FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

1919tuzlak
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la 1919tuzlak » 26 avg 2019, 09:11

pun mi je k...c vise ovih obmanjivanja iz godine u godinu.
Svake godine isto nije problem u upravi vec u nalogodavcu .u ovom slucaju opcinskih vlasti.vara nas dzasmin 15 godina oko nase svetinje tako da odmah znamo da ce ovako biti narednih 100.god

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 26 avg 2019, 09:13

Najveca greska skoro svih nasih klubova je taj sto ne znaju koliki im je godisnji budzet...
Sve dok se ovako bude funkcionisalo nema tu hajra.
Dovedes igrace dajes im plate po 5 6 hiljada a ne znas hoces li imati te pare na raspollaganju. I sve dok se tako me bude radilo imat cemo svi ovakvih problema
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 26 avg 2019, 09:13

Da parafraziram onog sto je tako ovaj pdf nazvao- navijaci Slobode su njena "rak rana".
Nismo mi radosti ni zasluzili.

Pitanje koje sami sebi trebamo postaviti prije psovanja Dzidicu, igracima, Miletu, jeste : Sta smo mi uradili za klub ? Podjoh dodati "u zadnjih 20 godina" ali evo, neka bude "ikad".
Nikad niti jednu akciju nismo sproveli do kraja, posjeta je mizerna, Fukare vise i ne postoje. Opcenito interes ovog grada prema klubu je malo veci od interesa Podrinjaca za Slogom.
Nacin na koji posmatramo klub je nakazan , na grad se ljutimo sto ne daje vise, a nema grada koji daje vise za klub. Upravama ne zamjerimo jer se "trude" ,a tipovi ne znaju koliko igraca igra fudbal (npr. aktuelni predsjednik). Ljutimo se na trenere i igrace kad zakukaju sto nemaju plata mjesecima. Ne postavljamo prava pitanja nikad.

Ljutimo se sto se KK ugasila ,a nismo pravili problem dok je Husaric i ekipa gomilala dugove, koji su i doveli klub u situaciju da ne moze opstati.
Istovremeno ne podrzavamo OKK jer zalimo za KK. :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Mogao bih do sutra nabrajati. Hebo nas. Pa Tare nije dobio zahvalnicu, skandiranje, porodica nije nekom gestom osjetila respekt.
Stid me nekad matere mi.

P.S. Pricamo o ulaganjima privatnika, a ko god je od kraja rata na ovamo dao svoj dinar ,završio je tako da mu se majka vise pominjala od ovih koji su se grebali. Primjeri : Barak, Salih ,Azmir itd.. Mnogo lijepa poruka za sve buduce investitore. :thumbup:
tz tz tz tz tz tz

mirza24
Kontakt:

Post Postao/la mirza24 » 26 avg 2019, 09:41

zlajci je napisao/la:Bodovni ucinak izgleda predobro uzimajuci u obzir kako je prijelazni rok poceo, relativno tezak raspored, te cinjenicu da smo vec 4.utakmicu bez napadaca.
Mimo bodovnog salda mora svakog radovati prostor koji su dobili prije svega Maksimovic, a evo drugu utakmicu i Muratovic i Hodzic. Kada na to dodamo vec ustaljenog Beganovic, te Prsesa koji je najstandardniji u ovih 6 kola, dobijemo pola ekipe nasih tinejdzera. Ovdje bih napravio blagu digresiju bar na proslo proljeće. Mislim da ne postoji objasnjenje na kugli zemaljskoj zasto Nalic u posljednjih 7-8 kola nije dao priliku nekome iz OP, vec smo morali gledati one kojima nit se igrača zavrsnica nit je bilo potrebe da igraju tipa Alispahica, pa i brata mu, Saida (iako je Said odigrao sasvim korektno sezonu, bar sto se tice zelje i zalaganje), Barabana, Handzanovica itd. To ce mi fakat ostati misterija.
Vratit cemo se na ovosezonski zeleni travnjak te se mora reci da ono sto treba zabrinuti je nepostojanje alternative Bekicu na centarforu jer mislim da od 3.kola improviziramo sa igracima kojima to nije pozicija. Btw, pitao je neko sta je sa Osmanovicem. Do mene je dosla vijest da Smajic nije zadovoljan sa njegovim radom na treningu, al nikako.

