NK Široki Brijeg

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 nov 2010, 14:13

Sekretar, Nemoj onda ni komentirati o stvarima u kojima nisi u stanju biti dosljedan. Tvoja premisa i premisa takvih je mi smo dobri, vi ne valjate. Ja to odbijam. Onaj tko tako u ovoj drzavi razmislja je glup, namjerno, ili genetski.

mma_hz, sam si poceo o toj prici. Navodim ti samo primjere daljnje i tvoju logiku ori stadion 'ajmo ustase'. Pa nista, po tom postulatu je svaka sredina u BiH ustaska, kao i cijela Hrvatska. Ako treba takvih je milijun primjera. Upravo si postom u nekim stvarima demonstrirao moju poantu koju sam sarkasticno istaknuo, a zasto, zato sto vidis sto zelis vidjeti. Ne shvacas ti da je to generalni problem drustva, naroda, samo sto je razlika cija ekstremna manjina se vise s cim identificira. Ako ti mislis da si ti ili ''tvoji'' toga liseni i da je sve idilicno, grdno se varas, al dobro, pretpostavljam da si dosta mladji momak pa i ne mozes neke stvari u sirokom kontekstu sagledati. Nema ti nista od ove drzave dok njeni narodi ne kazu u startu ''mi smo krivi, mi mozemo i moramo bolje''. A ako ce se reagirati samo kad ''onaj drugi'' napravi sranje, nista postici neces.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 08 nov 2010, 14:18

kljuc ovdje treba....
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 08 nov 2010, 14:18

Ovo je športski forum, pokušajte pričati o športu a o takvim stvarima raspravljajte na drugim forumima ako vam je toliko stalo do toga.
...što je više lome to je volim jače...

styles
Kontakt:

Post Postao/la styles » 08 nov 2010, 14:25

123456 je napisao/la:ŠB_Fidelis nemoj mi se obracati niti me citirati.Nezelim imati ama bas nikakva posla sa ljudima kao sto ste vi.Vozdra.Kad skupis hrabrosti i kazes istinu bez .....ali i oni suu................tad bujrum.Do tada ..........
Strašan si dečko, nemoj više iz supljeg u prazno, molim te.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 08 nov 2010, 14:27

johnnyHZ je napisao/la: OVO JE BOSNA I NA FORUMU SI SportSport.ba ... U hrvatsku pa tamo kaze ako hoces ŠUMA ŠTRIBOROVA,ŠUNCE,ŠPORT itd.....znaci U BOSNI SI ,BOSANAC KATOLICKE VJEROISPOVJESTI!
pusti čovjeka nek priča kako hoće, ti si ga našo ispravljati...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 08 nov 2010, 14:53

aleksandar_veliki je napisao/la:Pocistio, otkljucao i sad je do vas. Banana nema, sto ne znaci da istih nece biti.
Mogu li ja nešto da kažem za dnevnik..
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

bogbatina
Kontakt:

Post Postao/la bogbatina » 08 nov 2010, 15:39

Kevin je napisao/la:
bogbatina je napisao/la:kevine sta je sa silicem? kakva mu je ozljeda?
a vi tamo imate temu pa tamo raspravljajte,a ovaj moderator nikako pekmez pojest da ocisti ovo smece
šilić nagnječenje ligamenata, neznam kad ce moc,a Džidić gotov do kraja
ma za сарајево nam sila i ne triba bolji smo od njih za klasu,valjda ce bit spreman za zrinju... kad se igra utakmica u mostaru oce bit na tv-u?

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 08 nov 2010, 18:33

FORZA ZELJO je napisao/la:Jadno i Bjedno, Dno dna.
Premali ste !!! Imate fol nekih m.u.da kod kuce se kofrcit, al zato vas na gostovanjima max 14!
to je sve.....
Nek si nam ti reko! :lol:
Sto se tice tekme,sve dobro,al smo bezze primili gol a onda morali strepit do kraja!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 nov 2010, 19:22

Škripari su trn u oku zbog hrvatskih, a ne nacističkih zastava!

