Edin Višća

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DrFilgud
Kontakt:

Re: Edin Višća

Post Postao/la DrFilgud » 20 sep 2019, 19:46

Wandelanoite je napisao/la:Visca je glavni krivac od igraca za propast reprezentacije njegovim igranjem mi smo najvise izgubili i to svi vide i mi prakticno svaku utakmicu igramo s igracem manje sto protivnicki treneri vrlo dobro iskoristavaju.

Dovoljan podatak je da smo u svake kvalifikacije sa Viscom usli iz prvog i drugog sesira sto znaci da smo bili favoriti za plasman na prvenstva, a mi smo svaki put dozivili debakl.

Igrac koji ne smije biti u prvih 11 i daleko najgori igrac ove reprezentacije, naravno tu ne racunam ove Robijeve miljenike koji ne zasluzuju da se uopste pise o njima.
Ode ti predaleko.
Nije Visca krivac sto su se oprostili Miske, Spahic, ibisevic, Lulic, Salihovic, Mujdza, Medunjanin.
Nije Visca krivac sto imamo nesposobnog selektora, koji ne zna izvuci minimum iz reprezentacije.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 sep 2019, 19:50

Nije krivac, ali smo bili favoriti i što se tiče igara na terenu upravo je on glavni krivac. Ono što je bitno kao i golovi i asistencije jeste koliko je igrač opasan, a za Viscu 9 od 10 ljudi će reći da je igrač manje nego da je opasan tu sva priča završava.

Protivnički treneri to itekako iskorištavaju.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 sep 2019, 19:56

DrFilgud je napisao/la:Visca je dao 10 golova i ubiljezio 8 asistencija , u 48 utakmica za reprezentaciju.
To ga cini otprilike podjednako efikasnim kao Ibisevic, u odnosu na broj odigranih utakmica, golove i asistencije. A nije centarfor.

Za uporedbu, Duljevic je u 21 utakmici dao 1 gol i ima 2 asistencije.
Napadi na Viscu su jos jedan primjer nase poremecene percepcije reprezentativnog fudbala.
Višća 48 utakmica (10 golova i 8 asistencija)
Hajrović 24 utakmice (5 golova i 1 asistencija)
Duljević 21 utakmica (1 gol i 3 asistencije)

Ovi igrači bilježe gol ili asistenciju na svakih:
Višća 2,666 utakmica
Hajrović 4 utakmice
Duljević 5,25 utakmica

To je napadački učinak. Ono što se zanemaruje i gdje je razlika veća je to da je Višća puno bolji igrač u odbrani od ove dvojice.
To se vidjelo na ovom zadnjem meču, gdje smo primili 3 gola kad je izbacio Višću s terena i ubacio Duljevića pa se odrekao u defanzivnom smislu i druge strane.

Mada mislim da se ovdje nema šta diskutovati.Ovo su neke stvari koje se očigledno vide i ko god bude selektor Višća će imati prednost kao prvo krilo repke.
jasmin10 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Ibisevic ima duplo vise utakmica u dresu reprezentacije i centarfor je, pored toga, Ibisevic je reprezentativnu karijeru je proveo uz Dzeku, Misimovica, Pjanica, Salihovica, Lulica...zlatnu generaciju. Visca igra s puno slabijim igracima, otkad je standardan.

Ali nema potrebe porediti znacaj Ibisevica i Visce, to su dvije "razlicite reprezentacije" i razliciti igraci, hocu reci da je Viscin ucinak jako dobar u odnosu na broj odigranih utakmica, cak mislim da je medju boljim u istoriji reprezentacije.

Sto se tice fulanja sansi, mislim da je Svabo Osim, kad su ga kritikovali za Zlatka Vujovica kako od 5 stopostotnih sansi na utakmici iskoristi samo jednu, odgovorio - Nadjite mi drugog napadaca koji se nadje u 5 stopostotnih sansi na jednoj utakmici
Najlakše je gledati fudbal preko statistike.
Po tome je onda Pjanic ispodprosjecan igrac.
Visca igra ocajno. Niti ima golova, niti asistencija, niti nekih prodora, niti je bilo kakva prevaga.
Covjek dominira u Turskoj ligi, koja je blago receno ocajna.
Ja cisto sumnjam da bi on imao mjesta npr u jednom Dinamu.
Prije svega, Dinamo nema para za Višću, morao bi se odreći bar najmanje milion eura godišnje. Tu svaka rasprava završava na tu temu.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 sep 2019, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 sep 2019, 19:58

Pricam o kvaliteti a ne o plati.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 sep 2019, 19:59

Plata je prije svega zbog kvalitete.
Ne može svako dobiti tu platu.

