FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 25 avg 2019, 09:18

Sariel1987 je napisao/la:Igra ocajna koja igra? No tri boda su tri boda ...Dobro je..
Kako je moglo bit, da ne odbrani onu na pocetku bog nas ne bi vratio. Bekric vrsi pritisak najstariji na terenu a ostali ko drvene stule.
O svemu ostalom se pricalo u startu pa ste mnogi ovde govorili da se siri negativna atmosfera a u stvari su bili fakti. A kad krene nizbrdo tek tad pocnu prozivke i pljuvacina.
Znali su to i oni, svi su znali, ali jednostsvno neke zeli biti pozitivan pa i u belaju traziti nesto dobro, drugima opet dokurcilo jedno te isto, treci ce pisati sve najbolje o novoj Upravi samo u inat nama i Mujkanovicu, a u biti sve se svodi na pare.
Sto neko gore napisa, boli to sto stvaras igrace konkurenciji, pa najbolje napadace smo dali (Krpic, Ahmetovic, prije toga Mesanovic i drugi), ali nikoga ne mozes zadrzati jer si kokuz.

Vidicemo odakle ce iskopati pare dadi mira u kuci, a na zimu ti opet ce otici najbolji jer ti ne vjeruju, ali su zato podigli formu i olaksali sebi put u stabilniji klub.

J3bemu mater, ja bih radije otkazo organizaciju proslave 100 godina kluba i javno obznanio da te pare preusmjeravam na borbu za Evropu, placao igrace i premije im ispostovao, zbog toga se i igra fudbal. Uceraji proslavi kad si opet sutra kokuz.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 avg 2019, 09:44

ne treba kriviti OKK . Za ovu godinu smo dobili milion od grada najmanje direktno i oni su svoje ispostovali

uprava je dosla u martu, a vec i prije su znali da preuzimaju, spremali se , dvoumili i evo nista nisu uradili

izgleda da su igraci bili upravu za plate i ostalo, sta jos mi ne znamo

a ovo rukovodstvo je imali najmanji pritisak od svih do sada . Prethodna uprava se suocila sa havarijom iza Azmira i ogromnim platama, da ne pricamo o pritisku javnosti. I borili su se s tim , dobivali smo licence , nije se desio ni jedan strajk (osim onog koji su zatekli isceniranog). Pravili transfere, nekako iznalazili pare i sve to sa 80% javnosti protiv sebe i raznim podmetanjima (i sad svi koji trebaju da znaju znaju da igraci nemaju hljeba ali se ne pise. Zasto ? )

o tome sta je Azmir zatekao ne treba ni pricati, kluba bukvalno nije ni bilo.

ovi su zatekli dugovanja i stanje koje je smijesno naspram situacije koja je docekala zadnja dva rukovodstva i uspjeli nas za 4 mjeseca zavaliti u jos vecu dubiozu. Znamo da nemaju para, obecali su sponzore. Ni jedan koliko vidim jos nije tu.

grad ce najvjerovatnije uskociti opet sa parama ako zagusti . 100 godina je , nece da se brukaju, ali sa ovim nacinom rada 101. necemo docekati

i jos fascinantno da su imali potpunu podrsku i mir u kuci. Pa niko manje pljuvanja nije imao.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 avg 2019, 09:44

Ne znam sta se to znalo? Ja ocekivao realan opstanak. Dosta ljudi ocekivalo da ispadamo, sada ce ti isti ljudi kukati sto necemo u Evropu ili uzeti trofej, a svako ziv zna da nismo cist klub. Opstanak ocekivao, opstanak lagani ce i biti sto znaci da nisam razocaran vec ne zivim u bajkama, u konacnici kada sagledam citavu situaciju i uzmem sve faktore u obzir zadovoljan.

Ove sezone cu pratiti i kosarku zbog najezde seljobera.

Za sanjare ima klub iz SH. Za svakog nesto.

