FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

BosanacGorstak
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 avg 2019, 13:29

tuzla1983 je napisao/la: Nešto ovako je najavljivano početkom sezone i nije mi jasno zašto nije ranije primijenjeno. Ja koliko sam razumio obavijest na zapadu nema karata već samo simpatizeri i navijači sa obilježjima. Vjerovatmo će ubrzo krenuti sa članarinama, pri čemu treba razumjeti posšto su naši klubovi "udruženja građana" da će članske nabaviti i oni koji navijaju za Slobodu jer tu nema prepreka i pratit utakmice besplatno sa zapada. U međusobnom omjeru je stvar volje ako hoće na sjever - kupe kartu. Bit će tu lijepih prihoda i protiv Sarajeva i Želje. Ovim će se dodatno mobilisat navijači Slobode i neka ako se sami ne mogu ujedinit da im pomognemo. Moja procjena 2-3 hiljade na zapadu i 2-3 na sjeveru.
Puno vise bi imalo smisla da se od pocetka sezone krenulo sa clanskim,il da se bar u tekmi sa Zrinjskim ili Borcem to odradilo kad je bilo vise raje i onda te ljude pustiti besplatno ako imaju clansku a svi ostali platit i za sjever i za zapad.Ovako je ostavljen ogroman prostor za manipulaciju na zapadnoj tribini.Isto tako treba obavezno ovo raditi i protiv ostalih timova,jer nebi bilo korektno samo prema Slobodi,bar ne ovako visoka cijena karte mada su i oni nama u svakoj tekmi dosad naplacivali.Znaci klub treba sto prije krenuti sa clanskim i u buduce nece biti ovakvih problema i nedoumica.

Sto se tice Fukara i ujedinjenja,to su stvari koje se i ne ticu previse nas.Bili oni ujedinjeni ili ne,moj klub nit sta gubi nit sta dobija.Kao navijaci Slobode nemaju apsulutno nikakvog uticaja na desavanja u mom klubu i navijackoj grupi.Na zadnjoj tekmi protiv Zvijezde ih 50ak,moglo ih je biti i 4000 al to nebi nama nista ni pomoglo ni odmoglo u Zenici.Jedino u medjusobnim susretima ima odredjenu prednost,al to su 2-3 tekme godisnje i to je to. :D
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 27 avg 2019, 15:29

I utakmica i sve al kakvih sam se bljuvotina i gadosti načitao zadnjih 24 sata na temi Slobode da je ono na čast i obraz svakom...nisam ni ja nikakva cvječka al tacno me bude stid....fuj....opet srebrenica, smrdljive izbjeglice, seljaci, da se ne bacaju petarde jer su navikli BJEŽAT.....užas, sviju mi....valjda fina gradska raja, šta li...mogu mislit sta će bit do subote...nedo Bog dragi nikome....ja bi odfikario 5 % kapaciteta za gostujuće navijače i još bi im kavez navario sa 3 strane....ne bi para žalio....šta je ono ljudi dragi
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2019, 16:00

staragarda je napisao/la:I utakmica i sve al kakvih sam se bljuvotina i gadosti načitao zadnjih 24 sata na temi Slobode da je ono na čast i obraz svakom...nisam ni ja nikakva cvječka al tacno me bude stid....fuj....opet srebrenica, smrdljive izbjeglice, seljaci, da se ne bacaju petarde jer su navikli BJEŽAT.....užas, sviju mi....valjda fina gradska raja, šta li...mogu mislit sta će bit do subote...nedo Bog dragi nikome....ja bi odfikario 5 % kapaciteta za gostujuće navijače i još bi im kavez navario sa 3 strane....ne bi para žalio....šta je ono ljudi dragi
Neizlječiva bolest prijatelju moj.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2019, 16:03

