FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

BosanacGorstak
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la BosanacGorstak » 28 avg 2019, 13:04

tuzla1983 je napisao/la:Mislim da bi prema Slobodi trebali imati malo više poštovanja a posebno zbog one utakmice koju su odigrali za nas protiv Krupe kada smo "samo zahvaljujući tom rezultatu" opstali u društvu najboljih. Nebi bilo loše zbog toga i povećati im iznos karata na 20-tak KM jer je još ostalo para od Krupe.
Ma realno meni je njih zao.Da sam na Azmirovom mjestu,te pare od ulaznica bi donirao nek im bar igraci imaju s cim kiriju platit,hranu,obici porodicu i slicno.Ne moze grad sam da financira klub,upravu,navijacku grupu Fukare i sta sve ne.Valja svima zaradit za isplatu :kafa:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 28 avg 2019, 13:21

BosanacGorstak je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Mislim da bi prema Slobodi trebali imati malo više poštovanja a posebno zbog one utakmice koju su odigrali za nas protiv Krupe kada smo "samo zahvaljujući tom rezultatu" opstali u društvu najboljih. Nebi bilo loše zbog toga i povećati im iznos karata na 20-tak KM jer je još ostalo para od Krupe.
Ma realno meni je njih zao.Da sam na Azmirovom mjestu,te pare od ulaznica bi donirao nek im bar igraci imaju s cim kiriju platit,hranu,obici porodicu i slicno.Ne moze grad sam da financira klub,upravu,navijacku grupu Fukare i sta sve ne.Valja svima zaradit za isplatu :kafa:
Nije isključeno da Azmir baš tako i postupi - zaslužili su, Zakivali bi ga u zvijezde dan - dva dok ne potroše novac i opet po starom. Njima niko ne valja takav je mentalitet. Čast izuzetcima.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 28 avg 2019, 22:50

Kako se utakmica bliži, tako sam sve više optimista da možemo do prve pobjede. Evo i uprava našeg kluba šalje poruke tog sadržaja. Prema prognozama nema padavina, termin idealan, veliki broj navijača i nema razloga od prve minute ne napasti protivnika. Sloboda koja preživljava njima uobičajene krize, nema para, kasne plate će sigurno u ova dva dana iznaći rješenje da podijeli novac i ubijedi svoje igrače da im je ovo "utakmica života". Azir se vraća sad koliko je mudro mijenjati sigurnog Fejzu je diskutablno posebno iz razloga što će mu publika zviždati. Moris umjesto suspendovanog Terze - tu nebi trebalo biti problema. Postavlja se pitanje ko bi na sredini najbolje operirao sa Sesarom, hoće li to biti iskusni Stjepanović, ili Hasanović ili čak borbeni Hadžan koji će također biti dočekan zvižducima. Treći će biti vjerovatno Said ili čak Zejtuni - kojeg mnogi priželjkuju. Krila, Crnka i Nukić i naprijed Vojo. Ako situacija bude zahtijevala očekivati je uvođenje Ramića kojeg Pero i Jusić teško mogu naskakati. Pored sredine gdje će se voditi borba, naši bekovi Efe i Zlatković potpomognuti Crnkom i Nukićem bi trebali voditi odlučujuću borbu po krilima posebno na lijevoj strani gdje se desni bek Slobode i kapiten Beganović sve slabije snalazi. Lijevi bek Slobode Almir Bekić, poznati grubijan teško može zaustaviti Nukića. Što se tiče Samira Bekrića, kako prvenstvo odmiče on gubi dah i za njega bi idealno rješene bio Huso Karijašević - kojeg nažalost slabo viđamo. Ovaj mali Maksimović postaje najozbiljnija prijetnja posebno ako u rosteru ne bude Amer Bekić - za kojeg se smatra da neće da igra zbog dugovanja. Treba zabraniti Smajiću djelovanje iza onih borića, neka sjedi na klupi ili tribinama. Milenko koji je prozivao Lazarevića, a ovaj mu uzvratio bi po meni mogao biti jedan veliki adut jer je ostvaren čovjek i uvažava ga tuzlanska publika. Mislim da bez obzira ko bude sudija on neće praviti prevagu. Vrlo važno je to uvijek obećati premije jer mi tu nemamo problema, posebno što će biti i ovog novca od ulaznica.
Pošto nam je osigurana tribina na zapadu trebalo bi dati podršku ekipi. Naravnom sjever će nas nadglasati ali i naš glas bi se trebao čuti. Dobro bi bilo dovesti i igrače ovih klubova sa kojima je potpisan ugovor o saradnji.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 avg 2019, 13:31

