AFC Ajax

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: AFC Ajax

Post Postao/la dr.van nostrand » 07 nov 2010, 20:16

what a shame, :oops: ..sta vise reci i kome , danas smo tako nisko pali !! :twisted:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 nov 2010, 20:25

Au,ovo nisam ocekivao,ponizenje kuci,veliki samar velikom Ajaxu u vidu poraza od nista drugo no prosecne ekipe holandske lige koja se mora pobedjivati.
Nisam gledao utakmicu imao sam nekih obaveza kasnije kada sam dosao gledao sam neke druge tekme,tako da ne mogu nista reci,ali po komentarima ali i po samom rezultatu vidi se da je igra bila katastrofalna nedostojna "kopljanika".
Ajax je poslednjih nekoliko utakmica u problemima,ne zelim da trazim krivca,ali morace nesta opasno da se menja u hodu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 nov 2010, 20:27

Ajax danas nije zaslužio pobjedu. Gledao sam ih, nadao se da će "razvaliti" den Haag, al ništa, nepovezana igra, jednostavno ništa. Imal' su par prilika, pogotovo u prvom poluvremenu al...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

jukan
Kontakt:

Post Postao/la jukan » 07 nov 2010, 20:45

Ja sam gledao utakmicu.
U zadnjih pet utakmica,ponavlja se isto.
Igra bez igre,bez ideje,bez taktike.
Nezna se gdje je kome mjesto.., ko šta radi...igrači gledaju jedni u druge,očekujući da oni drugi urade njihov posao.
Suarez dribla do besvjesti, nesvjestan da je dobro proučen i da sve teže može sam nešto uraditi.
Lindgren,De jong..nisu ni za druge lige...ni jenog pasa ni jene lopte,šuta.
Iako se vidi da je Ajax ubojitiji sa Sulejmanijem, Jol čeka zadnjih 20 min da ga uvede,..igrači postaju svjesni igre zadnjih 20 min...itd..itd..
Katastrofa...trener se može komotno otpustiti jer se ovako može igrati i bez trenera..svako sebi.
Šuti..neprijatelj je gluh.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 09 nov 2010, 14:10

Dosta rupa ima u ekipi a za sve to je glavni krivac trener. Mogao je na pripremama da uigrava neke mlade igrace poput Blinda, Jozefzoona koji bi ginuli na terenu. Al on radije vjeruje "provjerenim" igracima poput Anite, Van der Wiela, Emanuelsona... Igraci koji su u formi nemaju mjesta u ekipi poput Sulejmanija i Eriksena, dok glumac Suarez mora da igra po svaku cijenu. De Zeeuw je bio odlican na kraju prosle sezone, a sad ga nema ni na mapi... Nemamo srednjeg reda uopste, krila takodje... Sve su to stvari za koje je odgovoran trener! Nakon svega toga i poraza od Den Haaga lik ima obraza da kaze da mu se da kesa od 10 miliona i nabavit ce krilo koje mu je neophodno. Pa tako i ja mogu bit trener, i ja bi onda mogao pobijedit Den Haag :lol:

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 11 nov 2010, 17:34

slikaslika

KNVB Kup

AFC Ajax - BV Veendam

Cetvrtak 11 novembar 2010 18:45 sati

Amsterdam ArenA

Moze li Ajax pobijediti drugoligasa?

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 11 nov 2010, 20:59

3:0 , prosjecna utakmica, otpor protivnika slomljen sredinom 2 pol. Mido, Suarez i Eriksen ! valja nam sad u goste u Alkmaar , ocekujem pobjedu nakon 2 uzastopna neuspjeha (Auxerre,ADO Haag ) !!
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 12 nov 2010, 16:21

dr.van nostrand je napisao/la:3:0 , prosjecna utakmica, otpor protivnika slomljen sredinom 2 pol. Mido, Suarez i Eriksen ! valja nam sad u goste u Alkmaar , ocekujem pobjedu nakon 2 uzastopna neuspjeha (Auxerre,ADO Haag ) !!
Blago tebi kad mozes bit takav optimista. Ja ocekujem da nas AZ klepi po usima, nista se nije promijenilo...

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 14 nov 2010, 16:37

ovo ne valja nikako, pa zaista sta se desava :o ..samo do prije 20 - tak dana sve je bilo odlicno, a od utakmice u Francuskoj i poraza nista ne funkcionise,ovo je vec kriza, slabe igre, a o rezultatima da ne govorim - katastrofa evo da vec dvije ut. uzastopno ne postizemo gol :twisted: (kup protiv drugoligasa ne shvacam ozbiljnu utakmicu) ! , a Ooijer koji po godinama i iskustvu treba da bude primjer ostalim igracima on na najgori nacin sebe stavlja u prvi plan evo vec nekoliko utakmica, govorim o njegovim crvenim kartonima i iskljucenima i gruboj nedisciplini, treba mu vise oduzeti od plate i namiriti za dobijene crvene kartone, koji moron :twisted:
silver & black