Navijaci Bilbaoa kazu da bi radije ispali iz lige nego da im igraju stranci. Tako je i meni draze da gledam Maksimovica, Muratovica i Beganovica nego da neki krkan daje milionske pozajmice i da zivim u njegovim lazima. Trofej u nacionalistickoj BiH necemo nikada uzeti, onaj gore ce mozda uzeti jedan i to ako ga kupi od saveza, neki kup nesto. Svakako koliko je klubova u BiH pokrao ne smije vise u pola mjesta otici.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 25 avg 2019, 09:53

Beduin je napisao/la: Znali su to i oni, svi su znali, ali jednostsvno neke zeli biti pozitivan pa i u belaju traziti nesto dobro, drugima opet dokurcilo jedno te isto, treci ce pisati sve najbolje o novoj Upravi samo u inat nama i Mujkanovicu, a u biti sve se svodi na pare.
Sto neko gore napisa, boli to sto stvaras igrace konkurenciji, pa najbolje napadace smo dali (Krpic, Ahmetovic, prije toga Mesanovic i drugi), ali nikoga ne mozes zadrzati jer si kokuz.
Vidicemo odakle ce iskopati pare dadi mira u kuci, a na zimu ti opet ce otici najbolji jer ti ne vjeruju, ali su zato podigli formu i olaksali sebi put u stabilniji klub.
J3bemu mater, ja bih radije otkazo organizaciju proslave 100 godina kluba i javno obznanio da te pare preusmjeravam na borbu za Evropu, placao igrace i premije im ispostovao, zbog toga se i igra fudbal. Uceraji proslavi kad si opet sutra kokuz.
Biće proslava da bi se pojedinci mogli slikati kao na plakatima, narodu da se zamažu oči. To što se suština ne mijenja, što se status ne mijenja je zato što gubi se mogućnost upravljanja klubom. E sad što se vrijeme promijenilo i što ti više novca treba za održavanje toga je zaj. eb na koji se nije računalo.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 avg 2019, 09:59

tuzlak1987 je napisao/la:Ne znam sta se to znalo? Ja ocekivao realan opstanak. Dosta ljudi ocekivalo da ispadamo, sada ce ti isti ljudi kukati sto necemo u Evropu ili uzeti trofej, a svako ziv zna da nismo cist klub. Opstanak ocekivao, opstanak lagani ce i biti sto znaci da nisam razocaran vec ne zivim u bajkama, u konacnici kada sagledam citavu situaciju i uzmem sve faktore u obzir zadovoljan.

Navijaci Bilbaoa kazu da bi radije ispali iz lige nego da im igraju stranci. Tako je i meni draze da gledam Maksimovica, Muratovica i Beganovica nego da neki krkan daje milionske pozajmice i da zivim u njegovim lazima. Trofej u nacionalistickoj BiH necemo nikada uzeti, onaj gore ce mozda uzeti jedan i to ako ga kupi od saveza, neki kup nesto. Svakako koliko je klubova u BiH pokrao ne smije vise u pola mjesta otici.
pa de plati Muratovica, Maksimovica i Beganovica

ode ti. Niko ovdje ne prica o bajkama niti se zanosi. Prihvacen je od svih ljudi ovdje i taj plan sa jeftinijom ekipom, platnim razredima, imali su podrsku - dugo vise ljudi nije bilo na stadionu na ovako smijesnim utakmicama. De plati to sto si rekao ljudima da ce biti

nije ba ni Mile toliki idiot, ne bi on izasao u javnost da ima drugi nacin. Cak sta vise mislim da je i pametno promisljeno odradio, izasao je nakon pobjede, da ne bude alibi

ljudi ce igrati za 7 dana za svoj obraz i obraz kluba protiv ljudi koji imaju plate, premije i bogovsku premiju samo njih da poderu, a oni nemaju za kifle. I opet ce im takvi ko ti **** mater jer su od seljaka izgubili
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 25 avg 2019, 09:59

Po meni je pelazno rješenje grad i firme zajedno. Grad daje dobru cifru znaci problem je animirati naše privatnike koji su navikli samo uzimati a nista ne davati. Znaci u UO direktori 10 firmi privatnih i da daju po 100 milja godišnje plus od grada sto ima. To je oko 2 miliona plus manji sponzori i ulaznice je dovoljno za stabilnost. Ako dođe kakav transfer jači tražiti borbu za evropu.