Derbi susret između Tuzle Cityja i Slobode povjeren je Adisu Mulahasanoviću iz Sarajeva. Pomoćnici će mu biti Davor Beljo iz Mostara i Moamer Čaušević iz Sarajeva. Četvri sudija biće Ermin Sivac iz Zenice, dok su dva dodatna suca iza gola Sabrija Topalović, također iz Zenice te Mateo Musa iz Čitluka.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 avg 2019, 13:58

1.FK SARAJEVO........14
2.FK ŽELJEZNIČAR....12
3.FK TUZLA CITY......11
4.HŠK ZRINJSKI........10
5.NK ČELIK..............9
6.FK SLOBODA .........9
7.FK BORAC.............8

Lista strijelaca
1.Sulejman Krpić..5
2.Vojo Ubiparip. 4
3.Velibor Đurić.. 4

Tuzla bi pojedom zadržala u najmanju ruku sadašnje ,3. mjesto koje zauzima.Ukoliko bi na Grbavici bio remi i li pobjeda Sarajeva Tuzla bi onda pretekla Željezničara za 1 bod ili 2 boda i zauzela 2 poziciju.
Ukoliko pobijedi Željezničar Tuzla bi dijelila 2 mjesto sa Sarajevom.
Ukoliko Tuzla i Sloboda remiziraju ,Zrinjski koji je favorit bi pretekao Tuzlu a možda i Čelik pobjedom u Banja Luci.Dakle, spustila bi se na 4 ili 5 mjesto.
Porazom bi Tuzlu pretekla i Sloboda,Vjerovatno Zrinjski i moguće jedan od timova iz duela Borac-Čelik.U tom slučaju Tuzla bizavršila na 5 ili 6 mjestu tabele PL.

8.koloŠiroki - Tuzla
9......Tuzla - Sarajevo
10.....Velež - Tuzla
11.....Tuzla - Željezničar
-------
12.Tuzla - Zvijezda
13.Tuzla - Radnik
14.Borac - Tuzla
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 avg 2019, 15:55, ukupno mijenjano 5 puta.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 avg 2019, 14:06

Ako odigraju kako znaju i mogu mislim da poraz nije opcija
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 avg 2019, 14:10

Što nam ga "šuknu" Cajo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 avg 2019, 14:17

staragarda je napisao/la:Ako odigraju kako znaju i mogu mislim da poraz nije opcija
Dijelim tvoje mišjenje.Ako prvi povedemo mislim da ćemo pobijediti.
Nisam za to da mijenjamo golmana.Fejza je u odličnoj formi a Muminović je Sićin igrač.Sića nije naš nego Slobodin.Ili ti opštinski.
Said nas ukopa onim golom a sad ga čeka mjesto u timu.Sad kad pogledam Efeta,Koju,Ubiparipa,Crnkića,Sesara,Stjepanovića , koji su izborili opstanak Tuzle u PL a "Cajo" nam ga šuknu.Da u subotu da gol Slobodi "Cajo" se neće radovati.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 29 avg 2019, 16:47

Nije baš najsretniji izbor sudije jer taj Mulahasanović je sudio prošlu domaću sa Zrinjskim i zakinuo nas za čist penal.Kad je u pitanju golman teško je reći ali ja bih se ipak za nijansu odlučio za Muminovića ako je 100% zdrav,iako je i Fejzić u zaista odličnoj formi.Tu je teško povući pravi potez i to su tzv "slatke muke".Što se tiče profesionalizma igrača tu se ja ne brinem.Neće tu biti problema.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 avg 2019, 20:00

