Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Osim13
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Osim13 » 18 avg 2019, 20:54

Heller je napisao/la:
Kulesza je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Šta kae ovaj na slučajevi x sanjao brojeve za bingo izađe iz kuće sa 10k vrati se sa 10 kermi hahahahahhaha
BiH narkomani su sa druge planete :urnebes:
Ima jedan lik sa iste serije "Ubio sam dvojicu, trojicu a i četvrtog bi da mi nije pobjego"
Hadžija nije narkoman, Hadžija je radišan čovjek kojem su seljacine i divljači uništili život a država nije kurcem mrdnula.
Pa zato je i tužio državu i fino iskamčio. Ja mu se divim i dalje, bratina. Samo je te, već sad leševe trebao malo više maltretirat
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 18 avg 2019, 21:02

A šta je tužio nisam upoznat
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 avg 2019, 21:10

Heller je napisao/la:A šta je tužio nisam upoznat
Nagib Suljić sjekirom je 23. studenog 2002. godine ubio svoju djevojku, a Fikret Hadžić je iz puške u Lukavcu 1. svibnja 2002. godine ubio troje ljudi. Obojica su istog dana kada su počinili ubojstva uhićeni i strpani iza rešetka. I obojici je država, desetak godina kasnije, morala presudom Europskog suda za ljudska prava, isplatiti veliki novac na ime nematerijalne štete – Suljiću 25.000, a Hodžiću 15.000 eura! Inače, Hadžić je pravosnažnom presudom osuđen na 23, a Suljić na osam godina robije.

Prekršena Konvencija

Hadžić i Suljić žalili su se Europskom sudu za ljudska prava i u tužbi protiv Bosne i Hercegovine naveli da je u njihovim slučajevima prekršena Europska konvencija za sprečavanje mučenja i nehumanog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja. Sud je žalbe prihvatio i donio konačnu i obavezujuću presudu.

Hadžić je u veljači 2003. godine smješten u psihijatrijski odjel zatvora u Zenici i zbog toga je tužio domaće pravosudne institucije nakon čega je sklopio nagodbu po kojoj se neće dalje žaliti, a zauzvrat mu je isplaćeno 9.000 eura odštete. Međutim, ostao je zatvoren na istom odjelu sve do kolovoza 2008. godine. Žalio se Ustavnom sudu BiH koji je potvrdio da je prekršena Konvencija, a nakon toga i Europskom sudu za ljudska prava tužio BiH i dobio je presudu u svoju korist.

Suljić je tri mjeseca nakon što je ubio djevojku osuđen na osam godina zatvora uz mjeru obveznog psihijatrijskog čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. I on je do srpnja 2008. bio smješten u psihijatrijskom odjeljenju zeničkog zatvora. Podnio je aplikaciju Ustavnom sudu BiH koji je potvrdio da je prekršena Konvencija. Potom je uputio žalbu Europskom sudu i dobio je presudu u svoju korist.

Europski sud za ljudska prava prihvatio je njihove aplikacije, razmatrao ih ‘u paketu’ i utvrdio je da su uvjeti u psihijatrijskom odjelu zeničke bolnice jako loši i nehumani što je utjecalo na konačnu presudu donesenu 7. lipnja 2011. godine.

Financijski dio presude Europskog suda za ljudska prava, BiH je izvršila, ali nije ostali dio jer još nema specijalizirane ustanove za smještaj neuračunljivih počinitelja najtežih krivičnih djela. Prema neslužbenim procjenama, u ovom trenutku najmanje pedesetak psihički poremećenih osoba koje su počinile teška krivična djela nemaju se gdje liječiti i biti izolirani, a u skladu s Europskom konvencijom! Radi se o izuzetno opasnim osobama po okolinu, a psihijatri naglašavaju da je njihova glavna karakteristika – nepredvidivost.