Naš glavni problem je sto ne možemo zadržati ekipu na okupu barem 2 sezone i sto nam igrači odlaze besplatno. Tome treba stati u kraj.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Gujarat
Kontakt:

Post Postao/la Gujarat » 25 avg 2019, 10:02

Nisu ovdje samo plate upitne, upitno je kompletno funkcionisanje kluba.. Tekući troskovi se ne izmiruju, AIK jos nije završen, plate igracima koji su otisli jos nisu izmirene, itd..

Vec sad su u zaostatku nekih 600-700 hiljada KM..

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 avg 2019, 10:07

tuzlak1987 je napisao/la:Ne znam sta se to znalo? Ja ocekivao realan opstanak. Dosta ljudi ocekivalo da ispadamo, sada ce ti isti ljudi kukati sto necemo u Evropu ili uzeti trofej, a svako ziv zna da nismo cist klub. Opstanak ocekivao, opstanak lagani ce i biti sto znaci da nisam razocaran vec ne zivim u bajkama, u konacnici kada sagledam citavu situaciju i uzmem sve faktore u obzir zadovoljan.

Cuj ne znas, a sam si odgovorio. Svi su znali da ce ovo biti jos jedna grcevita borba sa besparicom, da ova Uprava ne moze nista posebno ponuditi Slobodi i nama navijacima, da je samo pitanje kad ce opet pobuna u timu i tribini, da je samo pitanje kad ce nas mediji lincovati i ismijavati ljudi oko nas, da nema nista od promjene statuta, da jak sponzor ce tesko, pretesko, skoro pa nemoguce doci u ovako uredjen klub a da nema funkcionisanja kluba bez jakog sponzora, i jos mali milion obecanja i najave nekih forumasa.
Neke od nas su nazivali pristalicama Senada, neke Azmirovcima, dizali euforiju kako su napokon posteni i sposobni ljudi dosli i da ih je milina slusati, a u biti sve su to ista **** nesposobna. Ne samo nesposobna jer ne zele dati svoje pare, nego zato sto dopustaju da ih se dovede u ovako neuredjen klub pa onda pocnu svasta obecavati a da ne provjere moze li se to ispostovati, da obznane sta to koci promjene i uredjenje kluba, da javno reknu ko to opstruira po svaku cijenu.

Ja nisam sklon onome "jesam vam rek'o", to mi je pacerski. Samo svako drugacije vidi i dozivljava neku situaciju, ali cilj je isti. Ako smo trpili Azmir, Senada, onda cemo trpiti i Kozu, samo je bitno uvidjeti i priznati da i ova Uprava ne nudi nista novo i da treba vrsiti pritisak na gradsku vlast da se odj3be prvo Kurevic, a onda i Koza ako ne moze promijeniti statut kluba, ili ne javno rekne zasto ne moze pa da se onda sve snage preusmjere na Jasmina i njegovo prozivanje.
Ovako vise ne ide.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 avg 2019, 10:30

sviunapad1010 je napisao/la:Po meni je pelazno rješenje grad i firme zajedno. Grad daje dobru cifru znaci problem je animirati naše privatnike koji su navikli samo uzimati a nista ne davati. Znaci u UO direktori 10 firmi privatnih i da daju po 100 milja godišnje plus od grada sto ima. To je oko 2 miliona plus manji sponzori i ulaznice je dovoljno za stabilnost. Ako dođe kakav transfer jači tražiti borbu za evropu.

Naš glavni problem je sto ne možemo zadržati ekipu na okupu barem 2 sezone i sto nam igrači odlaze besplatno. Tome treba stati u kraj.
Ja samo jedva cekam narednu sjednicu gdje cemo svo moci doci i postaviti pitanje.

Kad su toliko pricali o sezonskim/clanskim, samo da pitam koliko tih zlatnih su uzeli clanovi UO/Skupstine, od tih 41 clanova ako se ne varam. To bih volio znati, i zasto Koza nije "primorao" svakog clana da uzme zlatnu karticu.
Koliko su ti clanovi Skupstine, UO ispromovisali clanske i kome su prodali. Zasto se nisu, uz Jasminovu pomoc i pritisak, svim vecim funkcionerima u drzavnim firmama prodale clanske, ponudili i paketi clanskih za njihove radnike po pristupacnijoj cijeni, ako se uzme paket od +20 clanskih npr. u jednoj firmi.

