FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kraljlavova
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kraljlavova » 20 avg 2019, 19:02

Denchi je napisao/la:krokodilu iz rijeke Nil

hajde fino objasni šta je trebalo da se desi sa tim automobilima? i razgraniči lizing i kupovinu jer nema veze jedno s drugim

da ih neko pokloni? da ih klub kupi?
šta? šta je tačno pogrešno?
Ovako stoje stvari za te automobile mi cemo platiti za ta auta oko 500000 km prvo su bila namjenjena za bugarsko trziste ista nisu prosala zbog eu standarda pa je jahic nama to dostavio po ovoj cijeni

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 20 avg 2019, 19:05

Ako je naprijed navedeno tacno, interesuje me da li je Nam upoznat s time? Ako jeste, onda ne vidim problem. Ako nije, potrudimo se da ga obavijestimo i da rumeno go.vno konacno odstranimo iz kluba.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

16022019
Kontakt:

Post Postao/la 16022019 » 20 avg 2019, 19:06

umjetniksabrojem9 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:krokodilu iz rijeke Nil

hajde fino objasni šta je trebalo da se desi sa tim automobilima? i razgraniči lizing i kupovinu jer nema veze jedno s drugim

da ih neko pokloni? da ih klub kupi?
šta? šta je tačno pogrešno?
Tacno je da je klub od kompanije Porsche BiH uzeo 32 vozila na lizing.
Tacno je da je klub platio ucesce cca 80.000 KM i obavezao se na mjesecne rate lizinga za vozila u trajanju od 5 godina.
Tacno je da je klub na lizing uzeo 32 vozila, od toga 25 za ekipu marke SEAT MII 1.0 i sedam boljih SEAT modela za strucni stab i direktoricu.
Tacno je da ce klub na ovo potrosit oko 600.000 KM + registracije, odrzavanje, servis, parking, gorivo.
Tacno je da je Porsche BiH sponzor FK Sarajevo u iznosu od 5.000 KM.
Tacno je da je Predsjednik FK Sarajevo Senad Jahic.
Tacno je da je Direktor prodaje Porsche BiH Senad Jahic.
Tacno je da je Jahic, uz pristanak Sabrine, napravio sebi obziljan posao u svojoj firmi i ostetio klub za ogroman iznos.
Tacno je da se za ovaj iznos moglo dovest 3 igraca da se prodje BATE i proseta ligom.
Tacno je da bi uz 3 igraca ostalo kusura da se polaznici Akademije primjera radi posalju na Kvarnersku Rivijeru ili drugi prestizan turnir.
Tacno je da ima previse podjela medju navijacima i da klub svjesno stavlja fokus na tribinu, a ne na ove radnje.
Tacno je da su igraci FK Sarajevo jedina svjetla tacka kluba koji zasluzuju podrsku.
Sve dalje je suvisno :bow:
Ne mogu ja brate potpisati ugovor, a da u njemu nema klauzule da mi moraju sve isplatiti. Sta cu volim Sarajevo...

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 avg 2019, 19:08

Lakoste je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Realno uprava radi vrhunski posao. Imaju neke propuste, ali kad se sve sabere oduzme rade jako dobar posao. Sklonili su mahalu iz kluba, nema fgra i nema guzovace.
Rade moj qrac, cija je marketinska agencija debelo placena za ovaj pokusaj marketinnga sto imamo?

Cija je firma preko lizinga prodala auta klubu?

Ciji se guzni haveri pustaju u lozu dok se iz iste odstranjuju roditelji igraca?
Sklonili su mahalu pa sad oni iz uprave prodaju informacije iz kluba. Zaista vrhunski posao.
Pokusavaju da izazovu rat izmedju tribina. Svaka cast.
Ono u cemu su bez premca je koliko dovode svojih da ih uhljebe. Il u klubu il na forumu.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 avg 2019, 19:10

Sve stoji al samo fgr sto dalje od kluba....imali su priliku kuste i selimovici
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 avg 2019, 19:11

ja vidim da svi odgovaraju osim lakostea
ne znam zašto?

