FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Sta kažete na Mikela Artetu kao trenera?
Učio je od Wengera i uči od Pepa. Igrao u Barçi B.
parangal je napisao/la:Jel? Nije nego...salkan je napisao/la:Molim te bez imputiranja i driblinga mijenjanjem teza. Da, stojim iza svojih riječi. Ne, nisam mislio na nabrojane. Nek gura Fatija, Pereza, Roberta, de Jonga pobogu. Barsa NIKAD neće imati problema sa nedostatkom talenta u omladinskom pogonu, samo će UVIJEK imati problema kako te mlade talente progurati u prvi tim i uspostavljati balans sa potrebama koje diktira megalomansko tržište, tj. sa "obavezom" kupovanja internacionalaca za vagone para. Taj balans mogu uspostaviti samo Katalonci, samo oni koji su prošli LaMasiju i uspješno igrali za Barsu. To je pravilo i tu nema odstupanja. Ako razumiješ, naravno, i ako probaš da ne osuđuješ druge a da nisi pregledao šta sam pišeš.parangal je napisao/la:@salkan
Ti u jednom istom postu sam sebe demantuješ....najpre kažeš da Messi sam sebi treba reći "ne mogu ja više tolko povuć, vrijeme je da budem učitelj sledećem najboljem".....a na kraju konstatuješ... "ali u timu nemaš nijednog drugog igrača koji mu je dorastao i može iznijeti teret velike utakmice"?
Pa kome da bude učitelj? Kom sledećem najboljem? Albi? Piqeu? Suarezu? Busquetsu? Grizmanu?...i da ne nabrajam dalje jer su više od polovine ukupnog igračkog pogona 30-ogodišnjaci...
Kad bude završio karijeru neka se bavi radom u La Masiji....zabole me.
Aj mi nabroj makar JEDNOG igrača pre Puyola i posle Busquetsa iz La Masije da je postao standardni (akcenat na standardni) prvotimac? Negde drugde postao vrhunski igrač?...La Masija je škola ko i svaka druga koja je u jednom periodu izbacila jednu dobru grupu igrača (različitih generacija) i to je to....toga su imali i drugi klubovi u svojim školama u istoriji...
Kažeš..."Taj balans mogu uspostaviti samo Katalonci, samo oni koji su prošli LaMasiju i uspješno igrali za Barsu."....koji bre katalonci i masijci? Pa Busquets je poslednji standardni igrač a izašao pre 12 godina? O čemu ti pričaš?....
Pa trenutna prva postava Barse ima samo 3 "španca" (i najveće rupe) a sve ostalo stranci.....kakva crna Masija
Xavi, Sergi, Ferrer, Carrasco...
Sergi Roberto.
"Kakva crna Masija"? Tu se sve naše diskusije završavaju.
Džeri Drejk
Nema veze sto igra u dinamu, olmo je zanimljiv igrac sigurno, mlad a ima muda i znanje, igra ligu prvaka i to odlicno, nije da se gleda samo onno sto radi po hrvatskim pasnjacima
Ne bi bilo lose dovesti ga u januaru, dobice jos iskustva u grupnoj fazi a nama bas treba tako jedan ofanzivni vezni, de jong artur olmo sjajna kombinacija, treba ga dovesti, moze sigurno proci ko neka zamjena, ulogu rafinje da uzme,i nadati se dodatnom napretku, jes da imamo na klupi strucnjaka za shebati takve igrace, aj ja bi ga doveo pa sta bude, neka rizika, mlad je momak i moze sigurno napredovati, takva pojacanja se nam bolje pokazu nego ona skupo placena, niko nije vjerovo ni u artura pa se momak nametnu, mozi sigurno nesto slicno i olmo
Ne bi bilo lose dovesti ga u januaru, dobice jos iskustva u grupnoj fazi a nama bas treba tako jedan ofanzivni vezni, de jong artur olmo sjajna kombinacija, treba ga dovesti, moze sigurno proci ko neka zamjena, ulogu rafinje da uzme,i nadati se dodatnom napretku, jes da imamo na klupi strucnjaka za shebati takve igrace, aj ja bi ga doveo pa sta bude, neka rizika, mlad je momak i moze sigurno napredovati, takva pojacanja se nam bolje pokazu nego ona skupo placena, niko nije vjerovo ni u artura pa se momak nametnu, mozi sigurno nesto slicno i olmo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
‘ladno si izostavio Guardiolu.
U pravu je, kad pogledaš najbolje igrače Barce prije ove zadnje dvije dekade sve je to iz uvoza.
Barcelona svakako ima najbolju školu ali su apetiti porasli da bi se čekalo da ti momci nešto naprave.
Evo uzmi Ajax godinama su cekali ovu zadnju generaciju i šta su dobili?
U pravu je, kad pogledaš najbolje igrače Barce prije ove zadnje dvije dekade sve je to iz uvoza.
Barcelona svakako ima najbolju školu ali su apetiti porasli da bi se čekalo da ti momci nešto naprave.
Don't hate what you don't understand.
Sta ce neki Arteta naucit ove starosjedioce koji su sve zivo osvojili? Pokazat nesto Messiju, Suarezu, Piqueu?sombrero je napisao/la:Sta kažete na Mikela Artetu kao trenera?
Fudbal nece sigurno. Mislim, nemam ja nista protiv, bolje bilo ko samo da ovaj ode, ali siguran sam da bi ga izbojkotirali ko Rejal Lopeteguia.
Treba ovdje cvrsta ruka koji ce posadit bar trojicu od ove stare garde na klupu.
Ljudi hodaju na gostovanjima LP i tako godinama.
27.10.2020
Btw bilo bi dobro reci Messiju da vise ne mora da se vraca do stopera sad kad su Arthur i De Jong na terenu gdje s lakocom dovuku loptu do 16, sto se jasno vidjelo i u Dortmundu gdje je to jedan od najtezih zadataka zbog njihovog presinga.
Problem je samo sto nema kreativnosti u zavrsnici, a tu upravo trebaju Messi i Grizi. Zato i nisi stvarao sanse.
S njima na terenu mozda bi konacno i mogao Messi u spic kao lazna devetka, ono sto zagovara Romario, sad kad imas top sredinu. Da se bezveze ne trosi vracajuci se nazad nepotrebno.
Sve bi to bilo lakse da imas trenera koji ima jasan sistem ybg.
Problem je samo sto nema kreativnosti u zavrsnici, a tu upravo trebaju Messi i Grizi. Zato i nisi stvarao sanse.
S njima na terenu mozda bi konacno i mogao Messi u spic kao lazna devetka, ono sto zagovara Romario, sad kad imas top sredinu. Da se bezveze ne trosi vracajuci se nazad nepotrebno.
Sve bi to bilo lakse da imas trenera koji ima jasan sistem ybg.
27.10.2020
Nama ne treba trener koji će učiti igrače, je udarne igle niko više nema šta naučiti.
Nama samo treba trener gdje će uprava stati iza njega, i da od igrača koji valjaju, a ima ih puno kod nas, napravi nešto.
Ovo je bjesomučno maltretiranje svih sa Valverdeom.
Nama samo treba trener gdje će uprava stati iza njega, i da od igrača koji valjaju, a ima ih puno kod nas, napravi nešto.
Ovo je bjesomučno maltretiranje svih sa Valverdeom.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Pacov ce dati priliku 20-godisnjem urugvajskom stoperu Arajuo sansu u prvom timu dok je Umtiti povrijedjen. Dembas s druge strane je dobio zeleno svijetlo i putovat ce u Granadu za vikend.Valverde llama a Araújo ante la lesión de Umtiti y Dembélé avanza
Uli Hoeness attacks Ter Stegen and claims Neuer deserves to start.
"Ter Stegen doesn't have a right to play there. It's different in goal compared to the outfield positions. Manuel Neuer is number one and has been the best keeper in the world for many years now. No one could argue he shouldn't be number one."

