FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

BosanacGorstak
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la BosanacGorstak » 26 avg 2019, 22:24

Ne znam zasto se vodi polemika sa navijacima Celika,ja sam gledao tekmu preko njihovog fb kanala i ono sto sam vidio jest da mozemo biti prezadovoljni bodom.Nisu nas sad gazili nogama da tako kazem al da su imali inicijativu,vise sansi i vecu zelju da stignu do gola to definitivno jesu. Generalno nisam zadovoljan onom igrom,i ovim bodom mogu biti puno zadovoljniji od igre koju sam vidio.

Ono sto meni bode oci ovih nekoliko tekmi je lose organizovana odbrana cijelog tima.Nekako gubimo sredu lahko,a onda nam protivnici preko krila bukvalno prave promahu pa imam osjecaj bekova kao da i nema.Gledao sam protiv Zrinjskog,evo sad i protiv Celika.Preko krila nam vecinom svi prave probleme.Za sad mozemo biti prezadovoljni sa brojem primljenih golova,jer malo smo i primili koliko smo mogli.

Sto se tice tekme sa Slobodom,nadam se da cemo ici na pobjedu i istu i ostvariti.Ono sto cesto zna biti presudno u sudaru gradskih rivala je veca zelja i motiv kod igraca.Nasi igraci generalno nemaju taj neki pritisak da ce im neko skidat glave ako izgube ovu tekmu,dok igraci Slobode ipak imaju taj pritisak da vazda moraju nama "dokazivati" da su glavni u gradu :mrgreen: U slucaju poraza od Tuzle,mislim da bi bilo svasta.Mi da od njih izgubimo, nebi mi bilo svejedno,al bi me zabolilo koliko me zaboli poraz od bilo kojeg kluba u ligi. :yawn:

Ekipa sutra u Bratuncu,prijateljska tekma da se jos dodatno isprobaju neki igraci,mozda da i Morrisa ubaci da malo odigra i pocne se vracati polahko.
Alzirca takodje.Ima tu i nekoliko mladih igraca pa vidjet cemo sta ce Bosnjakovic iskombinovat.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 26 avg 2019, 23:23

Izgleda da ce nas uprava poslusat po pitanju katata. Pjene tzv. navijaci Slobode. Valja platit karte a vecina ih 30 godina sverca. Nems dzaba pljuvat po domacinu. Mi smo svakako spremni platit karte.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 avg 2019, 23:24

Odličan potez uprave TC....sjever za Slobodu, zapad za TC....i 10 km karta :clap:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 26 avg 2019, 23:34

:njanjanja:
staragarda je napisao/la:Odličan potez uprave TC....sjever za Slobodu, zapad za TC....i 10 km karta :clap:
Napokon igramo domacu utakmicu. Na sjever nece biti vise od 300 ljudi jer navijaci slobode nisu spremni da plate a iza gola se nista nevidi. Aferim. Ima da uzivamo na zapadu.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 26 avg 2019, 23:40

Ma ovo nije zvanicno saopstio nas klub nego Fukare ako se ne varam.Licno podrzavam ovaj potez ako bude ovako,u suprotnom radimo sebi na stetu bar sto se tice pritiska sa tribina ali i financijsku stetu pustajuci da dzaba gledaju tekmu.

Njihova ljubav cijenu nema,a digla se kuka i motika sto moraju dati cenera da gledaju svoj voljeni klub :mrgreen:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 26 avg 2019, 23:46

- Tribina "Zapad" je isključivo rezervisana za simpatizere FK Tuzla City, a tribina "Sjever" isključivo za simpatizere FK Sloboda.
- Ulaznice će se predovati na ulazu na stadion po cijeni od 10 KM.
- Ulaznice će se moći kupiti isključivo na dan utakmice na ulazu na stadion i to već od 15:00 sati.
- Članovi FK Tuzla City imaju besplatan ulaz i obavezni su da dođu na utakmicu sa klupskim obilježjima odnosno klupskim bojama.
- Ulaz na stadion bit će moguć jedino uz ulaznicu štampanu za ovu utakmicu
- Kapije stadiona bit će otvorene od 17 sati, a zatvorit će se u 20 sati, te se mole svi oni koji žele prisustovati utakmici da dođu na stadion najkasnije 30 minuta prije početka meča.
- Mole se svi oni koj žele prisustvovati ovoj utakmici da se pridržavaju gore navedenih uputa.

