FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 21 avg 2019, 20:48

CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:Za nas je nepovoljna činjenica da nam odgovara remi a Čeliku samo pobjeda.Mislim da se Čelikova velika želja za pobjedom može anulirati samo ako i mi budemo igrali na pobjedu.U suprotnom,ziheraški ići isključivo na bod donosi i vjerovatnoću poraza.Ja ovdje ne govorim da mi otvorimo igru i napadnemo Čelik i sl.Ne , bitno je šta je strateški cilj koji nametne struka.U ovakve se utakmice ne ulazi sa ciljem "idemo na bod a ako pobijedimo dobro i jest".To je nespojivo jedno sa drugim.Tu se nadovezuje i mogućnost prijevrmenog razmišljanja o sljedećem kolu.To bi bila kobna greška.Da sačuvamo ovog,da pripazimo onog ,da odmorimo tog zbog prijetećih kartona itd.
Da,samo teško je predvidjeti šta se može desiti.Realno meni su obje ekipe tu negdje po kvalitetu i može odlučiti jedna jedina situacija.Bošnjaković je do sada imao uglavnom dobru taktiku osim kiksa u Bijeljini i ne vjerujem da će on sa igračima ući u utakmicu sa parolom "lahko ćemo" i sa filozofskim kalkulacijama.Prošle godine u 27 kolu sa Varešanovićem ja sam bio ubijeđen u pobjedu jer smo bili u boljoj formi od Čelika,međutim iako smo dominirali u većem dijelu utakmice,Čelik je poveo i na kraju je izvučen samo bod.
Ipak smo tada u 11 imali nekoliko kloceva.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 avg 2019, 20:57, ukupno mijenjano 1 put.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 21 avg 2019, 20:54

tuzlac je napisao/la:Naša efkasnost je.1.kolo 5,drugo 0,treće 2, četvrto 1,peto 0.
Golove smo primali: 1,kolo 0.drugo 3, treće 1 četvrto 0,peto 0.
Da,posebno defanziva je ove sezone znatno bolja nego ranije.Više uigrana i borbenija a odlično se za sada pokazao Terzić na stoperu i sa odličnim defanzivnim veznim igračima svi zajedno čine dobru zaštitu.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 21 avg 2019, 20:57

"Ipak smo tada u 11 imali nekoliko kloceva"
Bili su Stojčev,Brekalo i Bevab u startnih 11.Sva trojica tanji od onih koji će sad igrati.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 21 avg 2019, 20:58

CityCity je napisao/la:"Ipak smo tada u 11 imali nekoliko kloceva"
Bili su Stojčev,Brekalo i Bevab u startnih 11.Sva trojica tanji od onih koji će sad igrati.
FK Tuzla City: Fejzić,- Efendić,Kojić, Brekalo,Bevab,- Sesar ,Stjepanović( Čomor), - Zlatković(Murga) - Stojčev(Mitrović) ,Crnkić i Ubiparip.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 21 avg 2019, 21:00

tuzlac je napisao/la:
CityCity je napisao/la:"Ipak smo tada u 11 imali nekoliko kloceva"
FK Tuzla City: Fejzić,- Efendić,Kojić, Brekalo,Bevab,- Sesar ,Stjepanović( Čomor), - Zlatković(Murga) - Stojčev(Mitrović) ,Crnkić i Ubiparip.
Tako je.Posebno su nam zamjene bile slabe prošle godine.Nisi imao koga ubaciti.Taj segment je sada značajno popravljen.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 21 avg 2019, 21:03

Ispada da smo ekipa za defanzivu.Mislim da je ona "petrda" u Ugljeviku ipak samo izuzetak.
Ili ofanzivci ne mogu dati gol ili ih taktika i izbor, naročito startnih 11sputava.
Bodovni saldo može i da zavara jer tek sada idu teži protivnici.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 21 avg 2019, 21:11

Još i ovo da reknem.Nas naravno ne zavarava položaj na tabeli i svjesni smo da mžemo konkurisati najviše do 5 mjesta .
Nismo ni lanjski odnosno nismo za ispadanja.Barem ne u onih 4 tima na dnu.
Dakle ,vrlo relaksirana pozicija za juriš na Kup.
Mislim ,čisto radi toga da ne budemo besposleni u toj monotonoj sredini tabele