I na kraju tema koja ne pripada zelenom travnjaku. Vjerujem da cemo se svi ovdje sloziti da je Mile nakon sinocnje izjave vec trebao biti na vlaku za Zvornik, osim ako ono od sinoc nije bio plod dogovora njega i uprave. Uprava je dobila sasvim korektnih par mjeseci mira ili kao sto Dzida kaze poslovnog bontona (je. bo mu on mater u pi.cku) od strane navijaca, simpatizera i prijatelja kluba. Ne smije im biti alibi sto je Senad za manje od 3 godine potrosio pare od Evrope, Krpica, Todorovica, sponzora, sezonskih i ulaznica, prekršio prosle godine sporazum o obrocnoj otplati duga jednom povjeriocu zbog cega je bila zapljena protiv Veleza i Sirokog, izgubio svaki moguci spor sa sudskim epilogom, a Kostica izgubili na arbitrazi zato sto pravnik pripravnik nije ulozio klupsko izjasnjenje u roku, te jos potrosio opcinske transe ukljucujuci i 3/4 ovogodisnje koje je povukao do marta. Kozlicu i Brandaliku to ne smije biti alibi vec ako su vec ljudi sa normalnom reputacijom moraju rijesiti problem. I to vrlo brzo jer smo do sada svi bili i vise nego korektni u davanju mira.
SVAKA CAST NA KOMENTARU DRUG :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 avg 2019, 11:06

ovo s parama je vec prezvakana tema. klub se mora privatizovati, druge nema. grad da ostane manjinski suvlasnik cisto da zastiti vitalne interese kluba. a klub dati nekome ko ima interes i viziju.

mozda to i bude nekad, za jedno 50 godina.

upravo radi ove letargije je ljudima i dopizdilo pratiti klub oko kojeg vedre i oblace ljudi koji nemaju zelju i(li) sposobnost da ga izdignu iznad sivila.

treba se bojati buducnosti. ljudi su zeljni uspjeha. ako azmir ulozi u tc onako kako bi mogao, taj klub sutra osvoji titulu, napravi neki iskorak npr u evropi, uhvati nekog kontinuiteta, vrijeme ce raditi za taj klub. grad i sponzori ce se sutra prikljuciti "pobjednicima", prekosutra ce nove generacije tj jedan dio njih zavoliti taj klub, a svaka pobjeda tc ce biti poraz slobode. ljudi to ne vide, a to se polako vec desava. ja ruku mogu dati da ako npr tc bude ove godine nekim cudom u igri za titulu, da bi doslo 2-3 milje ljudi cak i da stavis petaka za kartu. a do jucer nisu mogli skupiti 150 ljudi na tribinama.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 26 avg 2019, 11:48

Nek su se seljacke.ba oglasile vas smo cekali :D
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 26 avg 2019, 11:54

Skojevska je napisao/la:Nek su se seljacke.ba oglasile vas smo cekali :D
Ako vas rezultati i primjer kako se vodi klub, kao što je Tuzla City ne mogu trgnuti, onda se zapitajte, zapravo koja je vaša uloga.
Koja skupina jada i placenika za petaka :facepalm:
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 26 avg 2019, 11:57

bhpremierliga12 je napisao/la:
Skojevska je napisao/la:Nek su se seljacke.ba oglasile vas smo cekali :D
Ako vas rezultati i primjer kako se vodi klub, kao što je Tuzla City ne mogu trgnuti, onda se zapitajte, zapravo koja je vaša uloga.
Koja skupina jada i placenika za petaka :facepalm:
Ako ništa otkrilo se ko naručuje članke :)
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 26 avg 2019, 12:07

Oni nesto da neko pozicije drugome prepusti, majko mila i novinara.
Clanak 15km :D
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 26 avg 2019, 12:11

Skojevska je napisao/la:Oni nesto da neko pozicije drugome prepusti, majko mila i novinara.
Hoćemo i mi naručiti članak "najjači forumasi SS.ba foruma su na pdfu Slobode"? :mrgreen:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 26 avg 2019, 12:14