To sve samo ukazuje na nesposobnosti i nevoljnost clanova nasu Uprave, osim ako ne grijesim pa su ovo vec odradili.
A mali milion nacina ima da se unese nesto para u klub, da raspodjelis obaveze clanovima klubske vlasti, da svako uzme jedan dio grada, drugi idu po TK i vuku za rukav firme i prodaju im prostor za glasavanja na stadionu, da se nastavi 100 firmi za Slobodu. Sad je bio momenat kad klub puni 100 godina i kad ce sve oci biti uprte na proslavu tog jubileja, dovoljan razlog da prodas firmama promovisanje.

Ovo su sigurno obaveze grada ali opet se moglo:
Reflektore je radio Umel i do "juce" je tabla sa njihovim imenom stojala na tim reflektorima (nisam ni obracao paznju je li skinuta i kad). Tako si komotno mogao naci firmu da ispjeskari i ofarba reflektore u klubske boje, a zauzvrat im dati prostor na reflektoru da se oglase kao ranije Umel, dogovoris na koliko godina i svi sretni, a nisi dao pare.
Nadjes gradjevinsku firmu i dogovoris da Zapadnu tribinu malo zakrpe i prefarbaju u klubske boje, a zauzvrat im dadnes oglasavanje na toj fribini na duzi period.

Sve se moze ako se ima volje, a ocito nema.

075 ❤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 avg 2019, 10:44

Ma boli njih qurac za Slobodom.Oni da su htjeli oni bi nasli neke sponzore.Hoce da im sponzori sami dodju i kazu evo vam 100000 KM.Pa nije niko budala,hoce minimalno da rade,a maksimalno da dobiju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 25 avg 2019, 11:26

sviunapad1010 je napisao/la:Po meni je pelazno rješenje grad i firme zajedno. Grad daje dobru cifru znaci problem je animirati naše privatnike koji su navikli samo uzimati a nista ne davati. Znaci u UO direktori 10 firmi privatnih i da daju po 100 milja godišnje plus od grada sto ima. To je oko 2 miliona plus manji sponzori i ulaznice je dovoljno za stabilnost. Ako dođe kakav transfer jači tražiti borbu za evropu.

De molim te nabroj 2 privatne firme koje bi dale po 100 000KM za Slobodu!?Puno čitas bajke bgm!Pa jedva su davale po 1500km kad je bila ona akcija100 fimi za Slobodu i gle cuda vise su dale firme sa kantona(seljačke firme po čarsijanerima)nego firme iz TZ!
DRŽAVA TUZLA!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 avg 2019, 11:36

Jbg sva priča o igri, pobjedi, okršaju sa Simin Hanom gdje nam pobjeda puno znaci, pada u vodu ako je došlo do tog da trener u izjavi govori da je upitan njegov i Smajicev ostanak.
Koliko god ste bili protiv Senada, znao se uhvatiti za džep kad zagusti i nisu mu se dešavale ove situacije.
Uprava nema para, sponzori smiješno malo daju, nismo nikog prodali... Sve u svemu čini se da smo najebali. Valjda uspiju iščupati pare kako god znaju i umiju. Ne možemo mi jednu sezonu prebroditi bez sranja.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

transandino
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 25 avg 2019, 11:44

Vi se razbacujete sa tim stotinama hiljada maraka, ko da je cener u pitanju. Jeste vi svjesni koliko je sto hiljada maraka ? Koliko god nama draga Sloboda bila, ja prvi ne bi dao toliko kesovine, da se ganja lopta. Nije to bas tako jednostavno kao sto izgleda. Mora se vise realnije gledati, jer tolike pare valja zaraditi i ne lupajte gluposti.
AVANTI LIBERTA 1919

katarakta

Post Postao/la katarakta » 25 avg 2019, 11:58

Kao predsjednik kluba moras bit moderna ciganka i od vrata do vrata prosit za novac. Drugacije ovdje ne ide. Nas nema vremena za to. Kako on, tako ni desna mu ruka. Pa na takav nacin mnogi ovdje mogu bit predsjednici. Eto koliko su tu, nisu bas ni jednog jedinog sponzora nasli. Spas do zime bio je prodaja Beganovica, ali eto ni to se jos nije desilo. Kad dodje zima bit ce daj sta das jer momku na ljeto istice ugovor
Niko, niko, samo Sloboda