CityCity je napisao/la:Nije baš najsretniji izbor sudije jer taj Mulahasanović je sudio prošlu domaću sa Zrinjskim i zakinuo nas za čist penal.Kad je u pitanju golman teško je reći ali ja bih se ipak za nijansu odlučio za Muminovića ako je 100% zdrav,iako je i Fejzić u zaista odličnoj formi.Tu je teško povući pravi potez i to su tzv "slatke muke".Što se tiče profesionalizma igrača tu se ja ne brinem.Neće tu biti problema.
Sudija ko Sudija.Jedno je kad igraš protiv Zrinje,tad se sudija mora njima u prkno zavući.Sad kad sudi ovu utakmicu ,to je već nešto drugo.
Mene brine naša neefikasnost u posljednim utakmicama.To proizilazi iz igre koju przentiramo.Defanzivno smo dobri .Tri utakmice bez primljenog gola nešto govore.mladost,zrinjo,i čelik.Zato se slažem sa "stara garda", da "poraz nije opcija".Neke šrafove u napadu morali bi zamijeniti da bi počeli davati golove.Sve utakmice odigrali su Husejinović i Ubiparip.Ubiparip je dao 4 gola.Preostaje da startujemo bez Huseinovića.Eto Zejtunija.Ako ništa puno će više pretrčati od Saida.Mada mislim da će i puno više korisnog napraviti od Saida.Slobodin igrač koji je prošao školu Liona Olimpika standardan je u prvom timu.Naš se prvo načekao papira pa onda počeo dobivati priliku na slamčicu.Kako koja utakmica sve manje i manje.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 avg 2019, 23:03

Lagano se uvlacimo u teorije zavjere tipa sjedio Husic sa Batom u sagitariusu i dogovarao gašenje Slobode :urnebes: :rol: :rol:...za ono ima neka dijagnoza al 1000 % ba :D...dolaze zli podrinjci busevima, Azmir diže i staro i mlado na Tusanj....hahahahahahahha....ulijece, pazi sad...SJEVER...krvoproliće se sprema...Jel realno ovo ba :urnebes: :rol:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 29 avg 2019, 23:14

Nisu ba ljudi dobri sekunde,odkad ih je ono osiguranje isamaralo poceli se pravo gubit.Jos kad bi dobili tekmu,sve bi totalno eskaliralo.Jedino bi pozar moglo da ugasi par dnevnica za Fukare,stara provjerena metoda :mrgreen:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 avg 2019, 23:20

BosanacGorstak je napisao/la:Nisu ba ljudi dobri sekunde,odkad ih je ono osiguranje isamaralo poceli se pravo gubit.Jos kad bi dobili tekmu,sve bi totalno eskaliralo.Jedino bi pozar moglo da ugasi par dnevnica za Fukare,stara provjerena metoda :mrgreen:
Čitam, ne vjerujem :rol: ...kao,isprovocirao ih Husic sa ovim cijenama karata i obilježjima....mislim,plaća stadion i sve oko organizacije tekme al sta on ima da određuje kako će se i šta :urnebes: :urnebes: :rol:....vako su gledali i u slobodi dok je bio da se fata za đep al da ne pita puno....hahahahahahahha

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 avg 2019, 09:42

Dobro jutro Džezeri.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 avg 2019, 13:32

“Poštujemo Slobodu i ne treba negativni naboj, kvalitetniji smo i vjerujemo u pobjedu”
August 30, 2019 12:44

Danas je u prostorijama Tuzla Cityja održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković i veznjak, koji igra sjajno ove sezone, Ivan Sesar.

– Volio bih da utakmica završi, a da se ne naruše odnosi između bilo koga u ovome gradu. Dragi mi je da Tuzla ima ovakav derbi. Trebamo svi da uživamo u tome. Ne doživljavamo Slobodu niti u jednom negativnom kontekstu. Pokušavamo igračima da skinemo teret pritiska. Gledali smo Slobodu, znamo njihove prednosti i mane. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima Bekića, Bekrića, Pršeša, do mlađih igrača koji su otkrovljenje. Neka pobjedi bolji – kazao je Bošnjaković, a zatim se osvrnuo na izjavu tim-menadžera Slobode, Admira Smajića koji je kazao da je Tuzla favorit u derbiju.

– Admir Smajić je moj prijatelj. Vrhunski trener. Na svakom dijelu terena primijetim njegov rukopis. Nećemo nasjesti na to. On je stari lisac. Drago mi je što ćemo se sresti – rekao je trener Tuzle.

Veznjak Ivan Sesar blista ove sezone. Kaže da je Tuzla kvalitetnija ekipa od SLobode.

