FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 27 avg 2019, 00:47

Stavite anketu sa kandidatima za admina na temi pa nek raja odluči (demos kratis).

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 avg 2019, 00:57

Sljivo ili harden sounds good to me, harden malo više jer ga znam lično.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 27 avg 2019, 01:19

Nema potrebe za novim adminima, a ako ga date sljivi men karijera zavrsava :), a Hardenu ni pod razno taj bi banovao samo zbog drugacijeg misljenja :).
Dovoljno je lose na temi i ovako ;).
VOLIM BAYERN

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 27 avg 2019, 01:31

isakovich je napisao/la:Nema potrebe za novim adminima, a ako ga date sljivi men karijera zavrsava :), a Hardenu ni pod razno taj bi banovao samo zbog drugacijeg misljenja :).
Nema niko da je dobar sa svima, neke žrtve moraju da se podnesu. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 avg 2019, 01:44

isakovich je napisao/la:Nema potrebe za novim adminima, a ako ga date sljivi men karijera zavrsava :), a Hardenu ni pod razno taj bi banovao samo zbog drugacijeg misljenja :).
Tebe bih prvog, da se zna da sam autoritet odmah na startu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 avg 2019, 08:53

Moze Harden. Ima da ga prcam za Pepa kad postane moderator i pokazem svoju hrabrost :kafa:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 27 avg 2019, 09:01

Brozović bi bio odlično rješenje za šesticu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2019, 09:31

Ja bih promjenio sistem u 4-2-3-1, tako smo najstabilniji, tako bi skinuli teret sa Thiaga, i Kutinju dali bolju poziciju na terenu. Tada ne bi trebali nikoga ni dovoditi. 4-3-3 je fenomenalna formacija, traži loptu, i dosta je potentna ali kod nas ona bi imala par mana - prva, Thiago, ta pozicija je najvažnija u toj formaciji i ne znam ko je drugi može igrati, a teško da Thiago može iznijeti čitavu sezonu (vidjeli smo protiv Dortmunda, Dortmund je pobijedio zahvaljujući pritisku na tu poziciju). Druga, Kutinjo i njegova pozicija. Morao bi preći na krilo i biti dosta oprezan i disciplinovan u defanzivi. To bi ga dosta ograničilo. Treća, dva druga vezna igrača se čini mi se slabo snalaze u ovoj formaciji, puno su naprijed, slabo se kreću i pozicioniraju. Zbog toga imamo dosta problema sa protivničkim kontrama, i sa izlaženjem Thiaga iz presinga. To nas dovodi i do krila, koja su slaba jedan na jedan ili nemaju nikako izrađenu tu poziciju pa bekovi idu naprijed i onda se sredina širi da bi pokrila te pozicije, pa onda fasujemo kontre.

Previše je rizika u ovoj igri. Ako želimo proći 80% ekipa u LP, ovaj sistem se mora usavršiti do sitnih detalja ili ga ne igrati nikako. Ukoliko ćemo igrati 4-3-3 dovesti klasu na poziciji 6, pa nek onda Thiago bude 8-ica, ili ne dovoditi nikoga a Thiago nek bude 6. Ako se neko dovede to onda pravi novi problem šta sa ostalim veznim igračima. Kad će i gdje oni igrati. Ako nam je opcija igrač od 30, 40 mil koji nije dokazan za tako bitnu poziciju ja ga ne bih dovodio. Za budućnost da, za trenutno ne. I to me vrati na gore spomenutog Brozovića, sinoć gledam i odlično je odigrao na poziciji koja nama treba, i ja sam mišljenja da bi on bio dobro rješenje, ako ne i odlično.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 avg 2019, 09:38

Nije Conte budala da ga pusti kada je sezona vec krenula. O tome se trebalo razmisljati ranije. Mi imamo samo jednu klasicnu sesticu a to je Javi. Tolisso i Goretzka su vise box to box.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2019, 09:41

Bundesliga je napisao/la:Nije Conte budala da ga pusti kada je sezona vec krenula. O tome se trebalo razmisljati ranije. Mi imamo samo jednu klasicnu sesticu a to je Javi. Tolisso i Goretzka su vise box to box.
Da, ako si pratio špekulacije mi tražimo 6-icu sa osjećajem za pas i dobrim pozicioniranjem. Javi ima sve osim spreme, godina i osjećaja za pas. U tome je puno rizika, pogotovo na toj poziciji koja se treba igrati. A što se tiče tog profila igrača koji nama treba ja stvarno ne znam kako naći takvog a da košta 30 mil, takvi koštaju preko 60, 70 mil.

