jel realno rodzak da ti kao jedan od moderatora imas takav podpis na jednom sporskom forumu ?staragarda je napisao/la:Jel realno da zrinjski do sad nije gola dao...4 tekme, 4 boda i nula golova....kako,šta
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- PankaHaldum
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
TUZLA CITY rodzaci moi
https://soundcloud.com/dzevadmacan/afrika
https://soundcloud.com/dzevadmacan/afrika
Mađarska je tuga pregolema. Ugasi se "Aluminij", ugasi se i mađarska laž.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Liga jeste kvalitetnija,ali je i fudbal generalno postao sofisticiraniji/kvalitetniji.
Kad to uzmemo u obzir, nazadovali smo.
Kad to uzmemo u obzir, nazadovali smo.
Dobar sudija u Tuzli. I meni cini da nije bio penal izbio loptu pa kontakt igraca. Isto se slazem da je bilo za Zrinjski vjerovatno bi sviro i pogrijesio. Hajmo ipak vjerovat ovom veceras puno je bilo ljepse gledat nego usranog Sivca sto zajeba tekmu.
Sinoć na snimku koji je bio na tvu se vidi da Jakovljević nije dirao loptu, ali nije ga ni udario tokom uklizavanja. Nekako je klizeći uletio pored njega, ali je igrač Citya krenuo da pada čim je ovaj uklizao.
Neka onaj momak što postavlja snimke na yt odradi i video ovog uklizavanja vidjet će se bolje.
Neka onaj momak što postavlja snimke na yt odradi i video ovog uklizavanja vidjet će se bolje.
Ne moze se porediti liga sad i tamo do 2005 godine... Prije je bilo bolji igraca a manje para... Jedan Muharemovic da danas odigra onako par sezona za Zelju kako je igrao otisao bih za milione vani, onako je jedva do druge lige Rusije dosao a igracina... Turkovic i slicni vise nikad ne bi ovdje igrali u danasnji vakat jer su bili nivo vise i bili bi negdje vani, ali tad je jos uvijek ljubav vladala a ne novac kao danas...
Ne mogu ja brate potpisati ugovor, a da u njemu nema klauzule da mi moraju sve isplatiti. Sta cu volim Sarajevo...
- invincible1921
- Kontakt:
To svakako, al ja sam mislio na ozbiljnost same organizacije lige.16022019 je napisao/la:Ne moze se porediti liga sad i tamo do 2005 godine... Prije je bilo bolji igraca a manje para... Jedan Muharemovic da danas odigra onako par sezona za Zelju kako je igrao otisao bih za milione vani, onako je jedva do druge lige Rusije dosao a igracina... Turkovic i slicni vise nikad ne bi ovdje igrali u danasnji vakat jer su bili nivo vise i bili bi negdje vani, ali tad je jos uvijek ljubav vladala a ne novac kao danas...
=\_1921_/=
- BosniaBoston
- Kontakt:
Da ti odgovorim na ono o talentima.invincible1921 je napisao/la:To svakako, al ja sam mislio na ozbiljnost same organizacije lige.16022019 je napisao/la:Ne moze se porediti liga sad i tamo do 2005 godine... Prije je bilo bolji igraca a manje para... Jedan Muharemovic da danas odigra onako par sezona za Zelju kako je igrao otisao bih za milione vani, onako je jedva do druge lige Rusije dosao a igracina... Turkovic i slicni vise nikad ne bi ovdje igrali u danasnji vakat jer su bili nivo vise i bili bi negdje vani, ali tad je jos uvijek ljubav vladala a ne novac kao danas...
Ta prica da mi nismo talenti i da nemamo predispozicije je suplja.Eto nek hrvati imaju puno vise od nas.Amar koliko ga god postovao je rekao cistu glupost,kaze nasi igraci ne mogu trcati.Pa kako pjanic moze,a gradom je slican veselinovicu kojeg je uzeo kao primjer.Fizicki ne mozemo biti na nivou jamajkama,ali uz prikladan trening definitivno se moze nesto od nasih igraca napraviti.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Teško je reći je li liga tada bila bolja, ali jedno je sigurno nogometna filozofija u BiH nije kaskala sto svjetlosnih godina za svijetom kao što je slučaj danas.
