Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BosniaBoston
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la BosniaBoston » 07 sep 2019, 20:57

Rosicky je napisao/la:Zašto stub zdravog društva?
Sve dok ljudi ovo podržavaju a u slučaju da im je dijete gay odrekli bi ga se,nema zdravog društva
Ne treba se djeteta odreci,ali ga treba u startu nauciti sta je prirodno a sta ne.Porodica je najuza grana drustva ali mozd ai najvaznija.Ukoliko su porodice normalne u jednoj zajednici i zajednica je normalna.Nasa drzava i jest odron jer se u nasim porodicama vrsi nasilje,sreduje se djeci skola i fakultet preko stele,roditelji nezaposleni odnosno besparica,uce se djeca mrznji itd...
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 sep 2019, 21:06

Asteriks je napisao/la:
Ali sta mi sada ovakvi kakvi jesmo mozemo/trebamo uraditi po tom pitanju.
Obzirom da su SAD nas otvoren prijatelj + ovaj ambasador pobornik iste drugog izlaza nema. Ali to ne znaci da cemo ih odobriti na razini obicaja lokalnih zajednica naseg drustva. Prije bih rekao cutke cemo ih odbaciti jer su nam nametnuti.
Naravno, ali...
Nakon parada sljedeci korak ce biti regulisanje prava lgbt osoba kroz institucije. Nakon tog, cutka ce biti obaveza a ne tolerancija ili vid necije volje te ce se vremenom ova nametna stvar polako balansirati i na svim ostalim razinama. Dokle god u BiH vecina bude sadasnje domicilno stanovnistvo ovdje nikada nece pitanje, pravo i realan zivot lgbt osobe biti na nivou kao u Holandiji, naravno, ali govorim o buducnosti i putu koji nas neminovno ocekuje.
Ovo drustvo treba promjene na svim razinama pa tako i na razini lokalnih obicaja. Promjena koju donosi namet lbgt-a nije popularna ali bi mogla biti okidac i za neke druge prijeko potrebne i korisne promjene ( tipa smanjenje sovinizama, nasilja u porodici, koripcije, opsta kultura...)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 sep 2019, 21:07

Kulesza je napisao/la:Gdje mi je @Heller, imaš li preporuke večeras na Hustler TV?
Na sindikalnom sam izletu, al reddit preporučujem i amaterke
JohnCleese je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:
Ali sta mi sada ovakvi kakvi jesmo mozemo/trebamo uraditi po tom pitanju.
Obzirom da su SAD nas otvoren prijatelj + ovaj ambasador pobornik iste drugog izlaza nema. Ali to ne znaci da cemo ih odobriti na razini obicaja lokalnih zajednica naseg drustva. Prije bih rekao cutke cemo ih odbaciti jer su nam nametnuti.
Naravno, ali...
Nakon parada sljedeci korak ce biti regulisanje prava lgbt osoba kroz institucije. Nakon tog, cutka ce biti obaveza a ne tolerancija ili vid necije volje te ce se vremenom ova nametna stvar polako balansirati i na svim ostalim razinama. Dokle god u BiH vecina bude sadasnje domicilno stanovnistvo ovdje nikada nece pitanje, pravo i realan zivot lgbt osobe biti na nivou kao u Holandiji, naravno, ali govorim o buducnosti i putu koji nas neminovno ocekuje.
Ovo drustvo treba promjene na svim razinama pa tako i na razini lokalnih obicaja. Promjena koju donosi namet lbgt-a nije popularna ali bi mogla biti okidac i za neke druge prijeko potrebne i korisne promjene ( tipa smanjenje sovinizama, nasilja u porodici, koripcije, opsta kultura...)
Da se civilizujemo os reć?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 sep 2019, 21:22

Saurman je napisao/la:
ASD je napisao/la:Svjetska zdravstvena organizacija je zvanično skinula homoseksualizam sa liste bolesti 1990.godine, a 1973.godine je maknuta sa liste psihičkih poremećaja.
To je struka. Polupismeni ljudi poput tebe mogu imati mišljenje, ali to nema nikakve veze sa strukom niti će struka uzeti tvoje mišljenje u razmatranje.