sukob interesa nije
lizing je najbolje rješenje ako smo već odlučili svima vozilicu nabavit i
preko toga davati dodatna primanja...
tako da se ne plaća puna vrijednost vozila, niti održavanje, niti servisiranje kvarova...
niti će se klub zajebavat sa tim vozilima poslije, samo će dobiti nove modele kad se ugovor obnovi...
takođe računovodstveno je ovo povoljno za nas, ko se razumije skontat će....
Tacno je da ce klub na ovo potrosit oko 600.000 KM + registracije, odrzavanje, servis, parking, gorivo.
ovo nije tačno uopšte, ne ide registracija na klub nego ostaje na auto-kuću, i gro ovoga je uključeno u cifru, naravno ne parking i gorivo
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 20 avg 2019, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 20 avg 2019, 19:11

Jos nesto sva lica koja su ubacivala baklje i ostale predmete u zenici protiv batea su evidentirana i bice uhapsena idu krivicne prijave

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 20 avg 2019, 19:16

kraljlavova je napisao/la:Jos nesto sva lica koja su ubacivala baklje i ostale predmete u zenici protiv batea su evidentirana i bice uhapsena idu krivicne prijave
Zao mi je sto ce platit al to je fer i posteno..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

16022019
Kontakt:

Post Postao/la 16022019 » 20 avg 2019, 19:16

Denchi je napisao/la:ja vidim da svi odgovaraju osim lakostea
ne znam zašto?

sukob interesa nije
tako da se ne plaća puna vrijednost vozila, niti održavanje, niti servisiranje kvarova...
niti će se klub zajebavat sa tim vozilima poslije, samo će dobiti nove modele kad se ugovor obnovi...
Je li ti namjerno izbjegavas poentu svega... Klub kao klub treba objaviti javni poziv , tender i slicno da zeli automobile ako je to bilo neophodno... I logicno najpovoljnija opcija se prihvati... Kako ti znas da neka druga firma ne bi dala iste uslove a mozda i bolje... Ocigledno nemas dodira sa tim stvarima pa bez potebe nabadas. Za sportskog direktora i slicno se objavi javni poziv a ovo su uradili izmedju sebe...
Ne mogu ja brate potpisati ugovor, a da u njemu nema klauzule da mi moraju sve isplatiti. Sta cu volim Sarajevo...

umjetniksabrojem9
Kontakt:

Post Postao/la umjetniksabrojem9 » 20 avg 2019, 19:18

ne znam zašto?

sukob interesa nije
Poštujem tvoje mišljenje i svacije zaista uvazavam, ali ovdje moram da ispravim krivi navod. Racunovodstveno je ovo krivicno djelo. Ako klub posluje u minusu, a posluje sto je revizija pokazala, klub ZAKONSKI ne moze se dodatno zaduzivati. Leasing je zaduzenje na odredjeni vremenski period. Finansijska kontrola bi ustanovila veliki propust i dala jednu poprilicnu finu kaznu. I naravno da je sukob interesa. Zakonski.
Uz tog, jos nesto sto je jako bitno. Mi nismo imali Predsjednika ili direktora da je u klubu duze od 5 godina,koliko traje ovaj ugovor o lizingu, jos od Baljka. Ako gledamo da svake 2 godine imamo novog Predsjednika, a svake 3,4 novog direktora, sasvim je normalno da ce prvi buduci predjsednik ili direktor odmah policiju na vrata poslati Jahicu zbog ovoga sa vozilima.
Da li nam je ovo sve trebalo? Nije. Da li se novac na nesto bolje mogao trositi? Jeste.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 20 avg 2019, 19:31

16022019 je napisao/la:
ne znam zašto?

sukob interesa nije
Je li ti namjerno izbjegavas poentu svega... Klub kao klub treba objaviti javni poziv , tender i slicno da zeli automobile ako je to bilo neophodno... I logicno najpovoljnija opcija se prihvati... Kako ti znas da neka druga firma ne bi dala iste uslove a mozda i bolje... Ocigledno nemas dodira sa tim stvarima pa bez potebe nabadas. Za sportskog direktora i slicno se objavi javni poziv a ovo su uradili izmedju sebe...
Jel to nas finansira drzava pa da objavljujemojavne konkurse ?