Škripari su trn u oku zbog hrvatskih, a ne nacističkih zastava! Iako se ne volimo javljati preko medija, to jednostavno
Iako se ne volimo javljati preko medija, to jednostavno nije naš stil, ovim putem smo nažalost primorani reagirati, jer ne možemo ostati spokojni nakon silnih prozivanja i osuda koje na naš račun stižu zbog jednog nepromišljenog čina pojedinca, a čime se osuđuje naša čitava grupa!

To bi bio najbolji zaključak svih tih reakcija svekolike javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i Republici Hrvatskoj nakon što se u medijima neposredno poslije jučerašnjeg prvenstvenog susreta nogometaša Širokog Brijega i Sarajeva pojavila fotografija sa skupinom (ili bolje reći sa jednim ili dva pojedinca) domaćih navijača gdje se u neposrednoj blizini jedna do druge nalaze nacistička i zastava Vatikana!

Riječ je o nepromišljenom potezu pojedinca koji je spomenutu zastavu donio na ovu utakmicu, ali isto tako to ne bi trebao biti razlog da se sada zbog jednog takvog poteza osuđuju svi pripadnici navijačke Skupine "Škripari", a što pojedini mediji u BiH, te Hrvatskoj i žele i upravo čine, ali dobro, to pokazuje kakvi su oni a ne Škripari.

Naša navijačka grupa službeno djeluje od 09.09.1996. godine, iako je u Širokom Brijegu organiziranog navijanja na sportskim događajima, a prvenstveno utakmicama našeg nogometnog kluba bilo i ranije. I evo u ovih više od 14 godina našeg postojanja nikada do ove utakmice takva zastava se nije pojavila na utakmicama našeg kluba. Sada se nažalost upravo to dogodilo. Dogodilo i ne ponovilo.

Ne ponovilo, jer nismo nikakva nacistička ili fašistička organizacija kakvom nas određeni mediji žele prikazati, a zapravo u jednoj krajnosti poslati poruku o našem narodu, dakle ponosnom hrvatskom narodu Zapadne Hercegovine kao fašistima i nacistima, a istina je da smo mi čisto skupina koja može biti na ponos i Širokom Brijegu i općenito hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, jer kroz posljednjih desetak godina upravo na utakmicama svog voljenog kluba proputovali smo Europu uzduž i poprijeko te nigdje nismo ni najmanjeg incidenta napravili. Naš klub je iz tih gradova, iz klubova s kojima se igralo, dobivao zahvalnice zbog fer i korektnog ponašanja "Škripara".

Da ne govorimo o utakmicama na BiH stadionima te utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije na kojima se pripadnici naše Skupine redovno pojavljuju.

Voljeli bi se sjetiti ponovljene utakmice ista ova dva kluba iz
studenog 2009, mjesec dana od nemilih događanja u našem gradu kada smo valjda svi trebali biti bjesni,krvolični itd. Kakvi smo mi bili? Bez ijedne uvrjedljive riječi igračima Sarajeva a da ne govorimo o nečem više, bez bilo kakvog incidenta, e takvi smo mi i to mora biti svima jasno.

I zato nam sada još teže padaju ova generaliziranja osude cijelog naše grupe, a na kraju krajeva i našeg naroda. To nećemo dopustiti. Dosta je bilo sustavnog uništavanja i omalovažavanja bh Hrvata, a posebice Hrvata u Zapadnoj Hercegovini. Na utakmicama pojedinih bh nogometnih klubova, pa i na njihovim gostovanjima u Širokom Brijegu, redovno se pojavljuju ili su se pojavljivale mudžahedinske zastave, turske zastave i transparenti s likom jednog tako velikog zločinca kakav je "drug" Tito, transparenti s porukama komunističke partije, iako su Svijet i Europa istu jednako osudili kao i nacističku ideologiju, ali u našem društvu, u ovdašnjem okruženju takve pojave su kao nešto sasvim normalno. Nitko nikada nije postavio pitanje treba li osuditi takve pojave?

No, čim se navijačima Širokog Brijega, opet ponavljamo pojedincu, a ne Udruzi navijača, dogodio jedan takav gaf, kojeg još jednom sami osuđujemo, digla se neviđena "prašina".

