FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Vala ne znam za vas, ali ja bih kupio jednu titulu pa kad bi morali svi prec na dark side il sta god uradit mozemo poslje i u opstinsku ligu nije problem 

-
- Kontakt:
Kazu pisu s. ba kontra nas dajpogle lozu nije ni cudo 

- Beduin
- Kontakt:
Ovo je ono sto mene izjede vec danima, sedmicama. Manipulacija Azmira sa stvarima koje ne bi trebale biti dio sporta. Sloga kao Sloga mi je u ocima kao i decenijama unazad, skoro pa nisam znao za njih niti me tangiralo. Kada je Azmir im poceo pomagati i lagano se izdizali u nizim ligama pobrali su simpatije svih nas, tu je lokalni klub. Ali ovo mijenjanje imena kluba, cvijet Srebrenice na dresu (a znas u kakvim uslovima se igra fudbal i pod kojim okolnistima pa je sramota taj cvijet na dres staviti), Divizija ime grupe (ne znam jesu li imali uopste navijacku grupu), dakle sve politicki osmisljeno, zna gdje Podrinje najvise boli i tako ce privoliti podrinjce.fukara87 je napisao/la: Nemam nista protiv navijanja ovog klub al me bode jedna cinjenica a to je da svi oni koji imaju porijeklo iz Podrinja (Srebrenica, Bratunac itd.) odjednom vjerni navijaci Tuzle City-a jer je na grbu cvijet Srebrenice a da je kojim slucajem ostao ime Sloga SH sa istim imenom i grbom niko od tih ljudi ne bi bio navijac uvjeran sam, Azmir je vrlo dobro znao kako ce pridobit navijace jer vrlo dobro zna ko sve zivi u Tuzli... Ja cu i dalje navijat za Slobodu dok sam ziv a ima nas takvih i dalje pa taman da ova plastika osvoji Titulu
Sramota, sramota i za te ljude sto su prihvatili to kao takvo. Zato nikad vise nece imati moje postovanje, otici ce i Azmir nekad ali te stvari ostaju. Postali su pravi politicki klub sa politickim obiljezjima, a samo ime kluba jos vise iritira, totalno bespotrebno i nelogicno.
Ovo sto pise Fukare987, prva greska je sto nisu prodali Beganovica kad znaju da nemaju prebijene pare, a i najcesce nasi igraci nakon sezone-dvije se stope sa nekvalitetom lige i prosjekom, zato ih prodajes cim naprave boom i ubacujes novog omladinca i ganjas musterije. Beganovic vec sad upola slabije igra i ovakvog ces ga tesko prodati na zimu, a na ljeto odlazi kao sloboda.
A. Hodzic je talenat godinama unazad, nije dobijao sansu i sad kad postaje slobodan za po godine ti mu dajes da igra i usrecices neki klub. Umjesto da si odmah radio na novom ugovoru i njemu i Beganovicu, pa i ostalima kojima treba. E tako radi ozbiljna Uprava koja ima viziju i volju. Ako vec nemas zive pare, onda ih pravi na igracima koje si dobio i koji su kvalitetni.
Ovo do sad ne odaje nikakvu dozu ozbiljnosti i zelje da se krene napred, a sto Slatina pokusava ubijediti u suprotno. Jer mladi igraci koji su zlatne koke su krucijalne stvari, tu su pare, svakom prodajom privlacis druge mladice da dodju i treniraju u tvom klubu, bore se za minute i ino transfer, ujedno si na radaru menadzera drugih liga cim pravis i prodajes igrace.
Moze neko reci nije to lahko, ali si Ordagica, Pirica, Muminovica ispustio besplatno i preko milion KM cucnuo, i jos nekolicinu mladica koji su pali u zaborav. Devedzica si mogao dovesti i nudio se, ali Azmir htio Djidjica, i tako dalje... i niko ne uci na tudjim greskama, sto je najzosnije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Statut se obavezno mora promijeniti, čak je i ova uprava to najavljivala, ali s obzirom da nemamo investitora koji čekaju u redu da nas preuzmu, sta nakon promjene statuta sve i da ga danas promijenimo? Ništa druže, klub ostaje kakav i jeste, a investitor može doći za 2 mjecesa, 6 mjeseci, 6 godina ili čak nikad.superior1982 je napisao/la: Pod br.1 promjena statuta i mogućnost ulaska stranog kapitala i privatizacije kluba,
br.2 vraćanje stadiona Slobodi i gašenje JU Stadion Tušanj i zapošljavanja stranačkih podanika,individua,koje ni zašta nisu,niti šta rade,a odnose do 300.000 KM godišnje,
br.3 obavezna smjena Kurevića,
br.4 smjena upravnog odbora
br.5 smjena dijela skupštine koja nije novčano doprinjela klubu,nisu dali svoje novce,nisu našli donatore,nisu kupili sa današnjim danom zlatne sezonske karte,ili prodali veći broj tih karti i donijeli novce u klub.
Ukoliko se ovo gore navedeno ne izvrši,loše nam se piše.
Sve dosadašnje Uprave od odlaska A.H.su čisti promašaj!
I ja sam za da se stadion vrati nama ali upravi koja stabilizuje klub kako opet ne bi došli u situaciju da se brinemo hoćemo li preko stadiona riješiti neka dugovanja.
Skupština nam je katastrofa i taj sam sistem da se udje u nju i to je svima jasno da se još večeras mora mijenjati. Smiješno je da obični navijač daje više klubu nego član skupštine.
A UO zamijeni i doc će ti isti kao i oni. Možemo mi maštati da neko jak preuzme Slobodu, bilo da ostanemo UG ili da nas preuzme investitor kao privatni klub ali ta osoba trenutno ne postoji i to se uvijek treba uzeti u obzir kad se priča o promjenama u funkcionisanju kluba.
Nama je trenutno veći problem sto imaš mladu ekipu punu potencijala, koja neće biti na okupu i naredne sezone a Sloboda neće marke dobiti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Promjena nema ne nadajte se dzaba lakse ce biti... 