Kako će se znati ko je član,Jel to počinju iskaznice?
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 26 avg 2019, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 26 avg 2019, 23:58

kuknjava Fukare pjene. Nisu svjesni cinjenice da se TC ne finansira iz budzeta grada kojeg svi punimo. Koristimo gradski stadion i placamo svaku utakmicu oko hiljade. Taman da skupimo malo para da damo JU Tusanj.
Zadnja izmjena: tuzla1983, dana/u 27 avg 2019, 00:03, ukupno mijenjano 2 puta.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 26 avg 2019, 23:59

CityCity je napisao/la:- Tribina "Zapad" je isključivo rezervisana za simpatizere FK Tuzla City, a tribina "Sjever" isključivo za simpatizere FK Sloboda.
- Ulaznice će se moći kupiti isključivo na dan utakmice na ulazu na stadion i to već od 15:00 sati.
-Članovi FK Tuzla City imaju besplatan ulaz i obavezni su da dođu na utakmicu sa klupskim obilježjima odnosno klupskim
bojama.

- Kapije stadiona bit će otvorene od 17 sati, a zatvorit će se u 20 sati, te se mole svi oni koji žele prisustovati utakmici da dođu na stadion najkasnije 30
minuta prije početka meča.
- Mole se svi oni koj žele prisustvovati ovoj utakmici da se pridržavaju gore navedenih uputa.

Ni meni ovaj dio nije jasan.Jedino mi ima logike da clanove smatraju ljude trenutno zaposlene u klubu,mozda omladinske kategorije i slicno.
S obzirom da nemamo clanskih karti jedino je to logicno objasnjenje.Nigdje nista nije objavljivano za clanske i da se mogu kupovati,i ovo bi mozda mogla biti odlicna prilika da se iskoristi ova tekma i da se krene sa clanskim.

Nas se klub jos nije zvanicno oglasio po ovom pitanju tako da je ovo sve nagadjanje.Mozda sutra izadju u javnost i kazu da je besplatno. :mrgreen:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 avg 2019, 00:02

BosanacGorstak je napisao/la:
CityCity je napisao/la:- Tribina "Zapad" je isključivo rezervisana za simpatizere FK Tuzla City, a tribina "Sjever" isključivo za simpatizere FK Sloboda.
-Članovi FK Tuzla City imaju besplatan ulaz i obavezni su da dođu na utakmicu sa klupskim obilježjima odnosno klupskim
bojama.

- Kapije stadiona bit će otvorene od 17 sati, a zatvorit će se u 20 sati, te se mole svi oni koji žele prisustovati utakmici da dođu na stadion najkasnije 30
minuta prije početka meča.

Ni meni ovaj dio nije jasan.Jedino mi ima logike da clanove smatraju ljude trenutno zaposlene u klubu,mozda omladinske kategorije i slicno.
S obzirom da nemamo clanskih karti jedino je to logicno objasnjenje.Nigdje nista nije objavljivano za clanske i da se mogu kupovati,i ovo bi mozda mogla biti odlicna prilika da se iskoristi ova tekma i da se krene sa clanskim.

Nas se klub jos nije zvanicno oglasio po ovom pitanju tako da je ovo sve nagadjanje.Mozda sutra izadju u javnost i kazu da je besplatno. :mrgreen:
Vecina navijaca TC ima obiljezja dresove, salove itd misli se na to al vjerovatno sutra slijedi blize objasnjenje.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 avg 2019, 00:05

"Ni meni ovaj dio nije jasan.Jedino mi ima logike da clanove smatraju ljude trenutno zaposlene u klubu,mozda omladinske kategorije i slicno.

Nas se klub jos nije zvanicno oglasio po ovom pitanju tako da je ovo sve nagadjanje.Mozda sutra izadju u javnost i kazu da je besplatno. :mrgreen:"

Da bilo bi dobro da se krene sa članskim kartama, a vala vrijeme je i da zvanična stranica posluži kao servis navijačima i svim drugima i da prva ide sa bitnim informacijama.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 avg 2019, 00:06

tuzla1983 je napisao/la: Vecina navijaca TC ima obiljezja dresove, salove itd misli se na to al vjerovatno sutra slijedi blize objasnjenje.
Treba dobro obratit paznju ko dolazi sa obiljezjima naseg kluba,vec nam je poznato da Fukarama nista nije sveto i da ce za cenera uradit i puno vece stvari nego obuci obiljezja naseg kluba :urnebes: Moze ih Azmir iznajmit da mu za tog cenera navijaju za Tuzlu,samo nek doda jos 2-3 marke za pivu :urnebes:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 avg 2019, 09:09