Real je sve osvajao sa 4-3-3 ali su imali Alonsa, Modrica, Kroosa, Casemira. Barsa je isto sa 4-3-3 sa Iniestom, Buskeco, Rakitićem, Xavijem uzela LP. Kad je čučno Xavi, pa Iniesta, i Buskec ostario, i Barsa je čučnula. Mi nemamo 4 takva igrača, imamo dva, to je malo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 avg 2019, 09:49

sljivo je napisao/la: A što se tiče tog profila igrača koji nama treba ja stvarno ne znam kako naći takvog a da košta 30 mil, takvi koštaju preko 60, 70 mil.
Ja ne znam kako uopste naci takvog. Nama treba sestica koja je drugacija od Javia, kako si rekao neko sa osjecajem za pas, ko ce stati na loptu, izaci iz presinga. Nama treba novi Schweinsteiger, a kako ga naci? Ja ne vidim na trzistu puno rjesenja. I naravno da ce biti preko 60 mil kada je kraj prelaznog roka a Bayernu treba takav igrac.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 avg 2019, 09:50

geronimo je napisao/la:Kolega Monolog pomeo izgrednike, vidim da se neki nude da sjednu na moju fotelju, pa da vidim ko je najglasniji da to zauzme. Ja sam svakako samo to na papiru, kao još nekolicina kolega, tako da mogu predložiti adminu nekog od vas ako smatrate da je to neophodno na ovoj temi/pdf.
Jbga, nisam aktivan (Bayo slab :plac: ) ali ti effe treba da igraš ligu ili da kažeš da te više ne zanima ;)
Neka effe zauzme mjesto ili Klare.Predložio bi i Sacirbeya al' njega su žene odvele u poroke. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2019, 10:05

Jedino kad bi na godinu dana doveli Fernandinha, al sumnjam da bi uprava dozvolila takav odnos prema Javiju. A kad čujem da se zanimamo za Cana hoće mi pozlit.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 avg 2019, 10:20

Nek predju na 4231 kao sto si govorio i to uopste nece biti lose za Javia. A sezona je ionako duga, bit ce povreda, svi bi igrali. Kad smo osvojili triple, Gustavo i Javi su se ionako cesto rotirali.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2019, 10:26

Nego, da l se šta planira sa bekap napadačem? Lewa poslije Thiaga je najvažniji igrač, i ako se on povrijedi na duže ili u nevakat komonto ključ u bravu i ključaj. Valjalo bi kad bi Mandžukić došao, tj. neko ko bi se hrvao sa odbranom, čuvao i gradio loptu, i proslijeđivao do krila. To ne može raditi Muller, a Arp pogotovo.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 avg 2019, 12:49

Bundesliga je napisao/la: A što se tiče tog profila igrača koji nama treba ja stvarno ne znam kako naći takvog a da košta 30 mil, takvi koštaju preko 60, 70 mil.
Ja ne znam kako uopste naci takvog. Nama treba sestica koja je drugacija od Javia, kako si rekao neko sa osjecajem za pas, ko ce stati na loptu, izaci iz presinga. Nama treba novi Schweinsteiger, a kako ga naci? Ja ne vidim na trzistu puno rjesenja. I naravno da ce biti preko 60 mil kada je kraj prelaznog roka a Bayernu treba takav igrac.[/quote]
Pa sada je upitno šta se traži...Ali evo od Rocce se navodno odustalo jer se ipak traži neki robusniji igrač. Javi je idealan, da čuva leđa Thiagu. Thiago bi faktički trebao biti taj Schweini, ali problem je što je Thiago drugačiji tip igrača, ima tu fudbalsku čaroliju, sjajne poteze, ali nije onaj klasični strateg poput Schweinija ili kao što je prije bio Effenberg. I onda kada se Thiago "zaigra" nastanu greške i onda kada nema neko ta to zakrpi onda nastaje problem. Nije Javiju ni pas loš, a on je dobro rezistentan na presing, zna od pod pritiskom i iznijeti loptu. Samo što ima manje fizike nego prije i onda najjačeg Javija možeš imati možda u 50 % utakmica. Npr. prošle sezone je u prvoj utakmici protiv Liverpoola bio sjajan i takav nam treba.
Znači faktički bi trebao neko robusan poput Javija još, da ga može zamijeniti po potrebi ili čak odmah i preuzeti glavnu ulogu, a možda da još zna malo tehnički bolje baratat s loptom..Teško je takav tip igrača trenutno naći.

