Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pivopija
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la Pivopija » 23 sep 2019, 23:44

DaVinci je napisao/la:Citam ove Robijeve izjave i glavna mantra mu je 'atmosfera' ... kao nje nam trenutno fali da bi bili ponovo vrh ... nista struka, vizija, planovi, pripreme, skautiranje, video analize, taktika, psiholozi, sifre na papiru ... samo ta 'atmosfera' ... pa kad je tako, daj nam Enesa Begovica za selektora ili bilo koju kafansku pjevaljku pa da nas opet krene kako treba ... :zviz:
Mozda je mislio na radnu atmosferu, kafansku vjerovatno vec imamo.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 23 sep 2019, 23:59

hurem je napisao/la:Hajmo pretpostaviti da ostavimo tribine Bilinog polja PRAZNIMA a pobijedimo Finsku...odemo u Grcku i pobijedimo.
Jel se potajno nadas da ce inat i sila bosanska proradit u ovom prozoru i da ce mo puknut one sto puknushe nas ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 sep 2019, 00:11

DaVinci je napisao/la:
hurem je napisao/la:Hajmo pretpostaviti da ostavimo tribine Bilinog polja PRAZNIMA a pobijedimo Finsku...odemo u Grcku i pobijedimo.
Jel se potajno nadas da ce inat i sila bosanska proradit u ovom prozoru i da ce mo puknut one sto puknushe nas ...
Ma ja sam ti vječiti optimista.
Samo da svi pozvani budu zdravi.. ocekujem da s Jajalom i Kvrzicem dobijemo na sigurnosti i balansu. Moje mišljenje je da nam je u dosadašnjim utakmicama trebao bas profil Jajala jer je dosta puhalo iza vezne linije, a vidjet cemo, mozda i grijesim.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2019, 02:29

hurem je napisao/la:
DaVinci je napisao/la:
Ma ja sam ti vječiti optimista.
Samo da svi pozvani budu zdravi.. ocekujem da s Jajalom i Kvrzicem dobijemo na sigurnosti i balansu. Moje mišljenje je da nam je u dosadašnjim utakmicama trebao bas profil Jajala jer je dosta puhalo iza vezne linije, a vidjet cemo, mozda i grijesim.
Razlika:

Psimista: Vala nije moglo gore
Optimista: Moglo je moglo je

:D :D :D
=\_1921_/=

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 24 sep 2019, 06:48

Idi Roberte u Kasimpasu kod Ergodana.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 24 sep 2019, 08:22

"Nemam pojma do kad imam ugovor, do kraja kvalifikacija, to je ujedno i baraž do kraja trećeg mjeseca, najbitnije je da vratimo atmosferu."- R. Prosinecki :lol:

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 24 sep 2019, 08:29

Ne treba pljuvati Roberta, ne treba ni Edina niti Miralema, ali obzirom da su zadnja dva jedina high-class dva igraca koje imamo, vecinu zasluga kako za uspjeh tako i za neuspjeh pada na njih, prije svega Dzeku.
Kako ne uvidjate da je ta 4-3-3 prica , sistem kom se Edin osjeca najkomotnije, i uvjeren sam da je nacin na koji (ne)igramo rezultat njihovih dogovora/konsultacija (Robija i Edina) Sasvim je legitimno razgovarati sa najboljim igracem na tu temu.
Robert je mogao birati izmedju dva puta:
Prvi,koji je izabrao a koja znaci zasnovati igru na svome najboljem igracu (ikad) ,koji je uz to sve i odlican decko , nikada rusilacki faktor (druga je tema što i ja mislim da mi nemamo igrace za moderne ,ofanzive pristupe) ili
drugi, u kom bi pretocio neke svoje vizije, igrace sa kojima raspolazemo podredio istim

Begovic , Lulic, Hajrovic.... su kolateralna steta puta koga je izabrao i siguran sam da je njihovo ne pozivanje aminovano i od Edina , vjerujuci da ce tako do rezultata i ATMOSFERE.

Kad sve sumiram, nemam ni gram sumnje u Robertove dobre namjere, mislim da su price o menadzerskim talovima apsurd.

Iz tog razloga vas uvjeravam da se mozete vrlo lako ogrijesiti dovodeci covjeka na tako niske moralne grane ili osporavati njegovo strucno znanje.

Da sumiram, zelio je najbolje.... :hmmmmm:
Zadnja izmjena: slusalica, dana/u 24 sep 2019, 08:45, ukupno mijenjano 1 put.
tz tz tz tz tz tz

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 24 sep 2019, 13:06

slusalica je napisao/la:
Iz tog razloga vas uvjeravam da se mozete vrlo lako ogrijesiti dovodeci covjeka na tako niske moralne grane ili osporavati njegovo strucno znanje.