Danas je izaslo na nasoj stranici ono sto su Fukare sinoc pustili u javnost.Na klupskoj stranici jos nema nista,al tezinu svakako ima i kad to objavi Fb stranica pa valjda je to to.Meni jos uvijek nije jasno kako misle da clanovi imaju pravo ulaza,jer nemamo clanskih nit ima u sklopu ovog obavjestenja napomena da ce se moci kupiti taj dan.Sve vise vjerujem da ce se ovo odnosit upravo na ono sto sam vec naveo a to je da ulaz imaju omladinske kategorije i slicno.Jer ne mogu zamislit da sad neko vraca sa ulaza nekoga ko nema obiljezja,mislim ne radi se tu o 10-20 ljudi.Postoji mnogo prostora za manipulaciju na zapadnoj tribini.U sustini zapad dodje ko domaca tribina i u normalnim okolnostima tako bi i bilo al ovako tesko da je ovak nesto izvodivo.

Ono sto jos dodatno moze da pravi problem je eventualna koskanja navijaca.Generalno mislim da problema nebi trebalo biti,al da ce biti malo napeto hoce sigurno al samo u situaciji ako Slobodini navijaci pocnu sa vrijedanjem navijaca Tz city,izbjeglica,Podrinja i slicno sto vec imaju u glavi neke uzarene glave.To bi vec stvorilo tu neku odredjenu dozu netrpeljivosti medju klubovima,ali s druge strane jos dodatno uvrijedilo i udaljilo ljude koji su iz Podrinja a navijaju za Slobodu.Da ne pricamo kako bi svaki normalan covjek reagovao na takva prozivanja.Mada ne sumnjam u Fukare,dovoljno su glupe da same sebi pucaju u nogu :mrgreen: Valjda i Azmira dobro popljuju,pa ga jos vise nabriju da ulaze u klub ono iz inata. :mrgreen:

Sve u svemu mislim da ce u sustini zapad biti mjesovit kao i dosad.Sjever ce takodje pripasti Fukarama i ne sumnjam da ce biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer njihova ljubav nema granicu :kafa:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2019, 09:37

.Odlično ,sad imamo jasnu situacju.Bitno je od ulaznice cijepati kupon kako se ne bi više put koristila.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 avg 2019, 09:50, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 avg 2019, 09:41

Da je bogdom 15 maraka karta.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 avg 2019, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 27 avg 2019, 10:47

@staragarda
Dolazim na Zapad u dresu Slobodanke i još uvijek mi je to light gostovanje :mrgreen:

Nego, kad ćemo ti i ja opet na kako gostovanje, a da nije light :zviz: :opaopa:
tuzlanska Sloboda

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 27 avg 2019, 11:24

zlajci je napisao/la:@staragarda
Dolazim na Zapad u dresu Slobodanke i još uvijek mi je to light gostovanje :mrgreen:

Nego, kad ćemo ti i ja opet na kako gostovanje, a da nije light :zviz: :opaopa:
Teško brate, teško :(....vidiš da ovi tvoji slobodasi ne prihvataju nas podrinjce
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 avg 2019, 12:29

Prihvataju oni sve,samo im cenera ne diraj..naviklo se to svercati po tribinama,zivjet od donacija i reketiranja kluba i slicne pikanterije.
Evo haman se opet ujedinjuju Fukare,dovoljan je cener da ujedini cijelu grupu :urnebes: :urnebes:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 avg 2019, 12:44

Mi smo domaćini, igramo na iznajmljenom stadionu koji uredno plaćamo, iako bi trebali imati besplatno korištenje jer se radi o javnom dobru. Vjerujem da će većina navijača Slobode koji su formalno-pravno gosti ispoštovati odluku kupiti kartu kao i na svakoj gostujućoj i bodriti svoj tim. Manji broj će se prodati i doći na zapad kako bi izbjegli plaćanje ali to je manje bitno - jer će se istog momenta svrstati u naše navijače. Omjer snaga dvije tribine će pokazati ko i koliko ima navijača. Mislim da će biti lapo - lapo jer je City ove godine lijepom igrom pridobio veliki broj ljubitelja fudbala.
Cijenim da na sjeveru neće biti više od 2-3 hiljade navijača to znači oko 20-30 milja, sasvim pristojan iznos za premije naših igrača.
Isto tako, mišljenja sam da ovaj model protiv Slobode treba praktikovati i protiv ostalih klubova.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 avg 2019, 12:59