Madal je napisao/la:
Skojevska je napisao/la:Oni nesto da neko pozicije drugome prepusti, majko mila i novinara.
Hoćemo i mi naručiti članak "najjači forumasi SS.ba foruma su na pdfu Slobode"? :mrgreen:
Hajde po marku :D
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 26 avg 2019, 12:15

evo od mene 10 al da u prvih 5 recenica samo se ponavlja da j.e.b.e.m.o mater azmiru i seljacinama oko tc :)
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 26 avg 2019, 12:59

– Očekujem da se neke stvari poslože narednih dana i da izmirimo dio dugovanja. Treba da isplatimo ostatak za junske plaće, a ostaju obaveze za jul i august. Svejsni smo svega, ali ni drugi klubovi nisu u boljoj situaciji – kaže Kozlić za Fenu.
Izgleda da samo mi u drzavi dugujemo platu i po, ako je ovo tacno.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 26 avg 2019, 13:23

slusalica je napisao/la:Da parafraziram onog sto je tako ovaj pdf nazvao- navijaci Slobode su njena "rak rana".
Nismo mi radosti ni zasluzili.

Pitanje koje sami sebi trebamo postaviti prije psovanja Dzidicu, igracima, Miletu, jeste : Sta smo mi uradili za klub ? Podjoh dodati "u zadnjih 20 godina" ali evo, neka bude "ikad".
Nikad niti jednu akciju nismo sproveli do kraja, posjeta je mizerna, Fukare vise i ne postoje. Opcenito interes ovog grada prema klubu je malo veci od interesa Podrinjaca za Slogom.
Nacin na koji posmatramo klub je nakazan , na grad se ljutimo sto ne daje vise, a nema grada koji daje vise za klub. Upravama ne zamjerimo jer se "trude" ,a tipovi ne znaju koliko igraca igra fudbal (npr. aktuelni predsjednik). Ljutimo se na trenere i igrace kad zakukaju sto nemaju plata mjesecima. Ne postavljamo prava pitanja nikad.

Ljutimo se sto se KK ugasila ,a nismo pravili problem dok je Husaric i ekipa gomilala dugove, koji su i doveli klub u situaciju da ne moze opstati.
Istovremeno ne podrzavamo OKK jer zalimo za KK. :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Mogao bih do sutra nabrajati. Hebo nas. Pa Tare nije dobio zahvalnicu, skandiranje, porodica nije nekom gestom osjetila respekt.
Stid me nekad matere mi.

P.S. Pricamo o ulaganjima privatnika, a ko god je od kraja rata na ovamo dao svoj dinar ,završio je tako da mu se majka vise pominjala od ovih koji su se grebali. Primjeri : Barak, Salih ,Azmir itd.. Mnogo lijepa poruka za sve buduce investitore. :thumbup:
To je to. :thumbup:

Vrijeme ce prolaziti, a mi cemo i dalje kukati i osudjivati, a da nismo nikakav konkretan porez uradili jer cekamo druge na to. Nemamo masu, nemamo lidera, navijacku grupu, cak i UG iz prikrajka osudjuje ali bez konkretne ekcije i napada, da se nesto napokon organizuje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 26 avg 2019, 14:52

Huawei i sponzor od milion maraka.Koza je takvu priču složio prije nego se glasalo za njega i šta bi? :opaopa:

Slično onim privatizacijama za 1KM pa kao uložiti će milione.Odron!

https://****.ba/kozlic-ima-velike-am ... k-sloboda/
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 26 avg 2019, 15:09

superior1982 je napisao/la:Huawei i sponzor od milion maraka.Koza je takvu priču složio prije nego se glasalo za njega i šta bi? :opaopa:

https://****.ba/kozlic-ima-velike-ambicije-cuvena-kineska-kompanija-postaje-generalni-sponzor-fk-sloboda/
Lik nikad nije spomenuo Huawei to su novinari izvukli iz konteksta, sto je i sam rekao na pressu.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 26 avg 2019, 15:43

Skojevska je napisao/la:
superior1982 je napisao/la:Huawei i sponzor od milion maraka.Koza je takvu priču složio prije nego se glasalo za njega i šta bi? :opaopa:

https://****.ba/kozlic-ima-velike-ambicije-cuvena-kineska-kompanija-postaje-generalni-sponzor-fk-sloboda/
Lik nikad nije spomenuo Huawei to su novinari izvukli iz konteksta, sto je i sam rekao na pressu.
Jel spomenuo dolazak biznismena?Složio je dobru priču pred svoje imenovanje.Spominjao je i milionski ugovor čim je obećao dolazak sponzora u visini iznosa davanja Grada Tuzla.Uglavnom,jupa kjampa zjapi...

