Euroliga 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

neno#4
Kontakt:

Re: Euroliga 2010/11

Post Postao/la neno#4 » 07 nov 2010, 18:27

Radi se o Andersonu, ne Andersenu, ali nebitno :D :D :D
Koliko ja znam jos nigdje nije pronasao angazman...

A sto se tice Khvostova on je u Dinamu iz Moskve vec cini mi se 2 - 3 godine...

Anderson je izabran kao drugi pik na NBDL draftu neki dan od nekih hairlija :
ocekivao sam NBA od njega ove sezone explodirao je u Makabiju prosle sezone i u Ciboni je odlican bio
Khvotstov je bas drama dobar play,ja mislio on u CSKA,mozda zato sto mi malo ovaj Shved vuce na njega :D
Isto kao da mi je neko izbrisao post :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa cu da se ponovim...

Anderson, je prosle godine u Areni imao procenat suta otprilike oko 15%..On je jedan od glavnih krivaca sto Makabi nije prosao na F4..Pa on je onda imao velikih problema u Makabiju, kada su se razuzdano povodili po klubovima..Klasicni igrac koji prvo sebe gleda i svoju statistiku pa sve onda ostalo...

Doduse on je pokusavao da se vrati opet gore, ali neuspjesno...
Bolje mu je da uzme lovu opet u Europi...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 10 nov 2010, 21:06

imal ko kakav link da gledam barem 2. poluvrijeme caja-zalgiris

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 nov 2010, 21:11

Ovdje bi ti trebalo biti

http://myp2p.eu/competition.php?competi ... basketball

A ako ne mogne probaj otvoriti i ovu

http://www.livescorehunter.com/

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 nov 2010, 11:18

Flash news od jucer:
- Dule dobio Olimpiju, lakse nego sto rezultat pokazuje
- Fener tuk'o Sienu i dokazao da nije bila slucajnost sto su digli Barsu u BlauGrani, a neki meni objasnjavali da je Barsa losija nego prosle sezone, a Fener pokazuje da je odlicna ekipa, sto sam i rekao i govorim da je Spahija izuzetno potcijenjen trener
- Partizan dobio najneorganizovaniju eipu koju sam ja gledao
- Zalgiris Caju :o :o :o
- Mada taj isti Zalgiris ove godine igra odlicno i ima odlicno poslozenu ekipu
- Oli i Unikaha rutinski

Drago mi je zbog Turkcana, covjek i u ovim godinama pokazuje da nije izgubio onaj stari osjecaj za skok, za borbu. Ko zna zna, ko ne zna, nece nikada ni znati. Vrlo jednostavno..Fener djeluje odlicno, ali opet napominjem da ce Preldzic da izgubi i kontinuitet i sve ostalo..Ono protiv Barse je mislim bila 1 slucajnost jer je Kinsey imao probleme sa licnim greskama....

Dule pravi od Sveda ozbiljnog igraca, ovim ce da pokaze/dokaze da zna i beka da napravi :D :D :D ..
Imaju tako skracenu rotaciju, i maltene plesu po ivici ponora..Slijedeca utakmica protiv Efesa je kljucna, ako se to dobije CSKA sigurno okrece sezonu...

Mirza Begic odigrao utakmicu u posljednih godinu dana..To je takva glava koju nista ne interesuje...Pratili ga Watson i ostatak ekipe, definitivno su napravili velii pomak ka TOP 16...Caja iznenadjujuce opusteno..Mislim da ce Ivanovic danas da objasni neke stvari..

Ostalo je samo ime.....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 11 nov 2010, 13:38

Posto je vezano za euroligu i izvjestaj koji procitah sa tekme Caje Laborala i Zalgirisa, moze li iko od administracije da prenese novinaru koji je pisao clanak da Mirza Begic nije Bosanac, on je Slovenac i nije lijepo da se spominje nesto sto nije istina. Takvim mutnim likovima je mjesto sto dalje od BiH, eno mu janeza pa nek ga svojataju, nas nije.
Cuva Bog Zelju svog!

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 11 nov 2010, 21:24

On je Bošnjak, i nemoj da pričaš kada neznaš. On je sa svojih 18-19 godina otišao u Sloveniju, a to što igra za njih je drugo.

Prema tvojim riječima bi Domercant bio Bosanac. :D

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 11 nov 2010, 21:52

vOluMme je napisao/la:On je Bošnjak, i nemoj da pričaš kada neznaš. On je sa svojih 18-19 godina otišao u Sloveniju, a to što igra za njih je drugo.

Kakve veze ima sa koliko je godina otisao, sada je slovenac i cao, imao je priliku da se vrati pod BH dres ali mu je draza zelena boja janeza.
Prema mojim rijecima Domercant je Bosanac, igra i gine za moju drzavu BiH
Cuva Bog Zelju svog!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 nov 2010, 22:18

vOluMme je napisao/la:On je Bošnjak, i nemoj da pričaš kada neznaš. On je sa svojih 18-19 godina otišao u Sloveniju, a to što igra za njih je drugo.

biti bošnjak i biti bosanac nije isto

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 11 nov 2010, 22:42

Znam da nije isto, termin Bosanac uopće ne postoji, mada ga mi koristimo. Moja greška.
mirzza je napisao/la:

Kakve veze ima sa koliko je godina otisao, sada je slovenac i cao, imao je priliku da se vrati pod BH dres ali mu je draza zelena boja janeza.
Ne. Nije Slovenac. Niti je imao neki konkretni poziv iz našeg saveza dok je još bio 18-godišnjak. Tad su ga trebali pozvat u juniorsku repku, pa kasnije u mladu. Slovenci to dobro rade. Dovedu igrača dok je još mlad, zaigra za njihovu kadetsku repku, kasnije za juniore. Onda malo slovenska javnost izvrši pritisak na njih, zaigraju za A tim, pa se tek onda naš savez javlja. Ne ide to tako.