-
- Kontakt:
Eno sad i mujkana izvlace po potrebi
Ne valja vam to koji god da razlog imate. Vise stete nanosite a do juce ste gorljivo branili

Ne valja vam to koji god da razlog imate. Vise stete nanosite a do juce ste gorljivo branili

Ako si mislio na mene na osnovu čega si zaključio da sam ja rekao da je ovo ozbiljan rad? Kažem samo da niko ne može preko noći ništa napravit i stojim iza toga. Bar što se tiče sportske strane. Na klub i rad uprave uopšte nisam mislio , ovo se odnosilo na komentare kako treba smijeniti stručni štab jer su igre "loše" i kao nismo to zaslužili za 100 godina. Što se tiče uprave kluba uvijek ista situacija , pola ljudi živi u prošlosti i priče su ko je ukro koliko, pola u dalekoj budućnosti o promjenama statuta o nekim stranim investitorima i tako u nedogled, a klub SAD treba našu pomoć. I u drugim klubovima je sigurno bila situacija i gora nego sad al je mentalitet drugačiji i to je glavna razlika...Beduin je napisao/la: Ovo do sad ne odaje nikakvu dozu ozbiljnosti i zelje da se krene napred, a sto Slatina pokusava ubijediti u suprotno.
- Beduin
- Kontakt:
Ma hocu da kazem da sve to stoji kako je tesko ovakav klub odjednom promijeniti, da smo u dubokom minusu i da treba vremena da se krene napred i to svi odlicno razumijemo i shvatamo, ali postoje stvari koje se mogu uraditi a oni to ne rade. Vec sam u prethodnom postu napisao, prvo su trebali raditi na novim ugovorima, prodati Beganovica i uzeti neophodne pare, redovnije organizovati sjednice i razgovarati sa clanovima kako unaprediti trenutno stanje, traziti nove clanove i odj3bati stare, raditi na tome da se placa clanstvo pa makar to bilo simbolicno, sjesti i otvoreno i javno razgovarati saslatina87 je napisao/la:Ako si mislio na mene na osnovu čega si zaključio da sam ja rekao da je ovo ozbiljan rad? Kažem samo da niko ne može preko noći ništa napravit i stojim iza toga. Bar što se tiče sportske strane. Na klub i rad uprave uopšte nisam mislio , ovo se odnosilo na komentare kako treba smijeniti stručni štab jer su igre "loše" i kao nismo to zaslužili za 100 godina. Što se tiče uprave kluba uvijek ista situacija , pola ljudi živi u prošlosti i priče su ko je ukro koliko, pola u dalekoj budućnosti o promjenama statuta o nekim stranim investitorima i tako u nedogled, a klub SAD treba našu pomoć. I u drugim klubovima je sigurno bila situacija i gora nego sad al je mentalitet drugačiji i to je glavna razlika...Beduin je napisao/la: Ovo do sad ne odaje nikakvu dozu ozbiljnosti i zelje da se krene napred, a sto Slatina pokusava ubijediti u suprotno.
Kurevicem i ako ce se ovako i dalje raditi da se trazi njegov otkaz, da se preduzimaju neki konkretni koraci.
A te price o kradji para, to je prica za sebe. Mi smo skloni tim pricama, a siguran sam da Kozlic ne krade niti ima sta ukrasti, samo sto mi se ni ne cini kadar povesti ovaj klub napred i zato je steta da se njegovo ime spominje u raznim kontestima bespotrebno. Ili neka konkretno pocnu raditi na promjenama ili neka odstupe, tako je jedino moralno.
075 ❤
075 ❤
Opet nista od komentarisanja sudjenja na onoj emisiji 
Do sad sam se nadao da ce komentarisat onu kradju u Sarajevu,ali izgleda da cemo bit izigrani i nikom nista,do sljedece kradje...