Prekjučer se presudom Europskog suda za ljudska prava u predmetu ‘Hadžić-Suljić’ bavilo i Vijeće ministara BiH. Državna vlada zadužila je ministra pravde da u suradnji s ministrima pravde i zdravlja Republike Srpske ‘u roku od 30 dana predloži mjere kojima bi Zavod Sokolac bio spreman za prijem pacijenata u skladu sa Sporazumom koji su 2009. godine potpisali BiH, Federacija, Republika Srpska i Brčko Distrikt’.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 18 avg 2019, 21:58

Je l' koristi neko Paypal ovdje? Treba mi sitna usluga, nisu pare u pitanju. :mrgreen:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 avg 2019, 21:59

Heller je napisao/la:
Kulesza je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Šta kae ovaj na slučajevi x sanjao brojeve za bingo izađe iz kuće sa 10k vrati se sa 10 kermi hahahahahhaha
BiH narkomani su sa druge planete :urnebes:
Ima jedan lik sa iste serije "Ubio sam dvojicu, trojicu a i četvrtog bi da mi nije pobjego"
Hadžija nije narkoman, Hadžija je radišan čovjek kojem su seljacine i divljači uništili život a država nije kurcem mrdnula.
Hadzija i onaj sto je kamatara ubio su gospoda.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 18 avg 2019, 22:10

Aerials je napisao/la:Je l' koristi neko Paypal ovdje? Treba mi sitna usluga, nisu pare u pitanju. :mrgreen:
Šta treba. I meni je neki dan trebalo nešto, jedva nađoh.
Nullius in verba

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 avg 2019, 22:30

Sarmelino je napisao/la:Hadzija i onaj sto je kamatara ubio su gospoda.
a na obojici prije svega vidiš da su pošteni ljudi, žrtve nakaradne države i institucija koje ne rade svoj posao.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 18 avg 2019, 22:38

Osim13 je napisao/la:Nemoj Hadžija više molim te nećemo te više

- E i nećete
:bow:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 18 avg 2019, 23:18

Heller je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Je l' koristi neko Paypal ovdje? Treba mi sitna usluga, nisu pare u pitanju. :mrgreen:
https://www.paypal.com/myaccount/money/cards/new/manual
Je l' ti izbaci internal error kad otvoriš ovu stranicu? Ističe mi kartica krajem mjeseca, dobila novu, nit' mogu update, nit' mogu dodati novu. :crazy:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 avg 2019, 23:19

Meni izbaci error isto.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 18 avg 2019, 23:23

Aerials je napisao/la:
Heller je napisao/la:
https://www.paypal.com/myaccount/money/cards/new/manual
Je l' ti izbaci internal error kad otvoriš ovu stranicu? Ističe mi kartica krajem mjeseca, dobila novu, nit' mogu update, nit' mogu dodati novu. :crazy:
Izbacuje.
Nullius in verba

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 18 avg 2019, 23:26

E tugo. Nemam pojma šta da radim, njihov support je jedno veliko gofno.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 avg 2019, 23:42

Meni ne izbacije grešku na update.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 18 avg 2019, 23:43

Otići ću sutra do banke, možda je do njih šta pa ne dozvoljavaju da se poveže.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 avg 2019, 23:44

Ne trosi vrijeme dzabe, nista neces dobiti s tim.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 18 avg 2019, 23:51

Pa vala ne znam do čega može biti. Nemam ideje, oni iz Paypala samo govore kako trebam sačekati 24h da ponovo pokušam da ne bih dobila flag, ja sačekam i duže i opet ništa. Čak i da legne withdrawal čekam duže nego inače, al' hajde bio je vikend, vidjet ćemo sutra hoće li biti barem to, jer piše da je completed.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 avg 2019, 23:54

Na mobilnoj app čini mi se da radi, mogu proći kroz korake dodavanja kartice.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 19 avg 2019, 00:27

Pokušala sad preko appa, opet ne dozvoljava al' mi sad piše da je card declined i da kontaktiram issuera. :roll:

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 19 avg 2019, 00:37

Ma jest paypal sranje jos me nervira sto se ne moze potvrditi broj telefona
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 19 avg 2019, 00:45

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.