Doba romantike je završeno, desetke su izumrle ili su endemi, a većina naših klubova i dalje forsira takve igrače. Svi bi da budu Baka Slišković, da trpaju na terenu, ali da puši i piju u slobodno vrijeme, e ku.rac ne ide to više.
Danas dođe klub s **** Malte (karikiram) pun klinaca koji žive sportski, nabijenih smagom i trkom koji oplode naše BiHPL asove.
Dok se mnogo toga iz temelja ne promijeni i dok ozbiljna lova ne uđe u naš nogomet ništa se neće promijeniti.
Doba romantike je završeno, desetke su izumrle ili su endemi, a većina naših klubova i dalje forsira takve igrače. Svi bi da budu Baka Slišković, da trpaju na terenu, ali da puši i piju u slobodno vrijeme, e ku.rac ne ide to više.
Danas dođe klub s **** Malte (karikiram) pun klinaca koji žive sportski, nabijenih smagom i trkom koji oplode naše BiHPL asove.
Dok se mnogo toga iz temelja ne promijeni i dok ozbiljna lova ne uđe u naš nogomet ništa se neće promijeniti.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- invincible1921
- Kontakt:
Pogr3sno sam se izrazio..poneta je sto mislimo da smo puno talentovaniji nego sto jesmo.BosniaBoston je napisao/la:Da ti odgovorim na ono o talentima.invincible1921 je napisao/la:To svakako, al ja sam mislio na ozbiljnost same organizacije lige.16022019 je napisao/la:Ne moze se porediti liga sad i tamo do 2005 godine... Prije je bilo bolji igraca a manje para... Jedan Muharemovic da danas odigra onako par sezona za Zelju kako je igrao otisao bih za milione vani, onako je jedva do druge lige Rusije dosao a igracina... Turkovic i slicni vise nikad ne bi ovdje igrali u danasnji vakat jer su bili nivo vise i bili bi negdje vani, ali tad je jos uvijek ljubav vladala a ne novac kao danas...
Ta prica da mi nismo talenti i da nemamo predispozicije je suplja.Eto nek hrvati imaju puno vise od nas.Amar koliko ga god postovao je rekao cistu glupost,kaze nasi igraci ne mogu trcati.Pa kako pjanic moze,a gradom je slican veselinovicu kojeg je uzeo kao primjer.Fizicki ne mozemo biti na nivou jamajkama,ali uz prikladan trening definitivno se moze nesto od nasih igraca napraviti.
Naravno kljucan je rad kvalitetan, al sve i da ga imamo opet cu ostat pri konstataciji da ako neki klub u 2 godine izbaci jednog prvotimca nek se udara nogom u guzicu.
Ovdje ide prica da imaml uslove kao svake godine bi se dzeko pojavio...bi al u q....
=\_1921_/=
- ASD
- Kontakt:
Bilo je i u Svijetu boljih igrača nego danas.16022019 je napisao/la:Ne moze se porediti liga sad i tamo do 2005 godine... Prije je bilo bolji igraca a manje para... Jedan Muharemovic da danas odigra onako par sezona za Zelju kako je igrao otisao bih za milione vani, onako je jedva do druge lige Rusije dosao a igracina... Turkovic i slicni vise nikad ne bi ovdje igrali u danasnji vakat jer su bili nivo vise i bili bi negdje vani, ali tad je jos uvijek ljubav vladala a ne novac kao danas...
Liga jeste puno bolja nego prije.
Pa dobro to je tvoje misljenje ja znam samo da bi ono Sarajevo, Leotar (sampionski) , Zeljo pregazili ove danasnje ekipe...doduse dosta je mladjih ovdje pa se ne sjecaju kakvi su to igraci bili ali eto... Ove godine je liga zanimljiva jos 5 kola dok bordo div ne ubaci u brzinu vise.
Ne mogu ja brate potpisati ugovor, a da u njemu nema klauzule da mi moraju sve isplatiti. Sta cu volim Sarajevo...
