Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
mirzatele
-
Kontakt:
Đokanović ne treba bit u prvih 11 samo kad zaradi suspenziju i ako bude imao povreda.
Da nam je jos jedno krilo kao sto je Tatar davali bi gol vise po utakmici
U Brusiji 1:2, i gol u produzetku za prolaz, citirat cu se za 7 dana

-
Historicar
-
Kontakt:
Postao/la Historicar » 09 avg 2019, 01:49
SedrenikHz je napisao/la:SarajevoJeBordo je napisao/la:NorthN01 je napisao/la:
Kakve cakije, sta buncas mame ti? Kad je to neko dijete ili druga osoba nastradala od pirotehnike sa sjevera ? I eto sta upalilo se par baklji, par topovskih i sta sad ? Pa da se vi pitate onda sarajevo ne bi imalo podrske u 90posto utakmica pogotovo na strani .. al eto ajde sjever je rak kluba, tu su svi narkomani bez zuba samo ste vi svi pravi ono nema dalje..jeste **** moj
Prije par godina je momak na sjeveru nastradao od topovskog. Pamtim utakmice npr protiv Levskog kad su ljudi trčali da ugase baklju koju je neko zapalio. Znalo se šta slijedi u Evropi zbog toga. Šta se sad dešava? Nema se mozga da se skonta da ovo nije žabokrečina naše države i da to u Evropi ne prolazi? Taj sjever se uvijek poštovao, svaki klub je prepoznatljiv po navijačkoj tribini, i treba da bude i treba i mi da je imamo. Ali ovo što se radi unazad 4-5 godina ne vodi ničemu, i to se vidi po broju ljudi na sjeveru koji je izgubio respekt od ostalih navijača.
Imamo vecinom razlitica mislienja, ali ovak puut svaka ti je na mjestu.
Eh nekadasnji sjever ...

Kad se čovjek sjeti onih zlatnih vremena na sjeveru, recimo Genka i Dinamo Kijeva, kakvo navijanje i atmosfera, prejako je bilo.
-
ajdohordas
-
Kontakt:
Postao/la ajdohordas » 09 avg 2019, 01:54
Tatar odigrao utakmicu zivota, 80 minuta mu nista nisu mogli, dok nije bez snage ostao
-
SarajevoJeBordo
-
Kontakt:
Postao/la SarajevoJeBordo » 09 avg 2019, 02:04
ajdohordas je napisao/la:Tatar odigrao utakmicu zivota, 80 minuta mu nista nisu mogli, dok nije bez snage ostao
Veliki je hendikep večeras bio ta lijeva strana s 2 nova igrača. Šteta što Letić i Milanović ne sarađuju ko Hebibović - Tatar. Vidi se neuigranost, a siguran sam da kvaliteta imaju. Hebib me pozitivno iznenadio, na početku mi izvadi živce kad uđe do 5m i naravno pogodi prvog ispred. Kasnije je odličan bio.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
-
ajdohordas
-
Kontakt:
Postao/la ajdohordas » 09 avg 2019, 02:09
SarajevoJeBordo je napisao/la:ajdohordas je napisao/la:Tatar odigrao utakmicu zivota, 80 minuta mu nista nisu mogli, dok nije bez snage ostao
Veliki je hendikep večeras bio ta lijeva strana s 2 nova igrača. Šteta što Letić i Milanović ne sarađuju ko Hebibović - Tatar. Vidi se neuigranost, a siguran sam da kvaliteta imaju. Hebib me pozitivno iznenadio, na početku mi izvadi živce kad uđe do 5m i naravno pogodi prvog ispred. Kasnije je odličan bio.
Ja Milanovica primjetio tek kada je izasao eto,mozda njegova i najlosija utakmica od kako je u Sarajevu.
Gavric je isto zakazao večeras skroz...
-
johntravolta123
-
Kontakt:
Postao/la johntravolta123 » 09 avg 2019, 02:11
Momci su odigrali koliko su mogli i trudili su se.
Bez pola ekipe smo igrali da smo bili kompletni vjerujem da bi ih stukli !
Mali Djokanovic je potencijal i treba da igra al ako potpise ugovor.
Strasan igrac.
Nadam se da ce se ko oporavit za 7 dana otic odigrat momacki pa sta bude...
Nismo se obrukali nikako u Europi i sto je vazno nije neka sreca imamo kontinuitet igara i zalaganja.
Pametno igramo.
-
ultrabosnia
-
Kontakt:
Postao/la ultrabosnia » 09 avg 2019, 02:16
johntravolta123 je napisao/la:Momci su odigrali koliko su mogli i trudili su se.
Bez pola ekipe smo igrali da smo bili kompletni vjerujem da bi ih stukli !
Mali Djokanovic je potencijal i treba da igra al ako potpise ugovor.
Strasan igrac.
Nadam se da ce se ko oporavit za 7 dana otic odigrat momacki pa sta bude...
Nismo se obrukali nikako u Europi i sto je vazno nije neka sreca imamo kontinuitet igara i zalaganja.
Pametno igramo.
100% samo malo agresivnije i vise napadacki tamo i ide prolaz aBd
I kad ti budu svi leđa okrenuli
-
belosevic28
-
Kontakt:
Postao/la belosevic28 » 09 avg 2019, 02:17
Suspendujte nas na 10tak godina, tako vam Allaha. Drugacije nece BOSNJO doci pameti.
O utakmici toliko !!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
-
bhchampion099
-
Kontakt:
Postao/la bhchampion099 » 09 avg 2019, 02:30
Odlično smo odigrali, na momente smo ih stisli nisu mogli izbiti loptu preko centra. Malo više sreće i remi je bio realan. Da smo kompletni možda se mogla ganjati pobjeda. Imamo šansu u revanšu, uz malo sreće, ako povedemo...
Kakva je igračina Djokanović, milina ga gledati kad igra, kakav igrac. Updateovana verzija Modrića.

