Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

RiNo
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la RiNo » 04 nov 2010, 23:48

Jaydoo82 je napisao/la:Vedo, trazi sebi novi klub, reci zvanicno da zelis da odes! imas sada sansu u januaru!
Ma dok je na klupi sigurno će imati milion ponuda. Prvo nek' se potruditi vratiti status prvotimca, a kasnije ako dođe bolja ponuda normalno da će otići...
100% sportski i krajnje opušten potpis

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 05 nov 2010, 03:44

Virtu4l je napisao/la:Ekskluzivno: Ibišević: To što nisam igrao pred Sušićem je znak nepoštovanja
Ne znam zašto sam ispao iz ekipe. Nisam u svađi s Ragnikom, ali nikad nismo ni imali super odnos, kazao je Vedad

Vedad Ibišević je ispao iz prve postave Hofenhajma. Trener Ralf Ragnik (Ragnick) dva puta je izostavio našeg napadača iz sastava (Borusija Dortmund i Hanover). U tim mečevima Hofenhajm je osvojio četiri boda.

Nakon meča s Hanoverom, naš reprezentativac napisao je na svojoj internet-stranici šta ga tišti. Malo neobično za igrače s našeg podneblja, ali to je postala sasvim normalna stvar u svijetu.

- Obraćam se svojim fanovima i kada ide i kada ne ide. Želim da im kažem kakva je situacija, kako se osjećam i šta želim napraviti da se stanje popravi. Mislim da je ovo normalan vid komunikacije s navijačima - rekao je Ibišević u ekskluzivnoj ispovijesti za "Dnevni avaz".

Igrao poluvrijeme

Na stranici http://www.vedadibisevic.ba napisali ste da ćete dati sve od sebe da se vratite u startnu postavu i da pokažete treneru da zaslužujete mjesto u prvom timu. A zašto ste ispali iz prve ekipe?

- Teško je reći. Jedini pravi odgovor bio bi da ne znam. Osjećao sam se dobro. Igrao sam stalno. Po povratku iz Albanije zamijenjen sam na poluvremenu. Uvijek sam davao maksimum. Ispao sam iz ekipe, a igralo se dobro.

Kada se igra dobro i kada se osvajaju bodovi, ekipa se ne mijenja. S tim se slažem, ali se ne slažem da ne dobijem priliku da popravim stvari i nametnem se. Jedna je stvar ispasti iz ekipe, a druga je nikako ne igrati.

Koliko je tome kumovalo isključenje u Kupu protiv Ingolštata?

- Da je neki lijep događaj, reklo bi se da je to bio šlag na tortu. Ali, nažalost, ovo je bilo sasvim suprotno od toga. Vjerovatno je to bio još jedan pokazatelj treneru da ne trebam igrati, a ja sam platio danak svojoj nervozi zbog statusa u timu.

U kakvom ste odnosu s trenerom Ragnikom?

- Nije bilo nikakve svađe ili nekih povišenih tenzija. Dugo smo skupa i poznajemo se dobro. Doduše, nikad nismo imali neki super odnos. Između nas vlada profesionalan odnos trenera i igrača i to je to.

Dolazak selektora

Ni dolazak selektora Safeta Sušića na meč s Hanoverom nije pomogao da Vam Ragnik da priliku, barem u finišu meča?

- To je stvar koju ne razumijem i koja nema veze s crvenim kartonom. To je bio nedostatak poštovanja.

Jeste li se vidjeli sa Sušićem?

- Nisam uspio. Selektor je poslije utakmice morao brzo ići. Sejad Salihović je bio s njim. Razgovarali su i zajedno gledali utakmicu.

Popraviti stvari koje su škripale

Šta očekujete od provjere sa Slovačkom 17. novembra u Bratislavi?

- Svaki termin se treba iskoristiti, pogotovo ako je protivnik jak poput Slovačke. Igrali su SP i dobro im ide u ovim kvalifikacijama. Svaku utakmicu treba iskoristiti da se poprave neke stvari u igri koje su škripale i da se dodatno poboljša atmosfera. Nadam se da ćemo to napraviti protiv Slovačke.

Ključni mečevi s Rumunijom

Kako komentirate dosadašnji tok kvalifikacija i kakva su predviđanja?

