FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Alkantara 5od 12 dobivenih duela, zračnih 2od 4, 9 izgubljenih baluna i kriv je za gol... Kimmich 5od 10 izgubljenih duela 12 puta izgubio loptu
A glavni vezni igraci su to, srce ekipe, najvažniji u momcadi
A glavni vezni igraci su to, srce ekipe, najvažniji u momcadi
-
- Kontakt:
Coman je jucer prema nekom mom misljenju, bio fenomenalan, pravio je dosta problema po strani, imao je par dobrih i opasnih ubacaja, ali ostali nisu znali zo realizovat.. Hernandez na beku se meni nije svidio sinoc, nekako kod Pavarda mi se vidi puno vise volje i zelje..a sacekat cemo, nije lako posliie onakve povrede..
-
- Kontakt:
Kupili covjeka za 80 miliona da pravi amaterske penale. Aferim
I lijepo ste to objasnili, trpac Majncova nije klasicna devetka, nema postavljanje u 16 metara, kao ni gradju. Dzaba mu svo ono bildanje u teretani.

I lijepo ste to objasnili, trpac Majncova nije klasicna devetka, nema postavljanje u 16 metara, kao ni gradju. Dzaba mu svo ono bildanje u teretani.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Prati li neko riberija?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Huseinagic je napisao/la:Coman je jucer prema nekom mom misljenju, bio fenomenalan, pravio je dosta problema po strani, imao je par dobrih i opasnih ubacaja, ali ostali nisu znali to realizovat...

Zato na drugoj strani Gnabry potpuno nevidljiv, nisu baš profitirali zamjenama strana pogotovo on.
Hernandez je previše agresivan, to se vidjelo već par puta i pitanje je da li je "hothead" kao Kimmich ili se samo želi dokazati, inače protiv Alibanije je igrao super, bio je opasan prema naprijed, e sad je li to zbog čvrste sredine Francuske pa mu je lako ubacivati se naprijed a kod Bayerna je sredina šuplja i radi rafalne greške...Huseinagic je napisao/la:Hernandez na beku se meni nije svidio sinoc, nekako kod Pavarda mi se vidi puno vise volje i zelje..a sacekat cemo, nije lako posliie onakve povrede..
-
- Kontakt:

Jucer samo gledao do 70 minute igrao. Jako agilan prodoran i pokrerljiv bio.sekerbay je napisao/la:Prati li neko riberija?
Lucas Hernandez 
80 miliona
80 miliona

Pošto će Alaba biti neko vrijeme izvan terena, vrijeme je da se Kovač prestane zajebavati i isproba obranu Kimmich-Pavard-Sule-Hernandez, tu će vidjeti gdje su Pavard i Hernandez bolji, na boku ili sredini i da bar to ima postavljeno, sredinu će rješavati nakon zimske pauze 

Da, igrao na poziciji "desetke"thomashasler je napisao/la:
Jucer samo gledao do 70 minute igrao. Jako agilan prodoran i pokrerljiv bio.sekerbay je napisao/la:Prati li neko riberija?
Nosio čitavu igru.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
selam, hoćel bit šta od novog moderatora na ovoj temi?
Cim uzmemu LP s Nikom. LPcoelho41 je napisao/la:selam, hoćel bit šta od novog moderatora na ovoj temi?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
monolože hoćemo moderatora koji dođe na pdf i kad ne mora nekog banovat
Ako vec ne mozemo dobiti novu anketu treba makar resetovati glasove na ovoj pa da ponovo glasamo.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Samo plačete umjesto da studirate onako dobro prvo poluvrijeme jučer. Poezija! 

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Ja po nesreci bio na putu i dodjem na drugo, citam ovdje pisete kako igramo dobro poluvrijeme... long story short, ugasio TV u šesetoj minuti, malo izgubio zivceS-Y-L-A-R je napisao/la:Samo plačete umjesto da studirate onako dobro prvo poluvrijeme jučer. Poezija!

I ja sam propustio nekih 10ak minuta dok sam stigao nakon Čelika(samim time i gol) ali sam barem vidio neke magije.harden je napisao/la:Ja po nesreci bio na putu i dodjem na drugo, citam ovdje pisete kako igramo dobro poluvrijeme... long story short, ugasio TV u šesetoj minuti, malo izgubio zivceS-Y-L-A-R je napisao/la:Samo plačete umjesto da studirate onako dobro prvo poluvrijeme jučer. Poezija!