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 avg 2019, 21:21

Milenko opet na bod ide....zagarantovan poraz
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 21 avg 2019, 21:22

tuzlac je napisao/la:Ispada da smo ekipa za defanzivu.Mislim da je ona "petrda" u Ugljeviku ipak samo izuzetak.
Ili ofanzivci ne mogu dati gol ili ih taktika i izbor, naročito startnih 11sputava.
Pa uglavnom je tako.Ne možeš igrati puno drugačije sa ovim profilom igrača.Za više napadački orijentisanu igru bi trebala bar 3 nova brza i tehnički potkovana i kvalitetna igrača.Da bi igrao ofanzivno moraš imati igrače (posebno bekove,krila i vezne) koji mogu da trče ko konji u oba smjera i da svi igraju presing ne 20 minuta po utakmici nego bar 50 minuta,da su tehnički potkovani i da znaju lopte itd.Ne možeš igrati sada taj tip igre sa Stjepanovićem,Husejnovićem itd(ljudi su u 30-im godinama karijere).To može Guardiola i Man City a u našoj ligi to niko ne može.Uglavnom s obzirom na roster ovo sad dobro funkcioniše i ne treba tu ništa posebno eksperimentisati dok funkcionira.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 21 avg 2019, 21:30

staragarda je napisao/la:Milenko opet na bod ide....zagarantovan poraz
Ne bi trebalo ni precijeniti protivnika.Može se sa Čelikom igrati.Ima tu prostora i za optimizam.

TzCity
Kontakt:

Post Postao/la TzCity » 21 avg 2019, 22:12

Da li u shopu imaju majice sto nose na treningu,one sto pise na prsima tuzla city ??

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 21 avg 2019, 23:02

Slažem se sa gore iznijetim komentarima kolega. U Zenici treba ići na pobjedu jer u startu izraziti zadovoljstvo bodom mogao bi nam se ponoviti Radnik. A poraz bi toliko poljuljao stanje pred gradski derbi, pa ponovno gostovanje, itd.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 avg 2019, 23:21

tuzla1983 je napisao/la:Slažem se sa gore iznijetim komentarima kolega. U Zenici treba ići na pobjedu jer u startu izraziti zadovoljstvo bodom mogao bi nam se ponoviti Radnik. A poraz bi toliko poljuljao stanje pred gradski derbi, pa ponovno gostovanje, itd.
Cim se ti postavis defanzivno i igras na bod izgubit ćeš 5/6 utakmica....jer ovo nisu ekipe mentalno i fizicki jake da se nose sa konstantnim pritiskom i reaguju na njega....kod nas recimo ako ekipa igra bunker gotovo nikad nećeš vidjeti neku brzu transformaciju i gol iz kontra...to ne postoji u našem fudbalu....evo dajte primjer klasične kontre u ovih 5 kola
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 21 avg 2019, 23:50

Samo na pobjedu.
Mada realno tu smo mi negdje sa Celikom,po mom misljenju imamo za nijansu kvalitetnije individualce ali oni imaju prednost domaceg terena ali i navijacku prednost koja cesto zna prelomit tekmu.Slozio bi se da ne smijemo kalkulisati i otici po jedan bod,ali bi u konacnici sa jednim bodom pa hajmo reci bio zadovoljan.Ne dolazi im Zeljo,Sarajevo i tak pa valjda se ne upale i nabriju i to moze biti nasa prednost ako budu razmisljali "lahko cemo " :urnebes:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 avg 2019, 13:07

CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:Ispada da smo ekipa za defanzivu.Mislim da je ona "petrda" u Ugljeviku ipak samo izuzetak.
Pa uglavnom je tako.Ne možeš igrati puno drugačije sa ovim profilom igrača.Za više napadački orijentisanu igru bi trebala bar 3 nova brza i tehnički potkovana i kvalitetna igrača.Da bi igrao ofanzivno moraš imati igrače (posebno bekove,krila i vezne) koji mogu da trče ko konji u oba smjera i da svi igraju presing ne 20 minuta po utakmici nego bar 50 minuta,da su tehnički potkovani i da znaju lopte itd.Ne možeš igrati sada taj tip igre sa Stjepanovićem,Husejnovićem itd(ljudi su u 30-im godinama karijere).To može Guardiola i Man City a u našoj ligi to niko ne može.Uglavnom s obzirom na roster ovo sad dobro funkcioniše i ne treba tu ništa posebno eksperimentisati dok funkcionira.
Je li misliš sa klupe ,odnoso od ovih kojima se ne daje šansa da budu starteri ili da kupujemo u decembru.
Primijeto sam na ovim fotografijama sa utakmice da sportski direktor Muratović ,sjedi na tribini.Dakle nije bio niti u loži niti na klupi.Meni to govori da je nečim nezadovoljan.
Evo ga desno u crnoj majci kod ovog čovjeka što maše rukom.
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 avg 2019, 13:16

