RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

scudetto89
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la scudetto89 » 24 avg 2019, 19:13

Bas je vrijeme pokvarilo ovaj derbi, no sta je tu je do kraja se nadam da ce neko postici taj drugi pogodak :)

Samo da pohvalim za veliki broj navijaca red army ! :bow:
04.10.2009 !

najrodjeniji
Kontakt:

Post Postao/la najrodjeniji » 24 avg 2019, 19:18

Ma bravo Boba mayku ti sprcim onu bolesnu radi koje si nas izradio i spržio u selju
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ VELEŽA. BUDI NAVIJAČ OLIMPICKA.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 24 avg 2019, 19:32

Rupa bio i ostao. Oba gola njegova.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 24 avg 2019, 20:07

Vrjeme sjebalo derbi , dobro ste igrali 1 pol mogli ste rjesit tekmu , al ne treba Dudicu ono kukanje fakat . Da je dat go makar iz te akcije. nismo . Svi su bili u igri igraci kad je go postignut . Usput zelim vam srecu u nastavku prvenstva
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 24 avg 2019, 20:23

Bobic kriv za 1 gol 100%, drugi i jest i nije. Njegove greske kostale nas najmanje remija.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 24 avg 2019, 21:32

scudetto89 je napisao/la:Bas je vrijeme pokvarilo ovaj derbi, no sta je tu je do kraja se nadam da ce neko postici taj drugi pogodak :)

Tipični bosanski mentalitet..čovjek pogriješi i sve mu psuješ, a do juče si mu analni otvor lizao..
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 24 avg 2019, 21:42

realancojk je napisao/la:
scudetto89 je napisao/la:Bas je vrijeme pokvarilo ovaj derbi, no sta je tu je do kraja se nadam da ce neko postici taj drugi pogodak :)

Tipični bosanski mentalitet..čovjek pogriješi i sve mu psuješ, a do juče si mu analni otvor lizao..
Jel meni ovo upuceno??

Ako jeste objasni mi ovu tvoju recenicu pasa !!
04.10.2009 !

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 24 avg 2019, 21:44

scudetto89 je napisao/la:
realancojk je napisao/la:

Jel meni ovo upuceno??

Ako jeste objasni mi ovu tvoju recenicu pasa !!
Htjeo sam drugog citirati pa greskom tebe.
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 24 avg 2019, 22:41

Još jedno gostovanje odradjeno ali ovo smo pomeli, nikad nisam pisao oko gostovanja ali Kosevo smo momacki odradili. Dosta raje je ostalo van stadiona sve dok sef policije nije rekao svi cete uci i sa kartom i bez karte samo red napravite. Tako je i bilo, u 36-37 min ulazimo, vodimo 0-1 Brandao dao gol a saznalo nas dosta van stadiona. Ludilo vani, ludilo unutra. Neko sa vana povede navijanje ne zna se sta se desava unutra, raja govori sa tribine a pola nas vani.

Okrece nas Sarajevo, nije bitno kako uglavnom okrece ali pjesma ne prestaje. 87 min skandiranje Vedran Puljić ori se na južnoj tribini.

Hebat ga vraca nam se aBd od iduceg kola, a raja koja je danas bila svaka cast :opaopa:
Ti si naša ljubav jedina!

astonHz
Kontakt:

Post Postao/la astonHz » 24 avg 2019, 23:40

Lijepo izdanje danas, steta samo zbog vremena. Lijepo je i vidjeti opet toliko RAje kao onda kad sam navijao sa vama na Otoci, mada je ono bilo vrhunski. Svaka cast za posjetu momci :bow: :bih:

Cuvati ovaj derbi i da nam se nikad vise pauza ne desi! Sretno dalje.
Prva ljubavi, najveća radosti, pobjedu daj nam ti!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 24 avg 2019, 23:41

Rezultat i liga nebitni. Ponos kad se okrenes na tribini a preko hiljadu brace forca ko jedan. Ovo je nas Velez i nasa ljubav. Radi toga i jesmo mrski svima i radi toga nam zavide. Yebote od 15 bodova jedva 4 skupili i ovakvo izdanje :tokralju: :tokralju: prevelika ljubav i cestitke svima danas koji su dosli i forcali po onom prolomu i kisi. **** sve,**** ligu,**** titule mozemo opet ispast i opet ce nas 2000 otici u Visoko,Kakanj,Gorazde ili Gracanicu. Radi ovoga se zivi i ovo je strast. Avangarda brato :tokralju:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 25 avg 2019, 00:56