- Ne možemo biti pretjerano zadovoljni početkom. Mogli smo zaraditi koji bod više. Ipak, ništa nije izgubljeno. Ima dosta utakmica da se igra. Naredni mečevi s Rumunijom bit će ključni.
Slazem se potpuno sa Vedom, nije on od juce u Hofenhajmu pa da se na njemu ostri k.... Onu utakmicu kada je zamjenjen u poluvremenu je sasvim solidno odigrao (to poluvrijeme), nista losije od drugih i posle te utakmice ga nigdje nema. Vedo je u Hofenhajmu uvijek davao sve od sebe, i onaj choro je znao da ce biti prisutan selektor koji je dosao samo zbog Vede, pa ga namjerno nije ubacio niti kada je rezultatski bilo sve gotovo, naje...m mu se matere chorave.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 06 nov 2010, 17:17

A koliki je kloc ovaj Ragnick nije normalno, Vedu ubacio tek kao trecu izmjenu u 85-oj minuti :( :(

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 06 nov 2010, 17:25

Nek su izgubili zato,kad im se ovaj trener pohasio nesto pa glumi....nek mu igra vukcevic
RIP SALE VILENJAK

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 06 nov 2010, 17:30

Eh vala sretam sam sto su izgubli samo zbog onog djubreta Rangnicka. Ubacuje nesto onog Vucka kojem nije mjesto ni u 3.Bundesligi a Ibisevica ubacuje u 85. Pravi se da je neki takticar i da moze bez Vedada u napadu. Razlika je moj Rangnicku igrat protiv Hannovera i Hamburga! BRAVO PETRICU!!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

yup
Kontakt:

Post Postao/la yup » 06 nov 2010, 17:32

Kad sam vidio da je Vukčeta uveo ispred Vede... e Ragnick moj.

tH Mejtaši Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la tH Mejtaši Sarajevo » 06 nov 2010, 17:38

yup je napisao/la:Kad sam vidio da je Vukčeta uveo ispred Vede... e Ragnick moj.
Nije Vukčević igrao zato što je bolji od Vede nego očito nešto ne štima između njih i nije čudno da će ga trener ostaviti na klupi uostalom i najavio je to,Vedi je bolje da razbistri glavu a ne da se povlači po novinama jer njemu je u interesu da opet bude jedan od najboljih u BL što svakako i jeste.
60 godina vjernosti.

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 07 nov 2010, 11:12

tH Mejtaši Sarajevo je napisao/la:
yup je napisao/la:Kad sam vidio da je Vukčeta uveo ispred Vede... e Ragnick moj.
Nije Vukčević igrao zato što je bolji od Vede nego očito nešto ne štima između njih i nije čudno da će ga trener ostaviti na klupi uostalom i najavio je to,Vedi je bolje da razbistri glavu a ne da se povlači po novinama jer njemu je u interesu da opet bude jedan od najboljih u BL što svakako i jeste.
Fin komentar druze,novine ni jednom fudbaleru nisu dobro donjele samo zalaganje na treninzima i na utakmicama... Vedo treba sam sa sobom neke stvari razluciti.a bit ce on najbolji aBd , samo polahko..
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 07 nov 2010, 14:37

Zabrinjava me ova situacija Vede.
Rangnick se ''izivljava'' nad njim ubacivajuci onog klocinu Vukcevica a i srcanog bolesnika Tagoea umjesto njega :roll:

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 10 nov 2010, 09:47

U očekivanju meča na domaćem terenu

Pozdrav svima,

stvari su u Hamburgu izgledale jako dobro po nas ispočetka. Činilo se kao da možemo poboljšati međusobni omjer sa „dinosaurusom“ Bundeslige u našu korist.

Nije prošlo niti pet minuta igre kada je sudija nakon prekršaja dosudio jedanaesterac u našu korist. Sejad je izveo kazneni udarac i poveli smo. Nakon toga smo igrali dobru čvrstu odbranu i stalno vršili pritisak naprijed kontranapadima. Na nesreću, Westermann je izjednačio u nezgodnom trenutku za nas, samo par minuta prije kraja prvog poluvremena. U drugom poluvremenu smo održavali izjednačenu igru i zaslužili da osvojimo barem jedan bod. No, i šanse za neriješen rezultat su nestale kada je Hamburg postigao drugi gol u 83. minuti. Nažalost, moj ambiciozni rad na treninzima nije bio nagrađen tako da sam ponovo sjedio na klupi i zamijenio Tobiasa Weisa svega pet minuta prije kraja. Kao što svi znate, ja se ne predajem tako lako, te ću nastaviti da radim najbolje što mogu kako bih povratio svoje mjesto u startnoj postavi.