tuzla1983 je napisao/la:Mi smo domaćini, igramo na iznajmljenom stadionu koji uredno plaćamo, iako bi trebali imati besplatno korištenje jer se radi o javnom dobru. Vjerujem da će većina navijača Slobode koji su formalno-pravno gosti ispoštovati odluku kupiti kartu kao i na svakoj gostujućoj i bodriti svoj tim. Manji broj će se prodati i doći na zapad kako bi izbjegli plaćanje ali to je manje bitno - jer će se istog momenta svrstati u naše navijače. Omjer snaga dvije tribine će pokazati ko i koliko ima navijača. Mislim da će biti lapo - lapo jer je City ove godine lijepom igrom pridobio veliki broj ljubitelja fudbala.
Cijenim da na sjeveru neće biti više od 2-3 hiljade navijača to znači oko 20-30 milja, sasvim pristojan iznos za premije naših igrača.
Isto tako, mišljenja sam da ovaj model protiv Slobode treba praktikovati i protiv ostalih klubova.
Sustina cijele price.Jednostavno ako platimo 1000 maraka po tekmi sto iznajmljujemo Tusanj sa 3-4 000 navijaca po cenera je 30-40 000 maraka i mozemo platiti za cijelu sezonu koristenje stadiona i jos da nam ostane para za premije.Generalno mislim da je lose napravljeno ovo jer je klub trebao od pocetka sezone izaci sa clanskim pa do ove utakmice da ljudi imaju priliku postati clanovi i ulaziti besplatno.Ovako je to malo cudno jer realno nemamo mi toliki broj navijaca koji imaju rekvizite.U sustini kako ja to vidim jest da ce oni sa rekvizitima uci na zapad besplatno,a oni koji ih nemaju ce platiti 10 maraka.Tog cenera moze platiti i navijac Slobode i navijac Tuzle.Ta tribina se formalno vodi kao nasa al ce u sustini da bude mix svejedno.

Al opet ostaje nejasno ono sto se navodi da je ulaz clanovima besplatan?
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 avg 2019, 13:16

BosanacGorstak je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Mi smo domaćini, igramo na iznajmljenom stadionu koji uredno plaćamo, iako bi trebali imati besplatno korištenje jer se radi o javnom dobru. Vjerujem da će većina navijača Slobode koji su formalno-pravno gosti ispoštovati odluku kupiti kartu kao i na svakoj gostujućoj i bodriti svoj tim. Manji broj će se prodati i doći na zapad kako bi izbjegli plaćanje ali to je manje bitno - jer će se istog momenta svrstati u naše navijače. Omjer snaga dvije tribine će pokazati ko i koliko ima navijača. Mislim da će biti lapo - lapo jer je City ove godine lijepom igrom pridobio veliki broj ljubitelja fudbala.
Sustina cijele price.Jednostavno ako platimo 1000 maraka po tekmi sto iznajmljujemo Tusanj sa 3-4 000 navijaca po cenera je 30-40 000 maraka i mozemo platiti za cijelu sezonu koristenje stadiona i jos da nam ostane para za premije.Generalno mislim da je lose napravljeno ovo jer je klub trebao od pocetka sezone izaci sa clanskim pa do ove utakmice da ljudi imaju priliku postati clanovi i ulaziti besplatno.Ovako je to malo cudno jer realno nemamo mi toliki broj navijaca koji imaju rekvizite.U sustini kako ja to vidim jest da ce oni sa rekvizitima uci na zapad besplatno,a oni koji ih nemaju ce platiti 10 maraka.Tog cenera moze platiti i navijac Slobode i navijac Tuzle.Ta tribina se formalno vodi kao nasa al ce u sustini da bude mix svejedno.

Al opet ostaje nejasno ono sto se navodi da je ulaz clanovima besplatan?
Nešto ovako je najavljivano početkom sezone i nije mi jasno zašto nije ranije primijenjeno. Ja koliko sam razumio obavijest na zapadu nema karata već samo simpatizeri i navijači sa obilježjima. Vjerovatmo će ubrzo krenuti sa članarinama, pri čemu treba razumjeti posšto su naši klubovi "udruženja građana" da će članske nabaviti i oni koji navijaju za Slobodu jer tu nema prepreka i pratit utakmice besplatno sa zapada. U međusobnom omjeru je stvar volje ako hoće na sjever - kupe kartu. Bit će tu lijepih prihoda i protiv Sarajeva i Želje. Ovim će se dodatno mobilisat navijači Slobode i neka ako se sami ne mogu ujedinit da im pomognemo. Moja procjena 2-3 hiljade na zapadu i 2-3 na sjeveru.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.