Što se tiče tog članka o genetici kojeg si pročitao neki dan, kojeg je napisao polupismen lik, taj je članak izazvao podsmijeh kod ljudi iz te struke koji su slučajno na fb kao i ti naletili na njeg.
Skinula nakon jakog pristika od strane gej lobija po svijetu.Toliko im je jak lobiji da su dogurali da im sad daju i djecu na usvajanje. :puke:

slika

Ne može mi nijedna zdravstvena ogranizacija reći da je ovo normalno.
Možeš to okrenuti i na drugu stranu.
Zdravstvena organizacija je to usvojila uprkos jakim lobijima vjerskih institucija.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 07 sep 2019, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2019, 21:27

Osim13 je napisao/la:

Čestitke i Samri, pustio je čojk u grad :bih:
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 sep 2019, 21:32

Promjena koju donosi namet lbgt-a nije popularna ali bi mogla biti okidac i za neke druge prijeko potrebne i korisne promjene ( tipa smanjenje sovinizama, nasilja u porodici)
Tjelesno nasilje:
Procjenjuje se da je 13 milijuna žena u EU-u bilo žrtva tjelesnog nasilja u razdoblju od 12 mjeseci prije provođenja istraživačkih intervjua. To je 7 % žena u dobi od 18 do 74 godine u EU.

Seksualno nasilje:
Procjenjuje se da je 3,7 milijuna žena u EU-u doživjelo seksualno nasilje u razdoblju od 12 mjeseci prije provođenja istraživačkih intervjua – što odgovara 2 % žena u dobi od 18 do 74 godine u EU-u.

Prema Eurostatovoj internetskoj bazi podataka, 2013.
Ovake pojave ne mozes kontrolisati, obzirom da na iste utice sarolik dijapazon faktora kao: lose ekonomsko stanje, opijati, psihicka nestabilnost, prevara,...

Da bi ovo drustvo dozivilo promjene trebas nagli zaokret obrazovnog sistema, promjene glede lakoce poslovanja (prema izvještaju Svjetske banke, početak poslovanja u BiH zahtijeva 12 postupaka i vremenski traje 67 dana. BiH se nalazi na 175. mjestu od 189 zemalja po lakoći poslovanja, a posljednji smo u grupi zemalja regiona) te promjene garniture vlasti.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 07 sep 2019, 21:55

Saurman je napisao/la:slika

Ne može mi nijedna zdravstvena ogranizacija reći da je ovo normalno.
Ne može ni meni nijedna organizacija reći da je normalno da muško nosi uže pantole od djevojke, da ih zavrće i spušta ispod guz'ce, pa eno puni gradovi takvih. :)
Slagali se vi sa svim ovim ili ne, homoseksualci će uvijek postojati, javno ili ne, tražit će slične sebi i praktikovat će svoje. Neće oni zbog toga što im neko ne da neka prava odlučiti da odu praviti ženama djecu.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 sep 2019, 21:58

Heller je napisao/la:
Da se civilizujemo os reć?
Pa kad nismo htjeli drugacije izgleda sad cemo ovako.
Asteriks je napisao/la:
Promjena koju donosi namet lbgt-a nije popularna ali bi mogla biti okidac i za neke druge prijeko potrebne i korisne promjene ( tipa smanjenje sovinizama, nasilja u porodici)
Tjelesno nasilje:
Procjenjuje se da je 13 milijuna žena u EU-u bilo žrtva tjelesnog nasilja u razdoblju od 12 mjeseci prije provođenja istraživačkih intervjua To je 7 % žena u dobi od 18 do 74 godine u EU.

Seksualno nasilje:
Procjenjuje se da je 3,7 milijuna žena u EU-u doživjelo seksualno nasilje u razdoblju od 12 mjeseci prije provođenja istraživačkih intervjua – što odgovara 2 % žena u dobi od 18 do 74 godine u EU-u.

Prema Eurostatovoj internetskoj bazi podataka, 2013.
Ovake pojave ne mozes kontrolisati, obzirom da na iste utice sarolik dijapazon faktora. Pa tako na nasilje mogu uticati: lose ekonomsko stanje, opijati, psihicka nestabilnost, prevara,...