DInamova platežna moć je jako slaba i oni ako žele kvalitet moraju se okrenuti mlađim igračima, od starijih su tu recimo polovnjaci koji se nisu mogli nametnuti u jačim ligama.
Najbolji primjer je Hajrović.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 sep 2019, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 20 sep 2019, 20:01

Samo što Izetov gol u Slovačkoj vrijedi kao svi Višćini. To statistika ne pokazuje.

Ovo oko odbrane ne mit, ne vrijedi komentarisati.

I da, daj nam minute provedene na terenu, a ne broj utakmica. Može neko odigrati 5 utakmica po svih 90 minuta, a neko po 20. Po tvom ispade isto, a velika je razlika.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 sep 2019, 20:02

Dobra statistika, a ne kažeš to da Izet nikada nije odigrao 90 minuta u domaćoj utakmici, znači stavljan je vecinom u težim utakmicama da bi bio lakše odstranjen.

Visca u Dinamu ne bi imao mjesta ni među 23 igrača, njegove igre u smiješnoj Turskoj nisu revelantne i Dinamo bi ovom Basaksehiru 3 komada u Istanbulu uvalio sa pola snage.

Repka BiH je odigrala najbolje svoje utakmice sa Izetom u prvih 11, s tim da je upravo Izet nas i odveo u Brazil, da se Susic tada odlučio za Viscu još uvijek ne bi vidjeli veliko takmičenje.

Visca je najslabija karika i u defanzivi gdje se pokušava reci da on nešto pomaže, a ustvari ni tu nema nikakvog hajra jer isti ne postoji u defanzivi.
Zadnja izmjena: Wandelanoite, dana/u 20 sep 2019, 20:03, ukupno mijenjano 2 puta.
MES QUE UN CLUB!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 sep 2019, 20:03

Mokes je napisao/la:Samo što Izetov gol u Slovačkoj vrijedi kao svi Višćini. To statistika ne pokazuje.

Ovo oko odbrane ne mit, ne vrijedi komentarisati.

I da, daj nam minute provedene na terenu, a ne broj utakmica. Može neko odigrati 5 utakmica po svih 90 minuta, a neko po 20. Po tvom ispade isto, a velika je razlika.
Naravno da ne.
Hajrović prije svega nema kapacitet da igra 90 minuta.
On igra u jednom pravcu 60 minuta i to mu je vrhunac.
Niko njemu nije kriv što ne može izdržati više od toga. Fizička sprema je isto jako bitna u fudbalu.

p.s. meni je lično kod Hajrovića fascinantno, kako je u repci imao samo jednu asistenciju, isto kao da nije imao kome asistirati.
Znači, samo jednu.

edit:I da dodam da sam uz sve nedostatke, uz Hajrovića da bude u repci (uz uslov da igra u Dinamu).
Realno, ima dobar šut, može doprinijeti kad se protivnik povuče.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 sep 2019, 20:10, ukupno mijenjano 2 puta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 20 sep 2019, 20:07

Viscina reprezentativna karijera u jednom gifu:

slika

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 sep 2019, 20:10

Vucevich je napisao/la:Viscina reprezentativna karijera u jednom gifu:

slika
Izguran i u klubu koji živi pod palicom Erdogana, da imalo valja uzeo bi ga neki kvalitetan tim ipak skauti vide ono što i svako normalan.

Vidiš ovaj gif i sve ti je jasno.
MES QUE UN CLUB!

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 20 sep 2019, 20:10

Nije Visca kriv sto nemamo boljeg. Duljevic i Milosevic su jos gori od njega. On barem defanzivno pomaze.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 sep 2019, 20:31

ASD je napisao/la:Plata je prije svega zbog kvalitete.
Ne može svako dobiti tu platu.

DInamova platežna moć je jako slaba i oni ako žele kvalitet moraju se okrenuti mlađim igračima, od starijih su tu recimo polovnjaci koji se nisu mogli nametnuti u jačim ligama.
Najbolji primjer je Hajrović.
Plata je tu zbog financijske moci klubova a ne dokaz kvalitete.
Npr Turska liga nema igraca koji je kvalitetan kao Olmo.
I turski klubovi dovode istrosene igrace koji nemaju mjesta u ozbiljnim klubovima.
Pricas nepovezane stvari.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 sep 2019, 20:39

Tu se slažem, ali nema ni Dinamo ni blizu igrača kao Olmo, a neće ni njega imati jer će otići ubrzo.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 sep 2019, 21:01

Ljudi su zadrzali Olma, nakon onakvog njegovog eura. To ne bi mogao biti jedan klub iz Turske , a da ne spominjem ex Yu drzave.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 20 sep 2019, 21:15

Wandelanoite je napisao/la:Visca je glavni krivac od igraca za propast reprezentacije njegovim igranjem mi smo najvise izgubili i to svi vide i mi prakticno svaku utakmicu igramo s igracem manje sto protivnicki treneri vrlo dobro iskoristavaju.

