakmicu imamo na Tvu. Ako neko neće da se mrzne i upali TV, tako je kako je.
Polarizacija nikad nije donijela ništa dobro, isto kao sto je bilo polarizacija (za I protiv) kada je bio Misimovic tu, i sada imamo obrnutu situaciju. Mi bi uzeli minimalno dvije titule sa Misimovicem, da je on znao\mogao okupiti sve ljude oko sebe koji vole Želju, izgubiti titulu u Krupi je amaterizam. Nisam pristalica ničiji, mi svakako gubimo dijeljenjem na dva tabora. Tu Željo svakako gubi,isto kao sto je izgubio i dosad.
ali sada naše je da podržimo trenutne ljude u klubu jer ne možemo sebi dozvoliti za 100-tu godišnjicu da mislimo na bilo sta drugo osim na Željin napredak.
_Marketinške aktivnosti?
Nije moj fah, ali sada kada smo svi uvezani Online, svi pratimo zvaničnu stranicu, barem nije problem ljudima na vrijeme dostaviti satnicu utakmice uz neku motivirajuci sadrzaj. Ne mislim na standardnu motivirajucu poruku, već za svakog protivnika posebno, uvijek ima neki kuriozitet na svakog protivnika. Evo Zvijezda nas je prošli put pobjedila... Dovoljno da se u nama inat neki probudi.
A i svi mi trebamo malo se potruditi, zvati onog jednog jarana za kojeg znaš da neće doći ako ga ne zoveš, povesti ženu, djevojku...
_Cijenu ulaznica?
Najskuplje u državi. I treba da budu.
Kada se istok natkrije, treba sa sjeverom eksperimentisati za neke posebne pakete, jer tad ce sjever biti drugorazredna tribina, većina će nas preci na istok.
_Kvalitetu igre?
Dižemo se, ima smisla, puno povjerenje Amaru, se nismo ovako disciplinovano ponasali dugo godina.
Najdraže od svega mi je sto i kad loše odigramo(Mostar) nema zamazivanja očiju, već konkretno preuzimanje odgovornosti, eventualno kažnjavanje, i napredovanje.
_Je li nas Željo zasluzio "samo" 45% ili mozemo,
trebamo, moramo vise?
Nije to 45%, ne možeš ni u snovima imati pun stadion svaku utakmicu.
Max.je da na slabijim utakmicama imaš 5-7 hiljada
I ja jačim 11+hiljada.
Tako da stvar je privući još par hiljada ljudi koji su se uspavali.
Mi smo Željini Željo je naš
_Kapacitete?
Kapasiteti su zadovoljavajući, osim što trenutno nema nekog posebnog sektora gdje bi roditelji sa djecom, mirna raja, žene... bili sigurni od pojedinaca koji previše psuju, ispoljavaju agresivnost, nerijetko zapale baklju na tribini... Pored toga što je (barem na ovim mjestima za bolji pregled igre) uvijek je zapaljeno nekoliko cigareta, roditelji sa djecom to ne trpe. Njima je Željo ipak na drugom mjestu, i ako se Željo neće prilagoditi njima, oni Želji ne mogu se prilagođavati. I vjerovatno su se dovoljno prilagođavali oni jer to su ljudi koji su godinama živjeli za Želju.
Neko rijesenje ja vidim da ostavimo bilo koji sektor, ne mislim zvanično da je ograđen ili nesto tako, već onako mi izmedju sebe uz pomoć kluba da tim ljudima omogućimo ugođaj koji će ih ispostovati, pa da i oni sa punim pravom mogu reci ženama da vode dijete na utakmicu, ili naravno povesti i ženu. Na sektor gdje nisu poželjni mangupi, "fudbalski eksperti", itd.gdje je atmosfera prilagođena porodičnim ljudima i svima kojima ta atmosfera odgovara.
To bi po mom nekom razmišljanju trebalo biti slovo 'F' na sjeveru ili kad se natkrije istok slovo 'I' iki 'C'. Daleko od gostujucih navijača.
Rezultat ovoga bi bio da ljudi bi manje gledali na utakmicu kao na iživljavanje isfrustriranih pojedinaca, i divljanje ultras navijača, a više kao mjesto gdje svi dijelimo istu ljubav i interes prema našoj svetinji.
_Rezultate?
Ne tako davno,izgubili smo titule u zadnjim kolima, manje od godinu dana smo izgubili od iste ove ekipe, nanizali pet poraza. Ljudima to teško pada, mnogi od tad više nisu ni došli na utakmicu, čak ni na derbi. Nije to stvar da li neko prati klub ili samo prati kada je prvi. Ljudima teško pada nestabilnost, ne mogu sebi priuštiti toliko nerviranje, utiče im na život, jednostavno moraju početi ignorisati, i tako se distanciraju od Zelje.