Ako ti išta znači, Mirza Begiće ne igra za Sloveniju isto kao i Prelidžić.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 nov 2010, 22:47

vOluMme je napisao/la:Znam da nije isto, termin Bosanac uopće ne postoji, mada ga mi koristimo. Moja greška.
mirzza je napisao/la:

Ne. Nije Slovenac. Niti je imao neki konkretni poziv iz našeg saveza dok je još bio 18-godišnjak. Tad su ga trebali pozvat u juniorsku repku, pa kasnije u mladu. Slovenci to dobro rade. Dovedu igrača dok je još mlad, zaigra za njihovu kadetsku repku, kasnije za juniore. Onda malo slovenska javnost izvrši pritisak na njih, zaigraju za A tim, pa se tek onda naš savez javlja. Ne ide to tako.

kako misliš ne postoji termin bosanac,o čemu pričaš?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 nov 2010, 22:56

Mirza Begic nece nikada igrati nizakoga, jer je to covjek koji samo pare juri i tu se prica zavrsava....
Sto se tice Bosne, tu ne mogu u istu recenicu...
Domercant je za njega primjer i olicenje 1 patriote..

Ostalo je samo ime.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 nov 2010, 23:02

vOluMme je napisao/la:Znam da nije isto, termin Bosanac uopće ne postoji, mada ga mi koristimo. Moja greška.

Pa to ne može ni Radovan Karadžić osporiti. Čuj ne postoji termin Bosanac?!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 12 nov 2010, 12:25

Kada neko igra za reprezentaciju BiH mora da se izjašnjava kao Bošnjak a ne Bosanac. Jer je naša repka multietnička. Kako bi bilo da Vasiljević govori za sebe da je Srbin dok igra za repku BiH.

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 12 nov 2010, 12:37

vOluMme je napisao/la:Kada neko igra za reprezentaciju BiH mora da se izjašnjava kao Bošnjak a ne Bosanac. Jer je naša repka multietnička. Kako bi bilo da Vasiljević govori za sebe da je Srbin dok igra za repku BiH.
kako se henry onda izjasnjava. nacionalnost je jedno, drzavnost je drugo: nacionalnost je privatna stvar.
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 12 nov 2010, 13:20

Zato i kažem. Svi bi se trebali izjašnjavati kao Bošnjaci dok igraju za BiH.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 nov 2010, 13:37

vOluMme je napisao/la:Zato i kažem. Svi bi se trebali izjašnjavati kao Bošnjaci dok igraju za BiH.
Potpuno ti je pogresna logika....

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 nov 2010, 15:30

vOluMme je napisao/la:Zato i kažem. Svi bi se trebali izjašnjavati kao Bošnjaci dok igraju za BiH.
Kakve veze imaju Bošnjaci sa nacionalnom pripadnošću.Bošnjaci su konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini (najčešće pripadnici islamske vjeroispovjesti.Hrvati i Srbi su također narodi u BiH.Sa riječ Bosanac se izražava nacionalna pripadnost, tj. osoba koja BiH smatra svojom domovinom.U Normalnoj državi postojali bi Bosanci i Hercegovci islamske,katoličke i pravoslavne vjeroispovjesti, ali mi smo daleko od normalne države.Riječ Bošnjak je izvedenice iz riječi Bošnjani, narod koji je živio u srednjovjekovnoj Bosni .

Što se tiče Eurolige rezultati su otprilike realni osim poraza Caje koja je sebi zakomplikovala situaciju.Cska je napokon počeo igrati odbranu koju je Partizan igrao zadnjih par godina.Do ovog meča lidera grupe sveli su na svega 55 koševa.James Gist će biti veliko pojačanje za Partizan u to nema sumnje.Gist je u meču sa Zagrebom pokazao o kakvoj se atleti radi kada je imao dva strašna zakucavanja, a i u meču sa Prokomom je vodio Partizan do možda na kraju ključne pobjede u borbi za drugi krug.Igrači Bamberga su još jednom demantovali sve one koji su smatrali da će oni biti kanta za nabijanje.U prvom poluvremenu su vodili sve do samog kraja.Imali su i 8 razlike , ali je serija Reala od 9:0 sve anulirala.Utakmica je mogla otići i na jednu i na drugu stranu , ali Real je i u regularnom dijelu bio bliži pobjedi jer je Llull fulao šut u posljednjim sekundama.U ovom trenutku su u prednosti u odnosu na Romu koja je prošlo kolo stradala od sinoćnjeg Bambergovog suparnika.Sve u svemu Cibona je sinoć sebi zatvorila vrata drugog kruga.Pred istim ishodom je i Prokom,Rytas i belgijski plaćenici Charleroi.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 12 nov 2010, 16:15

Hvala što si mi objasnio. Ja sam mislio da se sva tri naroda jednim imenom nazivaju Bošnjaci, što bi bilo normalno da smo normalna država.

Bošnjaci=Bosanci+Srbi+Hrvati :D

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 12 nov 2010, 17:08

vOluMme je napisao/la:Kada neko igra za reprezentaciju BiH mora da se izjašnjava kao Bošnjak a ne Bosanac. Jer je naša repka multietnička. Kako bi bilo da Vasiljević govori za sebe da je Srbin dok igra za repku BiH.

čuj kako bi bilo,pa valjda je vasiljević srbin,i u tome nema ništa loše

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 12 nov 2010, 17:10

a kad ne igraju,kako bi se onda trebali izjašnjavati,bošnjak je nacionalnost,kontaš?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.