FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Moderator/ica: GracanicaAA

drakensang
Kontakt:

Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Post Postao/la drakensang » 30 avg 2019, 11:57

Prolazite ono sto smo i mi prolazili, bar sto se tribina tice, a i dalje djelomicno prolazimo. Zapad se penzionisao, prica da su fukare debili i djeca je aktuelna i ovo je mozda prvo punjenje sjevera otkako neki novi momci vode tribinu. Nece to bas najbolje izgledat, isto kao kup Velez Zrinjski 0 2, bice oscilacija u navijanju a ako gubili mozda se i lose navijalo, zato imajte strpljenja s momcima, mozda su oni ti koji ce izdignut to sve na veci nivo.

Sta god da vam kazu, postujte ih jer oni su bili na grb, kosevu i bit ce i u drugim gradovima, rizikovat svoje zivote fakticki i niko od ostalih pa nek su i stsriji 15 godina, nema pravo da se uplice u vodjenje. Ovo s Azmirom vam je vrh doslo, jer koliko god sisica htjela da istisne Slobodu, s ovim samo jaca privrzenost istoj. Pozdrav Tuzli

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 avg 2019, 12:11

drakensang je napisao/la:Prolazite ono sto smo i mi prolazili, bar sto se tribina tice, a i dalje djelomicno prolazimo. Zapad se penzionisao, prica da su fukare debili i djeca je aktuelna i ovo je mozda prvo punjenje sjevera otkako neki novi momci vode tribinu. Nece to bas najbolje izgledat, isto kao kup Velez Zrinjski 0 2, bice oscilacija u navijanju a ako gubili mozda se i lose navijalo, zato imajte strpljenja s momcima, mozda su oni ti koji ce izdignut to sve na veci nivo.

Sta god da vam kazu, postujte ih jer oni su bili na grb, kosevu i bit ce i u drugim gradovima, rizikovat svoje zivote fakticki i niko od ostalih pa nek su i stsriji 15 godina, nema pravo da se uplice u vodjenje. Ovo s Azmirom vam je vrh doslo, jer koliko god sisica htjela da istisne Slobodu, s ovim samo jaca privrzenost istoj. Pozdrav Tuzli
Hvala drug :thumbup:

Nego, zamisli koliki papak moras biti da kapije zatvaras pola sata prije pocetka utakmcie pa ko dodje, dodje. U cijelom svijetu ljudi ulaze na tribine u prvim minutama utakmice, a sisica hoce na sve nacine da nas zadrzi van stadiona, a zna da dosta ljudi ulazi pred pocetak utakmice.

Zato moramo paziti na to, da se dodje na stadion ranije i ne rizikuje ostanak napolju radi seljobera usranog.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 30 avg 2019, 13:07

Pojačajte raspravu!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 avg 2019, 13:10

Skini gace da te j3bemo pojacano.

Nismo mi sarajlije, jadan ne bio.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 30 avg 2019, 13:16

Beduin je napisao/la:Skini gace da te j3bemo pojacano.

Nismo mi sarajlije, jadan ne bio.
Sarajevo. Sarajlije.

Na osnovu toga veoma je lagano zaključiti vaš psihološki portret: traumatiziranoopsesivni fukaraš.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 30 avg 2019, 13:22

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Pogrijesio si temu ribo, a za moju pricu postije tvrdnje kompetentnih ljudi. Tu prica zavrsava ;)
Dobro brato evo ti od tuzlaka clanak ;)
Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše Jugoslavije, koji je u medijima dobio veliki publicitet, vezan je za navijače Veleža ili kako ih nazivaju Red Army, a dogodio se 1987. godine u našem gradu, na utakmici Sloboda – Velež. To je bilo zadnje kolo Fudbalskog prvenstva Jugoslavije u kome se sve odulučivalo. Veležu je pobjeda trebala da bi osvojio prvu titulu prvaka Jugoslavije, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih, što ukazuje da je cijela situacija velikim dijelom slična današnjoj.Kada je na utakmici Velež poveo, nastali su prvi problemi i divljanje navijača Veleža. Nešto kasnije, sudija iz Klisa, opravdano ili ne, dosudio je dva penala za Slobodu koja je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta! Tada su navijači Veleža počeli gađati pomoćnog sudiju, a milicija je krenula u akciju, tukavši sve što im se na putu našlo. Počela je opšta tuča i navijaći Veleža su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa u našem gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični građani. Bilo je puno povrijedjenih.25. godina nakon famozne utakmice u kojoj je Velež izgubio titulu prvaka Jugoslavije, fudbalskim žarogonom rečeno, Velež je klizećim startom s dvije noge s leđa Slobodi slomio obadvije noge i tako ju poslao na dugogodišnje liječenje.Na kraju krajeva što bi narod rekao „ko zna zašto je ovo dobro“. Loša kadrovska rješenja u upravi kluba, loši igrači, tajkuni, menadžeri i kojekakvi lažni obožavatelji Slobode učinili su da Sloboda godinama igra na tankoj žici između opstanka i odlaska iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Brato jeli ti dosta pljuska?
Pusti kraju Pastrmko,ne tako davno su ih i Manijaci ganjali po Tuzli,i to po korzu,a sad kad ih pitas sve je neko izmislio.
Za dvije godine ce pricati kako su oni osiguranje ganjali po tribini,a ne osiguranje njih.Jos napisati saopstenje u kojem drece ko curice kako ih ljudi vec sedmicama maltretiraju.Da su bar uspjeli da rijese problem s njima,nego se pojedinci nasikirali i za narednu tekmu da ne popiju samara :mrgreen:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 avg 2019, 13:25