BosanacGorstak je napisao/la:Prihvataju oni sve,samo im cenera ne diraj..naviklo se to svercati po tribinama,zivjet od donacija i reketiranja kluba i slicne pikanterije.
Evo haman se opet ujedinjuju Fukare,dovoljan je cener da ujedini cijelu grupu :urnebes: :urnebes:
To je ujedinjenje za jednokratnu upotrebu ko prezervativ.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 avg 2019, 16:38

staragarda je napisao/la:I utakmica i sve al kakvih sam se bljuvotina i gadosti načitao zadnjih 24 sata na temi Slobode da je ono na čast i obraz svakom...nisam ni ja nikakva cvječka al tacno me bude stid....fuj....opet srebrenica, smrdljive izbjeglice, seljaci, da se ne bacaju petarde jer su navikli BJEŽAT.....užas, sviju mi....valjda fina gradska raja, šta li...mogu mislit sta će bit do subote...nedo Bog dragi nikome....ja bi odfikario 5 % kapaciteta za gostujuće navijače i još bi im kavez navario sa 3 strane....ne bi para žalio....šta je ono ljudi dragi
Sve je to uglavnom naučeno u porodicama.Nisam čitao sve te "bisere" ali zapamtio sam jedan andrićevski termin od strane jednog ostrašćenog forumaša- "lojavci".Taj termin se uglavnom koristi u propagandi za uvredu vjernika muslimana-kao jedu loj,a ne jedu svinjsku mast.Pogrdno,naravno, jer loj smrdi.
I sad gledaj kontrasta-hoćemo svi i propagiramo Tuzlu kao otvoreni grad,multikulti,grad tolerancije,grad za čovjeka,grad za sve naše ljude bez obzira odakle su,turistički grad itd a onda na drugoj strani imamo određeni broj fanova popularnog gradskog kluba sa pričom punom ksenofobije.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2019, 16:47

Ljudi šta ćemo mi za taktiku.

Lakić
Beganović,Jusić,Ivetić,Muratović,
Pršeš,Martelat
Livančić, Bekrić,Bekić
Bekić.(Smajić)
Kako se suprostaviti kvalitetnom i motivisanom protivniku.

Fejza
Efe,Kojić,Morris,Zlatković
Sesar,Stjepanović,(Hadžanović)
Nukić (Burić),Zejtuni,Crnkić (Ramić)
Ubiparip.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 avg 2019, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 avg 2019, 16:52

Nadam se da će neko rastumačiti do petka pojam "člana" FK Tuzla City u momentu kad niko nema izdate članske karte.Uglavnom nije toliko ni bitno ,ući će se na neki način.Vjerovatno ću da platim 10 KM za zapad bez obzira na klupska obilježja (a ponijeću neko).Red je nekad i platiti.Ne može uvijek biti džabalama.Dosta smo utakmica odgledali besplatno.Na koncu, najvažnije je da se uradilo nešto na regulaciji domaćih utakmica.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 avg 2019, 16:53

tuzlac je napisao/la:Jjudi šta ćemo mi za taktiku.

Lakić
Pršeš,Martelat
Livančić, Bekrić,Bekić
Bekić.(Smajić)

Fejza
Ubiparip.
To je to. Bez ovih u zagradi i umjesto Zejtunija vjerovatno ce biti Said. Nije iskljuceno da starzer bude i Azir.Zejtuni ce igrati drugih 45 minuta mada bi bilo bolje da bude starter.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 avg 2019, 17:02

Lakić
Pršeš,Martelat
Livančić, Bekrić,Bekić
Bekić.(Smajić)

Fejza
Ubiparip.
Pravo pitanje.
Ova Sloboda nije neki bauk.Po meni nešto slabija od prošlogodišnje ekipe Slobode.Imaju znatne slabosti u odbrani,golman ćudljiv,Kvalitet im je kao i uvijek borbenost na domaćem terenu,najbolji igrač Bekrić i njega treba posebno pripaziti.Tu je opasan i Pršeš koji zna odigrati kvalitetan pas naprijed.Navodno nastup napadača Bekića je neizvjestan a ako on ne igra tu nema pravog napadača.Uglavnom po meni je presudno da se povede,ko prvi postigne pogodak u velikoj je prednosti.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2019, 17:45