@igrajlopte 🐦
Neuer nije ni u top 3 vec zadnje 3 godine. Lijepo je zivjeti u iluziji i na staroj slavi. Ali zato su im i takvi rezultati, tj Njemackoj repki.
27.10.2020
Neueru je Asensio završio karijeru 2017.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
A Asensio je sam sebi završio karijeru ljetos.
A balans mogu održati samo Katalonci - da, apsolutno. Izdanci Masije na trenerskoj klupi. Kuman iako dođe, biće samo prelazno rješenje do Čavija.
Da, zaboravio sam Gvardiolu ali i Čavija - iako on pripada istoj generaciji kao Pujol, mada je mislim čak godinu prije njega debitovao (kod Van Gala). Poenta moje priče je ta da se Barselona opire modernom potrošačkom fudbalu svojom školom, a slažem se da su njeni najbolji izdanci sijali 10ak godina sve do zadnje titule.xaviesta je napisao/la:‘ladno si izostavio Guardiolu.
A balans mogu održati samo Katalonci - da, apsolutno. Izdanci Masije na trenerskoj klupi. Kuman iako dođe, biće samo prelazno rješenje do Čavija.
Džeri Drejk
Sad "Masijci" ispadoše i glavni i jedini treneri sposobni za vodjenje FC Barcelone?....a trenirala je samo 2 u istoriji i to u poslednjih 10 godina
... Pep 4 godine i pokojni Tito jednu (iako Tito jeste ponikao u La Masiji za seniorski tim nije odigrao ni jednu utakmicu).....bem te istorijo, ko te izmisli samo 

Meni je kao odanom i istinskom navijaču Barselone odgovarao Gvardiola i sve što je proizvela LaMasia.
TI nemoj o istoriji, "bre". Samo TI nemoj.
Džeri Drejk
Salkane ti kao da si malo nervozan? popi nešto....smiri sesalkan je napisao/la:Meni je kao odanom i istinskom navijaču Barselone odgovarao Gvardiola i sve što je proizvela LaMasia.