Također, jako dobro smo svjesni koliko smo u Bosni i Hercegovini kao navijačka grupa trn u oku svima drugima. Ali, nismo im trn u oku zbog nacističkih, zastava Vatikana ili nekih drugih. Trn u oku smo im zbog brojnih zastava i transparenata s hrvatskim obilježjima, s obilježjima našeg ponosnog naroda, međutim to nije naš problem. To je njihov problem ili Vaš, kako Vam draže i neka Vama služi na čast.

Mi ćemo i nadalje nastaviti pratiti nastupe svojih sportskih klubova i svoje reprezentacije, te ovom prilikom pozivamo predstavnike svih medija da u srijedu poprate novi nastup našeg kluba, igrom slučaja ponovno na našoj Pecari protiv FK Sarajeva, te objektivno pošalju informaciju i sliku sa same utakmice, a ne da nas razapinju zbog gafa pojedinca - koji vjerojatno ni sam nije svjestan što predstavlja zastava s kojom je stigao na nedjeljnu utakmicu.

S poštovanjem,

Klub navijača "Škripari" - Široki Brijeg
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 nov 2010, 19:41

tm84 je napisao/la:pitanje za navijace sirokog brijega na forumu.

jeste li bili na utakmici jucer i na tom dijelu tribine gdje su digli nacisticku zastavu?

ako ste bili, sto niste reagovali, odstranivsi zastavu ili te pojedince sto su je donijeli?

nije valjda da vam nije smetala?!

Bio sam na utakmici ali nisam bio na tom dijelu tribine
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 nov 2010, 19:56

Pa odstranjena je i sklonjena. Al ne prije nego sto su kamermani i aparati to zabiljezili. Zakasnjela reakcija i greska onih koji su ih pustili da unesu. Sto nije nitko reagirao prije paljenja zastave na Grbavici. Ne moze to crno-bijelo se gledati u tim momentima.

Jel dosta vise price o tome? Ovo je cisto politiziranje, nije jedini takav skandal u svijetu, takvo sto se desavalo i po najvecim europskim metropolama, kamoli u BiH, no osudjeno je, kao sto bi svatko normalan napravio, i to je to. Mozete se vrtiti oko toga jos deset stranica, ili mozete pustiti temu da ide svojim tijekom.
...Život za Široki...

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 08 nov 2010, 20:09

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa odstranjena je i sklonjena. Al ne prije nego sto su kamermani i aparati to zabiljezili. Zakasnjela reakcija i greska onih koji su ih pustili da unesu. Sto nije nitko reagirao prije paljenja zastave na Grbavici. Ne moze to crno-bijelo se gledati u tim momentima.

Jel dosta vise price o tome? Ovo je cisto politiziranje, nije jedini takav skandal u svijetu, takvo sto se desavalo i po najvecim europskim metropolama, kamoli u BiH, no osudjeno je, kao sto bi svatko normalan napravio, i to je to. Mozete se vrtiti oko toga jos deset stranica, ili mozete pustiti temu da ide svojim tijekom.
druze... hvala na objasnjenu... nisam jucer sve upratio pa sam zato pitao...

da ne idem u offtopic vise...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

styles
Kontakt:

Post Postao/la styles » 08 nov 2010, 20:26

elSaik je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa odstranjena je i sklonjena. Al ne prije nego sto su kamermani i aparati to zabiljezili. Zakasnjela reakcija i greska onih koji su ih pustili da unesu. Sto nije nitko reagirao prije paljenja zastave na Grbavici. Ne moze to crno-bijelo se gledati u tim momentima.

Zamolio bih te da skeniraš člansku Škripara. Obje strane. Potom ćemo nastaviti o ograđivanju, pojedincima, politiziranju i slično.

