Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la LjoZee » 03 sep 2019, 15:14

samoposteno je napisao/la:Dobra emisija na **** Ivetic kaze igra 20 god. ima 4 god. radnog staza boze me sacuvaj
Je li ima na yt ta emisija? Vidio sam samo neki clanak vezano za onog vaseg igraca.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 03 sep 2019, 16:00

LjoZee je napisao/la:
samoposteno je napisao/la:Dobra emisija na **** Ivetic kaze igra 20 god. ima 4 god. radnog staza boze me sacuvaj
Je li ima na yt ta emisija? Vidio sam samo neki clanak vezano za onog vaseg igraca.
Ne znam pogledaj na **** sranici ili na stranici sindikata na fb

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 sep 2019, 16:07

samoposteno je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:
Ne znam pogledaj na **** sranici ili na stranici sindikata na fb
Nasao sam. Ima na stranici **** na fb sacuvano pa eto ako ko hoce da pogleda.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 03 sep 2019, 16:14

Mohikanac 12 i GOAT,hvala vam na lijepim rječima.
Iako nije ni četvrtina prvenstva prošla,i sve se može okrenuti,zaista sam zasad imao dobar nos u kom pravcu bi mogla ići ova sezona...Gledam onu svoju prognozu konačne tabele,koju sam još 4 jula objavio,2 nedjelje pred početak prvenstva,i skoro sve sam pogodio,osim što sam malo Tuzla City i Velež zamjenio pozicije,potcijenivši Tuzlake,a precjenivši Velež.

Što se Željezničara tiče,Amar je veliki trener za naše uslove,možda i najveći..I meni je dugo trebalo to da shvatim...Na teži način,jer bile su neke 4 sezone (možda 2009-2013),u kojima su skoro isključivo oba trofeja osvajali Željezničar i Borac,uz jedan,ili dva izuzetka u Kupu...Prvi moj "susret" sa njim je bio 2009,jesen...Pošto ja zaista taj njegov prvi mandat u Željezničaru,o tome pojma nemam....Sve to prije zajedničke Lige,niti se pratilo ovdje,niti smo uopšte imali te BH kanale..Ja sam prvi put čuo za to da je i Čelik znao biti prvak,kad sam došao na ovaj forum...Isto tako i za te Zubandane....Newcastle..i slično...
Kažem,prvi moj "susret" sa njim je biuo te jeseni 2009,ovdje Borac-Željezničar..Iako se već zajednička liga igrala 6-7 godina,po prvi put sam tad vidio da jedan tim onako visoko stoji,Cocalić komandovao odbranom...Bez obzira što je Borac tad bio prejak i dobio tu utakmicu sa 2-0,pred 13 000 ljudi (možda i poslijeratni rekord),ipak je to meni bilo nešto sasvim novo,i vidio sam da u tom Amaru ima nešto,što niko u ovoj ligi nema..
kasnie,pošto smo baš bili i jedini konkurenti tih godina,malo mi je izblijedilo to,mislio sam da on već na početku ima svojih pet-šest klubova gdje ima dogovorena tri boda u gostima,i usput čisti kartone tu,odmara ekipu (Leotar,Radnik,Rudar Prijedor,Olimpic,jedno vrijeme i Velež,nakon čega je krenuo bojkot RA),i malo mi je izgubio aureolu,jer smatrao sam da sezonu počinje sa +18 u odnosu na druge klubove..A ja moram "poginuti" na tim terenima,da bih i do boda došao,ili pobjedio...ispovrijeđivati se,kartona nadobijati.....Ali,onda skontam,iako je zaista toga bilo,recimo 2011 ili 2012 su u Prijedoru u 14 dana,gostovali prvo Borac,pa onda Željezničar..Na Borac kvota 2,95,a na Željezničar 1,30 :( .A Borac ima,u najmanju ruku ravnopravan tim sa Željezničarem...Avdukić,Maletić,Srđan Grahovac,Vule Trivunović,Nemanja Bilbija,Mladen Žižović,Saša Kajkut i ostali majstori.A i prije toga sezona,dvije,isto,plus Adilović dadne 4 ili 5 golova u Prijedoru, da bude najbolji strijelac i lakše se proda...Bilo je ciganluka svakakvog,ali opet nekako sam realan,i skontam..Ako čovjek i radi svašta u Prvenstvu,ima fond za sudije i 5 drugih klubova,kako onda u Kupu tri sezone igra bez ijednog poraza???..A zaista je tako bilo..sve do one utakmice kad je mali Šaban morao promašiti penal seriju i one čuvene "kad si ga znao zabit iz igre,sad ćeš pucati prvi i promašiti" :lol: :lol: :lol:
Znači,Amar je kombinacija veoma namazanog tipa svim bojama,a i vrhunskog,najboljeg stručnjaka ovdje....A to je smrtonosna kombinacija,i mislim da je pred nama vrijeme u kojem će Željezničar najviše trofeja osvajati...Već na proljeće se vidjelo koliki je to upgrade u odnosu na vrijeme prije njega,a sa istim timom...sad samo nastavlja...