Da bi ovo drustvo dozivilo promjene trebas nagli zaokret obrazovnog sistema, promjene glede lakoce poslovanja (prema izvještaju Svjetske banke, početak poslovanja u BiH zahtijeva 12 postupaka i vremenski traje 67 dana. BiH se nalazi na 175. mjestu od 189 zemalja po lakoći poslovanja, a posljednji smo u grupi zemalja regiona) te promjene garniture vlasti.
Opet se slazem narocito posljednji pasus.
Medjutim "dolazak" lgbt-a bi nam svakako mogao pomoci i po ovom pitanju. (Koristiti rijeci namet i nametnutost je netacno.)
Mnogi potcinjeni ce se ohrabriti, pokusati nesto mijenjati i izlaziti iz svojih raznoraznih dosadasnjih ormara.

"Kad ovi imaju hrabrosti izaci i ponositi se sto primaju u pakas (sto je valjda dno dna), zasto ne bi i ja izasao i pokazao kako ne zelim da me drzava i politika karaju u zdrav mozak" : zapita se tako mozda Bosanac :mrgreen:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 sep 2019, 22:05

Što bi se pitao kad može otići u Njemačku :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 07 sep 2019, 22:16

Sta vas ukucani misle o ovome?
Kazete li njima isto sto ovdje pisete?
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 07 sep 2019, 22:17

Zaista je bilo lijepo vidjeti bosnjacki narod na okupu protiv degeneracije.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 sep 2019, 22:41

Svedske trebe zbarile vise svedskih treba od tebe
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 sep 2019, 22:48

ArtVandelay je napisao/la:Zaista je bilo lijepo vidjeti bosnjacki narod na okupu protiv degeneracije.
Više se Bošnjaka okupilo kad se na Siporeksu kamion pivare prevrnuo. :kafa:

A sto se ne vratis ti ovdje?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 07 sep 2019, 23:26

Kamo sreće da se narod okupi pa mirno protestuje protiv vlasti i političara. Smetaju im gejevi a ne smeta im što penzioneri žive kao stoka i što djeca jedu u narodnoj kuhinji. Završilo fakultet i visi na birou 10 godina i to nije bed, nema potrebe da se izađe na ulicu sa transparentom koji proziva Baketa i ostale fašiste. Dabogda vam lezbe i **** bili prvi komšije. Meni ne smetaju i boli me ona stvar za njima, gore je što raja kod robovlasnika radi za 5 glava. Ja odo u Frankfurt, nek se yebu na ulici al neće mi ni gore smetat.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 sep 2019, 23:51

Kakvi ba transparenti,ljudi palili zgrade po Tz i Sarajevu u vecini gradova FBIH bile masovne demonstracije i sta si dobio od njih?kitu u usta,par uhljeba otislo da dodju novi.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 sep 2019, 23:58

Aerials je napisao/la:
Ne može ni meni nijedna organizacija reći da je normalno da muško nosi uže pantole od djevojke, da ih zavrće i spušta ispod guz'ce, pa eno puni gradovi takvih. :)
Slagali se vi sa svim ovim ili ne, homoseksualci će uvijek postojati, javno ili ne, tražit će slične sebi i praktikovat će svoje. Neće oni zbog toga što im neko ne da neka prava odlučiti da odu praviti ženama djecu.
Slažem se uvijek su postojali bolesnici njih bar nikad nije falilo na ovom planetu.Ali ne mogu svoju bolest prodavati ostatku svijeta pod "normalno" kad tu ništa normalno nije.

Šta će oni raditi među 4 zida je njihova stvar neka jaše koga hoće mogu i žirafu što se mene tiče, ali nije u redu izaći na ulice i ponositi se tim bolesnim ponašanjem a sve pod plaštom borbe za ljudska prava.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 08 sep 2019, 00:03

Al kidaju nove pjesme od Jale. :zviz: :zviz:
Coby :bow: RAF Camora :opaopa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 sep 2019, 00:08

Odlično je uradio parodiju na ovaj autotune šljam poput Jale,Bube i sličih plivadona.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 sep 2019, 00:09

GracanicaAA je napisao/la:Al kidaju nove pjesme od Jale. :zviz: :zviz:
Gdje imaju, zar je to izaslo?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 08 sep 2019, 00:11

harden je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:Al kidaju nove pjesme od Jale. :zviz: :zviz:
Gdje imaju, zar je to izaslo?
Google play 13.2km dzaba. :tokralju:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.