Brate kida Djoka, strašan igrač!
Samo Saraj'vo!
-
FrancescoTotti
-
Kontakt:
Postao/la FrancescoTotti » 09 avg 2019, 02:35
Velkoski ne moze i ne smije igrat na sredini.
Lazic nas yeba za dva gola u europi evo, wtf.
Atmosfera bila odlicna, DAJTE NAM TAJ STADION da ori ovako svaku tekmu.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
-
Kaunas
-
Kontakt:
FrancescoTotti je napisao/la:Velkoski ne moze i ne smije igrat na sredini.
Ne znam, vidim dosta vas govori da je Velkoski podbacio, al meni je ok bio, imao je onu jednu gresku na sredini kad su mu sa ledja uzeli loptu, al ostalo je bio korektan. Al treba igrati vise prema naprijed, to stoji.

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
FrancescoTotti
-
Kontakt:
Postao/la FrancescoTotti » 09 avg 2019, 02:51
Kaunas je napisao/la:FrancescoTotti je napisao/la:Velkoski ne moze i ne smije igrat na sredini.
Ne znam, vidim dosta vas govori da je Velkoski podbacio, al meni je ok bio, imao je onu jednu gresku na sredini kad su mu sa ledja uzeli loptu, al ostalo je bio korektan. Al treba igrati vise prema naprijed, to stoji.

Brate i pored tih sitnih gresaka kad posla loptu u aut iz cista mira i to bas dok smo ih pritisli tad se fakat vidjelo da on ne smije igrat tu ulogu na terenu gdje mora bit igrac koji ce povuc naprijed i razigravat. Ne moze jer ne zna jer nije njegova pozicija.
Stavi ga Husrefe na stopera, taman Lazic nece moc igrat u revansu. Nek crknu dusmani
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
-
astonHz
-
Kontakt:
Ima se cemu nadati u revansu, jaki smo mi ko crna zemlja. Samo da se kompletira ekipa, imamo kvalitet za velike domete.
Navijanje top! Koliko nam je prekid, ruku na srce "pomogao", toliko ce nas sje*at kazna...fali nam onakav stadion.
P.S. One lole u potkosuljama sa tuzlanskim pilsom na pocetku kortea kod zeljeznicke