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 26 avg 2019, 16:02

superior1982 je napisao/la:
Skojevska je napisao/la:

Jel spomenuo dolazak biznismena?Složio je dobru priču pred svoje imenovanje.Spominjao je i milionski ugovor čim je obećao dolazak sponzora u visini iznosa davanja Grada Tuzla.Uglavnom,jupa kjampa zjapi...
Nadji nam gdje je to covjek rekao? Nisu nista spomenuli a pogotovo obecali vezano za to, receno je da je potreban iznos od sponzora u toj visini, za normalno funkcionisanje. Ne branim Kozu ali ne treba bespotrebno neistine iznosit, malo nam je sranja.

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 26 avg 2019, 16:22

https://****.ba/kozlic-ima-velike-ambicije-cuvena-kineska-kompanija-postaje-generalni-sponzor-fk-sloboda/[/quote]
Lik nikad nije spomenuo Huawei to su novinari izvukli iz konteksta, sto je i sam rekao na pressu.[/quote]
Jel spomenuo dolazak biznismena?Složio je dobru priču pred svoje imenovanje.Spominjao je i milionski ugovor čim je obećao dolazak sponzora u visini iznosa davanja Grada Tuzla.Uglavnom,jupa kjampa zjapi...[/quote]

Nadji nam gdje je to covjek rekao? Nisu nista spomenuli a pogotovo obecali vezano za to, receno je da je potreban iznos od sponzora u toj visini, za normalno funkcionisanje. Ne branim Kozu ali ne treba bespotrebno neistine iznosit, malo nam je sranja.[/quote]

Kao novi mandatar, predložio je, što je prihvaćeno, da u njegovom timu u UO budu Rifat Konjić, advokat, Eduard Brandalik, stručnjak za telekomunikacije, Emir Begović, oblast marketinga i Fahrudin Salihović, predstavnik grupacije Bingo.

Najavio je da će u naredna dva mjeseca tim saradnika povećati za još jedan broj biznismena i ljudi koji Slobodu mogu organizaciono, finansijski i na drugi način podići na viši nivo.

"Velika čast je biti na čelu Slobode u godini u kojoj obilježava 100-godišnjicu postojanja. Upravo u finansijskom smislu klub treba popraviti, jer je ostalo dosta raznih dugova i obaveza. Jedan od mojih ciljeva je da više ne bude „gušenja“ Slobode od igrača i drugih, koji su u procesu licenciranja isticali neke dugove, a mi ćemo nastojati da tih repova ubuduće ne bude", rekao je novi predsjednik.

Dodao je da će nastojati osigurati generalnog sponzora s finansijskom podrškom barem na nivou sadašnjih davanja Gradske uprave.

"Svi moramo biti Sloboda i svi moramo raditi za dobrobit Slobode", zaključio je Kozlić, zahvalivši na predanom radu bivšem predsjedniku Senadu Mujkanoviću, koji je danas razriješen dužnosti.

Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Kemal Kurević, dok su za potpredsjednike izabrani Željko Mitrić, kome je mandat praktički obnovljen, te Elmir Šećerbegović.

Skupština će u naredna dva mjeseca pripremiti izmjene i dopune Statuta u smislu omogućivanja ulaska u klub stranog kapitala.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 26 avg 2019, 17:13

Sloboda je moj klub, nemam šta kriti i koga štititi. Od ovog posla živim, ugrožena je egzistencija svih igrača i naših porodica. Igrače jedva držimo na okupu, jer nemaju mjesecima ni prebijene pare, a nezadovoljstvo je sve jače i teško je reći u kakvom ćemo raspoloženju dočekati gradski derbi s Tuzla Cityjem – kaže Gradimir Crnogorac.

P. S. Šta Sead ima pričati kako je loše i u drugim klubovima, pa ima ih i gdje je bolje, što to ne kaže?
Šta nas bolan boli briga za njima, kakvo je to glupo opravdanje...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 9 gostiju.