:lol:
Mogao bi ti opasno ogrijesiti za podrsku nesposobnom selektoru, koji je marioneta mafije iz saveza i saucesnik u upropascavanju ovo malo jada sto je ostalo od reprezentacije.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2019, 13:30

DrFilgud je napisao/la:
slusalica je napisao/la:

Mogao bi ti opasno ogrijesiti za podrsku nesposobnom selektoru, koji je marioneta mafije iz saveza i saucesnik u upropascavanju ovo malo jada sto je ostalo od reprezentacije.
Ma ok ima robert aferima, ali i raja pretjeruje.

-Realno pozivao je najbolje sto imamo e sad sto bi raja da se svaku utakmicu dovodi neko novi i proba i tako u nedogled to je druga stvar. Isto tako sto raja misli da bi sa hajrovicem ili vrancicem postali Barcelona to necu ni komentarisat. Sa druge strane neko je na nekoj temi nedavno napisao odlican post a ja cu ga parafrizirat, to sto imamo igraca Juventusa u timu ne znaci da imamo i Ronalda koji igra u tom juventusu. Ista prica je za sve nase igrace i klubove u kojima igraju, odnosno ne mora nuzno klub znacit da je neko dobar ili nije.

-Igrali smo po meni najbolji fudbal od onih kvala za Brazil. U napadu dosta dobro, sa dobrom tranzicjom vrlo cesto, na pas igru bez nabijanja i preskakanja. Vidio se sistem neki. Odbrana je ipak druga prica. Tu smo se lose sistemski branili pa su nasi losi stoperi i nepostoejci bekovi i ono malo kvalitete sto imaju gubili odnosno ostajali na vjetrometini. Sad jako je upitno koliko je to Roberta samog.

-Ne branim roberta ja sam se protivio i njegovom postavljanju dok su pojedini koji ga najvise sad pljuju svrsavali na njegov izbor, ali objektivno mi nismo imali ni srece i kao da je sve ono dobro sto nas je pogodilo u Ligi nacija nam se vratilo na najgori moguci nacin u kvalifikacijama. U armeniji recimo smo se propisno ispromasivali, sudija nas zakino, dok su armenci prakticno odigrali mozda i najbolju utakmicu u zadnjih nekoliko godina. U Finskoj velika qrcobolja kod pojedinih i neshvatljivi besic nas kostali loseg rezultat iako smo i tu imali neke svoje sanse. Protiv Grcke u zenici imali rezultat imali igru i u minuti se sve srusilo.

-U svim ovim utakmicama jednostavno vidjelo se da nemamo tako kvalitetne igrace, a i oni koji imaju neki kvalitet dosta cesto igraj nediscplinovano pa us.eru i ono sto bi mogli dobro uradit. Recimo protiv Grka bicakcic nije postojao na beku, ljudi nam 30 puta centrirali sa njegove strane, onda u finskoj besic nas prodo svojim driblinzima i izgubljenim loptama u kombinaciji sa sunjicem. U Armeniji toliko spominjani zukanovic u kombinaciji sa smijesnim Seom koji prakticno nije ni igrao odbranu. Sad ono sto se postavlja pitanje je koga mi imamo kao alternativu na tim pozicjima i da li je uopste imamo.

-Da se opet vratim na pozive igracima, interesantno kako ovdje raja ga proziva da poziva ovog ili onog, a ni oni sami ne znaju koga bi pozvao i onda u nedostatku argumenata izvaljuju gluposti tipa da imamo tog xy igraca mi bi procvjetali. Jos interesantnije je kako se ljudi baziraju na ono gdje realno i nismo toliko losi. Napad i golmana, a u sustini Sehic je mozda i najmaji krivac za lose rezultate dok u napadu jedino sta im se moze zamjerit su Dzekini promasaji...al jbg desi se...Menadžeri mu kroje spisak navodno, isto bgm ko da je Messi osto bez poziva.

-Ako cemo vec o kritici ja mu zamjeram do sad jedino sto forsira besica iako je covjek odavno vec mrtav igrac, samo je sad jos dobio dimenziju i da jede go.vna u napadu. Zamjerit cu mu ako mu opet bude igro zukanovic ili saric, ali otom potom vidjecemo. Zamjerio bi mu i bekove prije svih todorovica i civica, li vala iskreno mimo tog kvrizica koji ce nadam se pocet od prve minute u zenici ne vidim neku alternativu posebnu.

:bih: :bih:
=\_1921_/=

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 24 sep 2019, 13:39

invincible1921 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
slusalica je napisao/la:

Ma ok ima robert aferima, ali i raja pretjeruje.