Evo sad će poslati. hahahahhahaa, molim te samo nemoj politizirat, čini mi se da si veliki političar. Šta li ćeš ti nastaviti........ hajde

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 nov 2010, 21:07

elSaik je napisao/la:

Zamolio bih te da skeniraš člansku Škripara. Obje strane. Potom ćemo nastaviti o ograđivanju, pojedincima, politiziranju i slično.
Aludiras na sliku originalnih Škripara koji nisu bili nikakva legitimna vojna jedinica, odnosno organizirana ustaska jedinica iz prostog razloga sto su nastali u poslijeratnom periodu u skupini od desetak ljudi, krizara, domobrana (nisu svi bili u ustaskim postrojbama kakvo je generalno, doduse i neuko shvacanje, pogotovo u manjim sredinama i u manjim grupama ljudi, to vrijedi i za muslimanske krizare tadasnje, koliko god ti pojmovi naoko izgledali nespojivi), koji su muckom smrti postali simbol otpora i prkosa vladajucem neblagonaklonom komunistickom rezimu koji je u nadolazecem razdoblju izvrsio masakr nad franjevcima te zupe i regije kao i osmine stanovnistva Širokog Brijega uz pokusaj devastacije kulturnog i duhovnog znacaja istog za siru regiju. Njima je u sjecanje otpora tom rezimu i ''uvijek nadjacani brojkom'' (sto je odgovaralo velicini grupe i odgovara i dan danas) stanju uzet taj naziv, aluzije na ustastvo i fasizam nek gledaju oni koji zele, nema se sta kome tu pravdati kad vecina nije uopce svjesna nekih razlika i identiteta ljudi. Po toj logici je pun k* poslijeratnih ''Partizana'' egzistiralo kao osvetnicke bojne, a gdje su kao takvi zavedeni kad je rat zavrsio, gdje je to evidentirano, tko je to procesuirao, osudio, nitko. Ne mozes nikad ti kao nestanovnik toga grada shvatiti iili isto o tome razmisljati, jer ovdje nema toga da nije nekoga izgubio u tom razdoblju od komunistickih vlasti nakon ''oslobodjenja grada''. Za nekoga drugog vrijedi drugacije pravilo, ali se na isto svodi. Ali to je povijest, vezati to za nekakvo ustastvo danas i o tome pricati kao da i dan danas postoje ustase ili sta vec, ne znam, neozbiljno u najmanju ruku, nesto kao Hajduk Jugend i slicne tiskane aluzije, navijacko desnicarstvo, rasprostranjeno sirom svijeta. Neonacisticke organizacije ne dobivaju toliko pozornosti koliko moralisti ovdje imaju duznost o tome nasiroko diskutirati kvareci temu, jer su i sami svjesni tko je cinio ogromni dio onoga o cemu se ovdje raspravlja, narocito u razdoblju retribucije ka cetnickim snagama. Jos kad bi to u BiH bilo analizirano u detalj i raspravljano u jednoj znanstvenoj formi, a ne ovako, to bi cudo bilo. Medjutim, u drzavi koja slavi stoljetne opresore rekreacijama osmanlijskih ulazaka u grad i imenovanja glavnih ulica po njenim najvecim koljacima (jedina takva drzava u svijetu, doslovno), gdje se nije u stanju individualizirati krivnja i zlocin karakterizirati zlocinom bez obzira na pocinitelja i totalitaristicku ideologiju koju je zastupao, cemu poanta? Ionako ce uvijek netko doci, napraviti se pametan i disecirati jedan sustav, brzo zaboravljajuci onaj koji mu je prethodio, koji ga je naslijedio, i koji ce ga naslijediti.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 08 nov 2010, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 08 nov 2010, 21:31

Uvijek me rastuzi kad vidim da pametan covjek brani nesto sto se braniti ne moze. Ti si davno prerastao tu sredinu i ako nisi star,trebas pod hitno otici u Zagreb ili Bec,za tebe je 21 vijek a ne 19. ili prva polovina 20. u kojem su ostale te ideologije tipa ustastvo ili nacizam.
Namjerno sam napisao Zagreb ili Bec,a ne Split ili Sarajevo,jer i u SA svakakvog sljama ima,10 000 ljudi dodje na dzenazu Cace koji je pobio Bog zna koliko civila i pobio i masakrirao 9 pripadnika Armije i Policije BiH koji su dosli da ga privedu.
Zadnja izmjena: Neprilagodjen, dana/u 08 nov 2010, 21:37, ukupno mijenjano 1 put.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 nov 2010, 21:36