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 25 avg 2019, 12:30

Očigledno mnogi niste svjesni koliko privatne firme zarađuju od grada, bh telecoma, elektroprivrede, rudnika kroz tendere. Radi se o milionima i milionima maraka a ne 100.000. Ima načina da ih se natjera da daju pare za sport. I mozemo na to uticati. Evo neka lupam nađu benzinske pumpe da budu sponzor i da forsiramo samo tu sipanje goriva. Tipa 1 fening za Slobodu od litra benzina ili pola feninga, lupam ovo palo mi to na pamet sada. Ima nacina veliki je ovo grad samo treba neko da pokrene masu.

Edit: Da sam Kozlić jutros bih ovom miletu da otkaz. Osim ako ovo sve nisu dogovorili unaprijed.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 avg 2019, 13:16

Pa šta kažu SS.ba, samo igračima koji su od ranije tu se duguje a ne novim igračima?

Znači moguće je da se i namjerno duguje Alispahiću, Smajiću i takvim ojebinama???
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 25 avg 2019, 13:37

A sta mislite o prijedlogu, koji je jos necuven u istoriji sporta, da napunimo stadion svaku utakmicu. Mjesecno ulijemo 60-70k u klub, zamisli samo. To bi bila revolucija u funkcionisanju sporta u svijetu.
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 25 avg 2019, 13:53

MakabiTuzla je napisao/la:A sta mislite o prijedlogu, koji je jos necuven u istoriji sporta, da napunimo stadion svaku utakmicu. Mjesecno ulijemo 60-70k u klub, zamisli samo. To bi bila revolucija u funkcionisanju sporta u svijetu.
Kako sam ja negdje procitao, ponovo je inspekcija jucer uzela sav novac od karata, ne znam da li je tacno.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

sloboda1921
Kontakt:

Post Postao/la sloboda1921 » 25 avg 2019, 13:55

Madal je napisao/la:Jbg sva priča o igri, pobjedi, okršaju sa Simin Hanom gdje nam pobjeda puno znaci, pada u vodu ako je došlo do tog da trener u izjavi govori da je upitan njegov i Smajicev ostanak.
Koliko god ste bili protiv Senada, znao se uhvatiti za džep kad zagusti i nisu mu se dešavale ove situacije.
Uprava nema para, sponzori smiješno malo daju, nismo nikog prodali... Sve u svemu čini se da smo najebali. Valjda uspiju iščupati pare kako god znaju i umiju. Ne možemo mi jednu sezonu prebroditi bez sranja.
Koji crni Senad, pa on ih je doveo u ovu situaciju jer je u prvom tromjesečju potrošio novac i od drugog i trećeg kvartala pa to je Kozlić javno iznio. Uprava nije došla što je željela već što nije bilo drugog rješenja. Grad im je okrenuo leđa ,oni nemaju novca, nema sponzora i ulagača bez promjene statuta, grad ne želi da mijenja statut jer gubi uticaj nad klubom, itd, itd. Nažalost nastavljamo životarenje.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 25 avg 2019, 13:57

Trenutno smo na prosjeku 3650 gledalaca u ovoj sezoni sto moramo priznati nije loše. Da se dobro napuni stadion to je jos toliko da dođe i nije bas realno za očekivati ali moglo bi se dobaciti do 5000 uz odgovarajuću promociju od strane kluba i angažovanjem svakog od nas pojedinačno koji već dolazimo na utakmice redovno.
Kada dođe jesen i kiše broj ce se smanjiti. Neko je vec pisao i treba razmisliti da se stavi ulaz na sjever 3 KM. Pust nam je sjever konstantno.
Zadnja izmjena: sviunapad1010, dana/u 25 avg 2019, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.