-Realno pozivao je najbolje sto imamo e sad sto bi raja da se svaku utakmicu dovodi neko novi i proba i tako u nedogled to je druga stvar. Isto tako sto raja misli da bi sa hajrovicem ili vrancicem postali Barcelona to necu ni komentarisat. Sa druge strane neko je na nekoj temi nedavno napisao odlican post a ja cu ga parafrizirat, to sto imamo igraca Juventusa u timu ne znaci da imamo i Ronalda koji igra u tom juventusu. Ista prica je za sve nase igrace i klubove u kojima igraju, odnosno ne mora nuzno klub znacit da je neko dobar ili nije.

-Igrali smo po meni najbolji fudbal od onih kvala za Brazil. U napadu dosta dobro, sa dobrom tranzicjom vrlo cesto, na pas igru bez nabijanja i preskakanja. Vidio se sistem neki. Odbrana je ipak druga prica. Tu smo se lose sistemski branili pa su nasi losi stoperi i nepostoejci bekovi i ono malo kvalitete sto imaju gubili odnosno ostajali na vjetrometini. Sad jako je upitno koliko je to Roberta samog.

-Ne branim roberta ja sam se protivio i njegovom postavljanju dok su pojedini koji ga najvise sad pljuju svrsavali na njegov izbor, ali objektivno mi nismo imali ni srece i kao da je sve ono dobro sto nas je pogodilo u Ligi nacija nam se vratilo na najgori moguci nacin u kvalifikacijama. U armeniji recimo smo se propisno ispromasivali, sudija nas zakino, dok su armenci prakticno odigrali mozda i najbolju utakmicu u zadnjih nekoliko godina. U Finskoj velika qrcobolja kod pojedinih i neshvatljivi besic nas kostali loseg rezultat iako smo i tu imali neke svoje sanse. Protiv Grcke u zenici imali rezultat imali igru i u minuti se sve srusilo.

-U svim ovim utakmicama jednostavno vidjelo se da nemamo tako kvalitetne igrace, a i oni koji imaju neki kvalitet dosta cesto igraj nediscplinovano pa us.eru i ono sto bi mogli dobro uradit. Recimo protiv Grka bicakcic nije postojao na beku, ljudi nam 30 puta centrirali sa njegove strane, onda u finskoj besic nas prodo svojim driblinzima i izgubljenim loptama u kombinaciji sa sunjicem. U Armeniji toliko spominjani zukanovic u kombinaciji sa smijesnim Seom koji prakticno nije ni igrao odbranu. Sad ono sto se postavlja pitanje je koga mi imamo kao alternativu na tim pozicjima i da li je uopste imamo.

-Da se opet vratim na pozive igracima, interesantno kako ovdje raja ga proziva da poziva ovog ili onog, a ni oni sami ne znaju koga bi pozvao i onda u nedostatku argumenata izvaljuju gluposti tipa da imamo tog xy igraca mi bi procvjetali. Jos interesantnije je kako se ljudi baziraju na ono gdje realno i nismo toliko losi. Napad i golmana, a u sustini Sehic je mozda i najmaji krivac za lose rezultate dok u napadu jedino sta im se moze zamjerit su Dzekini promasaji...al jbg desi se...Menadžeri mu kroje spisak navodno, isto bgm ko da je Messi osto bez poziva.

-Ako cemo vec o kritici ja mu zamjeram do sad jedino sto forsira besica iako je covjek odavno vec mrtav igrac, samo je sad jos dobio dimenziju i da jede go.vna u napadu. Zamjerit cu mu ako mu opet bude igro zukanovic ili saric, ali otom potom vidjecemo. Zamjerio bi mu i bekove prije svih todorovica i civica, li vala iskreno mimo tog kvrizica koji ce nadam se pocet od prve minute u zenici ne vidim neku alternativu posebnu.

Rijetko realan post gdje se ne pozivaju neki igrači koji igraju na smiješnom nivou,većinom grijaci klupe koji kroz 2,3 sezone završe u BHpl.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 24 sep 2019, 13:48

invincible1921 je napisao/la: Ma ok ima robert aferima, ali i raja pretjeruje.

Prosinecki je cetvrti na tabeli, iza Finske i Armenije. To je samo po sebi dovoljno.
Po sopstvenom priznanju je uradio los posao, priznao da nemamo sansi za plasman, pa promijenio pricu.
Liga nacija , koja mu se pripisuje kao veliki uspjeh, je plod nevidjene srece i s tim se slaze svako ko je objektivno posmatrao te utakmice.
Te olaksavajuce okolnosti koje spominjes, primjenjive su na rad svakog trenera i po njima nikada nijedan nije kriv i ne bi dobio otkaz.