:) A ne branim ja neke stvari koje se braniti ne mogu, pravim razliku izmedju nekih stvari koje prosjecni covjek, odnosno prosjecni BH gradjanin nije u stanju vidjeti. Brojni vole gledati crno-bijelo i vidjeti sta im odgovara, i nista vise. Tu je kriva drzava, odnosno bivse ex-yu drzave sto neke stvari nisu razjasnili, individualizirali, kaznili i osudili ove i one zlocine. Time ti danas imas gore opisani oksimoronizam, gdje tebi lik sa otvorenim podrzavanjem komunisticke ideologije i titoistickog lika i ideologije govori o takvim stvarima. E jebga. Svejedno meni, ja ne podrzavam ni jedne ni druge, al ako si u stanju sagledati siru sliku shvatis da je jedina razlika tko je ciju torturu vise osjetio i tko je vise iskompleksiran grijesima svojih predaka. Ja da to analiziram i diseciram danas i vidim ustase, cetnike, balije, meni je to smijesno, to je povijesna ostavstina koja sluzi provociranju i ekstremiziranju politickih ideja jednih, drugih, trecih. Bez iznimki. Danas red na ''nama''. Sutra vec na nekome drugom.

Al eto, da ne bi bilo da je do mene, da kvarimo temu i opet vodimo u nezeljenom smjeru, zainteresirani me mogu naci na privatnim porukama, ako su dovoljno upuceni u ovu materiju i otvorenog uma.

Dotad, mislim da je tema NK Široki Brijeg i da je krajnje vrijeme da kao takva se nastavi, stoga apeliram da daljnji upisi budu povodom istog, hvala.
...Život za Široki...

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 08 nov 2010, 23:06

htio sam ovo napisati na onoj temi koja je već zaključana da se sve može prihvatiti ali da se navijačka grupa ograđuje od tih zastava a na samom glavnom transparentu je upravo stajala okačena i to više puta ove godine i samim time padaju u vodu sve priče oko toga da je to uradio pojedinac i da grupa nema veze sa tim. Tako da umjesto što se šalju odgovori i opravdanja na navode oko tog incidenta bolje bi bilo da se kad su već dobronamjerni okupe zajedno sa vodećim ljudima u klubu i riješe to bez neke medijske pompe. ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 08 nov 2010, 23:26

Sutra ce savez odluciti kaznu.

Najmanje bi trebalo biti zestoka novcana kazna i jedno -20 minus bodova.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 nov 2010, 23:36

Neprilagodjen je napisao/la:Uvijek me rastuzi kad vidim da pametan covjek brani nesto sto se braniti ne moze. Ti si davno prerastao tu sredinu i ako nisi star,trebas pod hitno otici u Zagreb ili Bec,za tebe je 21 vijek a ne 19. ili prva polovina 20. u kojem su ostale te ideologije tipa ustastvo ili nacizam.
Namjerno sam napisao Zagreb ili Bec,a ne Split ili Sarajevo,jer i u SA svakakvog sljama ima,10 000 ljudi dodje na dzenazu Cace koji je pobio Bog zna koliko civila i pobio i masakrirao 9 pripadnika Armije i Policije BiH koji su dosli da ga privedu.
Ako te bas zanima kako je bilo sa Cacom sjescemo na kafu da cujes iz prve ruke???
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 09 nov 2010, 00:51

ma to je par obicnih seljaka koji i neznaju vjerovatno sta ta zastava predstavlja..i Skripari kao grupa treba da se ograde od toga i iskljuce te pojedince iz grupe..da se ne lazemo naravno,politicka klima je takva da kod njih postoji ta neka odbojnost prema BIH al sad reci da su svi toliko fasisticki nastrojeni i stoje iza te zastave malo je previse..
i citao sam saopstenje skripara i opet se nekako podmuklo pokusava progurati kao et smeta hrvatska zastava i slicno..niko ne spori tu zastavu,il vatikana,turske,arabije(iako ne kontam sta ce i one) al ovo nije zastava jednog naroda nego jedne ideologije koja je u zemlju poslala milione ljudi.vjerovatno i mnoge nase djedove,pradjedove i slicno..

p.s.cestitke na pobjedi i nastojte ostati kolektiv o kome se prica u jednom pozitivnom svjetlu i sjajnom gostoprimstvu..
-PAJA Fan Club!!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.