CityCity je napisao/la:

Lakić
Pršeš,Martelat
Livančić, Bekrić,Bekić
Bekić.(Smajić)

Fejza
Ubiparip.
Pravo pitanje.
Ova Sloboda nije neki bauk.Po meni nešto slabija od prošlogodišnje ekipe Slobode.Imaju znatne slabosti u odbrani,golman ćudljiv,Kvalitet im je kao i uvijek borbenost na domaćem terenu,najbolji igrač Bekrić i njega treba posebno pripaziti.Tu je opasan i Pršeš koji zna odigrati kvalitetan pas naprijed.Navodno nastup napadača Bekića je neizvjestan a ako on ne igra tu nema pravog napadača.Uglavnom po meni je presudno da se povede,ko prvi postigne pogodak u velikoj je prednosti.
Po onoj utamici na Grbavici oni dobro probijaju po bokovima udvajajući krila i bekove.Tu su korak ispred nas.Zatim, dobro daju lopte po sredini u dubinu iza leđa bekova i štopera.Penga-Bekrić ako se razmaše uz Pršeša i starijeg Bekića neće biti lagodno našoj odbrani.Pengu valja u lisice nedat da prima loptu pred našim šesnestercem.Krila moraju pomagati bekovima kako bi sasijecali njihove pokušaje.Naša dva najbolja i najkorisnija igrača Sesar i Stjepanović drže ključ utakmice.Ako zatvore propuhu na sredini pola posla obavljeno.Eh sad dolazimo do naše porođajne muke kako postići gol.Pročitani smo u napadu to se vidjeo u Zenici.Sporo ,stereotipno i lahko za zaustaviti.Crnkić često zaigra neku svoju solo dionicu odvojeno od ekipe.Nukić nam je malo digao nos i glumi većeg igraća nego što jest,pa onda iga slabije nego što realno može.Ne bih više trebalo nikada Ubiparipa na krilo.Ja vjerujem dao to neće ni pristati pa makar i ne igrao.Oni uvedoše Muratovića na nekolko minuta dijete pokaza da zna i hoće i ostade u ekipi.Bravo za trenera Admira. Mi svaku utakmicu dajemo minutažu Zejtuniju, ali što on više pokazuje to minutaža biva sve manja.Bravo Milenko.Nemaš muda ljudino.Ni ti ni ko ti sastavlja djelimično tim.Centralni vezni mora biti pokretljv, dostupan za loptu.On mora sa loptom prisiljavati svoje saigrače da hrabro ulaze u šesnesterac i šablonski završavaju akcije.On mora biti tehnički potkovan i nepredvidiv za protivničke igrače.On ne smije imati 8 kg viška tjelesne težine.Centarfori danas uglavnom završavaju već izrađene akcije.Oni ne idu na krilo kako bi nabacili sami sebi,a onda brzinom vjetra stigli taj ubačaj i tako dali gol.To se onomad govorilo u šali za Šijačkog.Odbrana i sredina su nam sasvim dobri, ne primamo golove.Ni protiv Mladosti, ni Zrinjskog ni "silnog "Čelika.Ali gore smo užas.Znamo i zašto i ne pada mi na pamamet da se ponavljam."Bod je zakon, a ako pobijedimo dobro i jest".

p.s.
Srednjoškolac u prvom timu Slobode: Kada sam zaigrao na Tušnju ostvario mi se san.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 avg 2019, 19:30, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2019, 17:55

tuzla1983 je napisao/la:

Lakić
Pršeš,Martelat
Livančić, Bekrić,Bekić
Bekić.(Smajić)

Fejza
Ubiparip.
To je to. Bez ovih u zagradi i umjesto Zejtunija vjerovatno ce biti Said. Nije iskljuceno da starzer bude i Azir.Zejtuni ce igrati drugih 45 minuta mada bi bilo bolje da bude starter.
Neće Zejtuni biti ni na klupi.Ruši ugled "Caji".
On će postavitii Hasanovića kao protiv Zrinjskog i hajde prođi majčin sine.A gol čemo valjda dati ,iz kontre ili sa 11-m.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 avg 2019, 19:24, ukupno mijenjano 1 put.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 avg 2019, 19:39