Veliki Murinho je imao gomilu olaksavajucih okolnosti za lose rezultate ManU, pa je fasovo otkaz zato sto treneri odgovaraju za rezultat, igru i atmosferu u ekipi.
Nas selektor je omanuo u sve tri kategorije. :bih: :bih: :bih:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2019, 13:55

@DrFilgud ja ti kazem ne branim ga rezultati su takvi kakvi jesu, samo hocu da kazem da i raja pretjeruje. Ima njegove odgovornosti itekako i to ima je dosta, ali ove toerije zavjere i svaljivanje sve krivice iskljucivo na njega je u najmanju ruku komicno. Fino sam ti napiso moje vidjenja svega i gdje mislim da je robertova iskljuciva krivica, a gdje nije. Uostalom nemam nista protiv toga da on ode, al volio bih vidjeti i nekoga boljeg na klupi a ne razne jugolsovenske trenerske oj.ebine ili recimo ove mitomanske legende poput kodre, barbareza, bajramovica i slicnih koji nemaju veze sa zivotom kad je u pitanju trenerska pozicija.
=\_1921_/=

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 sep 2019, 13:57

Rosicky je napisao/la:
Rijetko realan post gdje se ne pozivaju neki igrači koji igraju na smiješnom nivou,većinom grijaci klupe koji kroz 2,3 sezone završe u BHpl.
A Besic igra u prvoj postavi jer nema boljeg?

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 24 sep 2019, 13:58

Za mene selektor nije omanuo ni po jednoj kategoriji i od mene ima podrsku. Za trenutno stanje na tabeli najveci krivci su igraci. Ako cemo dublje prvo savez pa svi ostali.

Za sve druge koji misle da je iskljucivo selektor omanuo izbio im je sve "argumente" (od kojih su vecina svakako fingirani) onoga dana kada je dao otkaz.

Drz se Robi :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2019, 13:59

samoposmatram je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:
Pa procitaj sta sam zadnje napiso. Besica mu itekako zamjeram ne sto igra u prvoj postavi nego sto ga uopste i zove.

Ako cemo vec o kritici ja mu zamjeram do sad jedino sto forsira besica iako je covjek odavno vec mrtav igrac, samo je sad jos dobio dimenziju i da jede go.vna u napadu. Zamjerit cu mu ako mu opet bude igro zukanovic ili saric, ali otom potom vidjecemo. Zamjerio bi mu i bekove prije svih todorovica i civica, li vala iskreno mimo tog kvrizica koji ce nadam se pocet od prve minute u zenici ne vidim neku alternativu posebnu.
=\_1921_/=

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 24 sep 2019, 14:01

invincible1921 je napisao/la:@DrFilgud ja ti kazem ne branim ga rezultati su takvi kakvi jesu, samo hocu da kazem da i raja pretjeruje. Ima njegove odgovornosti itekako i to ima je dosta, ali ove toerije zavjere i svaljivanje sve krivice iskljucivo na njega je u najmanju ruku komicno. Fino sam ti napiso moje vidjenja svega i gdje mislim da je robertova iskljuciva krivica, a gdje nije. Uostalom nemam nista protiv toga da on ode, al volio bih vidjeti i nekoga boljeg na klupi a ne razne jugolsovenske trenerske oj.ebine ili recimo ove mitomanske legende poput kodre, barbareza, bajramovica i slicnih koji nemaju veze sa zivotom kad je u pitanju trenerska pozicija.
Nikada greska nije samo na jednoj strani, obicno je splet okolnostin, ali je trener sef parade i on odgovara za rezultate.
Greske Prosineckog su kontinuirane, o tome smo vec x puta diskutovali, nadovezivale su se jedna na drugu i stvorile situaciju u kojoj smo.
Moguce da je povika pretjerana, ali njegovi potezi iziskuju takvu vrstu reakcije, narocito nakon ovog cirkusa sa ostavkom.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 sep 2019, 14:01

invincible1921 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:
Pa procitaj sta sam zadnje napiso. Besica mu itekako zamjeram ne sto igra u prvoj postavi nego sto ga uopste i zove.
Znam sta si ti napisao, repliciram Rosicky.

Iz objektivnih razloga Duljevic, Sunjic, Zukanovic, Saric i Besic, nisu zasluzili poziv za ove dvije utakmice.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 24 sep 2019, 14:03

@invincible1921 Robi je najviše kriv zbog odbrane, nevidjena smo rupa i sa ovim spiskom i pozivom Zukanovicu daje naznake da ne planira ništa mijenjati. Ostalo više-manje, to je to što imamo igrača i kvalitet kakav posjedujemo. Ali odbrana se može i mora drastično poboljšati. Ostatak posta sasvim realan.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 9 gostiju.