Do sad sam se nadao da ce komentarisat onu kradju u Sarajevu,ali izgleda da cemo bit izigrani i nikom nista,do sljedece kradje...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma nije to bitno, bitno je da smo Slogi pokazali ko je glavni u gradu ali na tribinamaDamirT je napisao/la:Opet nista od komentarisanja sudjenja na onoj emisiji

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- Beduin
- Kontakt:
Bitno je plakati moderatorima i prijavljivati postove jedni drugih, ogledalo nas samih, placipickice, sami sebe mrzimo i zelimo zlo.
Opet nam sudije izbile bodove, nije Ivrtic kriv sto covjek proleti kraj njega i stize prije loptu pa asistira Voji za 2:1. Trebo je sudija svirat nesto
Opet nam sudije izbile bodove, nije Ivrtic kriv sto covjek proleti kraj njega i stize prije loptu pa asistira Voji za 2:1. Trebo je sudija svirat nesto

075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Ne znam za vas ali ja sam se najezio na ono slobodo moja ljubavi...i kad se suljo popeo na ogradu..
I nemas sad nista osim tog inata.nazalost..
Plastika to nema niti ce imat..

I nemas sad nista osim tog inata.nazalost..
Plastika to nema niti ce imat..
-
- Kontakt:
Nek dignu kartu na 10KM ionako je standardna brojka 2 milje 10 tekmi 200k..
Nema ovde love do nase
Nema ovde love do nase