Tako da bez obzira trenutne rezultate, još uvijek nas vise opece losa igra iz Mostara, nego sto nas obraduje sinoćnja pobjeda. Nažalost, ali još uvijek smo pod lošom atmosferom generalno, izgubili strpljenje, povjerenje i očekivanja.
_Atraktivnost utakmica?
Atraktivnot utakmica =atraktivnost Zelje, opet se nadovezujem na ovo iznad. Naravno da ne moze privući Zvijezda više publike od Zrinjskog, ali ako raja se vrati Želji biće još 2-3 hiljade u odnosu na sadašnje posjete protiv istih protivnika.
_Vremenske prilike?
Nadamo se da ce krov na istoku dati više mogućnosti, i da će vremenske prilike manje uticati na posjetu, nažalost sa lošim vremenom generalno opadne i kvalitet utakmica prije novog terena i Grbavici, a sada na ostalim terenima.
Nazalos na posjetu zbog vremenskih prilika ne možemo uticati, pogotovo sad kad svaku utakmicu imamo na Tvu. Ako neko neće da se mrzne i upali TV, tako je kako je.
Polarizacija nikad nije donijela ništa dobro, isto kao sto je bilo polarizacija (za I protiv) kada je bio Misimovic tu, i sada imamo obrnutu situaciju. Mi bi uzeli minimalno dvije titule sa Misimovicem, da je on znao\mogao okupiti sve ljude oko sebe koji vole Želju, izgubiti titulu u Krupi je amaterizam. Nisam pristalica ničiji, mi svakako gubimo dijeljenjem na dva tabora. Tu Željo svakako gubi,isto kao sto je izgubio i dosad.
ali sada naše je da podržimo trenutne ljude u klubu jer ne možemo sebi dozvoliti za 100-tu godišnjicu da mislimo na bilo sta drugo osim na Željin napredak.
_Marketinške aktivnosti?
Nije moj fah, ali sada kada smo svi uvezani Online, svi pratimo zvaničnu stranicu, barem nije problem ljudima na vrijeme dostaviti satnicu utakmice uz neku motivirajuci sadrzaj. Ne mislim na standardnu motivirajucu poruku, već za svakog protivnika posebno, uvijek ima neki kuriozitet na svakog protivnika. Evo Zvijezda nas je prošli put pobjedila... Dovoljno da se u nama inat neki probudi.
A i svi mi trebamo malo se potruditi, zvati onog jednog jarana za kojeg znaš da neće doći ako ga ne zoveš, povesti ženu, djevojku...
_Cijenu ulaznica?
Kada se istok natkrije, treba sa sjeverom eksperimentisati za neke posebne pakete, jer tad ce sjever biti drugorazredna tribina, većina će nas preci na istok.
_Kvalitetu igre?
Dižemo se, ima smisla, puno povjerenje Amaru, se nismo ovako disciplinovano ponasali dugo godina.
Najdraže od svega mi je sto i kad loše odigramo(Mostar) nema zamazivanja očiju, već konkretno preuzimanje odgovornosti, eventualno kažnjavanje, i napredovanje.
trebamo, moramo vise?
I ja jačim 11+hiljada.
Gledaš jednog Štilu,Ermina....za 2.50 km,i skupo.Karta u kinu je 8 km.Ma mrš
Sjever 12KM
Jug 8KM
Lucidni Željezničar!
Jedan je TAJO!
Sjever 12KM
Jug 8KM
Lucidni Željezničar!
Jedan je TAJO!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
-
- Kontakt:
Ko čini štetu klubu za mene nije navijač Želje već obična ****. Tifo scena nije isto kao huliganizam. Manje sranja više navijanja i dolazit će više navijača. Neće niko pametan djeci odobravati nasilje, vandalizam i drogiranje.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
@tuitamo
F sektor kao family corner. Meni je to extra ideja. 500 ili vise stolica gdje nema baklji, psovanja, pusenja i slicno.