41.21.1.
Na žalost, u ovim većim tekmama što smo igrali, protiv Dortmunda i Lajpciga, vidjelo se da koncept 10ke ne postoji u našoj igri. Stvarno ne znam gdje će i kako Kutinjo tu pasati i gdje će igrati, mislim u bitnim i velikim tekmama - u onim manjim to i nije bitno. Svaki napad nam je išao na krilo. Desetka, kao što je igrao, bar po poziciji, Muller nam je koristila samo radi presinga i da odradi dupli pas sa krilom i ničeg više. James nije onako otišao, otišao je jer se nije i ne planira igrati sa igračem njegovih kvaliteta i pozicije.
Druga stvar, u subotu Nagelsman promjeni formaciju mi se više ne sastavismo sa loptom ili nam je igra opala za klasu - a ovaj naš gusla isto, i sve što uradi je to da zamijeni igrača i to katastrofalno čini mi se. Sredina i pozicija kreatora, desetke nam izgleda još nije jasna. Puno tu ovisi o Thiagu, i previše za moj ukus. Kimmich, ko bi rekao, je katastrofalan na sredini. Prije sam molio da ne igra beka, a sad molim da igra. Pozicioni fudbal koji smo igrali kad je on bio na sredini mu puno više godi, ovo da gine, trči, dodaje, i bude lagan na lopti više ne. Nit je šestica, a pogotovo nije osmica. Vjerujem da i igranje beka ima uticaja u tome, ne može se malo igrati jedno malo drugo.
Druga stvar, u subotu Nagelsman promjeni formaciju mi se više ne sastavismo sa loptom ili nam je igra opala za klasu - a ovaj naš gusla isto, i sve što uradi je to da zamijeni igrača i to katastrofalno čini mi se. Sredina i pozicija kreatora, desetke nam izgleda još nije jasna. Puno tu ovisi o Thiagu, i previše za moj ukus. Kimmich, ko bi rekao, je katastrofalan na sredini. Prije sam molio da ne igra beka, a sad molim da igra. Pozicioni fudbal koji smo igrali kad je on bio na sredini mu puno više godi, ovo da gine, trči, dodaje, i bude lagan na lopti više ne. Nit je šestica, a pogotovo nije osmica. Vjerujem da i igranje beka ima uticaja u tome, ne može se malo igrati jedno malo drugo.
-
- Kontakt:
Mozda nikome ne pada na pamet da Lucas dolazi nakon 8 mjeseci pauze i da je sad odigrao vec 5 utakmica i da je logicno nakon tolikog odsustva malo bude tezak i trom u reakcijama. Bilo bi pametno staviti Daviesa na beka sutra da Lucas odmori, njega pravog cemo imati tek na proljece.
-
- Kontakt:
Naravno da nije, odmah nakon utakmice sam iznio statistiku kako su on i Thiago na ispod 50 posto dobivenih duela kao i da su izgubili preko 10 lopti u posjedu sto je grozna statistika. Oni ne mogu garantirati zastitu sredine terena koja je srce momcadi, tu nam prolazi kao kroz sir te nije slucajno da smo primili vec 6 pogodaka u 5 utakmica. Kimmich nema staturu da bude duel osigurac,nije slucajno da u reala Barcelone citia liverpola ispred obrane igraju casemiro buskets rodri i fabinho.. Kimmich nije kante i nikad nece biti. Thiagova neodgovornost u obrani je vec opjevana stvar a uz to je kriv i za penal lucasa jer on neodgovorno gubi loptu gdje ne smije a istu gresku je ucinio i kontra bvb.sljivo je napisao/la:Na žalost, u ovim većim tekmama što smo igrali, protiv Dortmunda i Lajpciga, vidjelo se da koncept 10ke ne postoji u našoj igri. Stvarno ne znam gdje će i kako Kutinjo tu pasati i gdje će igrati, mislim u bitnim i velikim tekmama - u onim manjim to i nije bitno. Svaki napad nam je išao na krilo. Desetka, kao što je igrao, bar po poziciji, Muller nam je koristila samo radi presinga i da odradi dupli pas sa krilom i ničeg više. James nije onako otišao, otišao je jer se nije i ne planira igrati sa igračem njegovih kvaliteta i pozicije.
Nije neodgovoran već ga presinguju stalno. On je taj koji se vraća i pokreće akcije. On mora da diriguje igrom i da traži igrače po terenu, pogotovo je to teško u formaciji i taktici koju igramo, gdje je fokus na krila, gdje se igrači šire u stranu. Ako mu mastermind sa klupe ne nađe partnera i bolju organizaciju i pozicije na sredini Thiago će da izgine i Bayern sa njim. U pokretanju napada i igre sa loptom on je najvažniji igrač. U prvom poluvremenu protiv Lajpciga, Bajern je imao viša igrača u odbrani i sredini (6), nasuprot Lajpciga sa petoricom naprijed. Tako je Bayern mogao lahko da kombinuje i da drži loptu. Thiago i Kimmich su imali 40% vremena loptu u nogama i imali preko 80% tačnih pasova. Kasnije je Nagelsman promjenio formaciju stavljajući gratis igrača gore, sad sa 6 i odmah smo čučnuli. Thiago i Kimmich su dobili manje prostora za manevre i odmah problem. Tek kad je uveo Tolissa Bayern je opet počeo da uzima loptu, al sa manom da ima manje igrača u napadu i kreaciji. Problem je što u istom odnosu, istoj formaciji Bayern uopšte nije dominantan u odnosu na Lajpcig, čak i kontra, a trebao bi jer ima puno bolje individualce. I tu se mogao vidjeti talent i genijalnost Nagelsmana, s druge strane ograničenost, tvrdoglavost našeg struĆnjaka. Nagelsmanova dva igrača u dva pasa izbace naša tri, i par puta su imali opasne tranzicije baš iz tih sitnih i kratikih pas sekvenci. Kad bih kod nas vidio 6, 7 pasova iz prve u kome učestvuju 3, 4 igrača i da tako oslobode se presinga i krenu u napad ja bih ugasio i rekao ovo je pobjeda Bayerna. Na žalost, toga nema i ko zna kad će biti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.