16022019
Kontakt:

Post Postao/la 16022019 » 20 avg 2019, 19:32

Boze ti mene sacuvaj kako ti nista ne kontas ili neces... Ne finansira ali ako su baklje problem, zar nije problem i to sto je klub mozda mogao dobiti bolju ponudu i ostaviti nesto novca u kasi ?!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 avg 2019, 19:32

ne znam zašto?

sukob interesa nije
Poštujem tvoje mišljenje i svacije zaista uvazavam, ali ovdje moram da ispravim krivi navod. Racunovodstveno je ovo krivicno djelo. Ako klub posluje u minusu, a posluje sto je revizija pokazala, klub ZAKONSKI ne moze se dodatno zaduzivati. Leasing je zaduzenje na odredjeni vremenski period. Finansijska kontrola bi ustanovila veliki propust i dala jednu poprilicnu finu kaznu. I naravno da je sukob interesa. Zakonski.
Uz tog, jos nesto sto je jako bitno. Mi nismo imali Predsjednika ili direktora da je u klubu duze od 5 godina,koliko traje ovaj ugovor o lizingu, jos od Baljka. Ako gledamo da svake 2 godine imamo novog Predsjednika, a svake 3,4 novog direktora, sasvim je normalno da ce prvi buduci predjsednik ili direktor odmah policiju na vrata poslati Jahicu zbog ovoga sa vozilima.
Da li nam je ovo sve trebalo? Nije. Da li se novac na nesto bolje mogao trositi? Jeste.
lizing nije zaduženje, plaćaš troškove rentanja nečega, dakle troškovi rentanja LED reklama isto nisu zaduženje nego operativni troškovi kratkoročni...računovodstveno
po tebi ne bi mogli nijedan račun platiti? jer je i to zaduženje?

klub je imao zaduženje prema vlasniku koje je otpisano

mi nismo imali predsjednika duže od 2 godine, ali nismo ni vlasnika pa ga imamo, a njemu se ne mjenjaju ljudi kojima vjeruje...tako da se psihički možete spremiti da će ovi biti malo duže...Sabrina četvrta godina...

kakva policija šta buncaš, jer je direktor potpisao sponzorski ugovor? i donio pogodnost klubu? pa sve direktore svakog kluba na planeti bi zatvorili...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

umjetniksabrojem9
Kontakt:

Post Postao/la umjetniksabrojem9 » 20 avg 2019, 19:34

Denchi je napisao/la:
ne znam zašto?

sukob interesa nije
lizing nije zaduženje, plaćaš troškove rentanja nečega, dakle troškovi rentanja LED reklama isto nisu zaduženje nego operativni troškovi kratkoročni...računovodstveno
po tebi ne bi mogli nijedan račun platiti? jer je i to zaduženje?

klub je imao zaduženje prema vlasniku koje je otpisano

mi nismo imali predsjednika duže od 2 godine, ali nismo ni vlasnika pa ga imamo, a njemu se ne mjenjaju ljudi kojima vjeruje...tako da se psihički možete spremiti da će ovi biti malo duže...Sabrina četvrta godina...

kakva policija šta buncaš, jer je direktor potpisao sponzorski ugovor? i donio pogodnost klubu? pa sve direktore svakog kluba na planeti bi zatvorili...
Lizing = sponzorski ugovor?
Dobro Sabrina plaća. Valjda je bar redovno.
Sretno.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 20 avg 2019, 19:35