-
- Kontakt:
Kada sam ikada pisao i za statut i za skupstinu i za stadion pa se ljudi ismijavaju.....
A vidi bogati odjednom bi svi nesto mjenjali i prosipali pamet.
Na pocetku sezone rekao sam past cemo da ce nam se mantat u glavi mjesec...Napali me. Ok
Jednostsvno ovaj sistem "sve je svacije i nije nicije"ne pije vode i dozivjecemo sudbinu kk....
A sto se mene tice licno dodje li do toga a hoce,repriza 2012-2013 nije daleko Ako Azmir bude taj da "cupa"klub nek ga gase odmah sada,odma....Nikada vise i ni u kojim uslovima yebo porijeklo svoje seljacko arogantno.
Nismo ujedinjeni nismo konkretni u zahtjevima nismo istrajni ,iskreni i zasluzili smo sve sto nam se desava. Galamimo nas graad nas klub,a ljudi pisaju nas klub u nasem gradu zajedno sa nama smiju se u lice i znaju da im kao klub nemozemo nista,JER SE KLUB NE PITA NISTA A NI MI
Neka nam je bog na pomoci
A vidi bogati odjednom bi svi nesto mjenjali i prosipali pamet.
Na pocetku sezone rekao sam past cemo da ce nam se mantat u glavi mjesec...Napali me. Ok
Jednostsvno ovaj sistem "sve je svacije i nije nicije"ne pije vode i dozivjecemo sudbinu kk....
A sto se mene tice licno dodje li do toga a hoce,repriza 2012-2013 nije daleko Ako Azmir bude taj da "cupa"klub nek ga gase odmah sada,odma....Nikada vise i ni u kojim uslovima yebo porijeklo svoje seljacko arogantno.
Nismo ujedinjeni nismo konkretni u zahtjevima nismo istrajni ,iskreni i zasluzili smo sve sto nam se desava. Galamimo nas graad nas klub,a ljudi pisaju nas klub u nasem gradu zajedno sa nama smiju se u lice i znaju da im kao klub nemozemo nista,JER SE KLUB NE PITA NISTA A NI MI
Neka nam je bog na pomoci
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
-
- Kontakt:
ubice nas ova aba liga