hahahah Boze sacuvaj.
Prva ljubavi, najveća radosti, pobjedu daj nam ti!
-
SarajevoJeBordo
-
Kontakt:
Postao/la SarajevoJeBordo » 09 avg 2019, 03:45
ajdohordas je napisao/la:SarajevoJeBordo je napisao/la:ajdohordas je napisao/la:Tatar odigrao utakmicu zivota, 80 minuta mu nista nisu mogli, dok nije bez snage ostao
Ja Milanovica primjetio tek kada je izasao eto,mozda njegova i najlosija utakmica od kako je u Sarajevu.
Gavric je isto zakazao večeras skroz...
Po meni Gavrić mnogo bolji od Velkoskog, iznenađen sam da solidno skače. Velkoski je svaki napad usporio svojim carinjenjem lopte i tapkanjem oko nje sa 5-6 dodira ko da igra protiv Krupe koja se brani, a ne Evropu. Možda suludo zvuči, ali na DMFu sa Đokanovićem i Mustafićem bi bili dinamičniji. A tamo da se pitam bi hladno stavio jednog DMFa i igrao 4132 sa Handžićem i Mersom ako bude spreman. Očigledno je da se BATE može ugroziti skok igrom.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
-
broj6
-
Kontakt:
SarajevoJeBordo je napisao/la:
Po meni Gavrić mnogo bolji od Velkoskog, iznenađen sam da solidno skače. Velkoski je svaki napad usporio svojim carinjenjem lopte i tapkanjem oko nje sa 5-6 dodira ko da igra protiv Krupe koja se brani, a ne Evropu. Možda suludo zvuči, ali na DMFu sa Đokanovićem i Mustafićem bi bili dinamičniji. A tamo da se pitam bi hladno stavio jednog DMFa i igrao 4132 sa Handžićem i Mersom ako bude spreman. Očigledno je da se BATE može ugroziti skok igrom.
Velkoski jedini sinoć koji je uspijevao iznijeti loptu iz odbrane prema napadu. Odlično okretao njihove igrače što su pritisak vršili i pravio višak na sredini. Đokanović je to pokušao raditi, napravio dvije katastrofalne greške što su nas mogle koštati gola i poslije nije smio. I Velkoski je imao par grešaka u prenosu ali nadoknadio velikim zalaganjem. Opet uz Tatara izgledao najspremnije na terenu. A Gavrić - nula. Radijus kretanja žutokljunca je 5 metara. Nije imao tačnog proigravanja a koliko je trom u prijemu, odmah sebi probleme napravi i nema čist pas. Naš najveći hendikep je što nemamo Rahmanovića na toj poziciji.
-
Laznjak
-
Kontakt:
Sto rece brat "jaki smo ko zemlja".
Prolazimo mi Bate dole. 0:2
Pa mi smo imali drama sanse, ovo je tek poluvrijeme, ovi momci disu ko jedan. Skacu jedan za drugog, bacaju se na glavu, samo da ne izgube. Ovo je Sarajevo koje ce uvijek dobiti aplauz sjevera i raje koja poznaje fudbal.
Bit ce gusto bit ce 0 2.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
-
michplatini
-
Kontakt:
Postao/la michplatini » 09 avg 2019, 07:22
Sad hladnije glave lakse je svesti neke utiske.Prvi utisak je da je ovo preiskusna ekipa,imaju glavu i rep .Gledao sam njihovu transformaciju i kako se zonski linije pomjeraju,vidi se tu velika uigranost,mada sam misljenja da nisu kvalitetom na nivou ranijih godina.Al sve te ekipe igraju ovaj "ruzan"fudbal i kad mislis da si tu primis gol.
Sto se tice nase igre, vidjelo se da neki igraci jednostavno igraju u grcu dok nije sve izgubljeno.Ogroman strah od greske kod pojedinaca.
Lazic je odigrao kvalitetnu utakmicu i pored greske kod penala(morao je praviti faul na remplanju na 30m od gola)jer je konstantno zatvarao dole i iznosio loptu kvalitetno.Djokanovic,strasan,napravio 2 greske u zoni gdje se to ne radi ali kad klinac od 18 godina prima loptu na prsa pod pritiskom i hoce da odigra a ne nabija,kondtantno se nudi a ne skriva to je ogroman kvalitet.Njegova tranzicija i transformacija prema naprijed fantasticna.
Tatar pokretljivost odlicna ali zavrsni pas morao je biti kvalitetniji.Oba spoljna zakazala,Letic veoma los za ipak iskusnog igraca(stalno daleko od igraca).Gavric sa onom trkom i brzinom unisti sve sto zna jer fudbal na ovom nivou ne moze trpiti onu sporost(mali Djokanovic ga je konstantno zatvarao).Handzic se dosta trudio ,kretao ali on jednostavno nije tip centarfora koji ce otvoriti prostor.Ona 2 centarsuta u 1 pol je morao kvalitetnije zavrsiti.Mustafic je odigrao na svjezinu ,narucito prema naprijed imao dobre kretnje.
Dosta ce ekipi znaciti jedna ovakva utakmica za sve sto dolazi u narednom periodu.
-
AngelDiMaria
-
Kontakt:
Postao/la AngelDiMaria » 09 avg 2019, 07:25
De ljudi, ides ba tekme i ima spravo bacati sve i svasta. Ako sta kazes, daj profil.
Ovog brata sto mu smeta sto se cijela tribina proziva, prozivamo je jer ni delegat nece pitati ko su pojedinci (koje vi mozete silom natjerati da to ne rade vise) nego ce isprazniti cijelu tribinu, dat tekmu bez navijaca ili suspendovat cijeli klub. Ja ne vidim sta jenproblem u kritici. Svi znamo da jeniz kopa odletjelo, svi znamo da su svi vidjeli ko je, svi znamo da se prstom nije maklo da se to sprijeci. I dok se be sprijeci treba se prozivati
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
-
Amca007
Jako je dobro sto igramo ovakve utakmice i sto imamo ovakav tempo igranja. Naucili smo da u buducnosti ne mozemo igrati na tri fronta bez 23 podjednaka igraca. Dobra smo ekipa, Husref je ovo slozio dobro. Da smo igrali u najjacem sastavu siguran sam da bi dobili. Nema veze idemo dalje. Na kraju ostaje da se nadamo sto prije oporavku ovih standardnih. Traziti nove napadace, Ahmet je gotov. Malog crnju sto prije potpisati.. Za sledecu sezonu se dobro spremit, stadion opremit i napasat Evropu konacno, mislim da je sazrilo vrijeme.. Sad se posvetit ligi i napast svim silama odbranu titule..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
-
mma_hz
-
Kontakt:
Povrede,povrede ova ekipa je bila zrela za nesto historijsko.Povrede,povrede,povrede.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.