Ovo Sarajevo je nasa najbolje selektovana ekipa i pojela bi sve one prije. Nema znalaca ko Zeka i Skoro, al tad je bilo par super igraca i onda odjednom Sanel trebinjac i Denis Comor.
Plus sto su za 3 klase brobeniji od svega sto smo imali u zadnjih 20 godina.

- invincible1921
- Kontakt:
Letoar necemo racunat jer im je zvezda dala 45 igraca16022019 je napisao/la:Pa dobro to je tvoje misljenje ja znam samo da bi ono Sarajevo, Leotar (sampionski) , Zeljo pregazili ove danasnje ekipe...doduse dosta je mladjih ovdje pa se ne sjecaju kakvi su to igraci bili ali eto... Ove godine je liga zanimljiva jos 5 kola dok bordo div ne ubaci u brzinu vise.

Mozda jesu bili bolji igraci talentom, ali mislim da je fudbal opcenito pa tako i liga dosta takticki napredovao pa je pitanje kako bi dns ti igraci izgledali.
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 19 avg 2019, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Ma nogomet je toliko evoluirao da je stvarno teško praviti usporedbe, pa to maltene nije ista igra. Promijenili su se i profili igrača i uloge na terenu, treba gledati i u tom kontekstu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Bolji je kvalitet fudbala prije bio,samo je sad puno uredjenije i liga kao liga opcenito se nemoze porediti,prije je pojam bio uzeti bod u gostima
A opet sto se tice fudbalera ni to se nemoze porediti,pa najbolje govori i da su danas najveci fudblaski znalci oni sto su blize penziji i ako ces od nekoga vidjeti dobar potez to je od ovih starih majstora i igraca koji su pri kraju fudbala.Meni je npr Djuric sa svojih 37 i dalje igrac kojem fudblaski malo ko moze parirati.I tako imas u svakoj ekipi igraca od 32+ godina koji je najveci majstor a mozda i najbolji igrac ekipe.Da ne idem sad pojedinacno ali evo i prosle godine je najbolji igrac lige(zvanicno izabran) Ahmetovic sa svoje 34 godine.Mislim da i to dosta govori glede kvaliteta fudblaskog.

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
To je zato što se fokus prebacio s mnoštva genijalnih individualaca na vrhunske sisteme i taktike u kojima cvjetaju igrači od zadataka (ne jednog). Draž i ljrpota pati, ali ko nas pita.miky_hz je napisao/la:Bolji je kvalitet fudbala prije bio,samo je sad puno uredjenije i liga kao liga opcenito se nemoze porediti,prije je pojam bio uzeti bod u gostimaA opet sto se tice fudbalera ni to se nemoze porediti,pa najbolje govori i da su danas najveci fudblaski znalci oni sto su blize penziji i ako ces od nekoga vidjeti dobar potez to je od ovih starih majstora i igraca koji su pri kraju fudbala.Meni je npr Djuric sa svojih 37 i dalje igrac kojem fudblaski malo ko moze parirati.I tako imas u svakoj ekipi igraca od 32+ godina koji je najveci majstor a mozda i najbolji igrac ekipe.Da ne idem sad pojedinacno ali evo i prosle godine je najbolji igrac lige(zvanicno izabran) Ahmetovic sa svoje 34 godine.Mislim da i to dosta govori glede kvaliteta fudblaskog.
- ASD
- Kontakt:
Ma prije su ekipe imale igrače samo iz svog grada i ti igrači su radili mimo fudbala pa su opet dobijali te ekipe koje bi eto po vama dominirale.
Istina da su talentom bolji nego danas, veći znalci, ali neke druge stvari su bolje nego tada.
Istina da su talentom bolji nego danas, veći znalci, ali neke druge stvari su bolje nego tada.
Ma puno se igra kod nas sad, ozbiljnije nego prije 15 godina. Liga je puno bolje organizovanija, vise love se ulaze, ozbiljnije se i radi. Igracki kvalitet je slabiji, sad u podredjeni svi taktici (koliko toliko) nekako i fudbal se igra kao kolektiv. Prije se oslanjalo na individualca. Prije je bilo puno boljih igraca tu nema puno price.
Samo da se još uništi bh telecom i još bi napredak jači bio
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.