– Kao svi momci tako i ja sretan sam što u dobrom stanju dočekujemo gradski derbi. Šef nas zna pohvaliti i za sada dosta dobro uspijevamo u ostvarivanju ciljeva. Poznajemo igrače i stanje u Slobodi. Poštujemo taj klub. Sa igračima se viđamo u gradu i ne treba negativni naboj. Ko god dođe na stadion moći će da uživa. Neka pobjedi bolji, a mislim da ćemo biti mi. Kvalitetnija smo ekipa od Slobode – rekao je Sesar.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 30 avg 2019, 14:52

tuzlac je napisao/la:“Poštujemo Slobodu i ne treba negativni naboj, kvalitetniji smo i vjerujemo u pobjedu”

Danas je u prostorijama Tuzla Cityja održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković i veznjak, koji igra sjajno ove sezone, Ivan Sesar.

– Volio bih da utakmica završi, a da se ne naruše odnosi između bilo koga u ovome gradu. Dragi mi je da Tuzla ima ovakav derbi. Trebamo svi da uživamo u tome. Ne doživljavamo Slobodu niti u jednom negativnom kontekstu. Pokušavamo igračima da skinemo teret pritiska. Gledali smo Slobodu, znamo njihove prednosti i mane. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima Bekića, Bekrića, Pršeša, do mlađih igrača koji su otkrovljenje. Neka pobjedi bolji – kazao je Bošnjaković, a zatim se osvrnuo na izjavu tim-menadžera Slobode, Admira Smajića koji je kazao da je Tuzla favorit u derbiju.

– Admir Smajić je moj prijatelj. Vrhunski trener. Na svakom dijelu terena primijetim njegov rukopis. Nećemo nasjesti na to. On je stari lisac. Drago mi je što ćemo se sresti – rekao je trener Tuzle.

Veznjak Ivan Sesar blista ove sezone. Kaže da je Tuzla kvalitetnija ekipa od SLobode.

– Kao svi momci tako i ja sretan sam što u dobrom stanju dočekujemo gradski derbi. Šef nas zna pohvaliti i za sada dosta dobro uspijevamo u ostvarivanju ciljeva. Poznajemo igrače i stanje u Slobodi. Poštujemo taj klub. Sa igračima se viđamo u gradu i ne treba negativni naboj. Ko god dođe na stadion moći će da uživa. Neka pobjedi bolji, a mislim da ćemo biti mi. Kvalitetnija smo ekipa od Slobode – rekao je Sesar.
Cuj Milenka nek pobjedi bolji :urnebes:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 avg 2019, 15:06

Puče nas bogami dobar zemljotres.
Malko slabije nego 1969 b.luka i 1979 crna gora.
Dugo je ljuljalo još ja u prizemnoj kući.
Treba dati znak opšte opasnosti da ljudi izađu iz zgradurina.

Tuzla: Zemljotres jačine 4,9 stepeni po Rihteru uznemirio građane
slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 avg 2019, 15:25, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 avg 2019, 15:16

BosanacGorstak je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:“Poštujemo Slobodu i ne treba negativni naboj, kvalitetniji smo i vjerujemo u pobjedu”

Cuj Milenka nek pobjedi bolji :urnebes:

Utrtio Milenko,teško govori,jedva cijedi riječi..
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 avg 2019, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 30 avg 2019, 15:27

tuzlac je napisao/la:Puče nas bogami dobar zemljotres.
Zaljuljalo je kao na kruzeru za vrijeme velike oluje.Tresu se lusteri,ormari-police za knjige šetaju lijevo-desno.Nimalo prijatno i trajalo je podugo,bar 20 sekundi

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 avg 2019, 15:33

CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:Puče nas bogami dobar zemljotres.
Zaljuljalo je kao na kruzeru za vrijeme velike oluje.Tresu se lusteri,ormari-police za knjige šetaju lijevo-desno.Nimalo prijatno i trajalo je podugo,bar 20 sekundi
Mora da si u zgradi.Nije više od 10sekundi.Ali zgrade se duže cucaju.
Nije dobro, 4,9 poRihteru.Ako je ovo predigra za jedan jači.Nije nimalo dobro ,dugo vremena to hoda oko Tuzle.Pogotovo je teško kad se uđe u noć.
GRADSKE SLUŽBE UOPŠTE NE FUNKCIONIŠU.MOMENTALNO TREBA PUSTITI ZNAK "OPŠTE OPASNOSTI".

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.