Dobro nam dosli Rodjeni!
1946~

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 avg 2019, 19:36

Denchi je napisao/la:
Tacno je da je klub od kompanije Porsche BiH uzeo 32 vozila na lizing.
Tacno je da je klub platio ucesce cca 80.000 KM i obavezao se na mjesecne rate lizinga za vozila u trajanju od 5 godina.
Tacno je da je klub na lizing uzeo 32 vozila, od toga 25 za ekipu marke SEAT MII 1.0 i sedam boljih SEAT modela za strucni stab i direktoricu.
Tacno je da je Porsche BiH sponzor FK Sarajevo u iznosu od 5.000 KM.
Tacno je da je Predsjednik FK Sarajevo Senad Jahic.
Tacno je da je Direktor prodaje Porsche BiH Senad Jahic.
Tacno je da je Jahic, uz pristanak Sabrine, napravio sebi obziljan posao u svojoj firmi i ostetio klub za ogroman iznos.
Tacno je da se za ovaj iznos moglo dovest 3 igraca da se prodje BATE i proseta ligom.
Tacno je da bi uz 3 igraca ostalo kusura da se polaznici Akademije primjera radi posalju na Kvarnersku Rivijeru ili drugi prestizan turnir.
Tacno je da ima previse podjela medju navijacima i da klub svjesno stavlja fokus na tribinu, a ne na ove radnje.
Tacno je da su igraci FK Sarajevo jedina svjetla tacka kluba koji zasluzuju podrsku.
Hvala na informacijama ali moram te pitati sljedeće stvari,
Ove gore informacije su tačne pa sam njih i preskočio ali ovo me zanima, kako je Jahić oštetio klub za ogroman iznos kada on to sam ne može uraditi već mu treba pristanak većih instanci u vidu nadzornog odbora pa i investitora, trenutno ponajviše gosp. Nama?
Sve i da niko to nije vidio ni čuo o tome a jeste, to će se pokazati na financijskom izvještaju a to gleda malo više ljudi nego što misliš. Druga je stvar da li mi možemo to priuštiti ili ne, da li to klubu treba ili ne, da li se to isplati ili ne ali on sam to ne može uraditi. Generalno u strukturi klubova su inače direktori, predsjednici, vlasnici drugih firmi pa me i ne čudi to toliko. Sad mogu jedino povući paralelu između nekog tendera i ovoga, u prijevodu = sukob interesa ali tehnički, što bi uzimao od nekoga drugog ako mi je jak čovjek u upravi povezan sa tim a on je direktor. Naravno, tu opet dolazimo do povjerenja.. ali to se sve može provjeriti. Druga stvar, auta su po meni pozitivna stvar s tim da smatram da možda to i nije baš toliko korisno jer ne zaboravimo da igramo bosansku ligu ali generalno gledajući to je pozitivna stvar i za svakog novog igrača a i za ove što su tu.
Nije tačno da se za ovaj iznos moglo dovesti 3 igrača i da se prođe BATE i prošeta ligom, prvo što je ovo na leasing što znači da nije iskeširano i onda dođemo do zaključka da je ovo jako malo novca i da ne bi mogao u biti ništa uraditi od toga što si ti naveo a i sve i da su kupljeni odmah opet ti to nije nikakav garant, ali opet ponavljam, na leasing je.
Polaznici akademije učestvuju na raznim turnirima ali taj dio što si prije napisao nije tačan, pisao sam o tome iznad.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

16022019
Kontakt:

Post Postao/la 16022019 » 20 avg 2019, 19:37

E hajde po sta god hoces da to nije otpisano kako ti mislis ? Evo po sta god hoces jer FK Sarajevo kao takav ne moze tek tako otpisati dug, kako vi mislite da Tan napise ja oprastam i to je to... Zivi bili pa vidjeli sljedeci finansijski izvjestaj da to nije i ne moze biti tako. To je samo bacanje prasine u oci bilo ko poznaje zakon o udruzenju gradjana ili d.o.o. da to nije bas tako jednostavno...
Zadnja izmjena: 16022019, dana/u 20 avg 2019, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 20 avg 2019, 19:38

Ma jasta svi u klin Denci uhljeb u ploci, sami ste cackali mecki huskanjem i pravljenjem podjela medju navijacima, vjerovatno vecina raje i ne zna al su HZ prije tekme u zenicu zvali ljude iz uprave na sastanak da se dogovore oko organizacije i svega, naravno niko se nijr idostojio da dodje al su zato pokrenuli agresivnu kampanju huskanja ostalih tribina na sjever

Ima jos dosta stvari koje se znaju oko njihovg “poslovanja” al su navijaci sutili, jer su rezultati dobri i niko nije htio da kvari atmosferu u unosi negativu, al sad bi se vec klupko moglo pocet otkotrljavati
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 20 avg 2019, 19:39

Koliko Ce klub kostati ova zajebancija sa ovim Seatima?
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 20 avg 2019, 19:40

kraljlavova je napisao/la:Jos nesto sva lica koja su ubacivala baklje i ostale predmete u zenici protiv batea su evidentirana i bice uhapsena idu krivicne prijave
Neće biti uhapšena i ne idu krivične prijave. Neovlašteno priređivanje vatrometa i bakljada je prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru i mogu dobiti samo novčane kazne običnim prekršajnim nalogom od policije ili može biti pokrenut prekršajni postupak na zahtjev policije, gdje sud određuje kaznu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ebi46, perodeformero i 25 gostiju.