Mene pomalo zabrinjava da u početnih 11 niti među izmjenama nemamo igrač do 21. g. Nema dugo ni Huse Karijaševića. Pitanje je kako će se naši igrači snaći na punom sjeveru ali s obzirom na iskustvo tu nebi trebalo biti problema. Dal će se menadžeru Admiru Smajiću omogućiti da se krije iza onih borića. Sve u svemu vrijeme je za pobjedu moja prognoza 3:1.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 avg 2019, 19:48

Ova odluka Husića oko načina ulaska na stadion, pored homogenizacije navijača gradskog rivala direktno je pomogla Upravi slobode da se zanemare pitanja dugovanja a i vanrednog zasjedanja Skupštine. Sve je zaboravljeno valja izdvojiti 10 KM i onima koji 30 godina prate svoj klub bez kupljene karte ili doći na zapad i svrstati se među navijače TC.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 avg 2019, 20:48

Pobjeda danas u trening utakmici u Bratuncu 1:0 protiv Bratstva golom Dženisa Beganovića,2 liga RS.Zanimljivo vratio se Beganović nakon povrede-potresa mozga ranije nego što je očekivano.Eto još jedne opcije u napadu.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 avg 2019, 21:48

Stručni štab je dao šansu igračima koji su imali manju ili su bili bez minutaže u Zenici.

Tako je na golu bio Muminović, ispred njega u odbrani Šarčević, Musić, Trečer, Kovčić, u vezi Karjašević, Stjepanović, Burić, Beganović, Pantić i u vrhu Mujić. U nastavku su šansu dobili: Hadžanović, Hasanbegović i Mešinović.
Ko je ovaj Trecer i Pantic?
Ove ostale vecinom znam.

p.s.Mešinović Belmin dosao iz Slavena,17 godina i ovo mu je danas valjda bio debi.Zna li neko nesto vise o ovom momku?
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Plavifan
Kontakt:

Post Postao/la Plavifan » 27 avg 2019, 22:33

BosanacGorstak je napisao/la:
Stručni štab je dao šansu igračima koji su imali manju ili su bili bez minutaže u Zenici.

Tako je na golu bio Muminović, ispred njega u odbrani Šarčević, Musić, Trečer, Kovčić, u vezi Karjašević, Stjepanović, Burić, Beganović, Pantić i u vrhu Mujić. U nastavku su šansu dobili: Hadžanović, Hasanbegović i Mešinović.
Ove ostale vecinom znam.

p.s.Mešinović Belmin dosao iz Slavena,17 godina i ovo mu je danas valjda bio debi.Zna li neko nesto vise o ovom momku?
Trecer je na probi momak koji je kako je sportaport naveo potpisao za rudar bukinje dosao na probu u city , a Pantic dosao i austrije nize lige , oba su mladji igraci ..

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 avg 2019, 22:46

Plavifan je napisao/la:

Ove ostale vecinom znam.

Trecer je na probi momak koji je kako je sportaport naveo potpisao za rudar bukinje dosao na probu u city , a Pantic dosao i austrije nize lige , oba su mladji igraci ..
Aha..Hvala na pojasnjenju.
Ove godine su osim vec spominjanih Kovcica i Hasanbegovica iz redova Slobode presla jos dva igraca;Azur Trakic/16godina,i Adi Kasumovic /17 godina i igrat ce za nas omladinski pogon.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 avg 2019, 10:53