Otrovent
Kontakt:

Post Postao/la Otrovent » 03 sep 2019, 17:16

Ja ga se sjećam kako je visoko stajao s ekipom čim neko malo upadne na teren u BL.
I konferencije za štampu na kojoj je rekao da ne može više podnositi uvrede iza leđa sa tribine na gostovanjima. A samo smo mu dovokivali to što si napisao @Schlager. Poslije ga dugo nije bilo. Čujem da je bio u Arabiji.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 03 sep 2019, 17:43

Schlager je napisao/la:Mohikanac 12 i GOAT,hvala vam na lijepim rječima.
Iako nije ni četvrtina prvenstva prošla,i sve se može okrenuti,zaista sam zasad imao dobar nos u kom pravcu bi mogla ići ova sezona...Gledam onu svoju prognozu konačne tabele,koju sam još 4 jula objavio,2 nedjelje pred početak prvenstva,i skoro sve sam pogodio,osim što sam malo Tuzla City i Velež zamjenio pozicije,potcijenivši Tuzlake,a precjenivši Velež.

Što se Željezničara tiče,Amar je veliki trener za naše uslove,možda i najveći..I meni je dugo trebalo to da shvatim...Na teži način,jer bile su neke 4 sezone (možda 2009-2013),u kojima su skoro isključivo oba trofeja osvajali Željezničar i Borac,uz jedan,ili dva izuzetka u Kupu...Prvi moj "susret" sa njim je bio 2009,jesen...Pošto ja zaista taj njegov prvi mandat u Željezničaru,o tome pojma nemam....Sve to prije zajedničke Lige,niti se pratilo ovdje,niti smo uopšte imali te BH kanale..Ja sam prvi put čuo za to da je i Čelik znao biti prvak,kad sam došao na ovaj forum...Isto tako i za te Zubandane....Newcastle..i slično...
Kažem,prvi moj "susret" sa njim je biuo te jeseni 2009,ovdje Borac-Željezničar..Iako se već zajednička liga igrala 6-7 godina,po prvi put sam tad vidio da jedan tim onako visoko stoji,Cocalić komandovao odbranom...Bez obzira što je Borac tad bio prejak i dobio tu utakmicu sa 2-0,pred 13 000 ljudi (možda i poslijeratni rekord),ipak je to meni bilo nešto sasvim novo,i vidio sam da u tom Amaru ima nešto,što niko u ovoj ligi nema..
kasnie,pošto smo baš bili i jedini konkurenti tih godina,malo mi je izblijedilo to,mislio sam da on već na početku ima svojih pet-šest klubova gdje ima dogovorena tri boda u gostima,i usput čisti kartone tu,odmara ekipu (Leotar,Radnik,Rudar Prijedor,Olimpic,jedno vrijeme i Velež,nakon čega je krenuo bojkot RA),i malo mi je izgubio aureolu,jer smatrao sam da sezonu počinje sa +18 u odnosu na druge klubove..A ja moram "poginuti" na tim terenima,da bih i do boda došao,ili pobjedio...ispovrijeđivati se,kartona nadobijati.....Ali,onda skontam,iako je zaista toga bilo,recimo 2011 ili 2012 su u Prijedoru u 14 dana,gostovali prvo Borac,pa onda Željezničar..Na Borac kvota 2,95,a na Željezničar 1,30 :( .A Borac ima,u najmanju ruku ravnopravan tim sa Željezničarem...Avdukić,Maletić,Srđan Grahovac,Vule Trivunović,Nemanja Bilbija,Mladen Žižović,Saša Kajkut i ostali majstori.A i prije toga sezona,dvije,isto,plus Adilović dadne 4 ili 5 golova u Prijedoru, da bude najbolji strijelac i lakše se proda...Bilo je ciganluka svakakvog,ali opet nekako sam realan,i skontam..Ako čovjek i radi svašta u Prvenstvu,ima fond za sudije i 5 drugih klubova,kako onda u Kupu tri sezone igra bez ijednog poraza???..A zaista je tako bilo..sve do one utakmice kad je mali Šaban morao promašiti penal seriju i one čuvene "kad si ga znao zabit iz igre,sad ćeš pucati prvi i promašiti" :lol: :lol: :lol:
Znači,Amar je kombinacija veoma namazanog tipa svim bojama,a i vrhunskog,najboljeg stručnjaka ovdje....A to je smrtonosna kombinacija,i mislim da je pred nama vrijeme u kojem će Željezničar najviše trofeja osvajati...Već na proljeće se vidjelo koliki je to upgrade u odnosu na vrijeme prije njega,a sa istim timom...sad samo nastavlja...