TzCity je napisao/la:Da li u shopu imaju majice sto nose na treningu,one sto pise na prsima tuzla city ??
Tek treba da stigne u šop kontigent opreme sa kojom je prvi tim ušao u ovu seonu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 avg 2019, 13:21

CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:Za nas je nepovoljna činjenica da nam odgovara remi a Čeliku samo pobjeda.Mislim da se Čelikova velika želja za pobjedom može anulirati samo ako i mi budemo igrali na pobjedu.U suprotnom,ziheraški ići isključivo na bod donosi i vjerovatnoću poraza.Ja ovdje ne govorim da mi otvorimo igru i napadnemo Čelik i sl.Ne , bitno je šta je strateški cilj koji nametne struka.U ovakve se utakmice ne ulazi sa ciljem "idemo na bod a ako pobijedimo dobro i jest".To je nespojivo jedno sa drugim.Tu se nadovezuje i mogućnost prijevrmenog razmišljanja o sljedećem kolu.To bi bila kobna greška.Da sačuvamo ovog,da pripazimo onog ,da odmorimo tog zbog prijetećih kartona itd.
Da,samo teško je predvidjeti šta se može desiti.Realno meni su obje ekipe tu negdje po kvalitetu i može odlučiti jedna jedina situacija.Bošnjaković je do sada imao uglavnom dobru taktiku osim kiksa u Bijeljini i ne vjerujem da će on sa igračima ući u utakmicu sa parolom "lahko ćemo" i sa filozofskim kalkulacijama.Prošle godine u 27 kolu sa Varešanovićem ja sam bio ubijeđen u pobjedu jer smo bili u boljoj formi od Čelika,međutim iako smo dominirali u većem dijelu utakmice,Čelik je poveo i na kraju je izvučen samo bod.
Tu utakmicu smo mi bili uvjerljivo bolji i imali igrača više bar 10-15minuta,ali ,Čelik je ginuo za svaku loptu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 avg 2019, 13:48

staragarda je napisao/la:Milenko opet na bod ide....zagarantovan poraz

Znači da je šef spremio dva govora. jedan akoi zvučemo bod i drugi ako zijanimo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 avg 2019, 13:54

BosanacGorstak je napisao/la:Samo na pobjedu.
Mada realno tu smo mi negdje sa Celikom,po mom misljenju imamo za nijansu kvalitetnije individualce ali oni imaju prednost domaceg terena ali i navijacku prednost koja cesto zna prelomit tekmu.Slozio bi se da ne smijemo kalkulisati i otici po jedan bod,ali bi u konacnici sa jednim bodom pa hajmo reci bio zadovoljan.Ne dolazi im Zeljo,Sarajevo i tak pa valjda se ne upale i nabriju i to moze biti nasa prednost ako budu razmisljali "lahko cemo " :urnebes:
Potpuno se slažem .Samo na pobjedu,boji smo trenutno od Čelika.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 avg 2019, 13:55

staragarda je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Slažem se sa gore iznijetim komentarima kolega. U Zenici treba ići na pobjedu jer u startu izraziti zadovoljstvo bodom mogao bi nam se ponoviti Radnik. A poraz bi toliko poljuljao stanje pred gradski derbi, pa ponovno gostovanje, itd.
Cim se ti postavis defanzivno i igras na bod izgubit ćeš 5/6 utakmica....jer ovo nisu ekipe mentalno i fizicki jake da se nose sa konstantnim pritiskom i reaguju na njega....kod nas recimo ako ekipa igra bunker gotovo nikad nećeš vidjeti neku brzu transformaciju i gol iz kontra...to ne postoji u našem fudbalu....evo dajte primjer klasične kontre u ovih 5 kola
Nema,nema ,posve tačno.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.