Puno vise bi imalo smisla da se od pocetka sezone krenulo sa clanskim,il da se bar u tekmi sa Zrinjskim ili Borcem to odradilo kad je bilo vise raje i onda te ljude pustiti besplatno ako imaju clansku a svi ostali platit i za sjever i za zapad.Ovako je ostavljen ogroman prostor za manipulaciju na zapadnoj tribini.Isto tako treba obavezno ovo raditi i protiv ostalih timova,jer nebi bilo korektno samo prema Slobodi,bar ne ovako visoka cijena karte mada su i oni nama u svakoj tekmi dosad naplacivali.Znaci klub treba sto prije krenuti sa clanskim i u buduce nece biti ovakvih problema i nedoumica.tuzla1983 je napisao/la: Nešto ovako je najavljivano početkom sezone i nije mi jasno zašto nije ranije primijenjeno. Ja koliko sam razumio obavijest na zapadu nema karata već samo simpatizeri i navijači sa obilježjima. Vjerovatmo će ubrzo krenuti sa članarinama, pri čemu treba razumjeti posšto su naši klubovi "udruženja građana" da će članske nabaviti i oni koji navijaju za Slobodu jer tu nema prepreka i pratit utakmice besplatno sa zapada. U međusobnom omjeru je stvar volje ako hoće na sjever - kupe kartu. Bit će tu lijepih prihoda i protiv Sarajeva i Želje. Ovim će se dodatno mobilisat navijači Slobode i neka ako se sami ne mogu ujedinit da im pomognemo. Moja procjena 2-3 hiljade na zapadu i 2-3 na sjeveru.
Sto se tice Fukara i ujedinjenja,to su stvari koje se i ne ticu previse nas.Bili oni ujedinjeni ili ne,moj klub nit sta gubi nit sta dobija.Kao navijaci Slobode nemaju apsulutno nikakvog uticaja na desavanja u mom klubu i navijackoj grupi.Na zadnjoj tekmi protiv Zvijezde ih 50ak,moglo ih je biti i 4000 al to nebi nama nista ni pomoglo ni odmoglo u Zenici.Jedino u medjusobnim susretima ima odredjenu prednost,al to su 2-3 tekme godisnje i to je to.