Ja uvek "tučem" argumentima a ne prostaklucima....pa ako možeš drži se i ti toga ili lepo zaobidji moje postove

A ja ću (kulturno dokle god je to moguće) odgovoriti svakom ko piše potpuno neargumentovano....Ako neko napiše nešto ovako citiram"..."Poenta moje priče je ta da se Barselona opire modernom potrošačkom fudbalu svojom školom"..... ja moram odgovoriti da je FC Barcelona u poslednjoj deceniji strovalila (uz Pereza i Real Madrid) najviše novca na dovodjenju igrača. To su činjenice, argumenti i nešto neoborivo....sve ostalo je trla baba lan...

Pa jesi li ti slijep božiji čovječe?
"OPIRE...SVOJOM ŠKOLOM"
"BALANS...MASIJA"
"KATALONIJA...SLOBODA".
Ne da si naporan, nego prelaziš granice nadnaravnog. Kačiš se na moje postove i izazivaš prepirku, a siguran sam da velika većina ljudi koji čitaju ono što ja napišem razumije o čemu pričam. Naš identitet mora biti odbranjen, jel ti jasno, gospodine Indoktrinacija? NAŠ identitet nema cijenu, naš identitet ne diriguju vagoni para - nego naša djeca. Dok su se forsirali, bili smo na vrhu. Čim smo počeli ličiti na FK Smrad iz Madrida, sve je počelo da se ruši. Daj prestani više, idi gledaj žensku odbojku čovječe.
"OPIRE...SVOJOM ŠKOLOM"
"BALANS...MASIJA"
"KATALONIJA...SLOBODA".
Ne da si naporan, nego prelaziš granice nadnaravnog. Kačiš se na moje postove i izazivaš prepirku, a siguran sam da velika većina ljudi koji čitaju ono što ja napišem razumije o čemu pričam. Naš identitet mora biti odbranjen, jel ti jasno, gospodine Indoktrinacija? NAŠ identitet nema cijenu, naš identitet ne diriguju vagoni para - nego naša djeca. Dok su se forsirali, bili smo na vrhu. Čim smo počeli ličiti na FK Smrad iz Madrida, sve je počelo da se ruši. Daj prestani više, idi gledaj žensku odbojku čovječe.
Džeri Drejk
Katalonija? Sloboda? Naš identitet? Naša deca?......ti si neka ozbiljna budala, srećom te ne pišeš puno...salkan je napisao/la:Pa jesi li ti slijep božiji čovječe?
"OPIRE...SVOJOM ŠKOLOM"
"BALANS...MASIJA"
"KATALONIJA...SLOBODA".

Ja sam samo jedan simpatizer FC Barcelona....TV simpatizer iz fotelje bolje reći

Onda gledaj našu zastavu i ne diraj je. I ne rise ševi.parangal je napisao/la:Katalonija? Sloboda? Naš identitet? Naša deca?......ti si neka ozbiljna budala, srećom te ne pišeš puno...salkan je napisao/la:Pa jesi li ti slijep božiji čovječe?
"OPIRE...SVOJOM ŠKOLOM"
"BALANS...MASIJA"
"KATALONIJA...SLOBODA".
Ne da si naporan, nego prelaziš granice nadnaravnog. Kačiš se na moje postove i izazivaš prepirku, a siguran sam da velika većina ljudi koji čitaju ono što ja napišem razumije o čemu pričam. Naš identitet mora biti odbranjen, jel ti jasno, gospodine Indoktrinacija? NAŠ identitet nema cijenu, naš identitet ne diriguju vagoni para - nego naša djeca. Dok su se forsirali, bili smo na vrhu. Čim smo počeli ličiti na FK Smrad iz Madrida, sve je počelo da se ruši. Daj prestani više, idi gledaj žensku odbojku čovječe.![]()
Ja sam samo jedan simpatizer FC Barcelona....TV simpatizer iz fotelje bolje reći.....izvinjavam se ortodoksnim "kataloncima"
Džeri Drejk
salkan je napisao/la:Onda gledaj našu zastavu i ne diraj je. I ne rise ševi.parangal je napisao/la:Katalonija? Sloboda? Naš identitet? Naša deca?......ti si neka ozbiljna budala, srećom te ne pišeš puno...salkan je napisao/la:Pa jesi li ti slijep božiji čovječe?
"OPIRE...SVOJOM ŠKOLOM"
"BALANS...MASIJA"
"KATALONIJA...SLOBODA".
Ne da si naporan, nego prelaziš granice nadnaravnog. Kačiš se na moje postove i izazivaš prepirku, a siguran sam da velika većina ljudi koji čitaju ono što ja napišem razumije o čemu pričam. Naš identitet mora biti odbranjen, jel ti jasno, gospodine Indoktrinacija? NAŠ identitet nema cijenu, naš identitet ne diriguju vagoni para - nego naša djeca. Dok su se forsirali, bili smo na vrhu. Čim smo počeli ličiti na FK Smrad iz Madrida, sve je počelo da se ruši. Daj prestani više, idi gledaj žensku odbojku čovječe.![]()
Ja sam samo jedan simpatizer FC Barcelona....TV simpatizer iz fotelje bolje reći.....izvinjavam se ortodoksnim "kataloncima"

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.