Obavezno prvo na Velež, 3 boda su nam jako važna!AlfredNobel je napisao/la:Ja mislim ipak da su Ismar Hadžibajrić i Marevac u klanu Rahmana, pa se sve to zataškava. Doće vrijeme, saznaćete sve. Ne bih dalje iznosio, moramo se fokusirati na Velež. LPLecler je napisao/la:Zanimalo me nešto oko povrede Amara Rahmanovića, istražio sam malo kakva je to povreda upala pubične kosti pa da podijelim sa vama šta sam našao.
Upala pubične kosti vrlo je rijetka, ali izrazito neugodna ozljeda koja za početak iziskuje ono najteže za svakoga sportaša – dugotrajno mirovanje ili višetjedni izostanak bilo kakve sportske aktivnosti. Osnovna internetska pretraga otkrit će sljedeća saznanja: »Osteitis pubis je upala preponske simfize, odnosno spoja preponskih kostiju s prednje strane zdjelice. Čest je uzrok kronične boli u području prepona koja se može širiti i u okolne strukture. Često se javlja kod sportaša.
Upala nastaje kao posljedica pretjeranog naprezanja (opterećenja) i nagomilavanja malih oštećenja kroz duže vrijeme. Najčešći uzrok je intenzivno bavljenje sportskim aktivnostima kod kojih su prisutne česte i nagle promjena smjera kretanja, sprintevi ili udarci nogom.
Prilikom izvedbe ovakvih naglih pokreta dolazi do neravnomjernog prijenosa sile na zdjelicu, kao i do pomaka zdjeličnih kostiju u preponskoj simfizi. Učestalo bavljenje ovakvim aktivnostima može dovesti do nastanka mikrooštećenja preponske simfize, a nakon nekog vremena i do njene upale, odnosno razvoja. Prvo dolazi do pojave boli u području prepona na samoj simfizi. Bol se može širiti u donji dio trbuha ili u kukove.
Bol se obično pojačava kod aktivnosti (podizanja trupa ili nogu, promjena smjera kretanja, trčanja, i sl.), kod ležanja na boku, te kod kašljanja ili kihanja. Upala pubične kosti se u većini slučajeva ne liječi operativnim putem. Nakon što se mirovanjem smiri upala slijedi rehatilitacijski proces (kineziterapijske vježbe), odnosno vježbe za jačanje mišića, a glavni fokus terapije je na povećanju fleksibilnosti u području zdjelice. Rehabilitacijski program traje nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, a potpuni se oporavak očekuje nakon 7 do 10 mjeseci.
Iz priloženog se vidi da je povreda jako neugodna i da treba dosta vremena da se upotpunosti izliječi. Tako da svi koji pričaju gluposti o namjernom izbjegavanju utakmica nisu u pravu.
Rahmanoviću želim brz oporavak,da se vrati još jači i da nas povede do nove titule.
Vamos Sarajevo!
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
ISTINA ZA VEDRANA!
Obavezno Velez uzeti, pa Listica, pa derbi. Nabijen raspored. Ne ocekujem pobjedu na derbiju jer nasi imaju bas los raspored. Ako ih kojim slucajem mlatnemo, nek se ugase. Bukvalno krepani cemo otici na sergijicu, jos nece biti 5 6 igraca, bas lose... Jos ako bude subota, a ne pomjere za nedelju, lose. Nesto sam u grcu. A sa obzirom da i oni igraju sa Kiseljakom, Toskom, Goskom nije ni njima lako.
Nego hocemo li sta palit u subotu

Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Mogli smo vala,nismo odavnoLaznjak je napisao/la:Obavezno Velez uzeti, pa Listica, pa derbi. Nabijen raspored. Ne ocekujem pobjedu na derbiju jer nasi imaju bas los raspored. Ako ih kojim slucajem mlatnemo, nek se ugase. Bukvalno krepani cemo otici na sergijicu, jos nece biti 5 6 igraca, bas lose... Jos ako bude subota, a ne pomjere za nedelju, lose. Nesto sam u grcu. A sa obzirom da i oni igraju sa Kiseljakom, Toskom, Goskom nije ni njima lako.