- Probisvjet
- Kontakt:
Hoce, i to koja se igra ni za sta?Sariel1987 je napisao/la:ubice nas ova aba liga![]()
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Kad vec govorimo o nacinu finansiranja kluba, je li iko ovdje svjestan da smo mi klub u BiH koji mozda i najvise novca dobija od grada i da manje vise imamo najsigurniji prihod, e sad druga je stvar sto takav nacin finansiranja ne prati adekvatan rukovodeći odnosno menadžerski kadar u klubu i to tako vec nekoliko godina. Ovo se ne odnosi na trenutnu upravu jer ja još uvijek protiv ovih ljudi necu reći ništa loše. Činjenica je da su tu tek 3-4 mjeseca, da su na kraju kako tako u uslovima koji su ih dočekali i potrošenih 3/4 gradskog novca za ovu godinu ipak sastavili sasvim solidan tim. Docekalo ih je nezadovoljstvo, dugovi, losa atmosfera u i oko kluba i neka ih neka rade, vrijeme ce pokazati jesu li sposobni, ovo za sad i nije tako lose.
Da se vratim na temu, osim Sarajeva koje ima te vijetnamske dolare i Zrinjskog kojeg gura HDZ, niti jedan klub drugi klub u BiH nema zagarantovan milion godisnje. Zao mi je sto moram praviti paralelu s njima, ali Zeljo za razliku od nas ima neku sicu od njihove opcine a od grada i kantona 0 KM. Zarade ponekad kad Dzeko predje negdje a to je zadnji put bilo prije cetiri godine i naprave poneki transfer, ali su od zadnjih 10 sezona, barem 8 bili medju prve cetiri ekipe.
Htjeli mi to ili ne priznati, prosjecna cijena karte na njihovim utakmicama je 7 KM, a vrlo cesto ih bude na tribinama izmedju 4000-5000, sto znaci da njima navijaci mjesecno donesu oko 80 000 KM i to je najsigurniji kes.
Kod nas se halabuka digla i cijela drzava o nama prica, mi pali u kolektivnu depresiju jer smo zamisli duzni platu i po, ako smo po tom pitanju mi medju losijim klubovima u ligi, onda bhfudbal stoji jako dobro. Ubi nas ponekad luzerski mentalitet, sa milionom zaganrantovanim, uprava mora naci barem jos 500 000 i moramo svake godine sebi zacrati cilj da smo medju 4, mi se zadovoljavamo nazalost sredinom a ako izborimo Evropu dobro i jest.
Puno pricamo a malo radimo. Da nas svaku domacu utakmicu dodje 4000 i da je karta 7 KM, mi bi na taj nacin u klub upumpali 476 000 KM novca za sezonu. Sve ostalo, statut, uprava, grad, privatizacija je suplja prica...O tome pricamo 20 godina a uvijek tapkamo u mjestu.
Razlika izmedju luzerskog i pobjednickog mentaliteta je bas to sto sto Zeljo i kad ima manje para od nas i losiju ekipu, njima je cilj titula svake godine pa zavrse skoro uvijek medju 4. A mi i kad smo najbolji, iznenadjenje nam je i podvig sto pobjedimo Radnika u gostima, ako hocemo graditi pobjednicki mentalitet nama to ne smije biti iznenadjenje, mi moramo biti nezadovoljni kad iz Bijeljine donesemo bod.
Da se vratim na temu, osim Sarajeva koje ima te vijetnamske dolare i Zrinjskog kojeg gura HDZ, niti jedan klub drugi klub u BiH nema zagarantovan milion godisnje. Zao mi je sto moram praviti paralelu s njima, ali Zeljo za razliku od nas ima neku sicu od njihove opcine a od grada i kantona 0 KM. Zarade ponekad kad Dzeko predje negdje a to je zadnji put bilo prije cetiri godine i naprave poneki transfer, ali su od zadnjih 10 sezona, barem 8 bili medju prve cetiri ekipe.
Htjeli mi to ili ne priznati, prosjecna cijena karte na njihovim utakmicama je 7 KM, a vrlo cesto ih bude na tribinama izmedju 4000-5000, sto znaci da njima navijaci mjesecno donesu oko 80 000 KM i to je najsigurniji kes.
Kod nas se halabuka digla i cijela drzava o nama prica, mi pali u kolektivnu depresiju jer smo zamisli duzni platu i po, ako smo po tom pitanju mi medju losijim klubovima u ligi, onda bhfudbal stoji jako dobro. Ubi nas ponekad luzerski mentalitet, sa milionom zaganrantovanim, uprava mora naci barem jos 500 000 i moramo svake godine sebi zacrati cilj da smo medju 4, mi se zadovoljavamo nazalost sredinom a ako izborimo Evropu dobro i jest.
Puno pricamo a malo radimo. Da nas svaku domacu utakmicu dodje 4000 i da je karta 7 KM, mi bi na taj nacin u klub upumpali 476 000 KM novca za sezonu. Sve ostalo, statut, uprava, grad, privatizacija je suplja prica...O tome pricamo 20 godina a uvijek tapkamo u mjestu.
Razlika izmedju luzerskog i pobjednickog mentaliteta je bas to sto sto Zeljo i kad ima manje para od nas i losiju ekipu, njima je cilj titula svake godine pa zavrse skoro uvijek medju 4. A mi i kad smo najbolji, iznenadjenje nam je i podvig sto pobjedimo Radnika u gostima, ako hocemo graditi pobjednicki mentalitet nama to ne smije biti iznenadjenje, mi moramo biti nezadovoljni kad iz Bijeljine donesemo bod.
Svaka čast Karambeu
Trebamo svi pomoć ako nam je to u cilju. Zaboravit malo na međusobna prepucavanja, preći preko nekih stvari za dobrobit kluba. Djeluje da mi jedva čekamo da neko pogriješi da bismo ga razapeli, dok to kod drugih nema. TRENUTNO nam je ovo najbolje što imamo da vodi klub, i TRENUTNO mi je bolje pomoć ovim ljudima nego da im "smetam". Da mi imamo neku bazu od recimo 1000 ljudi koji stvarno vole klub pa da svaki od njih nešto uradi, situacija bi bila potpuno drugačija. Pa evo ovdje na pdf-u da se skupimo, da svako da svoj doprinos može se za početak puno napravit. Samo je pitanje volje koje mi nažalost nemamo...

Hajmo mi navijači napraviti kakav ziro racun i nek uplati koliko ko moze od mene sad 100 km
Pokloni nekome 2 clanske, pomognes i klubu i tribini.Tz1986 je napisao/la:Hajmo mi navijači napraviti kakav ziro racun i nek uplati koliko ko moze od mene sad 100 km
- UG zvanicno predao zahtjev za odrzavanje vandredne skupstine.
Bravo.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.