Ovog vikenda na svom terenu dočekujemo Freiburg. Do kraja sedmice pružiću vam sve potrebne informacije!

Vedo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2010, 22:38

Best home team of the league

Hi guys,

although I'm not sure whether I will be back in the starting eleven, I'm optimistic having my top-form again soon. And you have a large share, because you always kept supporting me and this is why my confidence grows from day to day!

In the upcoming home match against SC Freiburg it's on us to extend our stunning home record. With four wins out off five matches we are currently the best home team of the league. During the previous season we shared the points in Sinsheim but won the away match by one goal. The team from Freiburg is equal on points with us at the moment and just the goal difference is keeping us ahead in the table. One reason more to win the fifth home match of the season.

Keep your fingers cross!

Vedo
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 nov 2010, 22:44

Dok jednom ne omrkne,drugom ne osvane.Obasi opet se shjeb'o.
Vedo ce gotovo sigurno dobiti vecu minutazu,ali mora da grize ko' pitbull i da ne pusta kad zagrize.
Mozda ne od pocetka,ali vjerovatno zadnjih pola sata.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 nov 2010, 01:34

Ibisevic ce izgleda igrati u pocetnoj postavi. Rangnick je rekao, da zavisi isto od toga u kojoj ce formaciji igrati, ali da su sanse velike. Kaze da je u treningu ponovo dobar i da ima utisak, da ga moze ponovo ubaciti. Zasad je Demba Ba nedodirljiv, ovi ostali ce se morati boriti. Kod Vede nikad necu skontati kako i cime je uspio da unisti svoju sjajnu fizicku i psihicku formu na pocetku sezone, ali eto mozda se tako brzo vrati kako je i otisla.

http://www.1899aktuell.de/top-meldungen ... r-startelf
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 14 nov 2010, 15:00

Ibisevic i Salihovic na klupi, po sadasnjim informacijama oficijelne stranice Bundeslige. :roll: :roll: :roll:
Klocina Vukevic igra na lijevoj strani umjesto Seje :o :o :o
Mujdza u prvom sastavu
Zadnja izmjena: B0SANAC, dana/u 14 nov 2010, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2010, 15:02

Da, obojica su na klupi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 14 nov 2010, 15:02

Virtu4l je napisao/la:Da, obojica su na klupi.
Sto je jos veca tragedija, klocina Vukcevic na lijevoj strani umjesto seje :o

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 nov 2010, 15:16

Sad ce navijaci Hoffenheima da slave. Njima je Salihovic uvjek bio rezervni krivac za sve, kad i ne igra. Za njega i Ibisevica su uvjek htjeli i glasno trazili neke juznoamericke ili africke alternative, Maicosuell, Prince ili onog malog Argentinca, na kraju ovi se ponovo vratise kuci, jedino jos Prince sjedi na prijestolju ili ti ga na klupi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2010, 15:17

Mujdza, ebi im majku :lol:
A ova dvojica ako i bude imao ideju da ubaci nekoga,nek sa hvataju za stomak,koljeno,kurku ko' biva tesko su povrijedjeni.I neka ako nista ''odmore''i to svih 90 minuta
Za Vedu je cak i mozda imao neku ispriku.Ali za Salihovica koji je i proslu tekmu bio jedan od boljih u Hoffi ,definitivno ne.
Da se cUtiram :mrgreen:
Sad su gotovi ova nasa dvojica propade im karijera.Jedan ce biti otjeran u Bayern a drugi u Inter. :D
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 14 nov 2010, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 nov 2010, 15:20

Ma mislio sam, da ce ove sezone sve krenuti na bolje, dobro su krenuli, ali njima je bolje da se hvataju boljeg kluba i posebno boljih navijaca. A ovi sebi nek traze nekog Ibisevicinho i Prince Salihoe.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 14 nov 2010, 15:52

B0SANAC je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Da, obojica su na klupi.
Sto je jos veca tragedija, klocina Vukcevic na lijevoj strani umjesto seje :o
mislim da je sigurdsona stavio mjesto seje, vukčević je čini mi se više u napadu

EDIT: ...a i desno :D
Zadnja izmjena: teferič, dana/u 14 nov 2010, 15:58, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], jasmin10 i 24 gosta.