ISTINA ZA VEDRANA!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
⁶
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ne kuni se u babu, ostat cemo bez trenera budalo. Bas nam sad to treba kad nam ide sve kako treba, i kad ga je @pantelija poceo hvalitiKamuflazn je napisao/la:Aj do mene, imam prenose strasne. Ocam bi se zakleo da je 2 mil mjesecno. Opet je ta cifra nerealna za nas, hajrovic ima oko 1 mil godisnje itd.
Cluj je bio slucajan i nikad se vise nije ponovio, mislim da su te sezone i bili u padu dobrom, ne sjecam se. Ugl, treba jos dosta ulaganja u igracki kadar, strucni, klupski, tehnoloski itd. Mi imamo najbolje uslove u ligi za oporavak, doktore, masazere, u evropskim okvirima smo mi u 98oj godini tek.

Mi se trebamo fokusirati na potpisivanje najboljih ligaskih igraca, na nekolicinu nasih slobodnih igraca u inostranstvu radi papira i par kvalitetnih stranaca i taj broj igraca treba biti u rangu od 8 do 10, a ostalo puniti bilo mladim igracima iz lige, bilo akademcima....Svoje mlade afirmises, oni stasaju uz kvalitetne strance i par nasih momaka i onda ih prodajes u kontinuitetu. Samim tim klub je samoodrziv, a i akumuliraju se veca sredstva koja ti omogucuju fleksibilnost pri dovodjenju pojacanja i gradis tim iz godine u godinu. Dugotrajan proces, ali se nadam da ova garnitura ljudi nece biti kao i prosla...
Zato forisranje akademije, ulaganje u njen razvoj, kako bi momci imali sto bolje uslove, a koliko vole klub i koliko su u akademiji povezani sa klubom jasno pokazuju novi ugovori koje su svi potpisali, vidis ih kako se druze, slave, bodre se i bore se, i na kraju kako igraju, tako da je to nasa buducnost...
Zato forisranje akademije, ulaganje u njen razvoj, kako bi momci imali sto bolje uslove, a koliko vole klub i koliko su u akademiji povezani sa klubom jasno pokazuju novi ugovori koje su svi potpisali, vidis ih kako se druze, slave, bodre se i bore se, i na kraju kako igraju, tako da je to nasa buducnost...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
- ElCartel11
- Kontakt:
Sa obzirom, da uvijek muku mucimo sa desnim bekovima, ova dvojica bi bili prava pojacanja, a i Hebiba vise ne bi gledali na toj poziciji (krilna mu vise lezi). Ovako bi i Sabanovic mogao nesto nauciti od njih i realni su za dovesti ja mislim.
https://www.transfermarkt.com/andraz-st ... eler/70592
https://www.transfermarkt.com/boban-jov ... ler/112669
https://www.transfermarkt.com/andraz-st ... eler/70592
https://www.transfermarkt.com/boban-jov ... ler/112669
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Brzo ce i hodzic nazad, Saban napreduje svakako, ja msm da nam ne treba vise niko i da to treba biti to 

"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Zna li neko šta u vezi Milanovića? Juče ga nema na onom izvještaju? Hoće li konkurisat za naredne utakmice?
Za očekivati je poslije pauze, prema izvještaju, da ćemo imati Hodžića i Dupovca kao i Džafića.
Takođe, tada bi i Stanojević trebao početi sa treninzima i njega bi mogli očekivati u konkurenciji bar za drugu polovinu polusezone. Za Rahmanovića se ne zna tačno ali iskreno se nadam da će i on biti tu poslije reprez. pauze što bi bilo idealno.
Kada bi to tako bilo, falili bi samo Oremuš i Pidro.
Za očekivati je poslije pauze, prema izvještaju, da ćemo imati Hodžića i Dupovca kao i Džafića.
Takođe, tada bi i Stanojević trebao početi sa treninzima i njega bi mogli očekivati u konkurenciji bar za drugu polovinu polusezone. Za Rahmanovića se ne zna tačno ali iskreno se nadam da će i on biti tu poslije reprez. pauze što bi bilo idealno.
Kada bi to tako bilo, falili bi samo Oremuš i Pidro.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Sa ovom ekipom bi mi mogli do grupne faze uz povoljan raspored. Ima tu sigurno jos igraca koji mogu upasti, al ovo je nesto brzinski sto sam se sjetio unazad 3 sezone ko je kod nas igrao i da danas igra dobar fudbal.
Vladan KOvacevic
Lazic Serbecic Mujakić
Hebibović Pidro
Stanojevic
Saric Rahmanović
Duljević
Ahmetović
Vladan KOvacevic
Lazic Serbecic Mujakić
Hebibović Pidro
Stanojevic
Saric Rahmanović
Duljević
Ahmetović
-
- Kontakt:
keno83 je napisao/la:Oj poeta posta glupa, a sta mi iz mostara nismo pomagali Sarajevo, civali cijelu liniju dole, nasi borci upadali gore kad je kriza bila.
Od smrti Vedrana prijateljstvo se diglo na najveci moguci nivo i tako treba zauvijek da ostane, a sta je prije bilo, pa svasta ko i svugdje, treba ganjat buducnost, i hradit linepe odnose sa svima, posebno kad su u pitanju nasa dva najljepsa grada i turisticka potencijala..