Po meni bi malog Cuisancea trebalo ubaciti s Thiagom da igra i da se to isproba. Ako bi se s Cuisanceom u početku greške i dešavale, bolje i to, ipak se mlad igrač uigrava (a ima potencijal i razlikuje se od ovih ostalih veznih koji su inače partneri na sredini Thiagu), a ne da ubaciš na teren 3 slična vezna, naguraš ih, a dešavaju se greške. Momak je došao, ima potencijal i treba da dobije na vrijeme priliku, pa bi onda bio uigran i za najjače utakmice u LP. Samo Kovač onda kada je spašavao glavu i prestao s rotacijom, onda je s njom prestao skoro skroz i zato će ovo s Cuisanceom teško proći.
A eto špekuliše se da je malac doveden , jer bi Eberl možda mogao uskoro nekad već i naredne godine doći u Bayern. Kahn bi moguće to odradio i vjerovatno bi se riješio Brace.

Evo sada se spominje naš interes za Rebićem (https://www.tz.de/sport/fc-bayern/trans ... 48619.html) i navodno Eintracht bi ga mogao prodati za 35 miliona eura. Inače ovih dana je Rebić u Eintrachtu izgubio volju i želi transfer. A do sada su bili najviše zagrizli Inter i Milan.
Rebić se spominje kao back up za Lewu. To bi bio solidan back up, a u ofanzivi Rebić može i druge pozicije igrati. Kada se već odustalo od Mandže, ovo bi bilo dobro rješenje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 27 avg 2019, 14:12

Nakon dolaska Coutinha i Periše ne vidim smisao u bacanju para na Rebića kao rezerve.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 avg 2019, 14:54

The North Rhine-Westphalia police department announce that a Schalke fan has filed a complaint against the referee and the video assistants of the Schalke v Bayern game for fraud. The reason being two non awarded penalties to Schalke. Police is now checking the facts.
:lol:
effe_sa je napisao/la: Pa ako bi bile te redovne ankete, glasanja, moguće da bi opet ljudi bili i aktivniji. I svakako nužan aktivan moderator. Eto možeš ti biti, samo tu malo negativnost izbij i malo sredinu opet nađi.... :D :D :D
Sredinu cu pronaci opet kad se nogira Kovac, stvarno ne mogu biti optimistican kad vidim njega na klupi. Kontam uvijek bice bolje a ono svaki vikend gledam bezidejno kruzenje lopte i Lewata koji izmislja golove. Vidi se da je covjek za Frankfurtha i nista preko toga. Lijepo ce doci i ova promjena na vrhu kad Uli ode, a ubrzo i Kahn dolazi, tad ocekujem svasta. Svjeza krv je potrebna da ne bi zavrsili ko United, posto su pojedini pogubili konce u zadnje vrijeme i klub ne vuce bas najbolje poteze.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 27 avg 2019, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 27 avg 2019, 15:35

ja sam nekako i bio uvjeren da ce Niko nakon sjajnog zavrsetka sezone gdje smo pomeli bvb gladbach frankfurt nodigrali rb u sistemu 4-2-3-1 i nastaviti u tom smjeru nadomjetivsi robberia na krilnim pozicijama, rafinhu sa pavardom ,jamesa s nekakvim kreativcem da na desetci da imamo 2 različita igrača ,mullera i npr sad coutinha.Jako me iznenadilo kad je odmah na startu priprema okrenuo na 4-3-3 prakticki eliminiravši javia kao veznog strogom odredbom da ce igrati samo stopera u ovoj sezoni.Prošlu utakmicu je pokusavao i sa nekakvih 3-4-2-1 sto mi je djelovalo malo nedorečeno prema naprijed a poprilično ranjivo u fazi obrane.Coutinho nije doso da bude krilni igrac,tu je i nastao glavni spor njega i valverdea jer ga je potonji gurao na bok .On ce nama bili lijevi vezni u sistemu 4-3-3
Po meni je kljuc pozicija 6 u ovoj sezoni ,svima je jasno da je thiago sjajan igrac s loptom u nogama ,izvrsno kontrolira tempo i diktira akcije u našoj momčadi.Međutim problem je njegov nedostak duel igre i taktickog postavljanja fazi obrane u kojoj jako slabo stiti centralu ispred nasih stopera.Kimmich nam nece tu pomoci ,vidjelo se i protiv schalkea kako je izgubio par kljucnih duela koji su mogli biti pogubni da smo igrali s boljom ekipom
Vezna linija sa thiagom na sest i coutinhom i goretzkom npr na osmici bi jako patila u fazi obrane ,a nisam misljenja da se rezultat može praviti na taktici daj gol više
Javi to moze defenzivno odraditi li problem je sto s njim nemamo tako brz protok lopte .Treba nam igrač kao witsel ili fabinho.Trebalo je mozda stisnuti totenham u vezi diera

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.