Sjecam se i ja vasih pobjeda u Travniku bez starta ili zutog kartona a nama iznose igrace sa terena zbog mesarske igre ;) . Prijedor vas nije nikad volio ako se ne varam, to je neki vas rivalitet, nesto slicno kao Radnik sada. Dobar pokazatelj ko je Amar mozes vidjeti i u primjeru Stanceskog, kod vas skoro najbolji igrac, kod nas klupa. Ako nisi znao i Avdukic za dlaku nije dosao, sve bilo dogovoreno i vi u zadnji cas radi para koje klub dobija za reprezentativca, izgladite neke probleme pa ostane kod vas. Posto vidim da volis fudbal, gledas stvari malo drugacije nego vecina, ako imas vremena pogledaj igru kada smo bili najjaci u drugom mandatu i sada recimo sa derbija zadnjeg. Mala ali primjetna razlika, ubrzao je igru, trazi prvi dodir striktno, kretnje i rjesenja drugacija nego prije kada se prilagodjavao nasoj ligi, mesarima, losim terenima ili kada su nas jednistavno molili u gostima ( vjerovao ili ne ), nemojte puno razlike.
Vjeruj, tek smo na pocetku ovo je jos u povojima. Iduce sezone ce se vidjeti bolid koji Brko sklapa za evrope. Da ne bude najavljujem sigurne grupe, daleko od toga ali da cemo probati sastaviti jedan tim za nijansu drugaciji i za nijansu blizi evropskim standardima, to sigurno. Necu o pozicijama u timu iz dosta razloga, ali vidjeces kada ugradi "spoilere" na sta ce to liciti. Budi pozdravljen. :thumbup:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

akanirarats
Kontakt:

Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Post Postao/la akanirarats » 03 sep 2019, 22:20

cadillac je napisao/la:
dvokorak je napisao/la:
cadillac je napisao/la:Zenićki hećim
:urnebes:
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHA
Je l‘ ovo @havenija?
To mu je deda
Kadilace vuces mi na Makabija
Srculence moje <3

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 03 sep 2019, 22:33

Schlager je napisao/la:Mohikanac 12 i GOAT,hvala vam na lijepim rječima.

Zeljo sa Sipovicem,Osmankovicem,Stanicem i Pavicem u obrani ne moze bit prvak.
Jer tri od cetiri nisu ni premijerligaski prosjek.
Prvak ce se traziti izmedju FKS i HŠKZ.
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 sep 2019, 23:11

Volim što nas idalje podcjenjuju to nije humano
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 03 sep 2019, 23:33

Rokoko87 je napisao/la:Volim što nas idalje podcjenjuju to nije humano
Ispadamo iz lige :pray:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 sep 2019, 23:39

Osim13 je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Volim što nas idalje podcjenjuju to nije humano
Ispadamo iz lige :pray:
Ekipa sa mothafuckin Dadom Sadikovićem Mehmedom Alispahićem ne može dalje od zone ispadanja
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 04 sep 2019, 18:31

Ćelik nema trenera.

Poyy :bih:

Biće Željo opet Šampion!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 sep 2019, 19:13

mohikanac12 je napisao/la:Ćelik nema trenera.

Nema ni zeljo, zeljo lopova i kamatara ima :mrgreen:
dokurko samo nemoj psovati i sve ce uredu biti
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 sep 2019, 19:21

Kamatar vise trofeja od jakog ćelika ima
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 sep 2019, 20:06

Svaka druga vam o Čeliku, pametnom sve jasno, glup navija za zelju.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 04 sep 2019, 20:09

redbull93 je napisao/la:Ja vjerujem da ce Čelik ove godine biti u vrhu. Moze svasta da bude, ne kazem, ali bolji smo od zelje sigurno.
Ćelik nema trenera. Svašta.

Biće Željo opet Šampion!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 sep 2019, 20:11

mohikanac12 je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:Ja vjerujem da ce Čelik ove godine biti u vrhu. Moze svasta da bude, ne kazem, ali bolji smo od zelje sigurno.
Ćelik nema trenera. Svašta.

I mislis da si mi nesto spustio ovim haha

Poznat su banovici kraj po dobroj filozofiji. Vidim vjezbali su ti inteligenciju. :mrgreen:
samo nemoj opet lajat ko pasce, da izvine lutvo
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 04 sep 2019, 20:16

"Vjerujem da će Čelik ići dobrim putem i da je na dobrom putu da ove sezone napravi dobar posao", kazao je Özer.
Naravno, "dobar posao" je opstanak u društvu najboljih.

Ćelik nema trenera. Tuga. :(

Biće Željo opet Šampion!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 sep 2019, 20:19

Tuga, jad i cemer i dalje medju zeljinim glavama. Vazda bilo, al im je Čelik prirasto srcu, samo ga spominju :lol:
samo nemoj lajat i bit ce sve uredu
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 07 sep 2019, 12:41

Eto komšije sa Grbavice, sutra vam je jedinstvena prilika da se okupite pred vječnom vatrom.
I ponesite majice iz 2017-te :mrgreen:
Specijalni gost tajna, inicijali L.I

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.