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Rezultat i liga nebitni. Ponos kad se okrenes na tribini a preko hiljadu brace forca ko jedan. Ovo je nas Velez i nasa ljubav. Radi toga i jesmo mrski svima i radi toga nam zavide. Yebote od 15 bodova jedva 4 skupili i ovakvo izdanje :tokralju: :tokralju: prevelika ljubav i cestitke svima danas koji su dosli i forcali po onom prolomu i kisi. **** sve,**** ligu,**** titule mozemo opet ispast i opet ce nas 2000 otici u Visoko,Kakanj,Gorazde ili Gracanicu. Radi ovoga se zivi i ovo je strast. Avangarda brato :tokralju:
Sto je jedan dio navijaca onako kasno usao ?
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 25 avg 2019, 00:58

Sjeverjecudo je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Rezultat i liga nebitni. Ponos kad se okrenes na tribini a preko hiljadu brace forca ko jedan. Ovo je nas Velez i nasa ljubav. Radi toga i jesmo mrski svima i radi toga nam zavide. Yebote od 15 bodova jedva 4 skupili i ovakvo izdanje :tokralju: :tokralju: prevelika ljubav i cestitke svima danas koji su dosli i forcali po onom prolomu i kisi. **** sve,**** ligu,**** titule mozemo opet ispast i opet ce nas 2000 otici u Visoko,Kakanj,Gorazde ili Gracanicu. Radi ovoga se zivi i ovo je strast. Avangarda brato :tokralju:
Navijači koji su odmah ušli su obični Veležovi navijači, malo kasnije dolazi RA.
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 25 avg 2019, 01:02

Kulesza je napisao/la:
Sjeverjecudo je napisao/la:
Navijači koji su odmah ušli su obični Veležovi navijači, malo kasnije dolazi RA.
Znam znam,Al sta je bio razlog ? I svaka cast za posjetu,aatmosferu nam je malo kisa pokvarila ma da bilo je dobro i hvala vam za skandiranje Vedran Puljic i ono zajednicko navijanje :tokralju: :clap:

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 25 avg 2019, 01:32

Nalio sam se ko miš , ali nema veze fino je bilo vidit kako se trude momci, svaka cast :tokralju:
Prvo poluvrijeme ih satrali, drugo vec prica za sebe.. Manev ko Kijelini :bow: , zeljkovic prekuco ko i svaku, fajic igrac manje, ali .... BOBA RUPO