Dovoljan podatak je da smo u svake kvalifikacije sa Viscom usli iz prvog i drugog sesira sto znaci da smo bili favoriti za plasman na prvenstva, a mi smo svaki put dozivili debakl.

Igrac koji ne smije biti u prvih 11 i daleko najgori igrac ove reprezentacije, naravno tu ne racunam ove Robijeve miljenike koji ne zasluzuju da se uopste pise o njima.
Veoma fudblaski nepismen i negativno nastrojen komentar. Nije Višća čemu, ali njega samog izdvojiti i kriviti za rezultate jednog TIMA je veoma, najblaže što mogu reći, nedubokoumno.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 sep 2019, 22:34

Ja Viscu cijenim jer je jako zahvalan igrac, ali da bih volio da recimo Hajrović proigra i zauzme njegovo mjesto, to svakako...mi s Višćom gubimo na posjedu lopte i to je cinjenica...ne bih vise detaljisao.
A tu statistiku sto spominjete...ovako od oka ne izgleda to lose, ali posto sam gledao sve utakmice reprezentacije onda znam da ta statistika ni približno nije mjerodavna njegovoj igri...uz to izbrisi mu hettrick protiv J.Koreje u NEBITNOJ utakmici i ta statistika skoro upola osiromasi, a momak je standardan prvotimac vec 5 godina...za razliku od Hajrovića i Duljevica koji su dosta puta ulazili s klupe.
S obzirom koliko je Visca igrao i to skoro svaku po 90 minuta, ne mozemo ni statistikom biti zadovoljni kada vec znamo da je u polju slab i poprilično bezopasan...istina je da u datom trenutku i nismo imali bolje a on se trudio maksimalno...cak mozemo reci da je posljednjih nekoliko godina medju 5 nasih najboljih reprezentativaca, a to opet govori koliko smo grohnuli.
U svakom slucaju, cijeniti ga se mora a nikako pljuvati, blatiti...isto kao i Sunjica, Civica i dr.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 20 sep 2019, 23:33

Evo sad mu bas gledam statistiku i od kada je Mesa dosao on je 32 utakmice zapoceo od prve (14 puta odigrao 90min) i jednom usao sa klupe, to je protiv Belgije kad smo izgubili 4:0. O golovima ne bih puno, jer je pola njih zabio protiv Izraela i Koreje. Ostale ekipe kojima je zabio - Gibraltar, Lihtenstajn, Kipar, Belgija i Grcka. Sto se asistencija tice, skoro pola ih je upisao protiv Gibraltara (3), dok su ostali bili u Robijevom mandatu protiv Sjev. Irske, Armenije i Italije, te davno sa Safetom protiv Latvije i SAD. Cinjenica je da nije konzistentan igrac. Imao je momente gdje je eksplodirao, ali su jako rijetki momenti i cesto u manje bitnim utakmicama. Jbg on i dalje ima 22 utakmice od 2015. gdje je bio bez ucinka, tako da kad saberes sve i oduzmes statistika mu i nije toliko impresivna koliko se cini na prvi pogled, jer ti kad njemu izbacis cetiri utakmice njemu se ucinak prepolovi.
That said, smatram da Visca i dalje ima mjesta u repki, jer mu je Hajrovic jedina ozbiljnija konkurencija a trecu opciju nemamo, tako da o izbacivanju iz repke se ne moze ni u sali pricati. Ali da navijaci imaju pravo da ga kritiziraju i da budu nezadovoljni, imaju.