F sektor kao family corner. Meni je to extra ideja. 500 ili vise stolica gdje nema baklji, psovanja, pusenja i slicno.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Bgm kao da citam onog nobela pitara, pusti ba tu pricu roditelji sa djecom odu na istok i uzivaju, znaci kunem se zivotom pozorisna situacija na istoku. Koga ba djeca sta danas pitaju, odrastaju i zive na svoj nacin, kao sto smo i mi to radili mogao ti je pricati ko je sta htjeo ti si po svome radio.samoposmatram je napisao/la:Ko čini štetu klubu za mene nije navijač Želje već obična ****. Tifo scena nije isto kao huliganizam. Manje sranja više navijanja i dolazit će više navijača. Neće niko pametan djeci odobravati nasilje, vandalizam i drogiranje.
- mohikanac12
- Kontakt:
Bravo za post.tu i tamo je napisao/la:@mohikacac
_Kapacitete?
_Rezultate?
_Atraktivnost utakmica?
_Vremenske prilike?
_Marketinške aktivnosti?
_Cijenu ulaznica?
_Kvalitetu igre?
trebamo, moramo vise?
I ja jačim 11+hiljada.
Dijelimo misljenje u skoro svemu sto si napisao osim, "ne mozes ni u snovima imati pun stadion svaku utakmicu". Po meni je to pogresan stav jer sami sebe ogranicavamo, ne moze pa necemo ni pokusati. Apsolutno pogresno razmisljanje. Sve se moze samo treba pronaci nacin, ne odustajati na preprekama, vjerovati u zajednicki cilj koji ce svima nama zajedno sa klubom uciniti dobro, dici nas na jedan novi nivo i uciniti ponosnim. Ko kaze da ne mozemo? Zasto ne bi mogli, sta nas sprecava da tako bude osim nas samih?
Apsolutno zagovaram stav da moramo pokusati. Vec sam pisao iznad, hajde za pocetak na naredne cetiri kuci do kraja jesenjeg dijela, da pokusamo dostici broj od 8.000 u prosjeku. Za pocetak neka nam to bude cilj a na proljece cemo taj broj dici jos vise.
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
-
- Kontakt:
Meni mati nije dala. Teške ruke je šamarala, zato detencije u životu nisam vidio. Danas nema šamara zato policija sinoć pohapsi grupu. Sramota još ako je riječ o djeci šehida.Mamlaz je napisao/la:Bgm kao da citam onog nobela pitara, pusti ba tu pricu roditelji sa djecom odu na istok i uzivaju, znaci kunem se zivotom pozorisna situacija na istoku. Koga ba djeca sta danas pitaju, odrastaju i zive na svoj nacin, kao sto smo i mi to radili mogao ti je pricati ko je sta htjeo ti si po svome radio.samoposmatram je napisao/la:Ko čini štetu klubu za mene nije navijač Želje već obična ****. Tifo scena nije isto kao huliganizam. Manje sranja više navijanja i dolazit će više navijača. Neće niko pametan djeci odobravati nasilje, vandalizam i drogiranje.
Sinoc momci koji su privedeni prosjek 30 god, svaka tebi cast kada te mamin samar u necemu sprijecio, ti si cvjecka mamina i mamino zlato svaka cast na tome i ja to razumijem. Svakome njegovo niko ne dira u tvoje nemoj ni ti u njegovo. Kuni policiju sto je djecu sehida hapsila. Lave moj na silu hoces da ovdje nekoga ocrnis. Zadnji put ti govorim nemoj traziti krivca u navijacima. JOINT UNION JE NAJBOLJI ON CE UVJEK OSTATIsamoposmatram je napisao/la:Meni mati nije dala. Teške ruke je šamarala, zato detencije u životu nisam vidio. Danas nema šamara zato policija sinoć pohapsi grupu. Sramota još ako je riječ o djeci šehida.Mamlaz je napisao/la:Bgm kao da citam onog nobela pitara, pusti ba tu pricu roditelji sa djecom odu na istok i uzivaju, znaci kunem se zivotom pozorisna situacija na istoku. Koga ba djeca sta danas pitaju, odrastaju i zive na svoj nacin, kao sto smo i mi to radili mogao ti je pricati ko je sta htjeo ti si po svome radio.samoposmatram je napisao/la:Ko čini štetu klubu za mene nije navijač Želje već obična ****. Tifo scena nije isto kao huliganizam. Manje sranja više navijanja i dolazit će više navijača. Neće niko pametan djeci odobravati nasilje, vandalizam i drogiranje.
-
- Kontakt:
Nisam derpe da diram. Napisao sam gdje im nije mjesto. Dok god bude ovog sranja bit će i manje navijača. Klub će kad tad morati uzeti jasan stav, jer nas mogu ukopati kaznama.
Željo je najbolji i on će uvijek ostati!
Željo je najbolji i on će uvijek ostati!
Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 33 gosta.