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 25 avg 2019, 01:45

Sljedeću nema "majstora" Ede(daBogda) više nikad ne zaigrao, i neće biti Hasanovića. Tako da će vjerovatno upasti Čivić na defanzivnog veznog, a ovo ostalo možda jedino ako se Ovčina ili Cvija oporave na krilo. Sve u svemu po meni najbitnije da nas Sarajevo nije demoliralo. To dokazuje koliko je ova liga izjednačena. Po meni se danas nije znalo ko je gori. Ali eto trenutak kvaliteta, odnosno nekvaliteta pojedinaca dovede do toga da od malte ne gotovog pravimo veresiju... Nervira me mnogo stvari i moga bi pisati o tome danima, al za koji klinac. Feđa ako ne vidi da mu se Fajić ne smije izvlačit na stranu jer svaka lopta koja ode kod njega na stranu je prodata lopta jer je do Boga melja i na kraju izgubi. Još mi je luđi Brandao koji mu je daje, a zna da će lik upropastiti sve. Pa bolje pucaj s četrdeset metara nego je njemu davati, svaki dribling ja s tribine pročitam a ne igrači na terenu. Sa Zeljkovićem ozbiljno treba raditi na igri prema naprijed, jer fraer ima snage da odigra svih 90 minuta u istom tempu, samo mu fali konkretan dribling da onu loptu koju uzme kvalitetno iznese i da imamo neke koristi od nje. Hasanović isti problem kao i Zeljković samo što se ovaj barem zna zagraditi kad ne zna šta će s loptom. Urdinov za ono što je odigrao i više nego solidan jer sam ja iskreno očekivao zapuštenijeg igrača. Manev pravi komandant odbrane, i najsmireniji lik u ovoj ekipi. Prevelika prednost mu je što može igrati i lijevog beka pa mu nije mrsko loptu povući malo i na stranu i ukrast i podosta prostora. Zvonić ništa posebno s tim da je imao i dobrih i loših intervencija, ali ništa da se posebno zamjeri. Ćosić ono njegovo standardno zujalica, kad nema nikakav specijalni zadatak ni ne vidiš ga. Ne smije povuć loptu naprijed, a i kad je povuče izgubi je na kile. Čim smo dali onaj traljavi go govorim jaranu vidit ćeš da će Bobić vratiti uslugu. I tako je i bilo. Prvi go sigurno njegov, dok drugi već po ko zna koji put puštamo igrača na šesnaest metara da se namiješta pola sata, tako da drugi go ne mogu reći da je samo Bobićev. Mogao se bolje postaviti, ali isto tako da ti se čovjek onoliko šteli na šesnaestercu i niko ne prilazi dovoljno govori koliko smo neozbiljni.Po meni Daryo klasa za sve naše igrače danas. Čovjek je sam držao stranu i napravio nekoliko puta probleme naprijed. Još da je zabio onu šansu sa pet metara gdje bi mu bio kraj... Sve u svemu nismo mi osim Slobode nijednu utakmicu baš loše odigrali. Ali smo neozbiljni do vražije matere, i to nas na kraju krajeva najviše košta. Ovu sezonu kako znamo ostati u PL, a onda se dobro zapitati šta i kako. Jer danas se nije znalo ko je gori, mi ili Sarajevo, a opet nas ljudi dobiše i to se konstantno ponavlja...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

MostarskaKotlina
Kontakt:

Post Postao/la MostarskaKotlina » 25 avg 2019, 02:54

@Sjeverjecudo
policijski pretres , 45min na bradini i nakon svega ciganluk ispred ulaza gdje nam govore kako nema vise karata za jug i morali smo one 6km kupovati

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 25 avg 2019, 03:48

MostarskaKotlina je napisao/la:@Sjeverjecudo
policijski pretres , 45min na bradini i nakon svega ciganluk ispred ulaza gdje nam govore kako nema vise karata za jug i morali smo one 6km kupovati
Hvala na odgovoru,cudi me to ne mogu da vjerujem da se tako nesto moglo desiti sto se.tice karti,jer su nasi uradili sve da imate pogodnosti kao I domaci,e.jedino da mozda nisu odstampali.dovoljno,mozda.se nisu nadali da ce te doci u tolikom broju,a ne bi me cudilo ni da policija ima neke veze sa tim,sve sjajno,sjajna atmosfera,sjajni odnosi izmedju nas i mora se naci Neko da bar pokusa to pokvarit,a sto se Bradine tice,standardno nista novo,namjerno to rade i to iz gostovanja u gostovanje.
U svakom slucaju opet.je bila dobra.atmosfera,puno srece u daljem toku prvensta,vidi se da imate finu ekipu,jos samo malo da vas sreca posluzi :bih:

najrodjeniji
Kontakt:

Post Postao/la najrodjeniji » 25 avg 2019, 09:34

MostarskaKotlina je napisao/la:@Sjeverjecudo
Manjčini vas blokirao na Bradini,oćete se vi zayebavat.

A ti kralju što kažeš da je neko Bobi se lizao možeš slobodno da se rokneš

I pastmka prestani sa patetikom, bilo nas ovoliko, bilo onoliko, yebote naš mentalitet zadovoljni minimalnim porazom, ludilo tribina, a kone titule redaju i zveketaju po Evropi
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ VELEŽA. BUDI NAVIJAČ OLIMPICKA.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 25 avg 2019, 10:22

Vidim pocelo se pisat kako nije gol pao dok je igrac lezao na terenu,pa i nije ali je korner bio i nakon toga je gol pao.Ona lopta se izbaci vani, bar 3ili4 situacije su bile kad se moglo stat i izbaci i ispostovat fair play plus u tom trenutku najmanje 40minuta ostalo do kraja utakmice znaci bilo je dovoljno vremena da se nadoknadi taj gol zaostatka.
Svaka cast nama na onolikom broju na jugu iako nas je bilo jos razbacano po istoku i zapadu.Volim Velež!
#musvdg

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.