P.S. Od svih gradova, skupa sa Tešnjom, najmanji animozitet prema nama imate vi mostarci. Jedan od razloga, vjerovatno, jer smo mnogo rodbinski povezani.
-
- Kontakt:
Sarajevo-Velež 2:0
Pobjeda bez primljenog gola. Ovi su lošiji od Radnika!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma necemo ni dolaziti nikako samo javite u savez koji rezultat da registruju za vasGiljotina je napisao/la:Pobjeda bez primljenog gola. Ovi su lošiji od Radnika!

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Animozitet prema Sarajevu i ne postoji nikako. Zato jer se u Mostaru zivi isto dobro,ako ne bolje onda nije ni losije. Sada sto su prijateljski odnosi je gradski manir na obadvije strane tako da nema potrebe. Drugo su ostale sredine kada vidis kako zive normalno da ce osjecati animozitet. Normalna reakcijabordopoeta je napisao/la:keno83 je napisao/la:Oj poeta posta glupa, a sta mi iz mostara nismo pomagali Sarajevo, civali cijelu liniju dole, nasi borci upadali gore kad je kriza bila.
Od smrti Vedrana prijateljstvo se diglo na najveci moguci nivo i tako treba zauvijek da ostane, a sta je prije bilo, pa svasta ko i svugdje, treba ganjat buducnost, i hradit linepe odnose sa svima, posebno kad su u pitanju nasa dva najljepsa grada i turisticka potencijala..
Nisi, druže, shvatio suštinu mog posta, a to je da me raduju dobri (prijateljski) odnosi između naših klubova posljednjihgodina,a koje treba graditi na još bolje, a nadati se da će i ovo prijateljstvo između navijača potrajati. LP i želim ti da ostavite sva tri boda na Koševu, kako sada u subotu tako i uvijek
![]()
P.S. Od svih gradova, skupa sa Tešnjom, najmanji animozitet prema nama imate vi mostarci. Jedan od razloga, vjerovatno, jer smo mnogo rodbinski povezani.
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- AlfredNobel
- Kontakt:
U prijateljskim smo odnosima, pa valjda je red neki da pustite.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma necemo ni dolaziti nikako samo javite u savez koji rezultat da registruju za vasGiljotina je napisao/la:Pobjeda bez primljenog gola. Ovi su lošiji od Radnika!

Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Što si se uvrijedio? Bit će kako mora biti.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma necemo ni dolaziti nikako samo javite u savez koji rezultat da registruju za vasGiljotina je napisao/la:Pobjeda bez primljenog gola. Ovi su lošiji od Radnika!

- BosniaBoston
- Kontakt:
Vi sa svima u prijateljskim odnosima ako vama pustaju.Igrajte nerijeseno,podijelite bodove,sharing is caringAlfredNobel je napisao/la:U prijateljskim smo odnosima, pa valjda je red neki da pustite.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma necemo ni dolaziti nikako samo javite u savez koji rezultat da registruju za vasGiljotina je napisao/la:Pobjeda bez primljenog gola. Ovi su lošiji od Radnika!

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Head sta ima bratoGiljotina je napisao/la:Što si se uvrijedio? Bit će kako mora biti.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma necemo ni dolaziti nikako samo javite u savez koji rezultat da registruju za vasGiljotina je napisao/la:Pobjeda bez primljenog gola. Ovi su lošiji od Radnika!Vidjet ćemo.

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Kaze, nece boljeti, to samo pecne maloAlfredNobel je napisao/la:U prijateljskim smo odnosima, pa valjda je red neki da pustite.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma necemo ni dolaziti nikako samo javite u savez koji rezultat da registruju za vasGiljotina je napisao/la:Pobjeda bez primljenog gola. Ovi su lošiji od Radnika!
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], perodeformero i 24 gosta.