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 14 nov 2010, 17:11

Poceli ste bas kiksat kada se lomi prvenstvo....Najveci rival PSV bjezi vam sada 6 bodova,i 4.ste na tabeli....Naravno da je u pitanju kriza,i ako se ne popravi forma opet ste bez titule...Vjerujem da vam je to prioritet jer niste osjetili tu vrstu slasti od sezone 2003/2004 ako se ne varam?
Chelsea F.C.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 nov 2010, 19:31

Jos jedan poraz Ajaxa. :oops: Kakav pad forme ovoga kluba,na pocetku sezone se nije dalo nasluteti da ce biti nesta ovako.Cini mi se da ste dobro igrali do prvog gola Az-a a kasnije se raspali.
Neko gledao tekmu da kaze nesta vise?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

jukan
Kontakt:

Post Postao/la jukan » 14 nov 2010, 20:20

Ovo što Ajax pokazuje , u poljednje vrijeme..neliči na igru.
Utakmica sa AZ-om ..očaj.
Igra bez igre, taktike, volje....prosto ne razumijem šta se dešava.
Ipak ..bez sumnje..krivac je trener, koji nezna voditi ovaj tim.
20-min pred kraj, (0-0), trener izvodi Emanuelsona i ulazi Mido.
U momentu kad vezni red ne funkcioniše..u postavi Ajaxa ,istovremeno imgraju :Suarez,Sim de Jong,El Hamdoui,Mido,Lindgren..Eriksen.(eto neka neko rasporedi ove igrače).
Ajax počinje igrati u zadnjih 15 min, kada ulaze Sulejmani i De Zeuf..ali je kasno..naravno.
Neznam šta ovaj trener radi..ali držati na klupi Sulejmanija, De zeufa,Enoha.., van je svake pameti.
Suarez..očajan WDW također, Ojier je oličenje svega što naši protivnici žele da nam se desi.
Neznam..stigla su skupa pojačanja..ekipa nije dugo bila kvalitetnija (barem po imenima)..a ovo je očaj.
Ova današnja postava, kao da je prvi puta igrala zajedno..

Danas su se neki igračili trudili, ..ali nisu znali šta ko igra.., gdje je kome mjesto..
AZ- je stalno probijao po lijevom boku, još u prvom poluvremenu...
Vidi se iz aviona da treba ojačati vezni red..zadnju liniju (Umjesto De jonga-Enoh,povući Emanuelsona nazad, i umjesto Eriksena uvesti Sulejmanija, koji bi trebao probijati na krilu).
No umjesto toga,Jol izvodi Emanuelsona a ulazi još jedan komedijaš (Mido)
U Špicu je trebao samo igrati El Hamdoui, Suarez desno.,(povučenije).
Po lijevom krilu je trebao djelovati Sulejmani(poluofanzivno), a po desnom . eventualno .iz pozadine ubacivati WDW-a
Srednji red:Emanuelson(povučen),Enoh,Lidngren i De zeuv (više defanzivno)
Za odbranu..neznam šta bi više rekao.
Šuti..neprijatelj je gluh.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 15 nov 2010, 19:00

Jukan, svaka ti cast za izvjestaj ;-)
Slazem se s tobom u potpunosti. Samo da dodam da je nasa lijeva strana iritantno losa a za to je kriv naravno trener jer forsira dvojac Anita-Emanuelson.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 20 nov 2010, 14:47

slikaslika

Jako vazna utakmica koju jednostavno MORAMO pobijediti ako zelimo ostati u trci za titulu.
Ali s obzirom u kakvoj formi se nalazimo bice jako tesko.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 20 nov 2010, 14:54

Jel moguca danas ajaxova pobjeda ?
Jel ima povrijedjenih, suspendovanih ?
Za zivot cijeli!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 nov 2010, 21:47

Može li jedno pitanje? Da li uvijek navijači Ajaxa pjevaju onu stvar od Bob Marley-a?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 20 nov 2010, 22:07

Monolog je napisao/la:Može li jedno pitanje? Da li uvijek navijači Ajaxa pjevaju onu stvar od Bob Marley-a?
Da. Pred pocetak svake utakmice a i na poluvremenu.

[youtube][/youtube]

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 21 nov 2010, 00:29

ja fakat nisam znao da je ovaj ajax ovoliko losh :cry:
nema potpisa

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 nov 2010, 03:00

Na osnovu prikazanog po meni je Ajax dobro prosao s ovih 0-0. Jedino vrijedno poeman je bio udarac Suareza koji je iznenadio Isaksona, dok je PSV s druge strane bio konkretnija i dosta opasnija ekipa od Ajaxa. Po meni ova kriza je tipicna za Jola, a isto mu se desavalo i u HSV-u, ali nakon par kola opet ce se Jol vratiti na stari kolosijek.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 21 nov 2010, 14:23

amerosm je napisao/la:Po meni ova kriza je tipicna za Jola, a isto mu se desavalo i u HSV-u, ali nakon par kola opet ce se Jol vratiti na stari kolosijek.
Pa u cemu je problem, u autoritetu?

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.