Konačno gol.Ako izuzmemo prvo kolo i 5 golova u Ugljeviku ,upreostalih pet kola mi smo dali samo 3 gola.Manje od gola po utakmici.Jedan iz igre,jedan iz slobodnog i jedan s penala.Sva tri gola dao je Ubiparip.Dvije zadnje utakmice smo bez datog gola.
U velikim smo problemima kad je efikasnost u pitanju.Neko ,vidim ,prognozira 3:1 za nas.Hrabar si čovjek.
Mi jedino kad bi smo mogli pnoviti onu utakmicu protiv Zrinje.Dakle ući u utakmicu sa takvim motivom i htijenjem.Inače, budemo li mislili da je ovo utakmica ko i sve ostale ,grdno ćemo se prevariti.Za protivnika sigurno nije.Nisam ni za to da se sad mijenja golman.Zašto? Fejzić je ušao u seriju.Nije primio gola na zadnje dvije utakmice.Nema rezona da se skida s gola.Muminović je bio u Slobodi,osobodimo ga pritiska. Terzić je kartoniran,Hadžanović rezerva.
Mi moramo preći iz defanzivne na napadačku igru.To ne možemo sa Cajom ,nema govora.Naši navalni igrači,krila i centarfor su odsjećeni jer centralna spojka ne radi,nemamo ga .More se on upisat na spisak ,ali ne igra ime.Svaki bi trener u ovoj situacji hronične neefikasnosti i odsjećenog napada od ostatka ekipe preduzeo rezonski potez i postavio igrača koji će biti kopča i aktivirati napadače.Samim tim veća je mogućnost da počnemo davati golove.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 avg 2019, 13:00, ukupno mijenjano 3 puta.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 28 avg 2019, 12:31

tuzlac je napisao/la:Konačno gol.Ako izuzmemo prvo kolo i 5 golova u Ugljeviku ,upreostalih pet kola mi smo dali samo 3 gola.Manje od gola po utakmici.Jedan iz igre,jedan iz slobodnog i jedan s penala.Sva tri gola dao je Ubiparip.Dvije zadnje utakmice smo bez datog gola.
U velikim smo problemima kad je efikasnost u pitanju.Neko ,vidim ,prognozira 3:1 za nas.Hrabar si čovjek.
Mi jedino kad bi smo mogli pnoviti onu utakmicu protiv Zrinje.Dakle ući u utakmicu sa takvim motivom i htijenjem.Inače, budemo li mislili da je ovo utakmica ko i sve ostale ,grdno ćemo se prevariti.Za protivnika sigurno nije.Nisam ni za to da se sad mijenja golman.Zašto? Fejzić je ušao u seriju.Nije primio gola na zadnje dvije utakmice.Nema rezona da se skida s gola.Muminovićje bio u Slobodi,osobodimo ga pritiska. Terzić je kartoniran,Hadžanović rezerva.
Mi moramo preći iz defanzivne na napadačku igru.To ne možemo sa Cajom ,nema govora.Naši navalni igrači,krila i centarforsuodsjećeni jer centralna spojka ne radi,nemamo ga .More se on upisat na spisak ,ali ne igra ime.Svaki bi trener uovoj situacji hronične neefikasnosti i odsjećenog napada od ostatka ekipe preduzeo rezonski potez i postavio igrača koji će biti kopča i aktivirati napadače.Samim tim veća je mogućnost da počnemo davati golove.
I ja sam negdje na tragu ovog misljenja.Nekako djelujemo bez balansa u ekipi.Sticem utisak da nam treba neko ko ce povezivati prvu i zadnju liniju da izgledamo kompaktno na terenu.Prvo poluvrijeme nas je Zrinjski pojeo na sredi,Celik je takodje dosta kvalitetniji bio i sve nam se svodilo na izbijanje lopte u nadi da ce trojac u napadu nesto napraviti.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 28 avg 2019, 13:00

Mislim da bi prema Slobodi trebali imati malo više poštovanja a posebno zbog one utakmice koju su odigrali za nas protiv Krupe kada smo "samo zahvaljujući tom rezultatu" opstali u društvu najboljih. Nebi bilo loše zbog toga i povećati im iznos karata na 20-tak KM jer je još ostalo para od Krupe.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk, denza, fukara87, nebeskasila i 24 gosta.