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 20 sep 2019, 23:37

BEGOVIC
TODOROVIC
BICAKCIC
SUNJIC
KOLASINAC
CIMIROT
PJANIC
GOJAK
VISCA
HAJROVIC
DZEKO

Ovo je najbolje sto imamo trenutno. Begovic poceo dobro branit i bolji je od sehica. Todorovic bezveze ali nemamo boljeg nek stoji samo u odbrani a Hajrovic neka roka kao u Slovackoj. Bicakcic i Sunjic uigrani. Lijeva strana Seo i Visca, nek se uigraju ma nek se druze i u sobi zajedno ali uigrati da visca pomogne Seadu kad ovaj krene naprijed. Cimirota bi volio vidjet u startnoj i cini mi se da je probio led i u drzavnom dresu. Pjanic naravno ocekujem da je mozak ekipe. Gojak ima snagu i opasan je. A kapiten Dzeko da zabije.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 sep 2019, 02:16

Ma yebo statistiku, kakvu to statistiku u reprezentaciji ima bilo koji naš igrač mimo Džeke u zadnjih par godina? A i on je poprilično bio 'tih' od kvalifikacija za SP pa sve od Lige Nacija, nije se nešto previše nadavo golova, tek je u LN progulio, zabio tri gola, također tri gola u ovim kvalifikacijama što je ok.

Višća nije moderno krilo, nema on dribling i šut što moderna krila moraju imati. On je igrač zadatka, onaj kojeg sistem čini boljim (kao što je to u Basaksehiru), a ne neko ko će sistem učiniti boljim. Drugačiji tip igrača od Hajrovića i definitivno na spisku ima mjesta za obojicu, na terenu isto tako, u najmanju ruku da igraju ravnomjerno, čak i više Hajrović jer smo prosto kilavi i nedorečeni u ofanzivi već par godina.

Druga strana medalja, neće ni sa Izetom biti med i mlijeko, onaj ko misli da će nama Hajrović donijeti neki bolji kontinuitet igara, zajebao se. On može valjati od situacije do situacije, možda na početku bude bolje al' vremenom bi se uklopio u sivilo, pa realno on je i u Dinamu daleko daleko od nekakvog igrača koji ima kontinuitet dobrih igara, a i kroz čitavu karijeru je bio takav. Jer on da je toliki kvalitet, on bi igrao negdje u ligama petice odnosno dokazao bi se negdje u ligama petice do sada, ne bi u najboljim godinama išao u Dinamo da 'oživljava' karijeru.

Generalno, mi imamo problem sa nedostatkom pravih krila već ko zna koliko godina, to smo u Papetovoj eri nadoknađivali sa strašnim tehničarima poput Misketa, Medunjanina i Pjanića, te odličnim golgeterima poput Džeke i Ibiševića.

Lulić je isto tako daleko od modernog krila, isto tako čisti igrač sistema, a sistema u našoj reprezentaciji svakako nije bilo skoro nikada. Tako da, zadnji period Lulićeve reprezentativne karijere je bio za zaborav, mislim momak je igrao krilo, a poslije Pjanića bio igrač koji je najviše pokušavao kreirati igru, jer prosto niko drugi nije preuzimao odgovornost, onda iz svega toga ti od Lulića ne vidiš ništa korisno. Dok je bilo Misimovića, Medunjanina koji je igrao koliko toliko ozbiljan fudbal, Ibiševića koji nije igrao 'desetku' nego klasičnog napadača, i Lulić je bio koristan jer nije puno peljao loptu, a poslije je sve bilo za zaborav.

Ovo ostalo nije vrijedno ni spominjati, dovoljno o njima govore njihove klupske karijere.

Dakle, pored toga što imamo problema sa defanzivom, od nekonstantnih bekova preko sporih stopera, sljedeća najveća mana nam je nedostatak pravih krila, što direktno utiče na našu lošu igru u ofanzivi.

Da ne idemo daleko od regiona, šta bih dao da imamo krilo poput Perišića, Kostića, Iličića, Tadića itd, mislim da bi bili barem 30% opasniji u napadu, samo kada bi jedan od nabrojanih igrača igrao za nas.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 21 sep 2019, 07:00

ne moze brat @hurem nista napisati a da sunjica ne spomene, i to sve od kad je ovaj finansirao dzematsku ligu:-)

nego, dzaba sve statistike, ono sto je visca u napadu, to je sunjic u odbrani. jedan ima bolju statistiku od duljevica,hajrovica...drugi je kao manje grijesio od zukanovica i sminkera a sustina je u tome da nema od nas nista dok su nam sigurni u prvih 11 igraci poput sunjica i visce.
zadnje dvije sezone sam gledao basaksehir najmanje 15-ak puta i ne mogu se sjetiti jednog viscinog driblinga, taj momak ni mene ne bi predriblao, mozda i bi kad bi smio krenuti ali on to nema u sebi i takav igrac ne smije doci na okupljanje repke sa misljenjem da je nedodirljiv.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edin139 i 30 gostiju.