BosanacGorstak je napisao/la: Pusti kraju Pastrmko,ne tako davno su ih i Manijaci ganjali po Tuzli,i to po korzu,a sad kad ih pitas sve je neko izmislio.
Za dvije godine ce pricati kako su oni osiguranje ganjali po tribini,a ne osiguranje njih.Jos napisati saopstenje u kojem drece ko curice kako ih ljudi vec sedmicama maltretiraju.Da su bar uspjeli da rijese problem s njima,nego se pojedinci nasikirali i za narednu tekmu da ne popiju samara :mrgreen:
Ekipa je tad bila u kavezu a ganjali su par ljudi. Nemojmo se lagati. :kafa:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 30 avg 2019, 13:30

Naravno da ce izdat saopstenje ispred grupe, jer u pitanju su "sluzbena lica"zaduzena za sigurnost ne da vrse represiju.
Drugo, to jedan na jedan je naravno rjeseno kada seljacina nije bio na "duznosti "okruzen kolegama i specijalcima.
Takvo ponasanje osiguranja i policije nije za ismijavanje, nego zaljenje.
Da se desi tebi licno, ne bi se smijao.
Cadilac seljacino, to se ne moze porediti nikako maloumnice....
Zadnja izmjena: Sviuodbranu, dana/u 30 avg 2019, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 30 avg 2019, 13:30

Heller je napisao/la:
BosanacGorstak je napisao/la: Pusti kraju Pastrmko,ne tako davno su ih i Manijaci ganjali po Tuzli,i to po korzu,a sad kad ih pitas sve je neko izmislio.
Ljudi ba brisali plocnike po korzu sa navijacima Slobode,cuj par ljudi.Ti sto su bili u kavezu su samo imali ludu srecu i brze noge da su uspjeli na vrijeme pobjeci iza zastitne ograde.Nazalost tu srecu nisu imali skoro kad ih je obezbjedenje samaralo,pa su morali dodatno napisati saopstenje i molbu da ih vise ne diraju,ljute Slobodine ultrase :urnebes:

Posto imam obicaj pricati argumentima,evo i video koji dokazuje :thumbup:
Zadnja izmjena: BosanacGorstak, dana/u 30 avg 2019, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 30 avg 2019, 13:32

Sviuodbranu je napisao/la:Naravno da ce izdat saopstenje ispred grupe, jer u pitanju su "sluzbena lica"zaduzena za sigurnost ne da vrse represiju.
Drugo, to jedan na jedan je naravno rjeseno kada seljacina nije bio na "duznosti "okruzen kolegama i specijalcima.
Covjek iz osiguranja ih prema njegovim rijecima pozivao da to rijese jedan na jedan,nije uspjeo stisnuti i izaci.
A to da ste sta rijesili pitanje je,mozda ste otisli onako u grupi poslije svega i covjeku se izvinjavali,vrlo vjerovatno :kafa:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 avg 2019, 13:34

BosanacGorstak je napisao/la:
Heller je napisao/la:
Ljudi ba brisali plocnike po korzu sa navijacima Slobode,cuj par ljudi.Ti sto su bili u kavezu su samo imali ludu srecu i brze noge da su uspjeli na vrijeme pobjeci iza zastitne ograde.Nazalost tu srecu nisu imali skoro kad ih je obezbjedenje samaralo,pa su morali dodatno napisati saopstenje i molbu da ih vise ne diraju,ljute Slobodine ultrase :urnebes:
Opet lažeš, ko ker. Okupljanje je bilo u Kavezu, mlađa ekipa na trgu, svi su bili u kavezu tada. Fakat misliš da bi čitava grupa bježala od jednog autobusa? Znam ja da si Podrinjac al ne budi toliko glup.
Nullius in verba

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 30 avg 2019, 13:34

Sviuodbranu je napisao/la:Naravno da ce izdat saopstenje ispred grupe, jer u pitanju su "sluzbena lica"zaduzena za sigurnost ne da vrse represiju.
Covjek iz osiguranja ih prema njegovim rijecima pozivao da to rijese jedan na jedan,nije uspjeo stisnuti i izaci.
A to da ste sta rijesili pitanje je,mozda ste otisli onako u grupi poslije svega i covjeku se izvinjavali,vrlo vjerovatno :kafa:
I ti glup vjerujes da bi bilo jedan na jedan...
:rol:

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 avg 2019, 13:37

Volio bih da utakmica završi, a da se ne naruše odnosi između bilo koga u ovome gradu. Dragi mi je da Tuzla ima ovakav derbi. Trebamo svi da uživamo u tome. Ne doživljavamo Slobodu niti u jednom negativnom kontekstu. Pokušavamo igračima da skinemo teret pritiska. Gledali smo Slobodu, znamo njihove prednosti i mane. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima Bekića, Bekrića, Pršeša, do mlađih igrača koji su otkrovljenje. Neka pobjedi bolji – kazao je Bošnjaković, a zatim se osvrnuo na izjavu tim-menadžera Slobode, Admira Smajića koji je kazao da je Tuzla favorit u derbiju.
kasno marko pardon milenko na kosovo stize..
odnosi su naruseni.. :thumbup:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 30 avg 2019, 13:39

Heller je napisao/la: Opet lažeš, ko ker. Okupljanje je bilo u Kavezu, mlađa ekipa na trgu, svi su bili u kavezu tada. Fakat misliš da bi čitava grupa bježala od jednog autobusa? Znam ja da si Podrinjac al ne budi toliko glup.
Ljudi vam ba dosli na trg,samarali,navijali,pravili pizdarije,grad odjekivao od njihovog navijanja a ti mi pricas ekipa bila u kavezu.
Pa pred kaficem Slobodom gdje je vase okupljaliste udarali vaspitne.Jos zalosnije jedan autobus ih bio.Sad mi je vec pomalo i zao kako su vas popisali.
:(
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 avg 2019, 13:42

Heller je napisao/la: Opet lažeš, ko ker. Okupljanje je bilo u Kavezu, mlađa ekipa na trgu, svi su bili u kavezu tada. Fakat misliš da bi čitava grupa bježala od jednog autobusa? Znam ja da si Podrinjac al ne budi toliko glup.
Ljudi vam ba dosli na trg,samarali,navijali,pravili pizdarije,grad odjekivao od njihovog navijanja a ti mi pricas ekipa bila u kavezu.
Pa pred kaficem Slobodom gdje je vase okupljaliste udarali vaspitne.Jos zalosnije jedan autobus ih bio.Sad mi je vec pomalo i zao kako su vas popisali.
Odjekivao. Opet lupaš gluposti. Pogledaj klipove nećeš deset ljudi nabrojati.

Okupljanje za tu tekmu kao i za stotine drugih je bilo u kavezu. I džaba pokušavaš ovdje lagat. Možeš lagat sebe il nekog kelju rumenog kojem će srce bit ko planina. Al pitaj taksistu đe bio taj dan na trgu il u kavezu
Nullius in verba

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 30 avg 2019, 13:42

Pa fukare vas ugasile poslije one utakmice u Simin Hanu razbucali vas pred vasom kucom niste se ni okupili od onda vise, i ti pricas nesto...Dijete odrasti.Nemoj da iznosimo na forum.
Zadnja izmjena: Sviuodbranu, dana/u 30 avg 2019, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 avg 2019, 13:43

zna sve..
gorstak old skul huligan :)

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 avg 2019, 13:44

Danas će da de okupe u velikom broju, naravno iza Švrće. Beriza i ostalih, koji će izvaditi utoku ako bude čega jer drukčije i ne znaju, nit smiju.
Nullius in verba

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 avg 2019, 13:46

sve tudje price, tudja djela, gorstak imal tebe dje tu :lol:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 30 avg 2019, 13:46

Heller je napisao/la:
Odjekivao. Opet lupaš gluposti. Pogledaj klipove nećeš deset ljudi nabrojati.

Okupljanje za tu tekmu kao i za stotine drugih je bilo u kavezu. I džaba pokušavaš ovdje lagat. Možeš lagat sebe il nekog kelju rumenog kojem će srce bit ko planina. Al pitaj taksistu đe bio taj dan na trgu il u kavezu
Pasa moj,mozes li zamisliti scenario u kojem navijaci Slobode mogu otici na Barscarsiju na dan odigravanja utakmice sa Zeljom ili Sarajevom i napravito ono sto su oni vama.Ne mozes jer su to ozbiljne navijacke grupe i zgazile bi vas gdje god bi vas vidjeli.Ljudi vam dosli u grad,obrisali pod s vama,zauzeli vam centar grada,maltretirali vas i nakon visesatnog setanja gradom otisli na tekmu.Jbte pricas mi kao da je Tusanj i taj kavez 50 kilometara od korza.Starija ekipa normalno na iskustvo sakrila guzice,a sitna buranija dobila batine.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.